Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88
Re: Manchester United FC
Lingard vcr najbolji igrac engleske al daleko
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !
Polahko braco, futavci su pisali zadnje 2 godine o pobjedama, pa Lujo 2 puta pobjedi.Asteriks je napisao/la:Protiv Poola obavezno krenuti
Rash-------Ibra------Lingard
-------------Mata
------Pogba----Ander
Martial odlican kao dzoker, lagano ulazi u formu. Miki pod znakom pitanja, al u svakom slucaju bit ce vazan za nastavak sezone, a Carrick kada tekmu treba privest kraju.
Uloga Jessea neka bude uvlacenje u centar i ispomoc Anderu te Valenciji, event koja kontra, dosta od njega.
Protiv Stokea smo bili vrlo dobri, ali nafake je falilo, što ne znaci da nece biti protiv one sirotinje..
Nisam da Lingard pocinje utakmicu, nikada se nije pokazao u jacim utakmicama.
Protiv Citya loš, više sam za Martiala...
Al mislim da ce Muo to na svoj nacin iz kontre nešto praviti...
SIR ALEX FERGUSON NAJVECI U HISTORIJI FUDBALA!
- Feldmarschall
- Kontakt:
Valjda je naučio lekciju iz meča protiv Cityja. Krenuti sa dvojicom u veznom redu je samoubistvo. Pogotovo ako je jedan od njih PP.
ne bi me iznenadilo da Carrick bude DM , sa Anderom u paru, a da Pogba bude AM , Mata na krilo..Feldmarschall je napisao/la:Valjda je naučio lekciju iz meča protiv Cityja. Krenuti sa dvojicom u veznom redu je samoubistvo. Pogotovo ako je jedan od njih PP.
al sve mi nešto govori da ce Felaini da bude tu, ali ja ga ne bih stavljao.. sa visinom gubi na brzini i pokretosti veznog reda.
United se mora nazad dobro posložiti, a napad može dosta toga odraditi, jer je od scousera zadnja linija tanka skroz...
Jozo nece igrati sa tri cm/dm-a, jer tese ovaj sistem. Nije isto igrati 4231 sa Fellom i isti sa Anderom pored Pogbe.
Naravno 433 otvara nove mogucnosti ali Juan tu mora na krilo, dok je 4312 puki san.
Martial lagano ulazi u formu i msm da bi bio korisniji zadnjih pola sata kada mal opadne Klopov presing.
Naravno 433 otvara nove mogucnosti ali Juan tu mora na krilo, dok je 4312 puki san.
Martial lagano ulazi u formu i msm da bi bio korisniji zadnjih pola sata kada mal opadne Klopov presing.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Po meni je kljucno kako ce postaviti vezu, United ima kvalitetniju vezu, sve je do Joze.Asteriks je napisao/la:Jozo nece igrati sa tri cm/dm-a, jer tese ovaj sistem. Nije isto igrati 4231 sa Fellom i isti sa Anderom pored Pogbe.
Pisalo se dosta o tome, Carrick, Pogba i Ander san snova, ipak od toga nista. Ovo gore najrealnije pa sam prema tome izveo formaciju.
Volio bih da grijesim, jer bi onda imali otvoren put za kompatnost i (polu)kontre.
Bitan je protok lopte, a neigranjem Felle i kapitena u ovoj formi dobijes automatski upgrade.
Volio bih da grijesim, jer bi onda imali otvoren put za kompatnost i (polu)kontre.
Bitan je protok lopte, a neigranjem Felle i kapitena u ovoj formi dobijes automatski upgrade.
- Feldmarschall
- Kontakt:
Liverpool se neće braniti, to je sigurno. Zapravo hoće, ali gegenpresingom ispred Unitedovog šesnaesterca i svaki izlazak kroz posjed koliko je nemoguć jednako je riskantan i neracionalan. Dodati na to da ovaj United ne može izaći od De Gee kroz posjed i očekivati je nabijačinu kojom će se preskakati Liverpoolova presing struktura. Postoji opcija da Ibra bude meta tih dugih lopti što onda oko njega traži igrače koji nude dubinu (Martial, Rashford, Lingard) na krilima ili (nekako sam dojma da je Jose ovome bliže) Fellaini u svojoj ''van gaalovskoj'' ulozi visoko u terenu čime bi Ibra mogao zaigrati na leđima štopera. U oba slučaja upitno je kako će Matu ubaciti u prvu postavu.
