Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

dubrovnik
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la dubrovnik » 11 okt 2016, 21:53

Unofficialpage je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Haris više ne može i to je realnost kao ni Vedo, iako Vedo još uvijek može nešto i ponuditi.

Ove manje utakmice moraju služiti za uvođenje mlađih igrača, nema pričanja ovaj tu sad ne može pokazati puno toga. Moraš ga upoznavati sa ekipom, uigravati a ne gurati ga u vatru u velikim utakmicama. Do sad je Cimitrot morao imati minimalno 60-ak minuta u ovim kvalama, pa protiv Belgije bi on igrao i vidjeli bi da li zna išta. Skupo je to vidjeti protiv Belgije ili Grčke. Mrzimo bilo šta mijenjati, Spaha, Medo, Vedo će nam igrati dok ne umru, znači tamo do 80-e godine?

Nama primarna formacija mora biti 4-5-1 i nikako drugačije, uz blage promjene, sa ili bez desetke, to su sitnice. Ako već igraš sa dva napadača onda to ide Džeko & Hodžić a nikako Džeko & Đurić.

Zadnji vezni i protiv Kipra i protiv Belgije mora igrati. Meša to ne konta, Meša ne konta još da mu je formacija bila pogrešna protiv Belgije i još govori o nekoj trci, borbenosti.
On ne razumije nista ili sam ja psihicki limitiran pa ne razumijem njegove izjave.
Vozeci se kuci danas, na nekom Sarajevskon radiju interview sa Bazdarevicem gdje covjek izjavi da je prezadovoljan sa igrom gdje su Dzeko i Djuric naprijed i da mozemo to ocekivati i u narednim utakmicama.
Bas kako neko napisa, javlja se stari osjecaj kad se vise bojis svog selektora nego protivnika.
Meni osobno je trenutna igra sa dvojicom u sredini nesto najgore sto sam gledao u BiH reprezentaciji.
Sve sto je Safet radio sa postavkama igre ovaj ponavlja bez milosti. Tokom prvog poluvremena sinocnje utakmice pitao sam se da li je moguce da neko tako postavi igru svoje reprezentacije.
Bez ikakva smisla i ideje.
Pomislim da nema osnovno znanje o fudbalu. Niko živ ne igra sa dva dvometraša u napadu, to nekad bilo u modi prije 50 god. Mislim da protiv Grčke isto ovako igramo. Nadam da griješim. Ali mi s Mešom smo osuđeni na propast. Pape je za njega Guardiola.
A ne znam sta da ti recem za tog "Guardiolu".
Ovo sto trenutni Guardiola radi je samoubojstvo iz zasjede. Bojim se da on nije u stanju sloziti tim koji moze dobiti imalo ozbiljniji tim u Evropi. Neko tko tako unisti srednji red, izolira napad i dovede obranu pod konstantni pritisak ne moze donijeti nikakvo dobro. I da izborimo baraz tamo ce nas cekati neka Irska i rjesiti nas bez problema. Ja sam zelio Prosineckog i nikad necu prezaliti sto nije dobio ove igrace da ih pokusa dignuti na jedan veci nivo. Ovi BiH igraci iz predratne Jugo lige ili njihove trenerske reinkarnacije izgleda nemaju mogucnost da bilo sto organiziraju. To je valjda i razlog da BiH timovi vrlo tesko stvaraju konkurentne Evropske igrace. Mesu je izgleda Osim naucio da ne misli nego da samo slusa.
A ovaj tvoj " Guardiola" nit je mislio, nit slusao. Imao je bogom dani talenat i nogometnu inteligenciju sto mu na zalost nije pomoglo da postane ni osrednji trener.
U njega su problemi i dublji nego u Mese. Fundamentalni.
Makar po meni.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 okt 2016, 21:56

Slažem se s tobom, hoću reći da je i Pape čak bolji od njega. Nismo našli bolje rješenje već gore. Ne zna sastaviti formaciju i igrače.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 okt 2016, 23:07

Kipar smo pobjedili 2-0 a moglo je biti i vise, uz to nam nisu ozbiljno zaprijetili golu. Ne znam sto smo takvi da se mora kritikovati ako ne igraju igraci koje bi mi zeljeli vidjeti u prvih 11? Cim ne igra Cimirot ni 5-0 protiv Estonije nije dovoljno.
Nad tobom sunce najljepše sja

