Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Apsolutno je to nebitno. Izgubili smo od Portugala 6-2 ali niko nije ni riječi rekao. Ljudi bolji i to je to. Ali smo zato igrali, borili se.pinoglavi je napisao/la:Unoff ta formacija bi definitvno bila dosta bolja, dakle ne bi izgubili 4-0 nego 2 ili 3-0
Apsolutno je to tako. Ali nemoraš im još i pomagati stavljanjem tri spora stopera, bek bekova/krila, sa dva napadača. Martinez ne bi bolje sastavio ekipu za rastavit, premija. Sve ono što nije smio uraditi Meša je uradio. I te greške bi bile svedene na minimum. Tako isto i Belgija ne može poslati igrača i tvrditi da on neće grešku napraviti.pinoglavi je napisao/la:Jel razumijes da mi nemamo igrace koje mozemo poslati na teren i ocekivati da ne naprave nekoliko gresaka koje se Belgija kazniti?
Unofficialpage je napisao/la: Apsolutno je to nebitno. Izgubili smo od Portugala 6-2 ali niko nije ni riječi rekao. Ljudi bolji i to je to. Ali smo zato igrali, borili se.
Golčina iz kornera? Ono se ne smije primiti, amaterski odreagovano. Lukaku se smije onako pustiti, fauliraj ga, dobij žuti, nebitno ali proći ne smije. Možda bi primili golove ali bi zato i dali minimalno jedan.pinoglavi je napisao/la:Vracamo se na to da koju god formaciju i igrace izveli tesko bi bilo losije od onog haosa ali opet bi primili onu golcinu iz kornera, primili bi i onaj eurogol Lukakua, to ni 3 Cimirota ne bi sprijecili i to su golovi koje bi primili koja god da je formacija bila i koji god da su igraci izasli na teren
Otkopčaj šlic da te oralno zadovoljim zbog ovoga!solinas je napisao/la:Begovic
Vranjes Bicakcic Zukanovic Kolasinac
Visca Pjanic Besic Lulic
Ibisevic Dzeko
Sehic
Djuric,Cimirot,Bajic,Hodzic,Hadziahmetovic,Susic,Medunjanin,Hajrovic,Memisevic, Stevanovic,
Imamo i mi dovoljno igraca,mozda ne kao neke zemlje sa 20-30 ili 40 mil stanovnika ali imamo dovoljno i brojem i kvalitetom da budemo solidno jaka repka.
Nas problem je vjecito selektor koji ne moze natjerati "zvjezdice"da trce i bore se....Imamo mi u ekipi 6,7 igraca svjetske klase ali kada dodju u repku glade mu.da po terenu.
Selektor nam je uvjek pod jakim uticajem saveza i igraci ga ne postuju.Ako vec nemas 20 igraca svjetske klase nadoknadi to trkom umjesto da mi napadamo ko osice da im oci vadimo komentator kaze "vidite kako belgijanci napadaju ko osice"a nasi se vuku ko pomije.
Imali smo slabiju ekipu (po imenima)ali ih je Ciro tjerao da krv pisaju.
Pa sta je ova repka uradili Francuskoj ljudi u Parizu ali gledam tu utakmicu i ovu sa Belgijom...
Dzeko,Lulic,Pjanic i ostali neprepoznatljivi...
Treba nam svjetski trener poznato ime koje ce ih natjerati da trce i bore se...
U naredne tri godine odlaze Spahic,Dzeko,Lulic,Ibisevic,Medunjanin...Sta cemo onda...
Vec sada treba praviti ekipu za sledece kvalifikacije i davati nekima sansu......
Dati sansu Bajicu,Cimirotu,Memisevicu....Hadziahmetovicu...
Jer ako to uradimo odjednom i kada ovi odu nabrojani nama se patiti sa Makedonijom i Kosovom a o Parizu,Belgiji,i nekom novom Brazilu sanjacemo decenijama....
Memisevic ne bi nista slabije odigrao od Spahica a on i njemu slicni su buducnost Spahicu hvala ali dosta podvucimo liniju.
Gol.iz kornera je naša amaterska greška. Igrač mora biti na prvoj stativi.pinoglavi je napisao/la:Normalno da je golcina, igrac u nezavidnoj poziciji i napadac ostao na njemu kako i treba, zavukao je i dao gol. Isto tako i sa Lukakom situacija, naravno da postoji 101 nacin da se zaustave ti golovi, ja pisem da bi ih primili i da je igrao Vranjes, Cimirot i koga vec jos trazite. To su golovi na suhi kvalitet Belgije a to je tesko sprijeciti, prvi gol je na suhi degenizam naseg najboljeg stopera. I sta to sve na kraju govori, govori da su ljudi troduplo jaci od nas i da im treba cestitati, izvuci pouke za revans u Zenici mada cisto sumnjam da ce to Mesa uspjeti i okrenuti se Kipru i borbi za baraz s Grckom.
