A ne znam sta da ti recem za tog "Guardiolu".Unofficialpage je napisao/la:Pomislim da nema osnovno znanje o fudbalu. Niko živ ne igra sa dva dvometraša u napadu, to nekad bilo u modi prije 50 god. Mislim da protiv Grčke isto ovako igramo. Nadam da griješim. Ali mi s Mešom smo osuđeni na propast. Pape je za njega Guardiola.dubrovnik je napisao/la:On ne razumije nista ili sam ja psihicki limitiran pa ne razumijem njegove izjave.Unofficialpage je napisao/la:Haris više ne može i to je realnost kao ni Vedo, iako Vedo još uvijek može nešto i ponuditi.
Ove manje utakmice moraju služiti za uvođenje mlađih igrača, nema pričanja ovaj tu sad ne može pokazati puno toga. Moraš ga upoznavati sa ekipom, uigravati a ne gurati ga u vatru u velikim utakmicama. Do sad je Cimitrot morao imati minimalno 60-ak minuta u ovim kvalama, pa protiv Belgije bi on igrao i vidjeli bi da li zna išta. Skupo je to vidjeti protiv Belgije ili Grčke. Mrzimo bilo šta mijenjati, Spaha, Medo, Vedo će nam igrati dok ne umru, znači tamo do 80-e godine?
Nama primarna formacija mora biti 4-5-1 i nikako drugačije, uz blage promjene, sa ili bez desetke, to su sitnice. Ako već igraš sa dva napadača onda to ide Džeko & Hodžić a nikako Džeko & Đurić.
Zadnji vezni i protiv Kipra i protiv Belgije mora igrati. Meša to ne konta, Meša ne konta još da mu je formacija bila pogrešna protiv Belgije i još govori o nekoj trci, borbenosti.
Vozeci se kuci danas, na nekom Sarajevskon radiju interview sa Bazdarevicem gdje covjek izjavi da je prezadovoljan sa igrom gdje su Dzeko i Djuric naprijed i da mozemo to ocekivati i u narednim utakmicama.
Bas kako neko napisa, javlja se stari osjecaj kad se vise bojis svog selektora nego protivnika.
Meni osobno je trenutna igra sa dvojicom u sredini nesto najgore sto sam gledao u BiH reprezentaciji.
Sve sto je Safet radio sa postavkama igre ovaj ponavlja bez milosti. Tokom prvog poluvremena sinocnje utakmice pitao sam se da li je moguce da neko tako postavi igru svoje reprezentacije.
Bez ikakva smisla i ideje.
Ovo sto trenutni Guardiola radi je samoubojstvo iz zasjede. Bojim se da on nije u stanju sloziti tim koji moze dobiti imalo ozbiljniji tim u Evropi. Neko tko tako unisti srednji red, izolira napad i dovede obranu pod konstantni pritisak ne moze donijeti nikakvo dobro. I da izborimo baraz tamo ce nas cekati neka Irska i rjesiti nas bez problema. Ja sam zelio Prosineckog i nikad necu prezaliti sto nije dobio ove igrace da ih pokusa dignuti na jedan veci nivo. Ovi BiH igraci iz predratne Jugo lige ili njihove trenerske reinkarnacije izgleda nemaju mogucnost da bilo sto organiziraju. To je valjda i razlog da BiH timovi vrlo tesko stvaraju konkurentne Evropske igrace. Mesu je izgleda Osim naucio da ne misli nego da samo slusa.
A ovaj tvoj " Guardiola" nit je mislio, nit slusao. Imao je bogom dani talenat i nogometnu inteligenciju sto mu na zalost nije pomoglo da postane ni osrednji trener.
U njega su problemi i dublji nego u Mese. Fundamentalni.
Makar po meni.