FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Hrasno1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hrasno1921 » 08 okt 2016, 13:19

Neandertalac je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:A sad sam tek skonto ko je @z1921 :lol: , reinkranacija iz dana u dan, jbg sam se odao ... :lol:
Meni je bitnije sta ko pise od toga ko je ko na forumu.
Kada bi vise gledali sta se pise, pokusavali shvatiti sta je taj neko htio reci, argumentovano diskutovali, bolje bi nam svima bilo.
Ovako, vjerovatno i sam znas osjetio si kako izgleda kada napises pismen, realan post a neko ti se nakaci jer te ne gotivi, ne vezano za post ili izvuce iz konteksta taman dovoljno da zapocne prepirku.
A opet, odrsli ste ljudi bar vecina, radite sta mislite da treba.
Ma zesci trol, dodje zakuha pa ode, Aco ga dva puta banovao samo od kada sam ja na forumu, koliko je bio aktivan ne mogu mu se ni ja sjetiti svih acc., neke stvari se odmah vide na prvu, ali neka ga da ga samaram kao prije, zbog mene je jednom banovan, valjda ce i drugi put :mrgreen:
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 08 okt 2016, 13:27

Hrasno1921 je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:
Hrasno1921 je napisao/la:A sad sam tek skonto ko je @z1921 :lol: , reinkranacija iz dana u dan, jbg sam se odao ... :lol:
Meni je bitnije sta ko pise od toga ko je ko na forumu.
Kada bi vise gledali sta se pise, pokusavali shvatiti sta je taj neko htio reci, argumentovano diskutovali, bolje bi nam svima bilo.
Ovako, vjerovatno i sam znas osjetio si kako izgleda kada napises pismen, realan post a neko ti se nakaci jer te ne gotivi, ne vezano za post ili izvuce iz konteksta taman dovoljno da zapocne prepirku.
A opet, odrsli ste ljudi bar vecina, radite sta mislite da treba.
Ma zesci trol, dodje zakuha pa ode, Aco ga dva puta banovao samo od kada sam ja na forumu, koliko je bio aktivan ne mogu mu se ni ja sjetiti svih acc., neke stvari se odmah vide na prvu, ali neka ga da ga samaram kao prije, zbog mene je jednom banovan, valjda ce i drugi put :mrgreen:
Eto vidis, ti vec `ratnicki` nastrojen a nije ni njemu mane. Nema tu zdrave diskusije.
U pp buraz pa se peglajte do mile volje da ne citamo svi.
Nemoj me shvatiti pogresno, ne uzimam strane nikakve samo radi teme i nas ostalih bilo bi red da se ispostujemo. Ne samo vas dva vec svi mi koji obitavamo ovde.

U koliko je utakmica danas?
Da nam je bar textualni da celicimo zivce :lol:
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 08 okt 2016, 13:30

Ne treba se opterecivati s tim ko je ko. Neka administracija reaguje ako bude trolova. Celo nam je uvijek srecu donosio, oca mu :). Nismo u Evropi ni bili miljenici srece, a pogotovo za Amarovog vakta. Sjetite se samo protivnika, neatraktivni, a ne mozes im nista. Sad smo jos izgubili na koeficijentu.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 08 okt 2016, 13:45

Neandertalac je napisao/la:StariGrad@ hvala na ispravci krivog navoda. Do mene je.
Dva gola sa igracem vise, tacno. A opet ne mogu zaboraviti to drugo pol kada bi taj jedan go na vrijeme otvorio pakao. To su bile nase dvije jako dobre tekme protiv za pet klasa jaceg protivnika.

Edit; ko je glasao za pobjedu kona neka se sam banuje :lol:
da hadzic nije napravio onu amatersku gresku, kod prvog gola na kosevu, svasta je moglo biti. danas bi, pojedinci, rekli da je bojkotovao amara i namjerno onako reagovao :mrgreen: mada, treba biti iskren i reci, hadzic nas je, dobrim djelom, odrzao na zivotu u prvoj tekmi.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 08 okt 2016, 14:00

starigrad je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:StariGrad@ hvala na ispravci krivog navoda. Do mene je.
Dva gola sa igracem vise, tacno. A opet ne mogu zaboraviti to drugo pol kada bi taj jedan go na vrijeme otvorio pakao. To su bile nase dvije jako dobre tekme protiv za pet klasa jaceg protivnika.