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 11 okt 2016, 23:27

pinoglavi je napisao/la:Kipar smo pobjedili 2-0 a moglo je biti i vise, uz to nam nisu ozbiljno zaprijetili golu. Ne znam sto smo takvi da se mora kritikovati ako ne igraju igraci koje bi mi zeljeli vidjeti u prvih 11? Cim ne igra Cimirot ni 5-0 protiv Estonije nije dovoljno.
Ja sam covjece sinoc bio na zapadu u sektoru A i nisam zadovoljan. Ne zelim vise sutati i gurati svoje nezadovoljstvo pod tepih.
Ako si ti zadovoljan nadji sebi istomisljenike i uzivaj.
Nisu u pitanju igraci nego igra. Uzasno lose igramo i to u svim dijelovima polja. Ne vidim sta bi jos Bazdarevic trebao uciniti da bi dokazao da je los.
Trudio sam se da ne psujem gledajuci pojedine igrace prvo poluvrijeme i naseg trenerskog maga kako skace ispred crte. Bilo je nadrealno. Gledam Medunjanina koji bi trebao razbijati protivnicke napade kako usmjerava stopere i bjezi iz guzve. Gledam napadace kako se bore za balone koji nerezonski dolijecu uvijek metar daleko od njih. Gledam Spahica koji kod kreatora kreira. Cudom se cudim sta se tu dogadja. Napravim 600 km da ih gledam i cudim se svom mazohizmu i ljubavi prema toj ekipi nogometasa. I ti se kao cudis sto smo nekolicina nas nezadovoljni. Ti ako si zadovoljan uzivaj ali mene pusti makar da rahat pljujem, kako neki ovdje kazu.
Zalost je sto sam uvjeren da ogrooooooman dio krivice snosi Mehmed Bazdarevic.
PS
Nije u pitanju Cimirot a ni Susic. Iako bi ih ja zelio u timu.
U pitanju su AM i pogotovu DM. Radi ovog drugog smo Susicu krv pili iz dana u dan.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 okt 2016, 23:32

pinoglavi je napisao/la:Kipar smo pobjedili 2-0 a moglo je biti i vise, uz to nam nisu ozbiljno zaprijetili golu. Ne znam sto smo takvi da se mora kritikovati ako ne igraju igraci koje bi mi zeljeli vidjeti u prvih 11? Cim ne igra Cimirot ni 5-0 protiv Estonije nije dovoljno.
Ako je tebi ono bilo dobro, onda svaka čast. Nagodan si. :thumbup:

Damir Dzumhur!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 okt 2016, 23:34

Nisam tebe prozvao, onda bih te i citirao, nego sam opcenito pisao. Mnogi od vas ocekuju da svaku utakmicu kvalifikacija igramo kao protiv Argentine na SP. U kvalifikacijama protiv manjih ekipa najbitnija su 3 boda i to je to. Cilj opravdava sredstvo i izbor igraca i taktika imaju logike s obzirom da smo igrali protiv Kipra i Estonije. Protiv Belgije totalni promasaj. Tek ostaje za vidjeti sta ce biti protiv Grcke.

Kad ste se vec vas dvojica uhvatili meni je dovoljna cinjenica da ste kukali nakon 5-0 protiv Estonije. Bilo bi puno bolje da smo pobjedili 1-0 a igrali Cimirot i Tino, jel da?

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 11 okt 2016, 23:38

Tebi ako je ono dobra igra, ono gadanje dugim loptama Dzeka i Durica, nama nije. I nema to veze s tim ko igra, a ne ko ;)
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2016, 23:41

Ne znam je li ova diskusija smješnija ili gluplja. To je igra koja je donijela tri boda, idemo dalje.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 11 okt 2016, 23:41

Mehmed je los strucnjak ali uprkos tome mislim da ako igraci daju sve od sebe ni on ne moze bitno pokvariti stvari.

Kakav je on strateg najbolje govori cinjenica da je u prvi tim stavio Dzeku i Djurica.Nema dalje,mislim da ce citav svijet smije umu koji je to u stanju izvesti.

