Sta je plan sa futsal klubom, ko ce ga finansirati i da li ce biti samo onako rekreativan ili se planira nesto ozbiljnije, u futsalu se ne vrte velike pare, tako da bi sa skromnim budzetom mogao biti vjerovatno i najbolji klub u drzaviHrasno1921 je napisao/la:Evo dobili smo futsal klub Zeljeznicar, ovo je samo dio dogovora Sportskog drustva i kluba a tice se "dizanja" SD-a, afirmaciji i aktivnoj podrsci FK-a
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- amazon
- Kontakt:
Uvijek doneses neke lijepe info. HvalaHrasno1921 je napisao/la:Evo dobili smo futsal klub Zeljeznicar, ovo je samo dio dogovora Sportskog drustva i kluba a tice se "dizanja" SD-a, afirmaciji i aktivnoj podrsci FK-a
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
- plavousrcu
- Kontakt:
Medju osnivacima je i Violina? Negdje sam to jos davno procitao.Hrasno1921 je napisao/la:Evo dobili smo futsal klub Zeljeznicar, ovo je samo dio dogovora Sportskog drustva i kluba a tice se "dizanja" SD-a, afirmaciji i aktivnoj podrsci FK-a
Pa na FTVu u onim silnim prilozima protiv uprave i FK Zeljeznicar . Violina je bio predstavljen kao predsjednik futsal kluba...inace interesantna je liga i sport , pratim pomalo Centar ali je haman amterska i ako Centar igra Ligu Prvaka...
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!
THE MANIACS 1987 SARAJEVO
THE MANIACS 1987 SARAJEVO
- Hrasno1921
- Kontakt:
Pa kao i svaki sportski kolektiv finansirat ce se sam kroz sponzorstva, prodaju karata i sl., SD. uskoci da pomogne (finansijsku, organizacijski i sl.) samo onda kada se organizuje neki turnir i sl.
Svakako da se planira nesto izbiljnije ipak nosi ime "Zeljeznicar", ali realno je za ocekivati neke vece uspjehe tek za godinu dvije, sa druge strane iskreno vjerujem da cemo do kraja godine dobiti - vratiti i muski kosarkaski klub, te bi se na taj nacin vratili na ono prijeratno sportsko drustvo, u smislu nivoa, organizacije i svega ostalog, doda li se na to jos nova sportska dvorana koju ce koristiti - koriste svi kolektivi unutar SD-a, onda je zaista lijepa buducnost pred svim kolektivima koji nosi ime "Zeljeznicar".
Svakako da se planira nesto izbiljnije ipak nosi ime "Zeljeznicar", ali realno je za ocekivati neke vece uspjehe tek za godinu dvije, sa druge strane iskreno vjerujem da cemo do kraja godine dobiti - vratiti i muski kosarkaski klub, te bi se na taj nacin vratili na ono prijeratno sportsko drustvo, u smislu nivoa, organizacije i svega ostalog, doda li se na to jos nova sportska dvorana koju ce koristiti - koriste svi kolektivi unutar SD-a, onda je zaista lijepa buducnost pred svim kolektivima koji nosi ime "Zeljeznicar".
1921'
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
- Neandertalac
- Kontakt:
Ja mislim da nakon svega ucinjenog ne zasluzuje da mu se ime spominje na ovoj temi.Merhaba je napisao/la:Pa na FTVu u onim silnim prilozima protiv uprave i FK Zeljeznicar . Violina je bio predstavljen kao predsjednik futsal kluba...inace interesantna je liga i sport , pratim pomalo Centar ali je haman amterska i ako Centar igra Ligu Prvaka...
Pogotovo jer ce samo spominjanje otvoriti nove prepirke, za i protiv ovog ili onog.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- Hrasno1921
- Kontakt:
Ja stvarno ne znam kako neki ni danas ne shvataju da Violina uopste nije neki kapacitet za bilo sta ozbiljnije, pa pogledajte njegov pravopis na fb. samo, od covjeka se napravio drugi Ismet Bajramovic Celo, sve mahala ...