Edit; ko je glasao za pobjedu kona neka se sam banuje :lol:
da hadzic nije napravio onu amatersku gresku, kod prvog gola na kosevu, svasta je moglo biti. danas bi, pojedinci, rekli da je bojkotovao amara i namjerno onako reagovao :mrgreen: mada, treba biti iskren i reci, hadzic nas je, dobrim djelom, odrzao na zivotu u prvoj tekmi.
Ja sam ti haveru pukao totalno, da nisi spomenuo jos uvijek bi mi u glavi bio remi :lol:
A sjecas se kako se oni brane, ne mozes prici golu. Napdali smo ali bez nekih izrazitih sansi, mrtvih, hbga osjetna razlika u kvalitetu. A opet, da smo ga dali do 60_70 bilo bi pakleno, ne bi oni bili onako puni sebe, sigurno. Dobar im onaj trener do bola.
A kako su nas tek sudije zaklale protiv Maribora. Svraka kao kapiten crveni zbog prigovora, ponisten cist go, nesviran klasicni penal, jos dva crvena... tuga...
Doduse, tamo smo imali sve a onda na scenu stupaju nase lude glave. Ne odem u Slo radi glupog pasosa, kasno predao pa gledao kuci.
Na 4_1 krenem tv bacit sa prozora i cujem dijete u drugoj sobi place, zena vristi sta ti je. Sjebo se ko foka, izasao i lupao sakama sta stignem, bukvalno vristao ko kakav ludjak... :evil:

UPRAVA NAPOLJE!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 08 okt 2016, 14:48

U koliko je tekma? Ima li gdje textualni?

Hrasno@ Daj sta znas o stadionu, dokle se, sta se ceka, prijave itd...

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 08 okt 2016, 14:52

Upravo citam Hrvatske Sportske novosti, do kojih dolazim ko u ratu do Drine, uzimajuci u obzir da ih nema vise kupiti na Sarajevskim trafikama, i covjek naprosto da se fascinira na koji nacin njihovi novinari pisu clanke, autorske clanke, na koji nacin analiziraju klubove, ekipu i igrace, bukvalno svakom klubu posvete dio, nista ne propustaju, i onda kada to uporedim sa nama naprosto mi se smuci ...

Nebih da Aco i drustvo ovo shvate kao atak na njih, pa cak ni na novinarsku profesiju nego jednostavno ne mogu da shvatim sta rade nasi sportski novinari? cast izuzecima naravno, uopste nema analitickih autorskih clanaka, vec se sve svodi na prenosenje info. sa zvanicne stranice kluba ili nekog mahalskog teksta koji nema uopste dodirnih tacaka sa realnoscu, uopste nema novinara koji bi napisao clanak da se ja kao navijac, covjek koji prati sport zapitam, upitam ili kazem Bravo!
Zadnji clanak koji me je obradovao i fascinirao detaljnom analizom jeste onaj Acin o dinastiji Misimovic iz augusta, sve ostalo talaska, lakse izgleda prenositi info. nego napisati autorski clanak, jer tacno se vidi sta je prenosenje a sta jedan ozbiljan clanak pisan od strane novinara, i to je svugdje skoro tako sto se tice bh. sportskih novinara u vezi bh. fudbalske scene, ruku na srce o svakom klubu bi se imalo stosta napisati, analizirati, dati strucno misljenje problema, ne kontam samo kako ne shvate da bi tako samo digli posjecenost i poularnost portala i medija za koji rade a zatim i sebe kao novinara digli na veci nivo.

Do tada Hrasno citaj SN. gdje cak i o Zelji napisu dobar i zanimljiv clanak ... :salut:

@Naendartalac, gradjevinska kao sto sam napisao trebala bi uskoro , a kada se formira nova opstinska vlast trebalo bi se desiti i prebacivanje 300.000 keka na racun kluba, isto ono sto sam napisao i prije sedmicu, nista novo uglavnom.
1921'

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 08 okt 2016, 15:02

Mislim da naši sportski novinari u principu jako malo znaju o sportu, a sa druge strane živimo u mahalskom okruženju, pa ljudi više vole pročitati gdje je ko sinoć bio na šiši, šta se cuga, nego koliko je neka ekipa ili igrač pretrčao u nekoj utakmici. To nije samo stvar klupskog nego i reprezentativnog nogometa. Meni je van svake pameti da se već sinoć neko od novinara nije zapitao, i tražio podatak (mislm da je dostupan i da se može naći) koliko su naši igrači pretrčali u odnosu na Belgiju. Pa kad bi krenulo javno žeganje racku bi se moj ponašali kao sinoć. Isto se odnosi i na klupski nogomet.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 08 okt 2016, 15:10

djedovic01 je napisao/la:
TikTak je napisao/la:
z1921 je napisao/la:Bokacini i Jahic ce vjerovatno na zimu out. Ne svidjaju se Petrovicu.
Znaci novo bacanje para. Obojica sigurno imaju pristojne ugovore, nece otici tek tako. Nije dobra ova politika, ali nikako nije dobra.
Bocacini je na posudbi i mi nista za njeg ne placamo osim hrane i smestaja. Toliko o tome.
A da li ce otici to je druga prica, daleko smo od zime, vidjet cemo.

