Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Goalgetter
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Goalgetter » 11 okt 2016, 23:58

Sto ste se nakacili za dva sidrasa u napadu? Je li vi fakat ocekujete neku tecnu igru od noge do noge, kad igras na terenu koji je dosta natopljen vodom + kad protivnik stoji sa svih 10 igraca nazad? Taktika se morala prilagoditi uslovima, ali prije svega protivniku, ponavljam jos jednom, ukoliko je najveci problem traziti neke velike mane u igri protiv Kipra, a zanemariti katastrofu koja se desila u Briselu, onda yebiga.

Uostalom, ako je Edin Dzeko tipicni sidras, onda ne znam stvarno.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 11 okt 2016, 23:59, ukupno mijenjano 1 put.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 okt 2016, 23:58

Virtu4l je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Dva sidraša u napadu?
Edin Džeko nije sidraš.
Ali nije Bogami ni Griezman. Nije klasični kao što ni Raonić nije server bot. Banalno rečeno. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 12 okt 2016, 00:00

pinoglavi je napisao/la:Od manjih reprezentacija ne racunajuci poluamatere smo u zadnja 2 ciklusa igrali protiv Kipra (1-2; 2-3) Estonije (5-0) Litvanije (3-0; 0-1) Latvije (4-1; 0-5)
Dakle 6 pobjeda i poraz zbog Papetove egzibicije sa Prcicem i Susicem. Gol razlika 22-4. Mrsko mi je provjeravati ali mislim da smo sve igrali bez defanzivnog veznog. Moze mi neko objasniti u cemu je problem?

A od ova 22 gola Haris Medunjanin je postigao 4. U cemu je problem i sto on igra ove utakmice?
Zaboravio sam uracunati i zadnju utakmicu protiv Kipra.

Jel ima iko pametan odgovor na ova dva pitanja? Mi smo postali masinerija za manje reprezentacije i redovno ih trpamo a puno veci se tu znaju okliznuti i stvarno ne vidim mjesta kritici sto se tice ovih utakmica. To sto Pape, a izgleda i Mesa, pocnu kopirati to i protiv ozbiljnijih timova je vec ozbiljna greska sto ne umanjuje da se odlicno postavimo protiv malih reprezentacija.

A price o uigravanju Cimirota su smijesne, ne radi se o nekoj manje koristenoj fromaciji poput 4-4-2 nego ga zelimo vidjeti u paru sa jednim Pjanicem gdje ce iza sebe imati 4 defanzivca a ispred sebe i Pjanica ofanzivnog veznog. Dakle na njemu je samo da radi ono sto radi citavu karijeru i to je to. Stvarno ne razumijem sta ce mu ikakvo uigravanje za ovu postavku na terenu

A vidim sad vam je i Dzeko sidras. Aferim.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 12 okt 2016, 00:06, ukupno mijenjano 4 puta.
Nad tobom sunce najljepše sja

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 12 okt 2016, 00:00

Goalgetter je napisao/la:Kipar mene manje vise zabrinjava, smatram da je dobro odradjena utakmica osim realizacije (uprkos izmedju ostalog i loseg terena), mislim da su mnoge kritike sto su upucene zbog ovog meca totalno pretjerane, imali smo 25 suteva ukupno, nekolicinu kreiranih prilika, medjutim ono sto stvarno treba da brine je ona predstava u Belgiji, kako od takticke postavke, tako i od onoga kako su podbacili neki igraci, te opcenito tu nemoc koju pokazujemo protiv ovih vecih timova. Jednostavno nikako im se ne mozemo nametnuti, tim djeluje preopterecen kad im se pruzi ekipa koja nas nadigra u sredini.
Da,apsolutno su kritike pretjeranje.
Zamjerka moze biti samo na zalaganje u prvom poluvremenu,to je zaista bilo na vrlo niskom nivou.
Ali kad se utakmica generalno objektivno analizira to je bilo sasvim solidno,dosta sansi,dva gola i protivnik koji prakticno nije ozbiljno zaprijetio nasem golu.
To se ne moze okarakterisati kao losa izvedba generalno,iako da uvijek moze bolje,moze.I neka kritike,ona je pozeljna,ona tjera da bude jos bolje i jos vise.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 12 okt 2016, 00:02

