Beduin je napisao/la:
Zato se protivnik prostudira na vrijeme i uvidi da furaju brza krila i promjenu kretanja sa loptom pa stavis Kolasinca sa Spahom i Zukom/Bicakcicem, nebitno (mada je mozda bolje sa Bicakcicem jer bi igrao desno, Spaha u sredini i Kolasinac lijevo), Lulica lijevo i Viscu desno kao ofanzivne bekove/krila.
Takodjer, Medunjanin je prespor i trebao je Mesa nauciti iz prethodnih utakmica da on ne moze igrati protiv jacih reprezentacija koje preferiraju trcanje, pogotovo kad si saznao da Hazard igra laznu devetku, ustvari covjek je brijao po cijeloj sredini i krilima, kakvi flasteri na njemu i kakvi bakraci.
Mesa ukenjao utakmicu kao pravi amater. Ustvari, skoro pa i jeste.
Brate nemoj me pogresno shvatiti, ako cemo pisati sta nije valjalo u onoj postavci i formaciji protiv Belgije onda mozemo do sutra. Iskreno mene vise brine sto izgleda imamo novog Susica na klupi nego sto nas je Belgija rastavila na proste faktore.
I ja se slazem da smo trebali poceti u 451 formaciji sa Jajalom, Cimirotom i Pjanicem u sredini i Vranjesom i Viscom po desnoj strani, ali ja pisem o tome da bi oni nas svejedno rastavili ko god da je igrao. Ni Ronaldo u napadu nam ne bi pomogao pri onom Spahicevom autogolu.
Npr ova formacija koju je @john postavio bi bila gotovo jednako katastrofalna kao i ona od petka.
Nekako sam stekao utisak da su mnogi misljenja da bi se mi nesto nadigravali s Belgijom u formaciji koju sam gore napisao. Igrali bi dosta bolje, ali je sigurno da bi izgubili u hendikepu.
Nama se kao neki spasioci navode igraci koji su u pet deka sa onim koje bi kao tjerali iz prve postave, mada naravno da bi neki od njih bili bolja opcija od pojedinaca u prvom sastavu od petka.
Umjesto Medunjanina, ko? Prcic ili Susic, oni su imali svoj show protiv Kipra u Zenici i znamo sta se desilo. Ili mozda Vrancic koji meni uopste ne ulijeva neko povjerenje. Cimirot se predstavlja kao 10x bolji igrac od Jajala koji ima veliko iskustvo u ligama petice i koji je naucio Cimirota da igra fudbal prije par sezona. Opet da ponovim bilo ko od navedenih je dosta bolja opcija od Medunjanina zbog njegovih karakteristika ali to jos uvijek nisu igraci s kojima mi mozemo parirati onakvoj Belgiji u gostima.
Mesi naravno ogroman minus, tesko ce ovu egzibiciju oprati sa sebe. Zalosna je cinjenica da imamo drugog selektora zaredom na klupi koji ne vidi neke stvari koje bi i prosjecan poznavalac fudbala uvidio dosad.
Jos nesto, zasto se vazda spominje 451 kao formacija u kojoj fantasticno igramo velike utakmice? Zar nismo 451 igrali i u proslim kvalifikacijama protiv Belgije gdje nismo centra presli i u Dublinu protiv Irske?