Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Monolog » 08 okt 2016, 11:19

samoposmatram je napisao/la:
Igrali smo sa cetri u zadnjoj liniji. Problem je bio sto nasi pokusavali cuvati posjed u prvom. A plan je bio iskljucivo direkt protok lopte napadacima.
Ne bih rekao. Baš je Meša bezuspješno kopirao Talijane sa 3-5-2, s tim da je zbog neuigranosti, nemogućnosti da se odgovori na taktičke zamisli sa onakvim igračima, to izgledalo kao neka četvorka u posljednjoj liniji.

A što se tiče čuvanja lopte. Pa, Belgijanci su nam i prepustili to, s tim da su nevjerovatnom trkom i pokrivanjem prostora markirali jedinog koji može zadržati loptu (Medunjanin se svakako nije mogao otkriti i zbog drugih faktora). Konstantan pritisak na Jajala, koji je morao uvijek odigravati isključivo loptu nazad ili, što je još gore, davati je na stranu i to paralelno sa gol-linijom.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 08 okt 2016, 11:24

Igrali smo sa cetri u zadnjoj liniji. Problem je bio sto nasi pokusavali cuvati posjed u prvom. A plan je bio iskljucivo direkt protok lopte napadacima.
Vide se obrisi 352 sistema, samo sto je kasnije nastao haos pa se nije znalo sta ko pokriva. Nije ovo ni nalik formaciji sa 4 pozadi.
slika
slika
slika
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 08 okt 2016, 11:25

pinoglavi je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la: Sad vidis kako je. Pisi normalno a ne kafanski.
Normalno sam i pisao na ovoj temi, druga stvar sto se nadjes pogodjen. A kako drugacije nazvati spominjanje Slobode na temi koja veze nema sa Slobodom nego kompleks.
Dzaba,dao sam ti primjer kako ti inace pises. A ti se ufatio za Slobodu.

High

Post Postao/la High » 08 okt 2016, 11:26

O kakvim to formacijama eglenišete? Zar su naši uopće igrali? :kafa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 08 okt 2016, 11:32

Asteriks je napisao/la:
Vide se obrisi 352 sistema, samo sto je kasnije nastao haos pa se nije znalo sta ko pokriva. Nije ovo ni nalik formaciji sa 4 pozadi.
slika
slika
slika
E **** sada. Mozeli neko postaviti screen-shoot kad smo igrali 2-0-8 u drugom. Ja govorim sta se uigravalo i sta je bio plan.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 08 okt 2016, 11:34

Od prve minute smo stajali u formaciji 3-5-2. Nemoguće da se nešto drugo uigravalo.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 okt 2016, 11:35

samoposmatram je napisao/la:E **** sada. Mozeli neko postaviti screen-shoot kad smo igrali 2-0-8 u drugom. Ja govorim sta se uigravalo i sta je bio plan.
Pa nije sramota pogriješiti, pobogu. Znači, sam Meša izvede 3-5-2, cijeli svijet vidi da je to blijeda kopija Italije, al' ti ne daš to priznati, jer se razlikuje od onoga što si ti vidio na terenu. Dobro. :facepalm:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 08 okt 2016, 11:37

Govorim o sistemu u prvom, ne znam sta tu nije jasno.

To je vidio i moj dedo, znaci naci cu ti bruku slika gdje se branimo u ovoj formaciji.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 08 okt 2016, 11:40, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Sebulba
Kontakt:

Post Postao/la Sebulba » 08 okt 2016, 11:38

Mehmed Baždarević je trenerski diletant, to je sinoć samo potvrdio a vidjelo se već i ranije. Pod njegovim vodstvom odigrali smo dobro jedino protiv Izraela, sve ostale utakmice su bile više, manje katastrofalne, samo smo u nekima (Vels i Kipar) imali sreće. Onaj smješni pivarski kup neću ni da spominjem, pod njegovim vodstvom samo na takvim takmičenjima i možemo učestvovati.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 okt 2016, 12:05

Mešin poraz 100%, ljudi jesu jači ali ne moraš im još i pomagati da te lakše pobjede. Protiv Irske odigrao kako nije smio, preskakanjem terena baš onako kako Ircima odgovara, protiv Belgije sinoć isto tako tačno kako im odgovara, bez bekova i krila. Da on nije ubačeni element da nas uništi? :mrgreen:

Jedina prednost Meše u odnosu na Papeta je skaunting ostalo je sve u korist Papeta. Pogotovo igra, za klasu smo bolje igrali. Pa čak i protiv te Nigerije.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 08 okt 2016, 12:20

Monolog je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:E **** sada. Mozeli neko postaviti screen-shoot kad smo igrali 2-0-8 u drugom. Ja govorim sta se uigravalo i sta je bio plan.
Pa nije sramota pogriješiti, pobogu. Znači, sam Meša izvede 3-5-2, cijeli svijet vidi da je to blijeda kopija Italije, al' ti ne daš to priznati, jer se razlikuje od onoga što si ti vidio na terenu. Dobro. :facepalm:
Nisam znao da je Mesa izjavio da smo igrali 3-5-2 od pocetka. Moja greska. Imas li link?

