Mobilni- gdje, kako, šta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Mnogo je usmenih i pisanih predaja o tome koliko sati puniti novu bateriju i sijaset je tih varijanti, pa ću ovdje pitati koliko je ustvari sati optimalno da se napuni nova baterija? Je li uredu da se puni 12 sati, bez prestanka i bez čarkanja?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?
Nema to vise na ovim mobitelima novim, normalno od pocetka punis kao inace sto bi punioHigh je napisao/la:Mnogo je usmenih i pisanih predaja o tome koliko sati puniti novu bateriju i sijaset je tih varijanti, pa ću ovdje pitati koliko je ustvari sati optimalno da se napuni nova baterija? Je li uredu da se puni 12 sati, bez prestanka i bez čarkanja?

- Illmatic09
- Kontakt:
Možeš odma korstiti telefon, kad osjećaš potrebu za punjenje normalno je napuniš, jer lithium baterija nije kao kod stari telefona da je moraš puniti par sati. Najidealnije je da ga ne prazniš do kraja i ne puniš do 100%. Najbolje je držati bateriju minimalno na 30-40 %, a max. puniti do 80%, tako tuda, duže će trajati baterija. Možeš proguglati, ima dosta informacija na tu temu.High je napisao/la:Mnogo je usmenih i pisanih predaja o tome koliko sati puniti novu bateriju i sijaset je tih varijanti, pa ću ovdje pitati koliko je ustvari sati optimalno da se napuni nova baterija? Je li uredu da se puni 12 sati, bez prestanka i bez čarkanja?
Kupiš punjač od 50 do 100KM i napuni ti bateriju za sat ili dva, zavisno kakav je i rahat si.
Nove baterije su čudo, na svakoj piše datum proizvodnje, tako da te neko ne može "zavaliti".
Nove baterije su čudo, na svakoj piše datum proizvodnje, tako da te neko ne može "zavaliti".
**** majku tacno cu sebi kupit nokiu 33 10,i bit rahat a prvom ko mi donese telefon da mu nesto nastimam cu **** mater pa sve da mi je otac rodjeni.
Najgore je kad te nesto ne zanima a ostali u tvojoj familiji su jebni laici za bilo sto oko telefona,kompjutera i ostalih picki materni pa onda kad god sta treba donose tebi da stimas.
Naravno,iako nemaju veze s mozgom svako malo kupuju se novi telefoni nekad mi se cini samo da bi meni **** zivce.
Buraz kupio ovu Lumiu 640xl i sad mu treba skinut neke aplikacije,al kad god udjem u trgovinu trazi mi da podesim "windows obitelj" obitelj mu ****.
Hljeb te **** kolko su iskomplikovali ove racune ko da kupujes plac na mjesecu.
By the way zna li neko kako se ovo sranje nastima?
Najgore je kad te nesto ne zanima a ostali u tvojoj familiji su jebni laici za bilo sto oko telefona,kompjutera i ostalih picki materni pa onda kad god sta treba donose tebi da stimas.
Naravno,iako nemaju veze s mozgom svako malo kupuju se novi telefoni nekad mi se cini samo da bi meni **** zivce.
Buraz kupio ovu Lumiu 640xl i sad mu treba skinut neke aplikacije,al kad god udjem u trgovinu trazi mi da podesim "windows obitelj" obitelj mu ****.
Hljeb te **** kolko su iskomplikovali ove racune ko da kupujes plac na mjesecu.
By the way zna li neko kako se ovo sranje nastima?
Imam 3 Lumie, i jos u prijatelja al vjeruj da prvi put cujem za to da trazi.
Mia San Mia
Ma ja imam lumiu 520,kupio je ima 3 godine.R32 je napisao/la:Imam 3 Lumie, i jos u prijatelja al vjeruj da prvi put cujem za to da trazi.
Nije uopste bilo ovih zajebancija.
Raja ima li neko iskustva sa Lumia 550, kamera nije nešto vidim ovamo po nekim reviewovima se žali raja ali sam mislio preći sa androida na taj WP baš da vidim kakav je, da li je stabilniji, bolji itd, imao sam Sony i Acer ( razjebao sam Acer poštenski ) pa eto ako ko ima iskustva ili neke preporuke, dobrodošle su 