Fidelis je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Kipar mene manje vise zabrinjava, smatram da je dobro odradjena utakmica osim realizacije (uprkos izmedju ostalog i loseg terena), mislim da su mnoge kritike sto su upucene zbog ovog meca totalno pretjerane, imali smo 25 suteva ukupno, nekolicinu kreiranih prilika, medjutim ono sto stvarno treba da brine je ona predstava u Belgiji, kako od takticke postavke, tako i od onoga kako su podbacili neki igraci, te opcenito tu nemoc koju pokazujemo protiv ovih vecih timova. Jednostavno nikako im se ne mozemo nametnuti, tim djeluje preopterecen kad im se pruzi ekipa koja nas nadigra u sredini.
Da,apsolutno su kritike pretjeranje.
Zamjerka moze biti samo na zalaganje u prvom poluvremenu,to je zaista bilo na vrlo niskom nivou.
Ali kad se utakmica generalno objektivno analizira to je bilo sasvim solidno,dosta sansi,dva gola i protivnik koji prakticno nije ozbiljno zaprijetio nasem golu.
To se ne moze okarakterisati kao losa izvedba generalno,iako da uvijek moze bolje,moze.I neka kritike,ona je pozeljna,ona tjera da bude jos bolje i jos vise.
To je to sve u svemu, ali ovdje se bespotrebno lupa po svemu i svacemu sto se tice tekme protiv Kipra, te sto se pocelo sa onakvom formacijom (a osutali 25 puta na gol). Prava srz problema je ono sto se desilo u petak protiv Belgije, i sto bi nas moglo kostati i u Grckoj ukoliko se dosta stvari ne popravi, sto si i ti u medjuvrmeneu naveo u proslom postu, najvise (ne)igranje Medunjanina, krila, itd...

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 12 okt 2016, 00:06

Nakon zadnje sedmice trebalo bi biti jasno da ovo nije dobro. Sta nama baraz sa Mesom donosi. Sljedece razocaranje i nista vise. On je super zadovoljan sa igrom Dzeka i Milana sinoc i na tragu je misli da to nastavi u buducnosti. Pjanic i Medunjanin u sredini. Bokove ce vec neko pokrpiti i sta nam bog da. Ovo je nova igra BiH.
Dvojica naprijed sporih i dvojica sporijih u srcu sredine. To je njegov patent. Ako ostane na ovom napisat cu nesto sto ni u snu nikad nisam sanjao. Izadje li sa ovim sastavom u Grckoj javno cu na forumu zamoliti za oprost lik Safeta Susica. Neka mi u tom slucaju njegova persona oprosti za svaku rijec koju sam napisao protiv njega.
Gledam veceras kako Mesa ljubi Sabica jer je ovaj propustio da ga kritizira. Svjestan je i on da nece moci jos dugo ovako. Ako ostane nepromjenjen u 11 mjesecu je cao Russia. Nadam se da ce mu neko zvrnuti usi.
Kako Fidelis gore napisa.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 okt 2016, 00:14

Ma sve što se traži od Meše je ono što je @fidelis napisao. Igra protiv Kipra nije problem, ja bih prvi potpisao da uvijek onako igramo ali pobjeđujemo ali svi znamo da neće ići. Meši je dobar bio par Edin - Milan, toga me strah, više sam volio da to nije isprobao. :mrgreen: jer nakon Belgije i Irske ništa mine garantuje da on to ne ponovi protiv Grčke. Više volim da igra uvijek u istoj formaciji i da ništa ne čačka, što manje eksperimentisanja to za nas bolje. :D

P.S. Ne biti bukvalista, normalno da Džeko nije klasični sidraš. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 12 okt 2016, 00:17

pinoglavi je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Od manjih reprezentacija ne racunajuci poluamatere smo u zadnja 2 ciklusa igrali protiv Kipra (1-2; 2-3) Estonije (5-0) Litvanije (3-0; 0-1) Latvije (4-1; 0-5)
Dakle 6 pobjeda i poraz zbog Papetove egzibicije sa Prcicem i Susicem. Gol razlika 22-4. Mrsko mi je provjeravati ali mislim da smo sve igrali bez defanzivnog veznog. Moze mi neko objasniti u cemu je problem?

