FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 08 okt 2016, 01:32

Zeljoooo@
Prestao sam citati kod; dugorocno nije bitno uzimati titule :lol:

Salim se. Fino si ti to napisao ali ima nekih nejasnoca i rupa. Stalno se ova garnitura sada poredi sa Amarovom erom. Ja se sjecam jedne brutalne dominacije, pisanja po nejaci, kako su ostali klubovi drhtali pred nama, Baze bez poraza, pet sezona bez poraza u kupu, sezona bez poraza, rekorda koje smo postavljali, kompleksa koje smo nabijali, trofeja more, konstantne borbe za titulu, kako smo Plzena na Kosevu natjerali da se brani i cekali go za grupnu fazu.
I koliko god se pricalo o dugovima, ta je garnitura ostavila svojim radom neke novce koji su kasnije dosli kroz transfere. Reci da Amar nije radio sistematski, nema smisla. Amar, sa ovom lovom koja je utrosena, hladno bi se prosetao ligom. Pet kola prije kraja bilo bi nezanimljivo. Eh zato je bilo sest milja, do nas je, a ne do njega. Nije htio da kupuje navijace kao sto ih sada kupuju. Sarenim lazama.

Sve ostalo je mit i ubleha. Poredjenje neuporedivog.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 08 okt 2016, 01:38

I ja mislim da ne treba uzimati titule koji ce nam klinac. Dugorocno je najbolje praviti istok jedno 3 godine, pa onda 5 godina jug, i sjever za 8. Sto jest, jest dugorocno najboolje.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 08 okt 2016, 01:39

Neandertalac je napisao/la:Zeljoooo@

Salim se. Fino si ti to napisao ali ima nekih nejasnoca i rupa. Stalno se ova garnitura sada poredi sa Amarovom erom. Ja se sjecam jedne brutalne dominacije, pisanja po nejaci, kako su ostali klubovi drhtali pred nama, Baze bez poraza, pet sezona bez poraza u kupu, sezona bez poraza, rekorda koje smo postavljali, kompleksa koje smo nabijali, trofeja more, konstantne borbe za titulu, kako smo Plzena na Kosevu natjerali da se brani i cekali go za grupnu fazu.
I koliko god se pricalo o dugovima, ta je garnitura ostavila svojim radom neke novce koji su kasnije dosli kroz transfere. Reci da Amar nije radio sistematski, nema smisla. Amar, sa ovom lovom koja je utrosena, hladno bi se prosetao ligom. Pet kola prije kraja bilo bi nezanimljivo. Eh zato je bilo sest milja, do nas je, a ne do njega. Nije htio da kupuje navijace kao sto ih sada kupuju. Sarenim lazama.

Od A do Ž , pogotovo oko kupovine navijaca. Titule je bitno uzimati i kratkorcno i dugorcno, a sto se te infrastrukture tice...ja vala ne vidim da nesto micemo sa mrtve tacke. Pa jbt istok ko da ce pet 4 etaze, krov, poslovni prostori restoran , cuda, mu*a a ne obicna betonska tribina sa stolicama :thumbdown: :thumbdown: Osim Amara ja od rata na ovamo nisam vidio ozbiljan rad u klubu u bilo kojem segmentu, a najvise onom rezultatskom pa nek prica ko sta hoce....

Imo je on mana, ali pehari stoji iza njega
=\_1921_/=

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 08 okt 2016, 01:49

A nas kolega zeljoooo ce uslikati istok i kad bude stub i zagrlit ga :mrgreen:

slika
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

mohikanac123
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac123 » 08 okt 2016, 08:40

amazon je napisao/la:I ja mislim da ne treba uzimati titule koji ce nam klinac. Dugorocno je najbolje praviti istok jedno 3 godine, pa onda 5 godina jug, i sjever za 8. Sto jest, jest dugorocno najboolje.
Hahahahhaha
Ja bih volio da imamo stadion sa preko 20k mjesta. Ali nas koliko dolazi na utakmicu svi se mozemo nagurat na sadasnji sjever

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 08 okt 2016, 09:23

zeljoooooooooo je napisao/la:
mohikanac123 je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:Bitno je uzimati titule. Na koji nacin, s kojim igracima kao navijaca me ne zanima. Uz dobru strategiju moze se to i s nekoliko igraca iz naseg pogona koje cemo kasnije unovciti posto od toga zivimo. Volio bih da sad u sastavu imamo Baju i Amira i da ih gledam na Grbavici. Zivo mi se jehbe za milione. Za strategiju sam posto u tom slucaju i s nasom djecom osvajamo, ali nek se uzme titula ove sezone oprastam kerove i sve ostale sprdancije.
Imali smo titule sa Amarom pa se nije napravio iskorak. Cak zadnja titula nas na proslavi bilo 6-7 k

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Kratkoročno je bitno uzimati titule, dugoročno nije.

