Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BSBosna
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la BSBosna » 08 okt 2016, 17:51

DeeWa je napisao/la:
BSBosna je napisao/la:
DeeWa je napisao/la:Vi koji serete nekim igracima od sinoc ocito nikad niste igrali fudbal osim na FIFA igrici.
Pa nije vam ovo ljudi moji igrica da postavis covjeka na pogresnu poziciju i da covjek odigra idealno jer ga ti vodis.
Zamjerit se moze dzeki recimo koji nije potrcao i koji u odredjenim trenucima cak nije htio ni skociti da osvoji duel kada je bio uvjeren da nece moci. Osim njega ne znam kome bi jos mogli bas zamjeriti? Mozda spahicu ali i on je igrao na neki nacin u drugacijoj formaciji nego sto je navikao. I taj jajalo je ipak novi, bio je cista qarina sinoc ali uzmite u obzir da je to sve glavna krivica selektora.
Sta mozes ocekivati od jajala koji prvi put igra i ne zna ni kako ko reaguje?
Sta mozes ocekivati od odbrane koja igra prvi put 3-5-2 u zivotu?
Sta mozes ocekivati od Lulica koji citav zivot igra lijevo i ti ga sada stavis desno?
Sta mozes ocekivati od Pjanica koji nema s kim igrati i u ekipi gdje ga zatvore po dvojica za razliku od juventusa gdje protivnici to sebi ne mogu priustiti jer tamo ne igra samo Pjanic nego jos 10 drugih velemajstora pa je i samom pjanicu odma lakse a ni oni ne mogu da se koncentrisu na jednog igraca.
Plus neko spomenu formaciju i pobjedu protiv japana a ne sjeca se ocito da je na Karino Kupu u Japanu igrao c sastav i da niko od ovih igraca i nije igrao tada osim medunjanina. Znaci bukvalno. Tako da ne znam zasto bi neko povlacio crtu uopce sa tim kupom.
Cinjenica jeste da se igraci nisu trudili koliko su mogli i morali ali je za sve glavni krivac selektor. Da je izveo 4-5-1 sa viscom i lulicem po krilima, sve bi bilo drugacije. Ibisevic je mogao uci ako bi gubili u drugom poluvremenu kao drugi napadac i to je to, tada bi se prebacili u 4-4-2 formaciju ali ovu ludost nikako nije trebao igrati. Da ne kazem onaj odlazak lulica na DMC a da pri tome imas i izmjenu slobodnu...meni je to toliko jadno i ocajno izgledalo da nemam ni komentara vise.
Bicakcic, Spahic, i Zukanovic su redovno igrali u formaciju sa 3 defanzivca ranije u karijeru, to im je bio najmanji problem. Lulic je prije igrao i redovno na desnu stranu kad je igrao u Svicarsku, a i pruzio je dobru partije zadnji put kad je igrao na tu stranu za repku u Bjelorusiju u 2011. godine.

Spomenuo sam formaciju zato sto je onaj rekao da se nemoze igrat sa dva napadaca ali to smo uradili u Japanu i dobili smo dvije jake reprezentacije. Razlika nije u formaciju, razlika je u borbenosti i htjenje. Ako neke igrace nemogu da se bore na terenu kad dobiju sansu, zasto ne ih promjeniti?
Drug pretpostavio sam da ce neko pogresno protumaciti, osim za lulica za kojeg sam mislio da istovremeno nije igrao ni u klubu kao ni u repki nikada desno, za ove odbrambene sam mislio da nisu igrali zajedno u repki nikada, kao sto sam mislio da ni jajalo nije igrao u repki nikada zajedno sa ovim igracima a ne u zivotu da nije igrao lopte ili sta vec.
Velika je stvar snaci se sa saigracima u takvim formacijama ipak je to nesto novo, nije bez razloga potrebna hemija za svaku formaciju
Pa nisu ni odigrali Jahic/Pandza, Nadarevic, i Spahic prije Cire u takvu formaciju zajedno ali su se dobro drzile u one kvalifikacije. Problem je bio debitovati ovakvu formaciju u ovakvu utakmicu a ne ranije u prijateljskim utakmicama. Nije Mesa smio to uraditi.