United se hoće braniti, to je još sigurnije. I to duboko, pasivno sa puno igrača iza lopte jer Liverpool najlošije reaguje na takve protivnike. No ako budu branili sredinu sa Pogba-Fellaini ili Pogba-Herrera kombinacijom opet će se ljudi igrati lopte oko njih, a ovi će ostati posmatrači. Najviše sam zbog toga za trojicu u veznom redu. Ne mora to čak biti ni Carrick ili Blind, neka stavi ovu trojicu odozgo.
United se hoće braniti, to je još sigurnije. I to duboko, pasivno sa puno igrača iza lopte jer Liverpool najlošije reaguje na takve protivnike. No ako budu branili sredinu sa Pogba-Fellaini ili Pogba-Herrera kombinacijom opet će se ljudi igrati lopte oko njih, a ovi će ostati posmatrači. Najviše sam zbog toga za trojicu u veznom redu. Ne mora to čak biti ni Carrick ili Blind, neka stavi ovu trojicu odozgo.
Pogba -- Carrick -- Ander, najjaca moguca opcija. Sa Fellom si dobar u segmentu skok igre i preskakanja iste, ali opet ostaje rupa pozadi jer ce i Francuz povremeno ici naprijed, posto je najjaci u toj ulozi.
Ipak, Juan je odlican za ovakve meceve pogotov u toj kominaciji sa Anderom ispod, jer znamo da se odlicno razumiju.
Ipak, Juan je odlican za ovakve meceve pogotov u toj kominaciji sa Anderom ispod, jer znamo da se odlicno razumiju.
Za ovu utakmicu su vam potrebna 3 trkača u veznom redu.
Ovo je najvjerovatniji sastav Liverpoola protiv vas:
-----------Karius---------------
-Clyne-Lovren-Matip-Milner-
----------Henderson-----------
-----Lallana-----Can----------
--Mane--Firminho--Coutinho-
Ovo je najvjerovatniji sastav Liverpoola protiv vas:
-----------Karius---------------
-Clyne-Lovren-Matip-Milner-
----------Henderson-----------
-----Lallana-----Can----------
--Mane--Firminho--Coutinho-
Kocka je bačena
Ne vidim mjesta za Matu u postavci sa Fellom, Pogbom i Herrerom. Već zamišljam kako Fellaini ide naprijed da dočekuje visoke lopte a i Pogbu kako jurca gore na lijevu stranu. U tom slučaju se otvara brisani prostor na sredini sa Herrerom kao jedinim osiguračem. Tu ako budemo gubili lopte crno nam se piše. S ovim trojcem trebaju još dvije radilice koji mogu držati loptu. U idealnim uslovima to bi bili Lingard i Miki ali vidjeli smo protiv Citya na šta to liči.Feldmarschall je napisao/la:Ne mora to čak biti ni Carrick ili Blind, neka stavi ovu trojicu odozgo.
I nešto mi miriše da će Rooney igrati. Njegovo mjesto u prvih 11 bi bila neka backing-up gesta od strane Mou-a. Jeste njegova forma katastrofalna i to sve ali sam se ja već psihički pripremio da ga gledam u ponedjeljak kao startera.
upravo o tome i ja pišem, da ce 3 biti u veznom redu, jer tako samo može zbiti redove. gledam sada neke tekme Mourinove protiv Scousera , uvijek sa 3 u veznom , pa 2 DM-a budu.Feldmarschall je napisao/la:Liverpool se neće braniti, to je sigurno. Zapravo hoće, ali gegenpresingom ispred Unitedovog šesnaesterca i svaki izlazak kroz posjed koliko je nemoguć jednako je riskantan i neracionalan. Dodati na to da ovaj United ne može izaći od De Gee kroz posjed i očekivati je nabijačinu kojom će se preskakati Liverpoolova presing struktura. Postoji opcija da Ibra bude meta tih dugih lopti što onda oko njega traži igrače koji nude dubinu (Martial, Rashford, Lingard) na krilima ili (nekako sam dojma da je Jose ovome bliže) Fellaini u svojoj ''van gaalovskoj'' ulozi visoko u terenu čime bi Ibra mogao zaigrati na leđima štopera. U oba slučaja upitno je kako će Matu ubaciti u prvu postavu.