6/7 igraci svjetske klase? Imamo Pjanica i to je to. Dzeko je bio prije svjetske klase eto ako zelis mozes i njega racunati.solinas je napisao/la:Begovic
Visca Pjanic Besic Lulic
Ibisevic Dzeko
Sehic
Djuric,Cimirot,Bajic,Hodzic,Hadziahmetovic,Susic,Medunjanin,Hajrovic,Memisevic, Stevanovic,
Imamo i mi dovoljno igraca,mozda ne kao neke zemlje sa 20-30 ili 40 mil stanovnika ali imamo dovoljno i brojem i kvalitetom da budemo solidno jaka repka.
Nas problem je vjecito selektor koji ne moze natjerati "zvjezdice"da trce i bore se....Imamo mi u ekipi 6,7 igraca svjetske klase ali kada dodju u repku glade mu.da po terenu.
Selektor nam je uvjek pod jakim uticajem saveza i igraci ga ne postuju.Ako vec nemas 20 igraca svjetske klase nadoknadi to trkom umjesto da mi napadamo ko osice da im oci vadimo komentator kaze "vidite kako belgijanci napadaju ko osice"a nasi se vuku ko pomije.
Pa sta je ova repka uradili Francuskoj ljudi u Parizu ali gledam tu utakmicu i ovu sa Belgijom...
U naredne tri godine odlaze Spahic,Dzeko,Lulic,Ibisevic,Medunjanin...Sta cemo onda...
Vec sada treba praviti ekipu za sledece kvalifikacije i davati nekima sansu......
Jer ako to uradimo odjednom i kada ovi odu nabrojani nama se patiti sa Makedonijom i Kosovom a o Parizu,Belgiji,i nekom novom Brazilu sanjacemo decenijama....
Memisevic ne bi nista slabije odigrao od Spahica a on i njemu slicni su buducnost Spahicu hvala ali dosta podvucimo liniju.
Druze moj pratim igre nasih igraca i svaki igra za tri levela iznad u klubu.Zuko je napisao/la:6/7 igraci svjetske klase? Imamo Pjanica i to je to. Dzeko je bio prije svjetske klase eto ako zelis mozes i njega racunati.solinas je napisao/la:Begovic
Visca Pjanic Besic Lulic
Ibisevic Dzeko
Sehic
Nijedan drugi igrac nije ni izmedju top 20 igraci na svojoj poziciji osim mozda Begovic prije 2/3 godine kad je bio u top 3 BPL Keepers of the Season.
Malo si se zanio! U svim balkanskim reprezentacijama trenutno imas mozda max 4-5 igraca svjetske klase (Modrić, Rakitić, Pjanić, mozda Tadić i Matić). Prije, na svom vrhuncu, su u ovu kategoriju spadali jos i Vidić, Stanković, Džeko, Ivanović, Mandžukić...solinas je napisao/la: Druze moj pratim igre nasih igraca i svaki igra za tri levela iznad u klubu.
Begovic,Dzeko,Pjanic,Lulic,Ibisevic,Besic,Zukanovic,Kolasinac, i td igraci su svjetske klase.Kada to kazem mislim da mogu igrati u 90 posto klubova liga petice u prvih 11.
Neki od njih nisu u najjacim klubovima evrope bas zbog tog naseg mentaliteta.
Ali da imas trenera koji bi izgradio tim oko njih i izvukao maksimum iz tima uz mlade koji dolaze poput Memisevica Bajica Cimirota i td bili bi jaki zemlja.
Nas problem je uvjek bio trener....
Nista se nisam zanio...da pruzaju u repki pola kako trce u klubu,bili bi u top 10 na svijetu....kurcobolja,mentalitet,VJECITO BEZMUDI SELEKTOR:marconato je napisao/la:Malo si se zanio! U svim balkanskim reprezentacijama trenutno imas mozda max 4-5 igraca svjetske klase (Modrić, Rakitić, Pjanić, mozda Tadić i Matić). Prije, na svom vrhuncu, su u ovu kategoriju spadali jos i Vidić, Stanković, Džeko, Ivanović, Mandžukić...solinas je napisao/la: Druze moj pratim igre nasih igraca i svaki igra za tri levela iznad u klubu.
Begovic,Dzeko,Pjanic,Lulic,Ibisevic,Besic,Zukanovic,Kolasinac, i td igraci su svjetske klase.Kada to kazem mislim da mogu igrati u 90 posto klubova liga petice u prvih 11.
Neki od njih nisu u najjacim klubovima evrope bas zbog tog naseg mentaliteta.
Ali da imas trenera koji bi izgradio tim oko njih i izvukao maksimum iz tima uz mlade koji dolaze poput Memisevica Bajica Cimirota i td bili bi jaki zemlja.
Nas problem je uvjek bio trener....![]()
Ovi svi ostali su ili iznad prosjecni/solidni igraci ili suvi prosjek, a upravo je i taj mentalitet veoma vazna stavka zasto je neko ili nije WC igrac...