A od ova 22 gola Haris Medunjanin je postigao 4. U cemu je problem i sto on igra ove utakmice?
Zaboravio sam uracunati i zadnju utakmicu protiv Kipra.

Jel ima iko pametan odgovor na ova dva pitanja? Mi smo postali masinerija za manje reprezentacije i redovno ih trpamo a puno veci se tu znaju okliznuti i stvarno ne vidim mjesta kritici sto se tice ovih utakmica. To sto Pape, a izgleda i Mesa, pocnu kopirati to i protiv ozbiljnijih timova je vec ozbiljna greska sto ne umanjuje da se odlicno postavimo protiv malih reprezentacija.

A price o uigravanju Cimirota su smijesne, ne radi se o nekoj manje koristenoj fromaciji poput 4-4-2 nego ga zelimo vidjeti u paru sa jednim Pjanicem gdje ce iza sebe imati 4 defanzivca a ispred sebe i Pjanica ofanzivnog veznog. Dakle na njemu je samo da radi ono sto radi citavu karijeru i to je to. Stvarno ne razumijem sta ce mu ikakvo uigravanje za ovu postavku na terenu

A vidim sad vam je i Dzeko sidras. Aferim.
To sto trpas manje ekipe te nece odvesti nigdje.
Za otici korak vise moras poceti slagati momcad koja se ako nista moze suprostaviti ozbiljno najjacim momcadima.
Za to je potrebno napraviti sustav i ne mjenjati ga svaku utakmicu. Do neki dan se tvrdilo da je Medo otrov za male. Sinoc nije bio a protiv Belgijanaca je bio otrov za nas.
Kakvi mali i veliki? Sta bi nam jedan trkac sinoc umjesto Medunjanina oduzeo? Npr. Cimirot. Ukrao nam njegovu imaginaciju ili sta? Usput kakav je to tip igraca za male reprezentacije? Nikad cuo.
Ili mozes, ili ne mozes?
A Bazdarevic se cudi kako ne trce. Pa tko je od nas ikad vidio njega da sprinta u reprezentaciji. Gdje nas trener gleda i sta vidi.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 12 okt 2016, 00:21

Kipra u zadnjih 20 gostujucih utakmica niko osim Belgije nije pobjedio sa vise od 2 razlike. A znate sta smo sve profulali sinoc.
A u zadnjih 20 gostujucih utakmica Estonije samo ih je Portugal vise napunio od nas, tad je bilo 7-0.
Pretpostavljam da bi srusili Portugal i Belgiju u ovom "rekordu" da je igrao Cimirot?

@dubrovnik gledajuci karakteristike Medunjanina jeste otrov za manje reprezntacije a sinoc jeste ocajno odigrao. Imamo dobitnu kombinaciju za manje repreznetacije koja se ne smije primjeniti na imalo jacoj reprezentaciji poput Izraela ili Slovacke a pogotovo ne protiv Belgije i to je ogroman propust.
A nema potrebe mijenjati dobitnu kombinaciju, naravno za slabije ekipe, pogotovo kuci.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 12 okt 2016, 00:25, ukupno mijenjano 1 put.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 12 okt 2016, 00:23

Unofficialpage je napisao/la:Ma sve što se traži od Meše je ono što je @fidelis napisao. Igra protiv Kipra nije problem, ja bih prvi potpisao da uvijek onako igramo ali pobjeđujemo ali svi znamo da neće ići. Meši je dobar bio par Edin - Milan, toga me strah, više sam volio da to nije isprobao. :mrgreen: jer nakon Belgije i Irske ništa mine garantuje da on to ne ponovi protiv Grčke. Više volim da igra uvijek u istoj formaciji i da ništa ne čačka, što manje eksperimentisanja to za nas bolje. :D

P.S. Ne biti bukvalista, normalno da Džeko nije klasični sidraš. :mrgreen:
Ako nije sidras sto ne igra AM vec se forsiraju bokovi.
Tehnicki je Dzekson solidan ali je bogme pravi sidrun.
Kad se izvodi prekid u Romi Edin je uvjek u krupnom planu. Sto mislis zasto?