Naravno da bih volio da on ode odmah sad ali svjestan sam da je to nemoguce,bar dok bitno ne kompromituje nas plasman na SP.Iskreno se nadam da nece jer njegov odlazak nakon sto eventualno upropasti i ove kvalifikacije meni nista ne bi znacio,u tom slucaju mogu ga slobodno ostaviti jer ce to biti kraj reprezentacije koja je bila respektabilna.

Zato apelujem,molim,preklinjem one koji mogu uticat na njega,na ljude iz saveza,novinare,Osima,pi-zde materine,bilo koga,da objasne idiotu par ovih osnovnih stvari:

1.Da mora igrati sa tri prava vezna igraca,sa dva pokretljiva krila i sa jednim napadacem.
2.Da medju ta tri prava vezna igraca ni jedan ne moze biti Medunjanin.
3.Da kad pravi izmjene ne mijenja one igrace koje smije nego one koje treba i mora.
4.Da mu kod nepovoljnog rezultata prva reakcija bas uvijek ne bude uvodjenje Djurica

Ima jos ali ovo je fundamentalno.

Ako ga bar u ovo ubijedite siguran sam de ne moze bitno za.**** stvar.
Zadnja izmjena: Fidelis, dana/u 11 okt 2016, 23:46, ukupno mijenjano 2 puta.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 okt 2016, 23:42

Od manjih reprezentacija ne racunajuci poluamatere smo u zadnja 2 ciklusa igrali protiv Kipra (1-2; 2-3) Estonije (5-0) Litvanije (3-0; 0-1) Latvije (4-1; 0-5)
Dakle 6 pobjeda i poraz zbog Papetove egzibicije sa Prcicem i Susicem. Gol razlika 22-4. Mrsko mi je provjeravati ali mislim da smo sve igrali bez defanzivnog veznog. Moze mi neko objasniti u cemu je problem?

A od ova 22 gola Haris Medunjanin je postigao 4. U cemu je problem i sto on igra ove utakmice?

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 okt 2016, 23:44

pinoglavi je napisao/la:Nisam tebe prozvao, onda bih te i citirao, nego sam opcenito pisao. Mnogi od vas ocekuju da svaku utakmicu kvalifikacija igramo kao protiv Argentine na SP. U kvalifikacijama protiv manjih ekipa najbitnija su 3 boda i to je to. Cilj opravdava sredstvo i izbor igraca i taktika imaju logike s obzirom da smo igrali protiv Kipra i Estonije. Protiv Belgije totalni promasaj. Tek ostaje za vidjeti sta ce biti protiv Grcke.

Kad ste se vec vas dvojica uhvatili meni je dovoljna cinjenica da ste kukali nakon 5-0 protiv Estonije. Bilo bi puno bolje da smo pobjedili 1-0 a igrali Cimirot i Tino, jel da?
Mene sa tim priče o igračima zaobiđi. Apsolutno me boli briga ko će igrati. Mi smo jučer imali jedinu taktiku nabij na Džeku i Đurića i to je sve bilo. Imali smo sreće što Kipar ne zna. A priča neće ovako protiv jačih ne pali, Belgija.

Protiv Izraela, Kipra, Velsa, Irske sve ista taktika, nabij loptu pa šta bude. To nije naša igra. Zadnjih 15-ak min jučer smo otprilike igrali kako trebamo a to je po zemlji, tika taka. Bez zadnjeg veznog ni protiv koga. Španija igra sa Sergiom svaku utakmicu i protiv Albanije i protiv Italije ili nebitno koja ekipa. Loše smo odigrali i da nije bilo one greške Kipra gola ne bi vidjeli. Tebe zadovolja pobjeda ali mi svakako Kipar moramo pobjedit, hoću da vidim neku igru, da vidim da se zna šta hoće a ne da izgledaju ko muhe bez glave koje ne letaju.
Virtu4l je napisao/la:Ne znam je li ova diskusija smješnija ili gluplja. To je igra koja je donijela tri boda, idemo dalje.
Igra koja je donjela tri boda i blamažu protiv Belgije. Ne treba ići dalje već vidjeti greške i popraviti ih, zar ne?

Damir Dzumhur!!!!