- Feldmarschall
- Kontakt:
S Matom će se morati kockati, kao desetka on može ponuditi više od bilo kojeg Unitedova igrača u smislu kreacije i igre kontra presinga, ali bez lopte je ''floater''. Pretrčat će on i 12-13 km, ali ne može ti garantovati da će recimo uštopati Hendersona kao najdubljeg igrača u veznom redu, bilo u vidu blokiranja pasova prema njemu ili njegove distribucije. Na krilu protiv Milnera bih ipak radije vidio bržeg igrača koji će ga tjerati da razmišlja i igra bliže svom golu. U kakvoj god formi bio on ne garantuje vrhunsku defanzivu u prostoru oko šesnaesterca.
Ako Jose toliko vjeruje Pogbi i Herreri kao pivotima onda je ovo najbolji test za njih, iako tvrdim da United nema pravu šesticu i da im takav igrač strašno fali.
Ako Jose toliko vjeruje Pogbi i Herreri kao pivotima onda je ovo najbolji test za njih, iako tvrdim da United nema pravu šesticu i da im takav igrač strašno fali.
Zašto bježati od Schneiderlina u početnom sastavu, i zašto isti nije bio ni na klupi zadnje dvije ligaške utakmice? Mislim da bi on mogao biti veoma koristan u defanzivi i pokrivanju terena. Ok, slažem se da je Carrick odličan izbor za utakmice kakva je ona protiv Liverpoola ali čudno je da ovoga nema u kombinacijama. Volio bi da počne u ponedjeljak (ukoliko već Carrick izostane iz prvih 11), kao i Herrera i Martial. I mislim da bi formacija 433 mogla biti dobar izbor.
- Feldmarschall
- Kontakt:
Zar je Morgan još živ? Klupski kuhar je, vjerujem, u hijerarhiji ispred njega za tu poziciju.
Shaw i Miki su na raspolaganju za ponedjeljak. Nije neka novina ali je Mou potvrdio za MUTV.
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.
Iz naredna tri meca minimalno 7 boba i onda se moze reci da stvari teku zeljenim tokom, naravno rezultatski gledano, inace ima tu jos lufta i prostora za upgrade u narednim sedmicama.
Dobar igrac, ali ak ne dobije pravu priliku do januara (tesko) traziti novu soluciju, te isto vrijedi za Depaya i Darmiana.
Naravno i Wazza hvata zadnji voz a ako jos neko vrijeme bude na ovom mizernom nivou Ed ce osloboditi platnu listu za novu zvijezdu.
Proslo je vrijeme zelja i nagadjanja. Vide se otp neki temelji sistema i ta udarna postava (oko 15-ak igraca) dok Morgana nema u planovima a cisto sumnjam da je na ljestvici ispred Carricka.Zašto bježati od Schneiderlina u početnom sastavu
Dobar igrac, ali ak ne dobije pravu priliku do januara (tesko) traziti novu soluciju, te isto vrijedi za Depaya i Darmiana.

Naravno i Wazza hvata zadnji voz a ako jos neko vrijeme bude na ovom mizernom nivou Ed ce osloboditi platnu listu za novu zvijezdu.
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Gerard Pique, intervjuu za katalonski TV3 ispričao je jednu zanimljivu priču iz vremena dok je boravio u Manchesteru:
''Ja sam veliki fan britanskog humora. To je ono što sam volio u Manchesteru. Oni se ne bi uvrijedili kad bi se sprdali s njima. Pokušali bi vam vratiti, ali ne bi se žalili''
''Ovdje u Barceloni, moj humor nije svako dobro prihvatio. Drugačije su šale, ali to je ništa u usporedbi s onim što se znalo događati u Unitedu.
''Primjerice, Evra je jedan dan došao u klub u patikama koje je mjesecima tražio od Nikea. Na njima su bila imena njegove djece i razni drugi detalji. No, kad je otišao pod tuš, mi smo ih uzeli, zapalili malu vatru i snimali kako gore. I zatim smo mu poslali video''
''U Unitedu su vam znali uzeti najskuplju majicu koju ste kupili i staviti na lutku pomoću kojih su se trenirali slobodni udarci. Majica je znala biti potpuno uništena od blata. Bila je to svlačionica puna života".