Usput clan je UO-a futsal kluba i jedan od petorice osnivaca a nikako predsjednik futsal kluba
Usput clan je UO-a futsal kluba i jedan od petorice osnivaca a nikako predsjednik futsal kluba
1921'
- Neandertalac
- Kontakt:
Kada smo vec kod prijedloga, neka anketa tipa; koji ishod ocekujete u vjecitom derbiju, ili cak pogodite tacan rezultat a pobjednici bi kao nagradu dobili neku simbolicnu nagradu 100, 200 €, nista pretjeranoaleksandar_veliki je napisao/la:Dobar prijedlog od Neandertalca. Spominjanje Ahmeda Muftica samo ce izazvati prepirke, a koliko sam vidio svima je u cilju da ih imamo sto manje. Ako bude potrebe otvorit cemo temu Futsal klub Zeljo i tamo cemo o tome diskutovati.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- SarajlijaTM
Ticu cu uvijek braniti jer nas je on barem vecinu nas napravio ljudima.Kada je trebalo bio nam je i otac i mati,takodje i prijatelj.A kada je zatrebalo i zayebann do bola.Neandertalac je napisao/la:Sta ti je smijesno haveru, Sto su momci trenirali individualno, mimo treninga? Kasnije kada djeci pricamo a oni otvorenih usta slusaju kako je npr Drazen Petrovic ( evo da mimo fudbala odem) ostajao dva sata poslije treninga i pucao trice dok mu svjetla ne ugase, podsticuci ih na rad, to je motivirajuce i insipirirajuce.SarajlijaTM je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:
E hbga sada. Mi tada bili ko ruka i rukavica. Kada je bio u najboljoj formi, preskako Musica, koji je isto jako dobar momak, bio trener ne znam je li jos, nije mogao braniti ispred njega. Trenirao individualno po citav dan, iz moje mahale i on i Dzeko, izadju po citav dan, ovaj puca ovaj brani. Gdje bolan nije imao zvanicnu ni jednu.
Mrtva stela!
E cuj dzeko mu pucao u parku ovaj branio ahahahaha...Vidi,ja sam se bavio fudbalom i svaki dan trenirao a na treningu se vidjelo ko je gdje. Pa kad god smo igrali,darko je imao dobrih intervencija a onda je primio gol bez veze. Na treningu. I moram ti reci da ti je prica bez veze. Etiketiranje momka koji je branio jer mu je stari imao cevabdzinicu je jako nisko. I uz to još etiketiranje Tice jer je branio kod njega. Mušić je kod Tice došao od jusufa sehovica gdje je isto branio. Nije bio neki golman ali je konstantno branio i rezultat nikad nije patio zbog njega. Mi smo bili dobri kao ekipa. EtiketirasTicu koji je imao takav sastav,a u grad Sarajevo je donio prvu titulu prvaka bih u bilo kojem sportu. Juniorska ekipa želje je tada na čelu sa Ticom osvojila BiH prvenstvo prva u gradu sarajevu u svim sportovima . Da je uzimao lovu,sigurno ne bi bili tako kvalitetni. Ja sam bio u toj svlačionici godinama i valjda dobro znam da je upravo Tica imao moralna načela,i nije dao ni generalovim sinovima da igraju,a zbog cevabdzije se eto prodao. Sramota.
I da ako nisi znao Darki je prije neki dan preminuo otac.
Da ne bi dalje isli u pricu. Ja kao i ti znam desetine momaka tog godista naravno posto si bio clan ti vise.
Kada iduci put, posto si vise upucen budu blatili skoro sve trenere iz omladinskog, tvoju i moju raju, Zeljovce, pricama; u omladinskom je bio haos, uzimale se pare ispod ruke, koverte, nije se nista znalo, ti skoci da branis te momke isto ovako zustro i isto ovako argumentovano kao sada. Poznajes ih sigurno skoro sve. A nisam ti bar u zadnje vrijeme ni jedan post takvog sadrzaja primjetio. Zasto, to nam mozes ti reci.
Oko konkretnog primjera se necemo složiti za sto godina, ti imas svoju verziju, ja svoju. Mozda nekada uzivo kada se sretemo i bude nas vise svjedoka tog vremena pa da probamo kroz sjecanje i pricu da razjasnimo cija prica ima bolje uporiste. Darko bukvalno zivio za to da stane na go, po cijeli dan gledao kasete Kepkea i Kana, stelio istrcavanja gdje bio tanak, trenirao individualno, cekao sansu, i svaki put kada je i drugi navedeni kiksao dobijao sansu tek toliko da osjeti stative pa iako je znao odbraniti i par penala ponovo bio vracan na klupu. Zbog moralnih nacela. Ps. Je li bio neki golman Brajlovic?
Znam naravno za smrtni slucaj, nema potrebe da i cijeli auditorij zna, kao ni nadimak ako se vec neces predstaviti da znaju i ko si ti. A za to `pas` hvala, vjerovatno sa mnom tako pricas i uzivo kada me sretnes.
Ti imas neku svoju pricu od koje ne odstupas i uvijek ti moras da si u pravu.Ne mozes ti znati neke stvari bolje od mene koji sam svoju mladost proveo u svlacionici i sa tim ljudima.O turnejama,pripremama da ne govorim.
