07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Belgija - BiH / BiH - Kipar

Anketa je završila: 07 okt 2016, 23:13.

1 bod
14
6%
2 boda
1
0%
3 boda
64
29%
4 boda
90
41%
6 bodova
49
22%

Ukupno glasova: 218

Sheyi
Kontakt:

Re: 07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar

Post Postao/la Sheyi » 08 okt 2016, 19:19

[youtube][/youtube]
:guz: :guz: :guz: :guz: :guz: :guz:

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 08 okt 2016, 19:25

Možemo mi ovdje razglabati koliko hoćemo ali je bolje da ovu utakmicu zaboravimo što prije. Uostalom, Meša i igrači su ti koji trebaju izvući pouke i nešto naučiti iz svega ovoga. Belgija je prošla, dolazi Kipar, dolazi Grčka i neka nam ovo, umjesto poraza bude dobra lekcija za dalje. Inače, neće valjati.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 08 okt 2016, 19:33

DragonGirl je napisao/la:Možemo mi ovdje razglabati koliko hoćemo ali je bolje da ovu utakmicu zaboravimo što prije. Uostalom, Meša i igrači su ti koji trebaju izvući pouke i nešto naučiti iz svega ovoga. Belgija je prošla, dolazi Kipar, dolazi Grčka i neka nam ovo, umjesto poraza bude dobra lekcija za dalje. Inače, neće valjati.
Treba krenuti od tacke da naucimo osnovna pravila modernog fudbala. Kako postaviti formaciju kada igras protiv brze/spore reprezentacije kod kuce a kako u gostima a za to treba covjek koji zna mudro razmisljati.

Ponavljam, nismo mi Brazil ili Argentina da sebi mozemo protiv Belgije dopustiti da igramo u samom startu sa dva igraca manje u vezi u odnosu na protivnika. Argentina se zna braniti sa i po sedam igraca a mi igramo "na gol vise", eh nece da moze.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

BigDaddy
Kontakt:

Post Postao/la BigDaddy » 08 okt 2016, 19:39

Pjaniću se fino zahvalit a protiv Kipra zovnut Bađu Hušidića. Dosta je bilo šetanja po terenu

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 08 okt 2016, 19:42

DonCorleone je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:Možemo mi ovdje razglabati koliko hoćemo ali je bolje da ovu utakmicu zaboravimo što prije. Uostalom, Meša i igrači su ti koji trebaju izvući pouke i nešto naučiti iz svega ovoga. Belgija je prošla, dolazi Kipar, dolazi Grčka i neka nam ovo, umjesto poraza bude dobra lekcija za dalje. Inače, neće valjati.
Treba krenuti od tacke da naucimo osnovna pravila modernog fudbala. Kako postaviti formaciju kada igras protiv brze/spore reprezentacije kod kuce a kako u gostima a za to treba covjek koji zna mudro razmisljati.

Ponavljam, nismo mi Brazil ili Argentina da sebi mozemo protiv Belgije dopustiti da igramo u samom startu sa dva igraca manje u vezi u odnosu na protivnika. Argentina se zna braniti sa i po sedam igraca a mi igramo "na gol vise", eh nece da moze.
To je manje-više ono što sam i ja govorila. Kardinalna greška je bila krenuti sa dva napadača a dodatno oslabiti ionaku oslabljenu sredinu. Da je i pet napadača bilo, ne bi ništa uradili, kad nije imao ko da ih upošljava niti iz veznog reda, a kamoli sa krila. i još na sve to, u takvu oslabljenu sredinu staviti debitanta koji je s ekipom tek nekoliko dana protiv favorita grupe u gostima. U takvoj situaciji plus uz očajan pristup maltene svih igrača, dobijemo ovu sliku do sinoć. Ali gotovo je sad, nema smisla pametovati više, bitno je samo izvući pouke.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 08 okt 2016, 19:45

Španski arbitar Javier Fernandez Estrada (40) dijelit će pravdu u meču trećeg kola grupe H kvalifikacija za SP između Bosne i Hercegovine i Kipra, koja je na programu u ponedjeljak (10. oktobra) u Zenici.

Estrada se od 2013. godine nalazi na FIFA- inoj listi sudaca, a od 2009. godine sudi u španskoj ligi.

Do sada nije sudio u mečevima kada su igrale selekcije BiH ili Kipra, dok je u kvalifikacijama za Euro 2016. godine sudio na dvije utakmice (Češka – Latvija i Crna Gora – Lihtenštajn).