''Ja sam veliki fan britanskog humora. To je ono što sam volio u Manchesteru. Oni se ne bi uvrijedili kad bi se sprdali s njima. Pokušali bi vam vratiti, ali ne bi se žalili''
''Ovdje u Barceloni, moj humor nije svako dobro prihvatio. Drugačije su šale, ali to je ništa u usporedbi s onim što se znalo događati u Unitedu.
''Primjerice, Evra je jedan dan došao u klub u patikama koje je mjesecima tražio od Nikea. Na njima su bila imena njegove djece i razni drugi detalji. No, kad je otišao pod tuš, mi smo ih uzeli, zapalili malu vatru i snimali kako gore. I zatim smo mu poslali video''
''U Unitedu su vam znali uzeti najskuplju majicu koju ste kupili i staviti na lutku pomoću kojih su se trenirali slobodni udarci. Majica je znala biti potpuno uništena od blata. Bila je to svlačionica puna života".
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
Dragi moji, nikako dočekati taj ponedjeljak i povratak na "usual mode". Ma koliko volio našu reprezentaciju, odavno mi ona nije prioritet iz mnogih razloga, tako da mi je ovo čekanje bilo onako baš podugo. Dakle, idemo, derbi Engleske. Kako god da je stanje na tabeli, ko god da je prvi... zna se koja utakmica nosi najveću tenziju na otoku, i evo je. Sa malim bonusom, a to je da za razliku od prethodnih sezona oba tima gaje visoke ambicije - Klopp je, htjeli mi ne htjeli priznati, preporodio Scousere. Igraju dobro, vidi se njegov "potpis" na igri, napadaju kao osice i protivniku koji se malo pusti mogu zgaditi život. Bonus za pomalo kvalitetom ograničeni sastav: ne igraju Evropu i nema šanse da se umore. Mnogi će se nasaditi na njima. Pride, Anfield, za nas - zmijsko leglo, You'll Never Walk Alone... tenzija, znali su se tu "rasuti" mnogo kvalitetni igrači, zato se i bojim. Kako će se snaći naši mladci, nema lika poput Evre da vodi. Našpanovani su i spremni na nas. Mi sa druge strane - polugotov proizvod, od dobrih do očajnih izdanja. Individualno jači od njih, ali to nekad "klikne", nekad ne. Još ne znam koliko ova ekipa može, ne zna nekad ni Mou. Kako će reagovati, recimo ako primi prvi gol, može li se vratiti ili će se raspasti po šavovima? Nije ni lako Mou, ekipa je daleko od optimuma i sa puno upitnika tipa Rooney (elephant in the room sindrom) prije ili kasnije moraće se raščistiti s njim. Držiš ga u igri igrač manje, držiš ga na klupi, imaš nezadovoljnog klipana sa 300 i kusur K sedmičnom platom i svu negativnu pažnje medija. Onda Pogba - isto kao kad žena dobije regres pa ga kompletnog spizdi na neku ultraskupu vaznu, donese je kući i onda ne zna šta će s njom, gdje je staviti... E tako izgleda trenutno Mou-ov tretman prema Pogbi kojeg još ne zna kako iskoristiti, a to bi nam trebao biti najbitniji igrač. To su samo neki od najočitijih primjera... Miki, Morgan, Mateo... Još smo mi daleko od priče kada bi mogli znati šta se to očekuje od nas i kakva je izdefinisana rola za svakog od njih. Utakmica dodatno dobija na značaju činjenicom da su u subotu neki od direktnih konkurenta kiksali i da se otvorila šansa. Znači ulog je veliki, moglo bi se u slučaju pozitivnog rezultata svašta nešta, ali ne mogu reći da sam pretjerani optimista... više zbog nas nego zbog njih. ali opet, ne mogu da se ne sjetim nekih starih vremena, otpisanog Manchestera i Diega Forlana koji u crno zavija kop sa dva gola. Sretno nam bilo, nadam se da ćemo prekosutra naveče pričati o nekim novim herojima OT-a.
Sent from mTalk
Sent from mTalk
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.