Možda da prvo prokomentarišemo na kojim pozicijama mislite da smo najtanji,pa kao što reče kolega, može li se tu koji naš "malac" ugurati, pa tek onda ko bi bio interesantan za dovesti na tim pozicijama. Neki bi recimo volili Zebu i Štilu, ali ja mislim da oni igraju istu poziciju...Kada posmatram trenutnu situaciju, nekako sam mišljenja da ćemo mi jako malo dovoditi, a i ako budemo da će to biti neke jeftine varijante, jer ispucali smo se mi dobro finansijski čini mi se....irfo je napisao/la:Pustite se tih prica vise.
Ja bih volio znati sta mislite ko bi nam dobro dosao kao pojacanje na polusezoni, slavko voli mladje igrace, mislim da bi mogli dvojicu trojicu iz lige dovesti na zimskoj pauzi, mozda lelic iz olimpica ne cini se kao los igrac, takodjer treba bi lijevog beka naravno, samo da ne izmisljamo toplu vodu sa nekim strancima, ali vjerujem da toga vise nema, fino je slavko reko da mora svaki igrac na probu, tako da sam tu optimistican
- Neandertalac
- Kontakt:
Stoper, lijevi bek, prioritetno. Za sada.Monci je napisao/la:Možda da prvo prokomentarišemo na kojim pozicijama mislite da smo najtanji,pa kao što reče kolega, može li se tu koji naš "malac" ugurati, pa tek onda ko bi bio interesantan za dovesti na tim pozicijama. Neki bi recimo volili Zebu i Štilu, ali ja mislim da oni igraju istu poziciju...Kada posmatram trenutnu situaciju, nekako sam mišljenja da ćemo mi jako malo dovoditi, a i ako budemo da će to biti neke jeftine varijante, jer ispucali smo se mi dobro finansijski čini mi se....irfo je napisao/la:Pustite se tih prica vise.
Ja bih volio znati sta mislite ko bi nam dobro dosao kao pojacanje na polusezoni, slavko voli mladje igrace, mislim da bi mogli dvojicu trojicu iz lige dovesti na zimskoj pauzi, mozda lelic iz olimpica ne cini se kao los igrac, takodjer treba bi lijevog beka naravno, samo da ne izmisljamo toplu vodu sa nekim strancima, ali vjerujem da toga vise nema, fino je slavko reko da mora svaki igrac na probu, tako da sam tu optimistican
Kakav Stila ljudi, manite se tih prica iz prve ruke govorim. Za godinu, dvije, mozda.
Zeba, mislim da se on u Slavkinu takticku postavku nikako ne uklapa iako su uveliko ljudi bliski njemu govorili da je sigurno `nas`. Vidjecemo. Nisam pristalica da pod moranje dodje.
Naravno da moramo poceti sa mladima, nakon zimske pauze vec, jer samoodrzivost kluba itekako zavisi od njihove prodaje. Nema vise Dzeke i stotina hiljada a trenutno niti jedan nije u top formi pa da ima interesanata , ponuda pogotovo.
Da je kako treba vec sam to rekao, Kemo, Zera i Besirevic su trebali/morali imati nekih 500 min zajedno. Ili neko drugi, bilo ih je jos.
Onakvog Dadu otjerase
Ako se smijem nasaliti malo
Ma sve ok Sarajlija@, postujem. Lijepo bi bilo da i ostale koje poznajes branis od nekih bas niskih napada.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- SarajlijaTM
Ostali me ne interesuju
Stoper, lijevi bek, desetka....Kemo, Beširević, Žerić....hajmo biti iskreni prema sami sebi i reći da li ova tri golobrada mladića mogu biti rješenje na tim pozicijama u momentu kada se ekipa grčevito bori za Europu? Po meni ne mogu. Mogu i trebaju biti u startnih 11 protiv Goražda u kupu...trebali su i protiv Brotnja, i to su tekme gdje se oni čeliče i skupljaju iskustvo. Eventualno i neka prvenstvena pri dobrom rezultatu, ali na žalost nemamo takvih utakmica odavno. Nadam se da imamo trenera koji će znati donijeti najkvalitetnije i najracionalnije rješenje. Što se ostalihpozicija tiče hajmo reći da smo solidno pokriveni. Desna strana, sredina (osim 10-ke) špicevi...mada dok ovo pišem pade mi na pamet da bi možda neko mogao i otići na zimskom prelaznom roku....