E jarane gdje ga ne placamo. Pa ima platu, nece ga neko drugi placati za nas.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 08 okt 2016, 15:14

Slazem se apsolutno, vjeruj mi ima njih skolovanih, obrazovanih i onih koji po 18h dnevno prate scenu, neke i znam licno, da ne ispadne da Zeljinu temu pretvaram u pricu o sportskim novinarima, samo sam se htio dotaci toga kako da nema ozbiljnih novinarskih clanaka uopste na bh. secni uzimajuci u obzir da za takvo ima i vise nego materijala i prostora, niste vise ...
1921'

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 08 okt 2016, 15:17

Jaha i Boccaccini imaju visoka primanja. Pitanje je da li to može biti razlog zašto trebaju otići, ako uopšte trebaju. Ja to ne znam. Znam da Mrvica nije zadovoljan primanjima igrača, i smatra da su previsoka.
Činjenica je da pojedini jako malo pružaju za pare koje primaju, ali ako se ide tim putem onda je to odlična prilika da gurneš Osmankovića, pa da vidimo je li to fakat potencijal ili je šuplja priča. Mene ako pitaš svi naši centralni bekovi su u 5 deka, od kapitena, Italijana, Keme, pa i ovog Bogićevića. Jedino gdje nemam dilemu je to da je Kemo naše dijete, i da mu je Željo mnogo više u srcu nego bilo kome od ostalih...

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 08 okt 2016, 15:26

Monci je napisao/la:Jaha i Boccaccini imaju visoka primanja. Pitanje je da li to može biti razlog zašto trebaju otići, ako uopšte trebaju. Ja to ne znam. Znam da Mrvica nije zadovoljan primanjima igrača, i smatra da su previsoka.
Činjenica je da pojedini jako malo pružaju za pare koje primaju, ali ako se ide tim putem onda je to odlična prilika da gurneš Osmankovića, pa da vidimo je li to fakat potencijal ili je šuplja priča. Mene ako pitaš svi naši centralni bekovi su u 5 deka, od kapitena, Italijana, Keme, pa i ovog Bogićevića. Jedino gdje nemam dilemu je to da je Kemo naše dijete, i da mu je Željo mnogo više u srcu nego bilo kome od ostalih...
Mogu potvrditi, i glavna recenica mu je u fazonu "Da su moji igraci u Radniku imali primanja kao sto imaju sada Zeljini igraci, vjerujem da bi narednih godina dominirali ligom i skoro svake godine bili prvaci" :mrgreen:
Otprilike tako to zvuci, smatra jednostavno da su igraci pretplaceni sto po kvalitetu sto zalaganjem na terenu.

Iskreno mada ne znam sto posto ali Jahi i nije nesto haman zaman plata uzimajuci u obzir najvece plate, za Bokacinija koliko znam placamo ga 30% + smjestaj i hrana.
1921'

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 08 okt 2016, 15:40

Monci je napisao/la:Jaha i Boccaccini imaju visoka primanja. Pitanje je da li to može biti razlog zašto trebaju otići, ako uopšte trebaju. Ja to ne znam. Znam da Mrvica nije zadovoljan primanjima igrača, i smatra da su previsoka.
Talijan je najjeftiniji od svih pa i ovih domacih.On je na posudbi i njega placa Brescia.Mi placamo samo stan i hranu.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 08 okt 2016, 15:42

Teško je porediti Želju i Radnik i iskreno nisam sretan što to Mrvica radi, čuo sam nekoliko puta. Sigurno je da primanja u Želji moraju biti znatno veća, ali i očekivanja, pritisak, znanje igrača i angažovanje moraju biti mnogo, mnogo veći, što trenutno nije slučaj, posebno rezultatski. Neko je napisao da Slavko nije nikada veći klub od Želje trenirao, i to je fakat tako. Valjda mora i on malo svoje razmišljanje i pristup promjeniti u svim ovim dešavanjima.