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 11 okt 2016, 23:45

Virtu4l je napisao/la:Ne znam je li ova diskusija smješnija ili gluplja. To je igra koja je donijela tri boda, idemo dalje.
To stoji, ali se ne smijemo zavaravati. Jeste ovu utakmicu, ali je veliko pitanje da li ovakva igra donijela ista protiv Grcke ili na Kipru da se igralo.
Ovo me podjeca na onu utakmicu s Velsom, na slican nacin smo dobili, ali kasnije nam se obilo o glavu u barazu.
Mora se ovo popraviti.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 11 okt 2016, 23:46

pinoglavi je napisao/la:Nisam tebe prozvao, onda bih te i citirao, nego sam opcenito pisao. Mnogi od vas ocekuju da svaku utakmicu kvalifikacija igramo kao protiv Argentine na SP. U kvalifikacijama protiv manjih ekipa najbitnija su 3 boda i to je to. Cilj opravdava sredstvo i izbor igraca i taktika imaju logike s obzirom da smo igrali protiv Kipra i Estonije. Protiv Belgije totalni promasaj. Tek ostaje za vidjeti sta ce biti protiv Grcke.

Nije se kukalo za to i nemoj prislanjati i ti svakakve poluistine. Vecina nezadovoljnika je trazila probu DM. Mozda bi se vidjelo da Jajalo skripi, ili da je Cimi bolji. Mi jos uvijek nismo nacisto tko ce tu poziciju igrati u Grckoj.
U stvari da ne idem u filozofiju. Ja nisam zadovoljan sa poslom koji na terenu radi Mehmed Bazdarevic vec duze vrijeme. Sutio sam dugo jer sam na mininalna propitivanja bio napadan. Vise necu sutati. Kiks u Grckoj nas gura u kanal. Briga me tko je zadovoljan.
Samo postavljanje igraca na krive pozicije cu shvatiti kao crvenu krpu i poceti pisati protiv Mese.
Medo nije DM i igru bez tog dijela tima cu shvacati kao nastavak djela Safeta Susica. Samim tim Mesi vise necu sutjeti. Nisam sutio ni Safetu. Puni brze sam poceo pisati protiv njega. Nisam ja vazan, ali zrno po zrno pogaca.
Forum postoji da se cuje glas navijaca. Onih pro i contra.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 11 okt 2016, 23:55, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2016, 23:48

Unofficialpage je napisao/la:Igra koja je donjela tri boda i blamažu protiv Belgije. Ne treba ići dalje već vidjeti greške i popraviti ih, zar ne?
Greške su uočene i popravljene obzirom da smo pobijedili naredni meč, psihički izuzetno težak. Previše mudrujete.
Mokes je napisao/la:To stoji, ali se ne smijemo zavaravati. Jeste ovu utakmicu, ali je veliko pitanje da li ovakva igra donijela ista protiv Grcke ili na Kipru da se igralo.
Odgovor na to pitanje nikada nećeš dobiti jer nismo igrali protiv Grčke ni na Kipru. Imamo šest bodova iz tri utakmice, baš onoliko koliko i treba da imamo. Idemo dalje.
Voli te tvoje Sarajevo.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 11 okt 2016, 23:48

Kipar mene manje vise zabrinjava, smatram da je dobro odradjena utakmica osim realizacije (uprkos izmedju ostalog i loseg terena), mislim da su mnoge kritike sto su upucene zbog ovog meca totalno pretjerane, imali smo 25 suteva ukupno, nekolicinu kreiranih prilika, medjutim ono sto stvarno treba da brine je ona predstava u Belgiji, kako od takticke postavke, tako i od onoga kako su podbacili neki igraci, te opcenito tu nemoc koju pokazujemo protiv ovih vecih timova. Jednostavno nikako im se ne mozemo nametnuti, tim djeluje preopterecen kad im se pruzi ekipa koja nas nadigra u sredini.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 11 okt 2016, 23:50, ukupno mijenjano 1 put.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 11 okt 2016, 23:50

Fidelis je napisao/la:Mehmed je los strucnjak ali uprkos tome mislim da ako igraci daju sve od sebe ni on ne moze bitno pokvariti stvari.

Kakav je on strateg najbolje govori cinjenica da je u prvi tim stavio Dzeku i Djurica.Nema dalje,mislim da ce citav svijet smije umu koji je to u stanju izvesti.