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 08 okt 2016, 17:52

dzelllo je napisao/la:Da nas je Indir vodio sinoc,bolje bi prosli
Odakle Bicakcica,Medunjanina i Jajala u prvoj postavi?
Zasto formacija s 2 napadaca i propuh u sredini?
Da li je uopste pokusavao da uigra 3-5-2 prije utakmice?
Imas igrace u vrhunskoj formi,u dobrim klubovima i nista ne napravis.
Ne mozes se ama bas nikako vaditi na zalaganje,trebao si ih posamarati u svlacionici na poluvremenu i bar 2 izmjene izvrsiti nakon 45 min.
Ovo nek ti bude zadnja opomena,jos jednom i letis ko ovaj hairlija sa mog avatara.
Ko je taj Indir? Koga vodi?

sodaacm
Kontakt:

Post Postao/la sodaacm » 08 okt 2016, 18:01

BSBosna je napisao/la::facepalm:
Rekoh opet knjigu u sake , sta ti znas sta je zajebaancija...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 okt 2016, 18:09

Ne mozes se ama bas nikako vaditi na zalaganje,trebao si ih posamarati u svlacionici na poluvremenu i bar 2 izmjene izvrsiti nakon 45 min.
Ovo nek ti bude zadnja opomena,jos jednom i letis ko ovaj hairlija sa mog avatara.
Na klupi nam sjede Nesta, Gattuso i Iniesta?
352 je propast i ne smiju se vise desavati ove egzibicije s tom formacijom koju su mnogi cesto znali prizeljkivati. Valjda su sad shvatili neke stvari.
Samo je problem sto Belgija ima vrhunske igrace u vrhunskim klubovima
Nad tobom sunce najljepše sja

BSBosna
Kontakt:

Post Postao/la BSBosna » 08 okt 2016, 18:15

pinoglavi je napisao/la:
352 je propast i ne smiju se vise desavati ove egzibicije s tom formacijom koju su mnogi cesto znali prizeljkivati. Valjda su sad shvatili neke stvari.
Koji si ti strucnjak. Izbaciti formaciju iz plana zbog jedne lose utakmice protiv kvalitetnog protivnika i bez uigranost u ovakav system. Kakve kohezije bi ti imao sa svojim ekipama sa takav mentalitet.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 08 okt 2016, 18:16

Kriv je selektor i strucni stab. Krivi su i igraci.
Nije Mehmed krivac samo zato sto je pokusao sa drugacijim sistemom, njegov posao je skautira, studira protivnika, postavlja igrace onako kako on smatra...
NE.
Vjerovatno se vodio i zadnjim okrsajem kada smo nastupili u nasem "dream team sastavu i savrsenoj taktici" za mnoge vas, pa smo opet primili 4 komada.
Uz to Belgijanci su na prvenstvu, ali i u proslom ciklusu, upravo posrnuli od protivnika koji su im se suprostavili sa u 3-5-2. Samim tim na pocetku u pripremi za duel bilo je realnih argumenata na strani Mehmeda.
Eh sad pocinje duel i vidimo krajnje cudnu, rekao bih hibridnu 3-5-2 u kojoj je desni full bek znatno ofanzivniji od lijevog, sa napadacima koji stoje daleko jedan od drugog, preko 30 m, Pjanica koji je nekako iza njih ali izmedju koji tek onako trckara bez da ikog pokriva. Jajalo koji je bukvalno od jucer tu, postavljen je na najodgovorniju poziciju. Takodjer imamo Lulica desno a ni sam ne zna kada je zadnji puta igrao desno.... Mnogo cudnih poteza, nadzirale se greske Mehmeda, ali opet tanka je linija izmedju pukovnika i pokojnika kada je u pitanju fudbalski selektor, jer ko zna, mozda je ovaj vizionarski potez fakat funkcionisao na tim zatvorenim treninzima i prepramama pred duel i mogao nam je donijet pozitivan rezultat u konacnici.
Poceo mec, vidi se da nas nema prema naprijed nigdje, ali isto tako drzimo protivnika bezopasnim prvih 20-tak min. Kada je lopta bila u posjedu domacina tusili su je u zadnjoj liniji dugo, kada je mi osvojimo isti scenario sa nasom zadnjom linijom. S obzirom da smo dosli po bod voda je isla na nas mlin. U tom vremenu iz nista- nista cak smo mi imali jednu izgledniju priliku od protivnika.
Onda dobijamo gol za koji je krivac iskljucivo jedan eventualno dva nasa igraca, neobjasnjiva greska koja se ne moze dovesti u kontekst za sistemom igre. Vrlo brzo dok smo u soku, opet neobjasnjiva greska jednog ili dvojice pojedinaca i primamo golove iz niceg.

Eh sve poslije tih desavanja sve ostalo je krivica selektora. Gubis 2:0 nista ne mjenjas do kraja poluvremena, poslije odmora takodjer, ali apsolutno nista, niti neodgovorne pojednice, one koji se nisu uklopili, niti sistem koji nije izgledao napadacki potentno a u zaostatku smo .... NISTA
Da rezmiramo .
Od pocetka si pogrijesio Mesa, od onog hibridnog sistema i igraca koje si izabrao na onakve pozicije, vjerovatno u najboljoj namjeri, ali sve ono Mehmede sto se desavalo poslije 25-te minute to je tvoja najveca greska sinoc.