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 08 okt 2016, 15:48

Pa placali bi ga kako god okrenes bio kod njih u drugom timu ili kod nas, ni prvi ni zadnji igrac na posudbi kojeg placa maticni klub ;)

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 08 okt 2016, 15:50

Da se nadovezem u vezi sportskog novinarstva i portala.
Vise ozbiljnih analiza mi na forumu napisemo, neuki bez lektorisanja a cesto neki od tih textova bez imalo srama mogu zauzeti mjesto na nekom portalu. Zapravo kada bolje razmislim, mozda dva ozbiljna sportska imas u BiH, ostalo sve sasa. Vijesti od sest recenica podijeljenih tako da iza svake ide reklama. Bas pozelis da opet kliknes na njih kada vidis objavu. Pa ima ih ne znaju ni prepisati kako treba, prevesti sa nekog od stranih jezika a kada je sto kazete mahalanje u pitanju tu smo sampioni.
Ovaj zadnji dio opet vise govori o krajnjim korisnicima :-)

Evo odmah malo mahale za Boccacinia. Odlaskom Kostica i distanciranjem Cuka neki raniji dogovori su pali u vodu tj otkup po vec ranije dogovorenim procedurama.
Uglavnom, sitnih trzavica je vec bilo a ni on nije zadovoljan.
Kako stvari stoje, najvjerovatnije nas napusta uskoro.
Svakako mijenja klubove ko carape, nigdje nije standardan previse vise ne igra nego sto igra. Nije los ali po meni totalno nezainteresovan za neki napredak, igra taman toliko da ne bude krivac.

Hrasno@ Znaci istoka za sada nema ni na mapi, tj od kraja godine. Ima li bar naznaka da bi na proljece mogli gledati tekme sa njega? Sta je sa jugom?
Na ovu sam temu totalno neupucen...

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 08 okt 2016, 16:12

Ne kontam odakle takav zakljucak, vjerujem da ce se u ovoj godini poceti sa radovima i to prije novembra, a kada ce biti zavrseni zavisi od mnogo faktora, kao sto su i sami iz kluba rekli ide prva i druga faza istoka a zatim tek jug, po tome jug u ovo doba slijedece godine, neka moja pretpostavka
1921'

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 08 okt 2016, 16:22

Hrasno1921 je napisao/la:Ne kontam odakle takav zakljucak, vjerujem da ce se u ovoj godini poceti sa radovima i to prije novembra, a kada ce biti zavrseni zavisi od mnogo faktora, kao sto su i sami iz kluba rekli ide prva i druga faza istoka a zatim tek jug, po tome jug u ovo doba slijedece godine, neka moja pretpostavka
Sta znam haveru, vani vec upeko minus, nisu neki extremno zahtjevni radovi ali znas i sam da gradjevinska sezona kod nas ima te periode slabijeg rada ili cak i totalne obustave. A druga stvar, vodim se obavjestenjima sa zvanicne, po do sada objavljivanom dolazim do slicnog zakljucka. Znam da ce se graditi ali kada.
Kontam da ne znas sta vise, neprovjereno, sjecam se cesto si znao pisati o tome.

Ima li iko bilo sta sa tekme, sastav bar :?
Aco@ daj bilo sta, zovi nekoga, bar sastav. Pa posle tekme nesto vise ako mozes ili smijete....

Edit. Incognit@ Hvala oko, to hocu da cujem. Znaci ima nade.
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 08 okt 2016, 16:27, ukupno mijenjano 1 put.

UPRAVA NAPOLJE!

Incognito87
Kontakt:

Post Postao/la Incognito87 » 08 okt 2016, 16:25

Vremenski uslovi ne igraju ulogu kod istoka. Čitava tribina se završi u fabrici, na gradilištu se samo uklapa.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 08 okt 2016, 16:44

TikTak je napisao/la:Selam zvanicnoj i ljudima koji je odrzavaju. Ne igramo u Demokratskoj Republici Kongo.
E stvarno hbte ko da je 16 vijek. U pm.
Ovo mi je gore od onih zabrana treninga od strane Kostica, nije htio da mu snime 4_4_2 taktiku, ko da je patentiro hbte. Taj potez se branio kao normalan zato sada neki nemaju pravo glasa a svi ga u `mraku` dojkimo.
A iz Slo sa priprema izvjestaje nam pisao jedan forumas, slao mu ih drug Viola.
Kaze, igramo visoki presing sa puno trke i trazimo posjed lopte, ako ovako budemo igrali, mnogi bi se trebali zabrinuti . :rol:
A mi prvi dupli pas tek u osmom kolu odigrali kako treba
:lol:

Hebo ovo ba, ova oblast se mora popraviti. Gdje su ti medijski partneri, zvanicna, pa bar sastav da se objavi nije drzavna tajna. Bas u pm... Sa hebenog mobitela na face stranici sada se moze snimati i pustati uzivo...
Debeli minus za sve!

UPRAVA NAPOLJE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15, Levin, Pablo11, TefalTava i 35 gostiju.