zeljoooooooooo je napisao/la:mohikanac123 je napisao/la:plavousrcu je napisao/la:Bitno je uzimati titule. Na koji nacin, s kojim igracima kao navijaca me ne zanima. Uz dobru strategiju moze se to i s nekoliko igraca iz naseg pogona koje cemo kasnije unovciti posto od toga zivimo. Volio bih da sad u sastavu imamo Baju i Amira i da ih gledam na Grbavici. Zivo mi se jehbe za milione. Za strategiju sam posto u tom slucaju i s nasom djecom osvajamo, ali nek se uzme titula ove sezone oprastam kerove i sve ostale sprdancije.
Imali smo titule sa Amarom pa se nije napravio iskorak. Cak zadnja titula nas na proslavi bilo 6-7 k
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Kratkoročno je bitno uzimati titule, dugoročno nije.
Kao što reče kolega, na proslavi nas je bilo jedva 6-7 hiljada, zašto?
Zbog toga što su se raja zasitila, jer se nije vidio nikakav pomak u infrastrukturi, te zbog toga što godinama nismo uspijevali napraviti iskorak u Evropi.
Najbolji igrači su nas redovno napuštali nakon par sezona, te smo tapkali u mjestu. Opet, bar što se mene tiče, iza svega toga stoji veoma jednostavna priča, ko hoće da shvati. Nije se radilo sistematski + nije se imalo sreće. Pod srećom podrazumijevam brojne nesreće sa povredama u Amarovoj zadnjoj eri + teški protivnici u Evropi, koji su nas zaustavili prije tog iskoraka. Ali, sreća dolazi kad se ostale sve stavke ispune, a nešto pretjerano se ja na sreću i ne bih oslanjao.
Pod nesistematskim radom podrazumijevam gomilanje ekipe, raznoraznih megalomanskih priprema, obećanih bonusa igračima, itd., bez zaokružene finansijske konstrukcije, te nadanja da će ona biti pokrivena od prodaje igrača (povrijedili se) ili nastupa u Evropi (nismo dogurali dokle smo planirali). I šta onda?
Dakle, da bi se zaokružio taj neki sistem, moralo se raditi drugačije, a u to vrijeme Amar nije imao vremena niti snage da to sam iznese.
Unaprijeđena infrastruktura, obezbijeđeni sponzori, trener kao dugoročno rješenje, sistematski posložena ekipa i omladinski pogon, trošenje koliko se ima a ne zaduživanje, je put kojim bi se na kraju došlo do grupa nekog od evropskih takmičenja, a ne obrnuto - nastupom u grupama EL da se gradi stadion, plaćaju igrači, vraćaju dugovi.
Nije jednostavno, ali to je jedini ispravni put u našem slučaju, osim ako ne želimo da se prodamo i da se šprdaju sa nama.