Ovdje o igracima necu, o svakom od njih pise se vec na njihovim temama.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

dzelllo
Kontakt:

Post Postao/la dzelllo » 08 okt 2016, 18:17

pinoglavi je napisao/la:
Ne mogu u pocetnih 11 krenuti Ermin i Haris zato sto su prespori za onakvog protivnika.Jajalu je ovo prvo okupljanje,Cimirot je trebao umjesto njega.
lezVe do bagro

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 08 okt 2016, 18:43

Mesa je trenerska prevara stoljeca.
Sto ga se prije riješimo, to bolje za nas.

Safet je za njega fusbalski mag, pa ti sad vidi gdje je Mesa.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 08 okt 2016, 18:49

Adinjo je napisao/la:Mesa je trenerska prevara stoljeca.
Sto ga se prije riješimo, to bolje za nas.

Safet je za njega fusbalski mag, pa ti sad vidi gdje je Mesa.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ti da si i malo iskren rekao bi da su Mesa, Pape, Faruk... jedni te isti. Zato ce im Rep. BiH biti vrhunac karijere, jer se inace vrte po arapskom svijetu i drugoj francuskoj ligi. Jedini strucnjaci iz nase zemlje su Osim stari, Bajevic, Halilhodzic... :)
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 08 okt 2016, 19:21

Nije problem promjena formacije vec je problem kada i na koji nacin. Reprezentacija rijetko igra utakmice i svako okupljanje se mora maksimalno iskoristiti. Tako je utakmicu protiv Estonije trebalo iskoristiti da se pripremimo za Belgiju.
Ako je Mesa htio mjenjati formaciju to je trebao tada uraditi, ne protiv Belgije u gostima. Pogotovo sto je rijec o velikoj promjeni. Sa 4 u odbrani preci na 3, to je velika stvar. Pokrivanje prostora, preuzimanje igraca, sta je ciji zadatak? Kako iznijeti loptu? Sinoc nismo mogli iznijeti loptu do polovice terena. Stoperi i bekovi se dodavali, svi ostali su bili pokriveni, ili smo gubili loptu na opasnim mjestima kada smo pokusali kroz sredinu.
Takodje je protiv Estonije trebalo uigrati nekoga na poziciji zadnjeg veznog. CImirot bi bio dobro rjesenje ali ocigledno je Mesa bacio sve karte na to da ce Jajalo dobiti papire do Belgije, i onda odmah uletiti u pocetni sastav.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 okt 2016, 20:14

dzelllo je napisao/la: Ne mogu u pocetnih 11 krenuti Ermin i Haris zato sto su prespori za onakvog protivnika.Jajalu je ovo prvo okupljanje,Cimirot je trebao umjesto njega.
Dzelllo care to su sitnice koje nas protiv Belgije nisu kostale, protiv Belgije nas je kostalo to sto su ljudi jednostavno kvalitetniji.
Nije problem izbaciti Medunjanina, i ja sam pisao prije utakmice da je katastrofa ako on igra ali koga staviti umjesto njega? Vrancica? Uopste nije neki kvalitet da ga prizivamo.
Bicakcica su mnogi prizeljkivali u prvoj postavi radi visine, cak i umjesto Vranjesa mada je to vise radi nefudbalskih razloga i eto, trazili ste ga i dobili ste ga. Vranjes je prosjek mrtvi na desnom beku ali je izmislio fudbal za nase ostale igrace na toj poziciji.
Jajalo je igraj koji je dosao u BHTPL, naucio Cimirota igrati fudbal i otisao u ligu petice dok je za to vrijeme Cimirot ostao u PL i presao u Paok. Uz to je iskustvo na strani Jajala sto bi trebalo puno znaciti u ovim utakmicama. Gledajuci s ove distance pogresna je odluka sto je bio Jajalo u timu jer je katastrofalno odigrao pa bi Cimirot bio bolja opcija sto i nije neka prednost jer bi sinoc i Hadzic bio bolja opcija umjesto Jajala.
Opcenito se previse uzdize Cimirot, npr Medunjanina pljujemo jer kao eto lagano je igrati u izraelskoj ligi i europa ligi, a nastupe Gojka u grckoj ligi i u europskoj ligi se dizu u nebesa.