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 12 okt 2016, 00:33

pinoglavi je napisao/la:Kipra u zadnjih 20 gostujucih utakmica niko osim Belgije nije pobjedio sa vise od 2 razlike. A znate sta smo sve profulali sinoc.
A u zadnjih 20 gostujucih utakmica Estonije samo ih je Portugal vise napunio od nas, tad je bilo 7-0.
Pretpostavljam da bi srusili Portugal i Belgiju u ovom "rekordu" da je igrao Cimirot?

@dubrovnik gledajuci karakteristike Medunjanina jeste otrov za manje reprezntacije a sinoc jeste ocajno odigrao. Imamo dobitnu kombinaciju za manje repreznetacije koja se ne smije primjeniti na imalo jacoj reprezentaciji poput Izraela ili Slovacke a pogotovo ne protiv Belgije i to je ogroman propust.
A nema potrebe mijenjati dobitnu kombinaciju, naravno za slabije ekipe, pogotovo kuci.
Kako znas da je promjena dvije lose karike rusenje dobitne kombinacije. Ja tvrdim da bi bili bolji da je sinoc Medo ostao na klupi. Pa on je pukao protiv Hajduka.
Ne moze on vise igrati i to mi je zao. Znam da nekolicina forumasa koji ga vole to dozivljavaju osobno ali to nije to.
Treba sloziti trio u sredini i pustiti ljude da igraju i izgradjuju kemiju u timu. Kao i sve normalne momcadi na svijetu. A ne verzija za lose a kad dodju dobri onda opet verzija za lose jer Mesa ne smije ubaciti nove igrace u ekipu. Ja tebi necu naturati svoje misljenje ali se cujemo za mjesec dana. Ja cu nazalost biti u Spanjolskoj na poslu pa cu preko nekakvog loseg streama pratiti utakmicu. Ali cemo se svakako opet naci ovdje. Ne opameti li neko ovog lika nama je u Grckoj Adio SP.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 12 okt 2016, 11:05, ukupno mijenjano 1 put.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 12 okt 2016, 00:40

Ja uopste Medunjanina ne gotivim kao igraca i vec sam napisao da je njegovo proslo, cak i za ove slabije reprezentacije, ali samo pisem da itekako ima logike staviti ga da igra protiv Kipra.
Evo jedna zanimljiva cinjenica, Cimirot je u dosadasnjoj klubskoj karijeri zabio 4 gola a Medunjanin duplo vise samo u reprezentaciji. A mozda bi nam Cimirot pomogao da sprijecimo kontre Estonije i Kipra. A cek, nije ih ni bilo.

Ja kako se sjecam prije Francuske u gostima gdje smo fantasticno odigrali smo igrali sa Luksemburgom gdje nismo igrali u istoj postavci da se igraci "uigraju" pa nam nije smetalo da onako odigramo u Parizu. Mozda grijesim, ne da mi se provjeravati.

Da se opet ponovim, to sto izgleda ponovo imamo selektora koji ne zna kada prestati sa igrom sa 2 napadaca i bez def. veznog ne znaci da trebamo kritikovati i utakmice kada nam ta igra sa 2 napadaca i bez def. veznog izuzetno uspjesno prolazi.