Naravno da bih volio da on ode odmah sad ali svjestan sam da je to nemoguce,bar dok bitno ne kompromituje nas plasman na SP.Iskreno se nadam da nece jer njegov odlazak nakon sto eventualno upropasti i ove kvalifikacije meni nista ne bi znacio,u tom slucaju mogu ga slobodno ostaviti jer ce to biti kraj reprezentacije koja je bila respektabilna.

Zato apelujem,molim,preklinjem one koji mogu uticat na njega,na ljude iz saveza,novinare,Osima,pi-zde materine,bilo koga,da objasne idiotu par ovih osnovnih stvari:

1.Da mora igrati sa tri prava vezna igraca,sa dva pokretljiva krila i sa jednim napadacem.
2.Da medju ta tri prava vezna igraca ni jedan ne moze biti Medunjanin.
3.Da kad pravi izmjene ne mijenja one igrace koje smije nego one koje treba i mora.
4.Da mu kod nepovoljnog rezultata prva reakcija bas uvijek ne bude uvodjenje Djurica

Ima jos ali ovo je fundamentalno.

Ako ga bar u ovo ubijedite siguran sam de ne moze bitno za.**** stvar.
Bravo!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 11 okt 2016, 23:50

Dok pobjedjujemo izbij-nabij je nasa igra. Kako postavi utakmicu protiv Estonije i Kipra ne znaci da ce tako protiv Grcke i Belgije. Belgiju je momacki usrao ali opet je postavio igru za Kipar i Estoniju onako kako i treba, oproban recept i 6 bodova uz gol razliku 7-0. Mozda bi imali gol razliku 18-0 da je ove utakmice Cimirot igrao?
Da se razumijemo ako u Grckoj ista bude slicno kao protiv Kipra slijedi katastrofa. Ali to ne znaci da je utakmica protiv Kipra lose odradjena.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2016, 23:53

Goalgetter je napisao/la:Medjutim ono sto stvarno treba da brine je ona predstava u Belgiji, kako od takticke postavke, tako i od onoga kako su podbacili neki igraci, te opcenito tu nemoc koju pokazujemo protiv ovih vecih timova. Jednostavno nikako im se ne mozemo nametnuti, tim djeluje preopterecen kad im se pruzi ekipa koja nas nadigra u sredini.
Mene to toliko i ne brine, bolje da se desilo u Briselu nego u Atini. U svakom ciklusu obično primimo jednu šamarčinu, iskreno se nadam da je ovoga puta to bila Belgija u gostima.

Ne možemo dobiti veliku ekipu zato jer nismo Grčka, Vels ili Irska, a oni se redovno okliznu na malim utakmicama, a mi trpamo. Nemamo ekipu za fanatičnost i bunker kao ovi što sam ih nabrojao i to je to.
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 okt 2016, 23:54

Virtu4l je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Igra koja je donjela tri boda i blamažu protiv Belgije. Ne treba ići dalje već vidjeti greške i popraviti ih, zar ne?
Greške su uočene i popravljene obzirom da smo pobijedili naredni meč, psihički izuzetno težak. Previše mudrujete.
Šta je uočeno i popravljeno? Dva sidraša u napadu? Godinu dana istu taktiku imati? Meša ne popravlja greške već nastavlja. Govorio sam ovo i prije baraža, gdje se ni ti ni @pinoglavi niste slagali i sve ste vidjeli baražu. Najlakše je reći igrači se ne trude. Ne vjerujem da će popraviti, mislio sam do Belgije da hoće i da nije lud da krene sa dva napadača ali ne da je krenuo sa dva napadača već je ubacio formaciju koju nije smio. Ne pije vode neće ovako biti protiv jačih.

Niko ne govori da Cimirot mora igrati, neka igra bilo ko ko ima kvalitet. Igrači se ispobavaju protiv Estonije, Kipra i sličnih a ne protiv Belgije, Španije, Italije i slično. Potpuno pogrešno. Kad vidim da Meša ove greške ne pravi, ja više neću mudrovati već ga braniti.

Damir Dzumhur!!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 okt 2016, 23:57

Unofficialpage je napisao/la:Dva sidraša u napadu?
Edin Džeko nije sidraš.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], HariTz, Micron, perun i 30 gostiju.