Kao što reče kolega, na proslavi nas je bilo jedva 6-7 hiljada, zašto?

Zbog toga što su se raja zasitila, jer se nije vidio nikakav pomak u infrastrukturi, te zbog toga što godinama nismo uspijevali napraviti iskorak u Evropi.

Najbolji igrači su nas redovno napuštali nakon par sezona, te smo tapkali u mjestu. Opet, bar što se mene tiče, iza svega toga stoji veoma jednostavna priča, ko hoće da shvati. Nije se radilo sistematski + nije se imalo sreće. Pod srećom podrazumijevam brojne nesreće sa povredama u Amarovoj zadnjoj eri + teški protivnici u Evropi, koji su nas zaustavili prije tog iskoraka. Ali, sreća dolazi kad se ostale sve stavke ispune, a nešto pretjerano se ja na sreću i ne bih oslanjao.
Pod nesistematskim radom podrazumijevam gomilanje ekipe, raznoraznih megalomanskih priprema, obećanih bonusa igračima, itd., bez zaokružene finansijske konstrukcije, te nadanja da će ona biti pokrivena od prodaje igrača (povrijedili se) ili nastupa u Evropi (nismo dogurali dokle smo planirali). I šta onda?

Dakle, da bi se zaokružio taj neki sistem, moralo se raditi drugačije, a u to vrijeme Amar nije imao vremena niti snage da to sam iznese.

Unaprijeđena infrastruktura, obezbijeđeni sponzori, trener kao dugoročno rješenje, sistematski posložena ekipa i omladinski pogon, trošenje koliko se ima a ne zaduživanje, je put kojim bi se na kraju došlo do grupa nekog od evropskih takmičenja, a ne obrnuto - nastupom u grupama EL da se gradi stadion, plaćaju igrači, vraćaju dugovi.

Nije jednostavno, ali to je jedini ispravni put u našem slučaju, osim ako ne želimo da se prodamo i da se šprdaju sa nama.
Ovo je OK, ali da je napisano od navijaca Mladosti, Krupe, Radnika. Ne mozemo mi reci da je kratkorocno dobro, a dugorocno nije osvajati titule. Sve sto si napisao desava nam se zadnjih nekoliko godina samo sto nemamo titula. Fudbal je sportska grana koja se igra za rezultat nikako za dio tribine. Da se razumijemo, nitna je infrastruktura, ali kao sto neko rece, ponasamo se kao da cemo praviti tribinu sa pet etaza, a ne najobicniju betonsku sa cetiri ili pet hiljada stolica. Mi ako ne budemo imali igre i rezultata, djaba nam je sve. Mozemo napraviti najbolji stadion na Balkanu, a ne pravimo ga, tribine ce biti prazne. Rezultat je broj jedan, sve ostalo ce uz normalne ljude u klubu doci. Nece biti ni para ako ne bude rezultata.

z1921
Kontakt:

Post Postao/la z1921 » 08 okt 2016, 11:02

Bokacini i Jahic ce vjerovatno na zimu out. Ne svidjaju se Petrovicu.
Tan Dragon!
TikTak je moj brat!

Otisao je Kusturica nastala je tuga, mnogi zale za njim jer plate nema.
Nakon govora gospodina Misimovica placenici su se povukli...

djedovic01
Kontakt:

Post Postao/la djedovic01 » 08 okt 2016, 11:25

TikTak je napisao/la:
z1921 je napisao/la:Bokacini i Jahic ce vjerovatno na zimu out. Ne svidjaju se Petrovicu.
Znaci novo bacanje para. Obojica sigurno imaju pristojne ugovore, nece otici tek tako. Nije dobra ova politika, ali nikako nije dobra.
Bocacini je na posudbi i mi nista za njeg ne placamo osim hrane i smestaja. Toliko o tome.
A da li ce otici to je druga prica, daleko smo od zime, vidjet cemo.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

z1921
Kontakt:

Post Postao/la z1921 » 08 okt 2016, 11:36

Pojma ti nemas. Jedini posudjeni igrac je u Zelji (iako nam takva politika nije), posudjen je jer ga mi ne placamo i jer mu sa maticnim klubom istice ugovor iduce godine taman kad mu istice posudba kod nas, pa su ga planirali zadrzat dok evo Petrovicu se ne svidja.
Tan Dragon!
TikTak je moj brat!

amar92
Kontakt:

Post Postao/la amar92 » 08 okt 2016, 11:44

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 08 okt 2016, 11:45

z1921 je napisao/la:Bokacini i Jahic ce vjerovatno na zimu out. Ne svidjaju se Petrovicu.
:lol:

Rekao ti Petrovic? ti mislis? ili onako? ...
1921'

U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !

z1921
Kontakt:

Post Postao/la z1921 » 08 okt 2016, 11:52

TikTak je napisao/la:
z1921 je napisao/la:Pojma ti nemas. Jedini posudjeni igrac je u Zelji (iako nam takva politika nije), posudjen je jer ga mi ne placamo i jer mu sa maticnim klubom istice ugovor iduce godine taman kad mu istice posudba kod nas, pa su ga planirali zadrzat dok evo Petrovicu se ne svidja.
Dobro, bogata Brescia je odlucila izaci u susret Zeljeznicaru i placati svog igraca dok mu ugovor ne istekne da bi ga onda kada mu ugovor istekne Zeljeznicar potpisao. Da bude jasnije, Brescia je osjetljiva na socijalnu politiku i ona tako radi sa svim igracima. Placa sve svoje igrace na posudbi dok im ugovor ne istekne iako na njih vise ne racuna. Socijalno osjetljiv klub :). Dogovoren raskid sa Halvadzicem.
Nadam se da nas Halvadzic nije skupo kostao :thumbup:
Tan Dragon!
TikTak je moj brat!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 08 okt 2016, 12:09

Aco, cekamo tu anketu :kafa:

UPRAVA NAPOLJE!

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 08 okt 2016, 12:28

Neandertalac je napisao/la:Zeljoooo@

ako se ne varam, protiv viktorije, na kosevu, trebala su nam jos dva gola za prolaz, uz uslov da vise ne primimo nijedan. u plzenu zijanili 4-3, na kosevu gubili 2-0 i smanjili na 2-1, kako je i zavrsena tekma.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 08 okt 2016, 12:47

Ja ankete, vrtic "Palcic" ...

slika
1921'

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 08 okt 2016, 12:48

StariGrad@ hvala na ispravci krivog navoda. Do mene je.
Dva gola sa igracem vise, tacno. A opet ne mogu zaboraviti to drugo pol kada bi taj jedan go na vrijeme otvorio pakao. To su bile nase dvije jako dobre tekme protiv za pet klasa jaceg protivnika.

Edit; ko je glasao za pobjedu kona neka se sam banuje :lol:

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 08 okt 2016, 12:50

Neandertalac je napisao/la:StariGrad@ hvala na ispravci krivog navoda. Do mene je.
Dva gola sa igracem vise, tacno. A opet ne mogu zaboraviti to drugo pol kada bi taj jedan go na vrijeme otvorio pakao. To su bile nase dvije jako dobre tekme protiv za pet klasa jaceg protivnika.

Edit; ko je glasao za pobjedu kona neka se sam banuje :lol:
Pa same kone :lol:
1921'

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 08 okt 2016, 12:53

aleksandar_veliki je napisao/la:Dobra je utakmica bila protiv Maccabija cini mi se. Poraz bio ali dobra igra, prvo poluvrijeme Zeljo vrhundki odigrao. Smajke imao onu jednu glavom.
A odvojimo trenutak da se Celi sjetimo majke za onu kuglicu iz posude sa `nenosiocima` zrijeba :-)

Dobro si Hrasno@. Aco napravi i njima anketu; je li vas strah predstojeceg derbija?
A_ Nije, mi smo divovi.
B_ Realno Zeljo je bolji od nas
C_ Samo da ne bude katastrofa

:lol:

UPRAVA NAPOLJE!

Hrasno1921
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno1921 » 08 okt 2016, 13:05

A sad sam tek skonto ko je @z1921 :lol: , reinkranacija iz dana u dan, jbg sam se odao ... :lol:
1921'

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 08 okt 2016, 13:13

Hrasno1921 je napisao/la:A sad sam tek skonto ko je @z1921 :lol: , reinkranacija iz dana u dan, jbg sam se odao ... :lol:
Meni je bitnije sta ko pise od toga ko je ko na forumu.
Kada bi vise gledali sta se pise, pokusavali shvatiti sta je taj neko htio reci, argumentovano diskutovali, bolje bi nam svima bilo.
Ovako, vjerovatno i sam znas osjetio si kako izgleda kada napises pismen, realan post a neko ti se nakaci jer te ne gotivi, ne vezano za post ili izvuce iz konteksta taman dovoljno da zapocne prepirku.
A opet, odrsli ste ljudi bar vecina, radite sta mislite da treba.

UPRAVA NAPOLJE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.