Po meni je cak i bolje postaviti posebnu taktiku za jace (ovdje mislim na normalnu taktiku a ne onu ludost protiv Belgije) a posebnu za slabije jer ako uvijek budemo igrali sa istom formacijom i istim igracima mi nemamo nacina kako iznenaditi protivnika tako da bi bili lagan plijen za objektivno jace reprezentacije koje logicki imaju boljeg selektora od Mese sto nije tesko. Naravno ovo je jos uvijek samo utopija zbog nasih strucnjaka na klupi.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 12 okt 2016, 01:00

pinoglavi je napisao/la:Ja uopste Medunjanina ne gotivim kao igraca i vec sam napisao da je njegovo proslo, cak i za ove slabije reprezentacije, ali samo pisem da itekako ima logike staviti ga da igra protiv Kipra.
Evo jedna zanimljiva cinjenica, Cimirot je u dosadasnjoj klubskoj karijeri zabio 4 gola a Medunjanin duplo vise samo u reprezentaciji. A mozda bi nam Cimirot pomogao da sprijecimo kontre Estonije i Kipra. A cek, nije ih ni bilo.

Ja kako se sjecam prije Francuske u gostima gdje smo fantasticno odigrali smo igrali sa Luksemburgom gdje nismo igrali u istoj postavci da se igraci "uigraju" pa nam nije smetalo da onako odigramo u Parizu. Mozda grijesim, ne da mi se provjeravati.

Da se opet ponovim, to sto izgleda ponovo imamo selektora koji ne zna kada prestati sa igrom sa 2 napadaca i bez def. veznog ne znaci da trebamo kritikovati i utakmice kada nam ta igra sa 2 napadaca i bez def. veznog izuzetno uspjesno prolazi.

Po meni je cak i bolje postaviti posebnu taktiku za jace (ovdje mislim na normalnu taktiku a ne onu ludost protiv Belgije) a posebnu za slabije jer ako uvijek budemo igrali sa istom formacijom i istim igracima mi nemamo nacina kako iznenaditi protivnika tako da bi bili lagan plijen za objektivno jace reprezentacije koje logicki imaju boljeg selektora od Mese sto nije tesko. Naravno ovo je jos uvijek samo utopija zbog nasih strucnjaka na klupi.
Ja i dalje nisam zadovoljan. I opet cu napisati neka nam je bog na pomoci u Grckoj. Nisam nikakav nogometni strucnjak ali Bazdarevicu vise ne vjerujem. Stekao sam dojam da je tesko limitiran. Prosinecki uzima sa Azerima bodove Norveskoj i Ceskoj. To je kao kada bi mi derali Nijemce ili Francuze. U nas je uspjeh da nas klupa ne unisti. Priznajem da je Bazdarevic dobar za dovodjenje novih igraca. Iako kad malo bolje razmislim i dalje su mu najcesce 10 od 11 "Susicevi" reprezentativci. Do nedavno je i Anel bio tu i iz reprezentacije su ga izbacili Turci a ne Mesa. Dovodi on igrace ali mu fali znanje i hrabrost da ih i upotrijebi. Ove zadnje formcije su epske, a njegova izjava da ce ih i dalje koristiti je bolna. Ne znam sta vise napisati od nisam zadovoljan. Ovim sam maximalno ublazio svoj realan osjecaj. Ali dobro.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 12 okt 2016, 01:08

Pa dijelimo misljenje vecinom, ne moze niko biti zadovoljan kad pokusavamo sa 3-5-2 protiv Belgije u gostima. To cista ludost koja granici sa poremecajem.

Sishar
Kontakt:

Post Postao/la Sishar » 12 okt 2016, 03:10

Misu daj otkaz dosta te, mars u ligu 2. :kafa:

High

Post Postao/la High » 12 okt 2016, 03:18

Sishar je napisao/la:Misu daj otkaz dosta te, mars u ligu 2. :kafa:
:kafa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 12 okt 2016, 09:20