- Neandertalac
- Kontakt:
Prvo ova stvar sto TikTak@ kaze a koji sam naglasavao desetak puta. Nikad nisam naisao na odobravanje, vazda skepticizam ali do neke mjere opravdani, tu se tvoj post nadovezuje. Da bi neki igrac sa strane igrao prije naseg `produkta` mora biti bar, ne 10/20 % bolji vec i vise.Monci je napisao/la:Stoper, lijevi bek, desetka....Kemo, Beširević, Žerić....hajmo biti iskreni prema sami sebi i reći da li ova tri golobrada mladića mogu biti rješenje na tim pozicijama u momentu kada se ekipa grčevito bori za Europu? Po meni ne mogu. Mogu i trebaju biti u startnih 11 protiv Goražda u kupu...trebali su i protiv Brotnja, i to su tekme gdje se oni čeliče i skupljaju iskustvo. Eventualno i neka prvenstvena pri dobrom rezultatu, ali na žalost nemamo takvih utakmica odavno. Nadam se da imamo trenera koji će znati donijeti najkvalitetnije i najracionalnije rješenje. Što se ostalihpozicija tiče hajmo reći da smo solidno pokriveni. Desna strana, sredina (osim 10-ke) špicevi...mada dok ovo pišem pade mi na pamet da bi možda neko mogao i otići na zimskom prelaznom roku....
U vezi ovoga od sada moramo imati jasnu strategiju. Znaci neko pravilo, u timu mora biti bar pet mladih ispod 20 koje smo stvorili a u prvih 11 bar dvojica. Minimalno.
Mozda da i ima neko slicno pravilo, ako neko bolje zna. Sada je tu Memija, Veca, na klupi Beganovic, Kemo, Besirevic, Zera. Manje vise to je to uz dosta turbulencija sa tim da su trojica prikljucena tek nakon Slavkinog dolaska. Opet, ako ce sjediti citavu sezonu na klupi, nije to to. Nikakvog hajra.
A slazem se da smo sada u situaciji da moramo ici sa najboljim pa makar oni bili i tek za nijansu bolji, imerativ rezultata nam steze tu omcu pa svaku utakmicu mora igrati npr Stanic na lijevom beku, koji kakav god da je ulijeva vise sigurnosti od recimo Besirevica. Ali kada su izmjene u pitanju, Beganovic/ Zera prije Lazica.
Kakav ba Lazic, realno nije kvalitet da uopste dodje u Zelju a kamoli jos da igra prije navedenih. Realno, tako je.
Sada imamo Memiju i Beganovica kao za nijansu iskusnije i vec bi trebali biti u izlogu a umjesto standardnih mi imamo jednog koji se tek vraca, a drugog koji ni ne kuca na ta vrata kako treba. Zabrinjavajuce.
Ko je kriv, nije ni bitno, analizirat pa da nam se ne desi isto sa Zerom, Kemom, Besirevicem i ostalima.
Takodje za kraj, Petrovic zna bolje od nas sa cim raspolaze ali mi kao klub takodje moramo stavljati trenerima do znanja sta je strategija. Kada je napravimo naravno jer je sada definitivno nema.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Sa mnogo toga se slažem, osim jednog...ja sam za to da uvijek moraju igrati najbolji i najspremniji. Bez obzira naša djeca, ili igrači sa strane...mladići ili 30+ godina igrači. Samo najbolji. Idealno je ako su naša djeca ujedno i najbolji na određenim pozicijama, ali ne mora biti presudno. Trka za uspjehom i rezultatom ne može trpiti nikakve improvizacije. Opet kažem prva dva tri kola kupa kada možeš izvući realno slabije protivnike, ili daljnja faza kada za revanš imaš obezbjeđen prolaz. Tu se oni dokazuju... I da samo kod nas su sa 20 godina igrači mladi ili još uvijek talenti. U ozbiljnim klubovima oni su već nosioci igre i glavni igrači...
-
mohikanac123
- Kontakt:
Ja se ne slazem. Mi sad imamo igrace sa strane nimalo jeftine a rezultate nemamo. Druga stvar sto smo mi pronudjeni imati svoje igrace koji ce se prodati, zalosno je ali je tako, i slazem se sa neandertalcem da moras biti bolji od zeljinog djeteta bar 20% da igras prije.Monci je napisao/la:Sa mnogo toga se slažem, osim jednog...ja sam za to da uvijek moraju igrati najbolji i najspremniji. Bez obzira naša djeca, ili igrači sa strane...mladići ili 30+ godina igrači. Samo najbolji. Idealno je ako su naša djeca ujedno i najbolji na određenim pozicijama, ali ne mora biti presudno. Trka za uspjehom i rezultatom ne može trpiti nikakve improvizacije. Opet kažem prva dva tri kola kupa kada možeš izvući realno slabije protivnike, ili daljnja faza kada za revanš imaš obezbjeđen prolaz. Tu se oni dokazuju... I da samo kod nas su sa 20 godina igrači mladi ili još uvijek talenti. U ozbiljnim klubovima oni su već nosioci igre i glavni igrači...