Mi smo iznadprosjecna reprezentacija i to bi bilo to, vise puta sam napisao, cak i prije povrede Besica da je Besic nas najvazniji igrac protiv fudbalskih velesila i bez njega mi nemamo sta protiv ozbiljnih reprezentacija traziti a nazalost to se ispostavilo kao tacno.

Mesi naravno veliki minus ali ovo sve pisem jer imam osjecaj da mnogi misle da bi se mi nadigravali s Belgijom u nekoj 451 formaciji gdje igraju Cimirot, Vranjes i koga jos vec trazite u timu. Definitivno je da bi odigrali bolje ali protiv onakve Belgije od sinoc bilo bi pitanje samo s koliko razlike cemo izgubiti.

Da se ponovim po ko zna koji put, ovo sam pisao i pumo prije ove utakmice, mi nemamo igrace za 352 i ta formacija je cista propast, takodjer je formacija koju rijetko koji trener zna postaviti kako treba i rijetko koji igraci se znaju snaci u toj formaciji. Nadam se da vise nece biti ovakvih egzibicija.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 08 okt 2016, 20:20

Izgleda da nam je meša strasan motivator... u današnje vrijeme se rijetko viđa ovako indolentna igra sa malo trcanja a od kad je meša tu nije rijetko da ovako odigraju.
Ako ne napravi nista u ovim kvalifikacijama zahvaliti mu se. Koliko se pape tjerao i pljuvao a ni ovaj osim gomile novih imena nije nista donio.
Protiv belgije on izvede onako sporu odbranu, ja ne mogu da vjerujem.
You are someone else I am still right here

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 08 okt 2016, 20:21

Ukratko da se napise samo, Mesa masio si i sa taktikom i sa sastavom. Ne treba na ovo dodati nista ni oduzeti.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 okt 2016, 20:25

fera je napisao/la:Izgleda da nam je meša strasan motivator... u današnje vrijeme se rijetko viđa ovako indolentna igra sa malo trcanja a od kad je meša tu nije rijetko da ovako odigraju.
Ako ne napravi nista u ovim kvalifikacijama zahvaliti mu se. Koliko se pape tjerao i pljuvao a ni ovaj osim gomile novih imena nije nista donio.
Ako ih Mesa treba motivisati da trce protiv Belgije u gostima dok nose reprezentativni grb drzave u kojoj vrijeme stane dok igra fudbalska reprezntacija jer svako gleda i prica o utakmici onda gasi mjesalicu i motaj kablove

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 08 okt 2016, 20:41

pinoglavi je napisao/la:
fera je napisao/la:Izgleda da nam je meša strasan motivator... u današnje vrijeme se rijetko viđa ovako indolentna igra sa malo trcanja a od kad je meša tu nije rijetko da ovako odigraju.
Ako ih Mesa treba motivisati da trce protiv Belgije u gostima dok nose reprezentativni grb drzave u kojoj vrijeme stane dok igra fudbalska reprezntacija jer svako gleda i prica o utakmici onda gasi mjesalicu i motaj kablove
Mora, i to za svaku tekmu. U prvih pet minuta se moze vidjeti jesu li igraci nabrijani.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

tarabuka
Kontakt:

Post Postao/la tarabuka » 08 okt 2016, 20:47

mesa je promasena investicija,to pisem vec od samog pocetka.nema on znanja za internacionalni nivo

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 okt 2016, 20:49

Sabinho je napisao/la: Mora, i to za svaku tekmu. U prvih pet minuta se moze vidjeti jesu li igraci nabrijani.
Vidjelo se da nisu, kao i protiv Irske. Za mene je tu veca krivica igraca mada i selektor ima svog dijela tu.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 08 okt 2016, 20:51

pinoglavi je napisao/la:
Sabinho je napisao/la: Mora, i to za svaku tekmu. U prvih pet minuta se moze vidjeti jesu li igraci nabrijani.
Vidjelo se da nisu, kao i protiv Irske. Za mene je tu veca krivica igraca mada i selektor ima svog dijela tu.
Vjeruj da je to najmanje do igraca. Svaki igrac sa drugacijom situacijom dolazi na okupljanje i da igra. Jednog muci ovo, drugog ono, treceg nesto skroz lijevo itd. Selektor i strucni stab se moraju pobrinuti da ih naloze i da tih par sati u koje spada i utakmica zaborave na sve drugo i da grizu na terenu. ;)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 08 okt 2016, 20:52

Razumijem ja to samo mi je neprihvatljivo da im je to potrebno kad znaju koliko su oni bitni svima nama u ovoj drzavi. A opet ne znamo drugu stranu price, ne znamo da li ih je Mesa "motivisao" a oni ga nisu ispostovali tako da je to jedno u nizu pljuvanja u prazno.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.