mesa je ponovo pokazao da jednostavno nema trenersko znanje ...sta treba da se desi pa da covjek uvidi da medunjanin jednostavno nemoze da igra moderan fudbal, nikad nije ni mogao...bezveze smeta pjanicu a umjesto da u ovoj utakmici dodatno uigrava jajala i pjanica za grcku ili eventualno cimirota sa pjanicem on bezveze trosi utakmice gurajuci medunjanina na poziciju koju nikad u zivotu nije igrao osim kod blentavog safeta i za koju nema ni jednu jedinu predispoziciju....protiv grcke nas ocekuje isto kao i protiv irske i belgije...ljudi ce nas satrat na sredini terena jer cemo u fazi odbrane imati igraca manje sa medunjaninom i kad se tome jos doda cinjenica da dzeko haman nikako neigra defanzivu niti vrsi pritisak na protivnicku zadnju liniju to je vec 2 igraca sto bi i za jednu spaniju i njemacku bilo previse a kamoli za nas,,,mesa ni po cemu nije bolji od safeta i zaista vrijedza inteligenciju svakog ciji je iq iznad nivoa retardacije ponavljajuci jedne te iste greske iz utakmice u utakmicu....lik jednostavno ne uci iz gresaka...

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 12 okt 2016, 09:27

slazem se da je taktika protiv Belgije bila tu i tamo losa,ali koliko ja pratim forum,rijetko postam,ali pratim,352 formacija je ovdje zagovarana od mnogih,pa i od nekih koji su sad najglasniji protivnici iste.Zaa poraz u Briselu nisu krive ni formacija ni postavka na terenu,vec iskljucivo nas mentalitet,precjenjivanje protivnika i nedostatak samopouzdanja i volje,usljed cega primimo onakva dva gola.Gubili smo 2:0 na poluvremenu,a znamo kakva smo dva gola primili,kasnije se bilo tesko vratiti,a ruku na srce i druga dva gola su bila vise plod nase nesigurnosti i letargicnosti nego li neke briljantne igre protivnika.Belgija je bila zrela da im se otkine barem bod tamo ali nismo imali muda za to.Svi smo ocekivali tamo dobar rezultat,cak i Mesa jer je postavio malo ofanzivniju formaciju,ali ni on nije znao da cemo usljed njihove bezidejnosti u napadu poceti sami sebi zabijati
Sto se tice Kipra,tezak tern za neku pretjeranu kombinatoriku i losa realizacija su jedini razlog sto kiprane nismo ispratili sa bar 5 komada u mrezi,ali su svakako osvojena 3 boda.25 suteva,od toga 11 u okvir gola,znaci stvorili smo vise sansi nego Belgija protiv Gibraltara,samo nam je ovaj put realizacija zakazala i opet je ovdje nezadovoljstvo preovladalo.Mesa ima dobre zamisli samo to igraci ne isprate kako treba :bih:

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 12 okt 2016, 10:40

MiiisssskeeBh je napisao/la:slazem se da je taktika protiv Belgije bila tu i tamo losa,ali koliko ja pratim forum,rijetko postam,ali pratim,352 formacija je ovdje zagovarana od mnogih,pa i od nekih koji su sad najglasniji protivnici iste.Zaa poraz u Briselu nisu krive ni formacija ni postavka na terenu,vec iskljucivo nas mentalitet,precjenjivanje protivnika i nedostatak samopouzdanja i volje,usljed cega primimo onakva dva gola.Gubili smo 2:0 na poluvremenu,a znamo kakva smo dva gola primili,kasnije se bilo tesko vratiti,a ruku na srce i druga dva gola su bila vise plod nase nesigurnosti i letargicnosti nego li neke briljantne igre protivnika.Belgija je bila zrela da im se otkine barem bod tamo ali nismo imali muda za to.Svi smo ocekivali tamo dobar rezultat,cak i Mesa jer je postavio malo ofanzivniju formaciju,ali ni on nije znao da cemo usljed njihove bezidejnosti u napadu poceti sami sebi zabijati
Sto se tice Kipra,tezak tern za neku pretjeranu kombinatoriku i losa realizacija su jedini razlog sto kiprane nismo ispratili sa bar 5 komada u mrezi,ali su svakako osvojena 3 boda.25 suteva,od toga 11 u okvir gola,znaci stvorili smo vise sansi nego Belgija protiv Gibraltara,samo nam je ovaj put realizacija zakazala i opet je ovdje nezadovoljstvo preovladalo.Mesa ima dobre zamisli samo to igraci ne isprate kako treba :bih:
Meni osobno postavka igre i sastav nisu nikada vitalni za utakmicu ako imas normalnog trenera na klupi i ako nisi bas dozivio debakl u 45 minuta. Trener ima 3 promjene i sa njima moze totalno preokrenuti stil i igru.
Trener naravno, ali nazalost mi smo takve rijetko imali na klupi.
Ne znam kakav lik moras biti da bi jednog Medunjanina stavio da igra protiv Belgijanaca i da se nadas uspjehu.
Isto bi rekao i za dvojicu sidruna naprijed.
Promahu u sredini koju je primjetio svak nije uopce pokusao rijesiti na pocetku drugog poluvremena.
Izmjene su krenule sa Djukom sto sam od njega i ocekivao. Sve ostalo je radio prekasno.
Mehmed Bazdarevic kako se meni cini ima problem vidjenja utakmice i reagira stihijski.
Imam dojam da ne zna kako i kada promjeniti igraca vec to radi sablonski. Izrazito je poguban za nasu sredinu i slucajno ili ne na kraju se vraca na Safetove sisteme a ja znam gdje to vodi. Moze li konacno shvatiti da 2 sidruna bez sredine ne garantiraju golove je od krucijalne vaznosti za sljedecu utakmicu i ikakve sanse za baraz.
Da budem iskren za mene je jos i bolnije saznanje da i eventualni baraz sa ovakvim trenerom znaci samo jos jedno razocaranje i par desetaka sjedih na mojoj glavi.
Daj boze da budem u krivu ali tesko je vjerovatno da ce se drugi scenario dogoditi.
Pjanic-Medunjanin
Dzeko-Ibisevic
Ovo je formula koja garantira propast i uzasnut sam moci nasih trenera da uvijek uspiju pronaci najgore.
Pa nikako mi nije jasno da ne mogu nekad ubosti nesto dobro. Makar i slucajno.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 12 okt 2016, 10:56

pinoglavi je napisao/la:Kipra u zadnjih 20 gostujucih utakmica niko osim Belgije nije pobjedio sa vise od 2 razlike. A znate sta smo sve profulali sinoc.

Medunjanin je doktor na sredini terena, ali kao i velika vecina nasih igraca za slabije repke, protiv jacih tu nema sta da trazi.
Na jace mogu udariti Vranjes, Seo, Zuka, Sunjic, Pjanic, Besic, Dzeko

Ostalo je krpljenje, Bega nesiguran ne brani u klubu, Sehic nije taj kvalitet, Buric opet krizira, Spahic veliki kikser i opet ce kiksat u Grckoj, Lulic je ispuho ko dusica od njega nikakve koristi. Visca vise ne moze nista ni beku Kipra, on je dobar samo za lopte u prostor u defanzivi izrazito los.
Tino Susic spor, jeste jak u duelu, zna sacuvati loptu, ali ima potez viska i djeluje tromo na terenu. Vedo nije ni za cega u repci, njemu sistem nikako ne odgovara bas kao i Visci. Djuric nema kvalitet za 90 minuta ali sa svakim se moze fino hrvati to je dokazao u svakoj tekmi.
Izet je dobar samo za zamjene kao i Tino.
Mislim da Milicevic i Cimirot moraju startati u Grckoj, posebno Gojko jer taj decko trci i gleda prema naprijed ne nazad, a protiv Gladbaha je dokazao da moze protiv jakih (protiv Dortmunda prosle godine isto tako). Milicevic je ofanzivac koji se vraca, tako da za 4-5-1 u Atini ako budu zdravi trebaju trkaci koji ce gledati naprijed a igrati nazad.
Dakle Begovic-Vranjes-Zuka-Sunjic-Seo- Pjanic-Cimi-Mili-Lulic-Izet-Dzeko

Pod uslovom da se Izet ustali u Verderu. Izmjene bi mogle biti Mili-Tino, Visca-Izet i mozda Djuric u zavisnosti od rezultata umjesto koga.
Da imamo oruzje za grke imamo, pitanje je samo da li ce neko Mehmedu uzeti mozak kao protiv Belgije ili ce ga koristiti kao protiv Kipra.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 44 gosta.