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 08 okt 2016, 12:35

Ibisevicu se "oduziti" i ispostovati tu njegovu formu u Herthi -moze, ali protiv Gibraltara, Kipra, Estonije. To je 6 od 10 utakmica koje on moze igrati od prve minute i koje cemo dobiti u bilo kojoj formaciji, ali protiv jacih reprezentacija kakve su ovdje Grcka i pogotovo Belgija, on i Dzeko ne smiju biti zajedno na terenu. Obojica spori, ne mogu predriblat vise od jednog igraca, lose dodavanje ( Vedo ) i to je sinoc od starta bio igrac manje za nas. Umjesto da imas gore Dzeku na njihovoj polovini a nazad 5 igraca jer smo svakako znali da cemo se primarno braniti, mi smo imali dvojicu odsjecenih i igraca manje u defanzivi. Jbg, Mesa se malo zaigrao, osilio, bas kao i njegov prethodnik, jedino ostaje da se nadamo da nece nastaviti da bude bezobrazan kao Susic, nego da je izvukao pouke iz ovog taktickog fijaska.

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 08 okt 2016, 12:45

Logicnije da smo igrali sa jednim napadacem I sa krilima.koji ce se duplati sa bekovima u odbrani. Ovako im je pustio da naptjed rade sta hoce.
UPRAVA NAPOLJE!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 08 okt 2016, 12:47

Kako je to Vladavić objasnio, svaka čast. Imate ga na klixu.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 08 okt 2016, 13:35

Meša tokom čitavih prošlih kvalifikacija nije eksperimentisao i tvrdio je da nema prostora za takvo nešto, što je bilo tačno. Ne znam onda otkud sad ovakva postavka protiv najtežeg protivnika u grupi i to još u gostima. Uvjeren sam da bi ako ništa drugo, bar sa manje golova razlike izgubili da je igrao na sigurno.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 okt 2016, 13:45

samoposmatram je napisao/la: Nisam znao da je Mesa izjavio da smo igrali 3-5-2 od pocetka. Moja greska. Imas li link?
Napisao sam da je izveo. Šta misliš što su mediji svakog reprezentativca upitali da l' je formacija problem? Promjena formacije? Iskreno? Je l' zbog toga što su igrali sa četvoricom u zadnjoj liniji?

Ovo je napisao jedan od naših najcjenjenijih sportskih novinara:
sa zatvorenih Baždarevićevih treninga dolazio je mig da je selektor uvježbavao neobičnu kombinaciju sa tri igrača u zadnjoj liniji.
No, meni nisu bili potrebni novinari da vidim kako smo stajali i u kojoj formaciji smo krenuli u utakmicu. Jednostavno, samo pogledaj utakmicu još jednom (mada, ne preporučujem, opet ćeš se nervirati - znam da ja jesam) i sve će ti se pokazati.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 08 okt 2016, 14:22

Bio Sam ubjedjen da je Kolasinac igrao beka u prvom. A da se formacija u drugom promijenila.

Ova izjava sa aerodroma nevalja. Igracima se u facu to kaze a ne svi su krivi. A bilo je igraca koji su davali sve od sebe.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 08 okt 2016, 14:25

Bit ce opet patnja protiv kipra. Mislim da je Mesa izgubio svlacionicu sto se kaze.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 08 okt 2016, 14:27

Pošto je forum zakljucio da je i Meša kar.ina i ubrzo bivši, koga onda dovesti za selektora :?:
Vaha nas je odyebao i mlati pare u Japanu, samo da napomenem.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 08 okt 2016, 14:30

Meni se svida sto je odstupio od svog sablona i probao nesto novo u utakmici gdje nismo imali sta izgubiti. Mi smo Belgijance mogli uzeti jedino nekom taktikom, nikako drugacije.
Ali mi se ne svida sto nije motivisao igrace i sto je kasnio s izmjenama. Ne mozes dopustiti da ti igraci u jednoj takvoj utakmici odigraju onakvo beskrvno. Najveci krivac za to je on.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, bhfanatic14, Google Adsense [Bot], HariTz i 44 gosta.