Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Treba krenuti od tacke da naucimo osnovna pravila modernog fudbala. Kako postaviti formaciju kada igras protiv brze/spore reprezentacije kod kuce a kako u gostima a za to treba covjek koji zna mudro razmisljati.DragonGirl je napisao/la:Možemo mi ovdje razglabati koliko hoćemo ali je bolje da ovu utakmicu zaboravimo što prije. Uostalom, Meša i igrači su ti koji trebaju izvući pouke i nešto naučiti iz svega ovoga. Belgija je prošla, dolazi Kipar, dolazi Grčka i neka nam ovo, umjesto poraza bude dobra lekcija za dalje. Inače, neće valjati.
To je manje-više ono što sam i ja govorila. Kardinalna greška je bila krenuti sa dva napadača a dodatno oslabiti ionaku oslabljenu sredinu. Da je i pet napadača bilo, ne bi ništa uradili, kad nije imao ko da ih upošljava niti iz veznog reda, a kamoli sa krila. i još na sve to, u takvu oslabljenu sredinu staviti debitanta koji je s ekipom tek nekoliko dana protiv favorita grupe u gostima. U takvoj situaciji plus uz očajan pristup maltene svih igrača, dobijemo ovu sliku do sinoć. Ali gotovo je sad, nema smisla pametovati više, bitno je samo izvući pouke.DonCorleone je napisao/la:Treba krenuti od tacke da naucimo osnovna pravila modernog fudbala. Kako postaviti formaciju kada igras protiv brze/spore reprezentacije kod kuce a kako u gostima a za to treba covjek koji zna mudro razmisljati.DragonGirl je napisao/la:Možemo mi ovdje razglabati koliko hoćemo ali je bolje da ovu utakmicu zaboravimo što prije. Uostalom, Meša i igrači su ti koji trebaju izvući pouke i nešto naučiti iz svega ovoga. Belgija je prošla, dolazi Kipar, dolazi Grčka i neka nam ovo, umjesto poraza bude dobra lekcija za dalje. Inače, neće valjati.
Ponavljam, nismo mi Brazil ili Argentina da sebi mozemo protiv Belgije dopustiti da igramo u samom startu sa dva igraca manje u vezi u odnosu na protivnika. Argentina se zna braniti sa i po sedam igraca a mi igramo "na gol vise", eh nece da moze.
Španski arbitar Javier Fernandez Estrada (40) dijelit će pravdu u meču trećeg kola grupe H kvalifikacija za SP između Bosne i Hercegovine i Kipra, koja je na programu u ponedjeljak (10. oktobra) u Zenici.
Estrada se od 2013. godine nalazi na FIFA- inoj listi sudaca, a od 2009. godine sudi u španskoj ligi.
Do sada nije sudio u mečevima kada su igrale selekcije BiH ili Kipra, dok je u kvalifikacijama za Euro 2016. godine sudio na dvije utakmice (Češka – Latvija i Crna Gora – Lihtenštajn).
U posljednjih deset utakmica (španska liga, Liga šampiona i Europa liga) pokazao je 47 žutih kartona, jedan crveni karton te dosudio tri jedanaesterca.
Emotional hour.Nerminovic je napisao/la:Take notes, ekipa![]()
![]()
Nerminovic je napisao/la:Take notes, ekipa![]()
![]()
Pjanic ti je ovdje pojedinim zakletva. U sustini sa slabijim repkama se i pokaze a s boljim se ne vidi na terenu uz izgovor 'nema skim igrat'BigDaddy je napisao/la:Pjaniću se fino zahvalit a protiv Kipra zovnut Bađu Hušidića. Dosta je bilo šetanja po terenu
samo jednom smo bili kvalitetni i dobri i to pod vodstvom Susica u Parizu sa Francuskom tad smo odigrali dobro,kvalitetno i djelovali mocno..Ekipa koja sad igra nakon Sp-a djeluje amaterska,umjesto,da smo zreliji stabilniji mi sad nabijamo lopte i ne igramo nogomet uopste jos malo i barazi ce biti misaona imenica jer Grcka nam sigurno moze pomrsiti racunRaonffa je napisao/la: Ovo je bukvalno poraz komplet reprezentacije, od igrača do stručnog štaba, svako snosi krivicu zbog loših stvari.
Ne bi meni bilo krivo da smo mi i pet golova primili, al' da smo igrali većinu utakmice kao 15-ak minuta drugog poluvremena, sve nešto u formi smo, idemo hajmo, možemo, ma ne možemo, nismo nikada mogli pobijediti objektivno igrački kvalitetniju reprezentaciju, a sasvim sigurno će "proteći još Drine" dok to i mognemo, barem onako kontinuirano jer se slučajnost uvijek može desiti.
Fascinantno mi je kako se naši useru u svakoj važnijoj utakmice protiv iole jačeg protivnika, većina njih igraju po Njemačkoj, Italiji, Engleskoj gdje se prave fantastične atmosfere od 30, 40, 50 hiljada duša, gdje igraju protiv klubova koji su sasvim sigurno jači i uigraniji od bilo koje reprezentacije, dođu u reprezentaciju, izađu na teren i djeluju kao da im je svima po 20 godina i igraju prvu veliku utakmicu
Mesa to nije u stanju, evo opet dokazano. Pa prosli put u Belgiji pocinje tekmu sa niskim stoperima i preko Vranjesa primqmo gol za 1-1, a kasnije kad smo ganjali rezultat ubacuje Sunjica da brani kontre.DonCorleone je napisao/la:Treba krenuti od tacke da naucimo osnovna pravila modernog fudbala. Kako postaviti formaciju kada igras protiv brze/spore reprezentacije kod kuce a kako u gostima a za to treba covjek koji zna mudro razmisljati.DragonGirl je napisao/la:Možemo mi ovdje razglabati koliko hoćemo ali je bolje da ovu utakmicu zaboravimo što prije. Uostalom, Meša i igrači su ti koji trebaju izvući pouke i nešto naučiti iz svega ovoga. Belgija je prošla, dolazi Kipar, dolazi Grčka i neka nam ovo, umjesto poraza bude dobra lekcija za dalje. Inače, neće valjati.
Ponavljam, nismo mi Brazil ili Argentina da sebi mozemo protiv Belgije dopustiti da igramo u samom startu sa dva igraca manje u vezi u odnosu na protivnika. Argentina se zna braniti sa i po sedam igraca a mi igramo "na gol vise", eh nece da moze.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, CAGarfia, Chony533, Zglavkar, ZmajOdBosne33 i 35 gostiju.