U posljednjih deset utakmica (španska liga, Liga šampiona i Europa liga) pokazao je 47 žutih kartona, jedan crveni karton te dosudio tri jedanaesterca.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 08 okt 2016, 19:50

Take notes, ekipa :kafa: :tokralju:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Zuko
Kontakt:

Post Postao/la Zuko » 08 okt 2016, 20:11

Nerminovic je napisao/la:Take notes, ekipa :kafa: :tokralju:
Emotional hour. :plac:
The only thing constant in life is change, dark times are always temporary and we can always come back to the light.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 08 okt 2016, 22:15

Protiv Cipra izaci u ovom sastavu:Begovic, Vranjes, Sunjic, Zukanovic, Kolasinac, Jajalo, Cimirot, Pjanic, Visca, Hajrovic i Dzeko :bih:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Daduli
Kontakt:

Post Postao/la Daduli » 08 okt 2016, 22:18

Ja se samo nadam da ovaj rezultat/go razlika neće kumovati da, ako budemo drugi u grupi, budemo najgora drugoplasirana reprezentacija i ne odemo u baraž,
Glory Glory Man United

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 08 okt 2016, 22:26

Kipar pada kao s kruske, 2 razlike minimalno. Oni igraci protiv Belgije sto su dobili belegije i nisu trcali bez truda i ideje, eh ti igraci ce da gore i ginu na terenu kao da ih sablja vodi a ne Mesa.
Ocekujem 3 zuta kartona kod nasih uz dosta prekida.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 okt 2016, 00:28

Da i ja dam svoj komentar:

Lahko je biti general poslije bitke, ali eto...da sam selektor vjerovatno bih krenuo s ovakvom formacijom protiv brzonogih Belgijanaca, a to je na brze kontre i s Lulicem u veznom redu zbog trke jer to igra i u Laziju u zadnje vrijeme:

....................Beg...................
Bico,..... Spaha,..... Zuka,...... Seo
.........Pjanic, Jajalo, Lulic..........
Hajrovic,......................... Visca
.................Dzeko..................

Opci dojam:
Noc kada jednostavno nista nije islo kako treba! U prijevodu, kada bismo sutra ponovo igrali s njima i to u istoj formaciji nema sanse da bismo izgubili - jer tesko da bi se moglo ponoviti takvo sto?

15-20 min.:
Kazu strucnjaci uvijek da je bitno izdrzati pritisak prvih 15,20 minuta a potom uspostaviti ravnotezu u igri...mi samo sto smo izdrzali primili smo 2 gola nakon NASIH gresaka i to nas je dotuklo...cak smo i poprilicno dobro stojali na terenu prvih 20 minuta i trebalo je da ide na bolje u nastavku, ali eto kao sto rekoh - 2 nesretna gola su nas srozala. Cak sam vjerovao da mozemo stici 2 gola zaostatka ocekujuci neke promjene odmah na poluvremenu u vidu Djurica, Hajrovica ili Visce - igraca koji mogu donijeti prevagu u odredjenim segmentima igre. medjutim, Mesa je cekao s izmjenama kao i uvijek, kasno, prekasno.

Sastav, prvih 11
Smatram da izbor igraca za prvu postavu uopce nije bio los, ali je postavka istih na terenu presudila (kao sto je i Dzeko sam rekao: "Necemo kriviti sistem...") Pjanic je morao igrati na svojoj poziciji a ne 10-ku; Lulic je morao igrati svoju poziciju a ne desno krilo i beka ili sta vec; Ibisevic jadnik nije znao sta treba igrati...itd.

Slijedeca utakmica:
Protiv Kipra ocekujem sigurnu pobjedu bez obzira sto su tvrdi i zafrkani.
Krenuo bih sa supersnaznim Djuricem od prve minute, svaka lopta je njegova, ili ce dati gol, ili spustiti loptu suigracu ili izboriti prekrsaj u zoni suta a to je izvanredna prilika za slobodnjak Pjanica...Takodjer se nadam da ce krenuti s Hajrovicem ili TSS-om, te Cimirotom...morat ce napraviti odredjene izmjene jer je malo vremena izmedju Belgije i Kipra a igraci su umorni...

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 okt 2016, 00:30

Nerminovic je napisao/la:Take notes, ekipa :kafa: :tokralju:
:bow: :bow: :bow: :bow:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 09 okt 2016, 00:33

Cuj Hajrovic u prvih 11 hahaha...Ako on zaigra nadam se porazu i da onda Mesa ode ako je toliko glup.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 09 okt 2016, 01:34

BigDaddy je napisao/la:Pjaniću se fino zahvalit a protiv Kipra zovnut Bađu Hušidića. Dosta je bilo šetanja po terenu
Pjanic ti je ovdje pojedinim zakletva. U sustini sa slabijim repkama se i pokaze a s boljim se ne vidi na terenu uz izgovor 'nema skim igrat'
U sustini nama organizator fali a on to definitivno nije!