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
-
mohikanac123
- Kontakt:
Tacno, bas tako...
- Neandertalac
- Kontakt:
Strategija je najbitnija. Bili smo je uspostavili ali neko skontao da ne valja pa pokusao novu, ta propala pa sada imamo situaciju gdje ne smijemo ni pomisliti da guramo mlade. To bise moglo odraziti na iducu sezonu, finansijski. Nemojte samo sada da ulazimo u prepirku poznatu, znate svi koju. Daj rjesenja.
Po meni na zimu se zahvaliti ovom Lazicu, Secerovicu za pocetak. Nikakve koristi od njih, nit su zdrava konkurencija niti cine prevagu, samo `smetaju`. Stanic i Bogicevic, iskusni, znaju se njihovi dometi i ako pristanu biti na klupi mogu doprinjeti u rotaciji pogotovo spreman Stanic i to na dosta pozicija a u slucaju povreda imas pristojnu zamjenu. Ove pozicije koje skripe popuniti pravim `pojacanjima`, pravim znaci igracima koji daju novu dimenziju u igri, kvalitet a ne prinove kojima je Zeljo vrh karijere. Takvi kostaju ali bolje dva takva umjesto pet onakvih, boomova.
Ove mlade postepeno uigravati, aktivno kroz utakmice, vec sam rekao rizik koji moramo preuzeti. A imaju kvalitet, imaju voljni momenat, mogu napredovati. A na pripremama ovo sto pricamo, ako je Boccacini za tek nijansu bolji od Keme, igra Kemo. Samo dajem primjer.
Ovo sve je u slucaju da ne bude odlazaka ili povreda nekih kljucnih igraca.
Za raju koja voli špekulacije, na zimu nas napusta Boccacini.
Po meni na zimu se zahvaliti ovom Lazicu, Secerovicu za pocetak. Nikakve koristi od njih, nit su zdrava konkurencija niti cine prevagu, samo `smetaju`. Stanic i Bogicevic, iskusni, znaju se njihovi dometi i ako pristanu biti na klupi mogu doprinjeti u rotaciji pogotovo spreman Stanic i to na dosta pozicija a u slucaju povreda imas pristojnu zamjenu. Ove pozicije koje skripe popuniti pravim `pojacanjima`, pravim znaci igracima koji daju novu dimenziju u igri, kvalitet a ne prinove kojima je Zeljo vrh karijere. Takvi kostaju ali bolje dva takva umjesto pet onakvih, boomova.
Ove mlade postepeno uigravati, aktivno kroz utakmice, vec sam rekao rizik koji moramo preuzeti. A imaju kvalitet, imaju voljni momenat, mogu napredovati. A na pripremama ovo sto pricamo, ako je Boccacini za tek nijansu bolji od Keme, igra Kemo. Samo dajem primjer.
Ovo sve je u slucaju da ne bude odlazaka ili povreda nekih kljucnih igraca.
Za raju koja voli špekulacije, na zimu nas napusta Boccacini.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- plavousrcu
- Kontakt:
Bitno je uzimati titule. Na koji nacin, s kojim igracima kao navijaca me ne zanima. Uz dobru strategiju moze se to i s nekoliko igraca iz naseg pogona koje cemo kasnije unovciti posto od toga zivimo. Volio bih da sad u sastavu imamo Baju i Amira i da ih gledam na Grbavici. Zivo mi se jehbe za milione. Za strategiju sam posto u tom slucaju i s nasom djecom osvajamo, ali nek se uzme titula ove sezone oprastam kerove i sve ostale sprdancije.
-
mohikanac123
- Kontakt:
Imali smo titule sa Amarom pa se nije napravio iskorak. Cak zadnja titula nas na proslavi bilo 6-7 kplavousrcu je napisao/la:Bitno je uzimati titule. Na koji nacin, s kojim igracima kao navijaca me ne zanima. Uz dobru strategiju moze se to i s nekoliko igraca iz naseg pogona koje cemo kasnije unovciti posto od toga zivimo. Volio bih da sad u sastavu imamo Baju i Amira i da ih gledam na Grbavici. Zivo mi se jehbe za milione. Za strategiju sam posto u tom slucaju i s nasom djecom osvajamo, ali nek se uzme titula ove sezone oprastam kerove i sve ostale sprdancije.
Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Lokomotifa, tiagofaria25 i 54 gosta.