Ja sam bio zadovoljan sa lumiom osim famoznog problema sa viberom. Prešao sam opet na android samo radi steam authenticatora.
Inače, ako ste mislili da je WP smeće, trebate vidjeti Blackberry, doslovno nemate niti jedne aplikacije. Nema chrome, neki ludi browseri po 3 dolara koštaju. Ima dosta aplikacija koji su free na androidu, na bb se plaćaju. Jedina pozitivna stvar što ima emultaor, pa pretvaraš sve u android aplikacije.
Da imam viška novca, kao što nemam, uzeo bih blackberry passport, kocku kao što će rođak jer je niko ne koristi kod nas
Ovaj je kod mene sa puknutim displayom:
Ovaj bih uzeo, oko 900KM košta:
Inače je na bb urađeno otvaranje tabs prije tri godine, što je tek na s7 uvedeno sada 
Imao g3, sada s3 neo, svako prelazi na bolji phone, samo ja na gori
Inače, ako ste mislili da je WP smeće, trebate vidjeti Blackberry, doslovno nemate niti jedne aplikacije. Nema chrome, neki ludi browseri po 3 dolara koštaju. Ima dosta aplikacija koji su free na androidu, na bb se plaćaju. Jedina pozitivna stvar što ima emultaor, pa pretvaraš sve u android aplikacije.
Da imam viška novca, kao što nemam, uzeo bih blackberry passport, kocku kao što će rođak jer je niko ne koristi kod nas

Ovaj je kod mene sa puknutim displayom:

Imao g3, sada s3 neo, svako prelazi na bolji phone, samo ja na gori

Ima li neko da je korisnik eroneta, otac mi je tu preplatnik vec 4 godine, plus 25 tarifa mislim.Kako sad ide to uzimanje mobitela na rate, sta bi se sve moralo placati i isplati li se to ikako
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Imao sam dosta tih mobitela sa slike. Nema legendarnog Siemens m55, valjda preskup bio 

Danas u eronetu bio, na stranici jedna ponuda, a u poslovnici nista nemaju skoro.Odlucio sam ipak da se necu peglati sa njima te cu kupiti negdje drugo, izbor je pao na LG G4 ili G5, mozda i Iphone 6S, ali nekako me LG vise privlaci.Malo gledao po netu cijene, zna li neko zasto je npr u telekomu ili u technoshopu G5 1400 maraka, a u radnji digitalcity oko 800 a tvrde da je telefon nov isto.Kako onda tolika razlika, zbog cega 

G5 mi ima jedan poznanik, dobar je, ali po reviewsa je u usporedbi sa svojim protivnicima katastrofalan.
Evo i LG je o tome progovorio:
http://www.trustedreviews.com/news/lg-g ... 016-failed
Uzmi G4, ne fali mu ništa, a riješen je problem sa pregrijavanjem kojeg je imao G3.
Naravno da je velika razlika, kakav eronet, kakav bhtelekom, uzmi u nekom šopu, vidiš i sam na mobitelu je li nov ili ne.
Evo i LG je o tome progovorio:
http://www.trustedreviews.com/news/lg-g ... 016-failed
Uzmi G4, ne fali mu ništa, a riješen je problem sa pregrijavanjem kojeg je imao G3.
Naravno da je velika razlika, kakav eronet, kakav bhtelekom, uzmi u nekom šopu, vidiš i sam na mobitelu je li nov ili ne.
Ima li kakav sop tj radnja da je na dobrom glasu, ja znam za univerzalno ali sa njima ima razlicitih iskustava, njih cu zaobici ipak.
Bio je neki iz Tuzle, frend mi je naručivao mobitel kod njih, 500 bio, nikakvih problema nije bilo.
Raspitacu se malo pa vidjeti gdje cu uzeti, napisacu ovdje iskustva, valjda ne bude problema nikakvih.Uglavnom izbor je pao na LG G4, procu jeftinije nego sa G5 ili Iphoneom 6S, a dobicu takodjer zvijer od mobitela 

Fontele vidi znam 3-4 mobitela koja su bila kod njih uzeta sve OK 

I pazi da zbog bootloopa serija matične nije od 501 do 505
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Pa vjerovatno imaš puno aplikacija na početnom ekranu...Illmatic09 je napisao/la:Da li zna neko zašto mi se brišu aplikacije sa SD kartice, nakon što ugasim pa ponovo upalim telefon? Ustvari tu su, ali nestanu sa zaslona. Hvala unaprijed!
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.