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 09 okt 2016, 08:54

Ova utakmica je samo jos jedan samar koji bi nas trebao vratiti u realnost da napokon shvatimo da smo sila jedino kad se igra protiv "L" ekipa, Estonije, San Marina i drugih ekipa slicnog kvaliteta. Pricamo o nekoj najboljoj generaciji a ta generacija je vec osjetila igranje na velikom takmicenju i u njima vise nema onog zara sa kojim su igrali u ciklusima do SP2014.
Taktika protiv Belgije je bila dobro postavljena ali igraci su potpuno zakazali. Selektor je bio svjestan da ce Belgija ici na neutraliziranje Pjanica i zato je igrao Medunjanin jer to je njemu trebalo ostaviti prostor za organizaciju igre. Samo mi onu noc nismo imali nikakve igre. Jajalo je trebao biti osigurac Medunjaninu i Pjanicu a dvojac Lulic/Bicakcic-Kolasinac su trebali blokirati napade po bokovima. To je sve super zamisljeno ali je katastrofalno realizirano od strane igraca.
I npr. kod treceg gola nas je opet kostala Begoviceva taktika da ne stavlja igraca na prvu stativu (kao kad je Fellaini prosle kvalifikacije pogodio nakon kornera). :thumbup:

Nadajmo se samo da cemo u revansu biti bolji.

P.S. Ako nista, bar se Cimirot pokazao kao pojacanje. Kad je on usao u igru mi ni jednog gola nismo primili! :mrgreen:
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 09 okt 2016, 09:36

Raonffa je napisao/la: Ovo je bukvalno poraz komplet reprezentacije, od igrača do stručnog štaba, svako snosi krivicu zbog loših stvari.

Ne bi meni bilo krivo da smo mi i pet golova primili, al' da smo igrali većinu utakmice kao 15-ak minuta drugog poluvremena, sve nešto u formi smo, idemo hajmo, možemo, ma ne možemo, nismo nikada mogli pobijediti objektivno igrački kvalitetniju reprezentaciju, a sasvim sigurno će "proteći još Drine" dok to i mognemo, barem onako kontinuirano jer se slučajnost uvijek može desiti.

Fascinantno mi je kako se naši useru u svakoj važnijoj utakmice protiv iole jačeg protivnika, većina njih igraju po Njemačkoj, Italiji, Engleskoj gdje se prave fantastične atmosfere od 30, 40, 50 hiljada duša, gdje igraju protiv klubova koji su sasvim sigurno jači i uigraniji od bilo koje reprezentacije, dođu u reprezentaciju, izađu na teren i djeluju kao da im je svima po 20 godina i igraju prvu veliku utakmicu
samo jednom smo bili kvalitetni i dobri i to pod vodstvom Susica u Parizu sa Francuskom tad smo odigrali dobro,kvalitetno i djelovali mocno..Ekipa koja sad igra nakon Sp-a djeluje amaterska,umjesto,da smo zreliji stabilniji mi sad nabijamo lopte i ne igramo nogomet uopste jos malo i barazi ce biti misaona imenica jer Grcka nam sigurno moze pomrsiti racun

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 09 okt 2016, 09:39

Realno mislim da nema nikoga ko se iole razumije u fudbal a da je ocekivao pobjedu u Belgiji. Mesa je probao nesto drugo sada definitivno uvidio da nemamo igrace za to i saxa neka trazi drugi sistem. Mora i on eksperimentisati i mjenjati sisteme. Eh sada sto smo umjesto 2-0 izgubili 4-0 nije ni to neka katastrofa posebna. Ti bodovi su bili svakako odpisani, mi se trebamo koncentrisati na one utakmice koje su vazne i koje nam omoguciju to 2 mjesto.

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 09 okt 2016, 10:10

Glupo je otpisivat bodove unaprjed. I definitivno se nove stvari neprobavaju u jednoj ovakvoj utakmici.
UPRAVA NAPOLJE!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 09 okt 2016, 10:20

DonCorleone je napisao/la:

Mesa to nije u stanju, evo opet dokazano. Pa prosli put u Belgiji pocinje tekmu sa niskim stoperima i preko Vranjesa primqmo gol za 1-1, a kasnije kad smo ganjali rezultat ubacuje Sunjica da brani kontre. :lol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz i 10 gostiju.