FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- amazon
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Igrao je Alispahic u Iskri, sto je nedavno bio u Sarajevu. Razvaljivao, a Iskra imala dobrih igraca.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
-
mohikanac123
- Kontakt:
Pa nikad se nije pricali o upravi Zelje kao sad. A mi smo ipak samo navijaci, mada pojedini mislili da su upuceni u desavanja kao nesto bitni , mi samo iznosimo svoja misljenja i vizije a rijetko ili nikad ne bude po tim nasim savjetimaNeandertalac je napisao/la:Bravo. Eh to mene trenutno vise iritira od npr izgubljne utakmice. Ti tabori, etiketiranja, podijele, bukvalno mrznja i vjerujem da stave sve sudionike foruma u nekakvi salu da diskutuju, opsta bi tuca izbila, mlatio bi ko koga stigne.mohikanac123 je napisao/la:Vrijeme ce pokazati je li misimovic los ili dobar. Ali su se navijaci na forumu podjelili za i protiv. Npr @ za zivot cijeli ga brani i podrzava @ amazon samo nek je u kontru. I svaka iole bolje prica se zavrsi. Ovi oni.....
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Strasno ili Kao sto juce rekoh, sramota. Ne trebaju nam dusmani.
A mogli smo se vala posibat, u moje doba se posle dobre tuce vazda pruzala ruka i ucvrscivalo jaranstvo.
Smajlisasljivomibezdvazuba.
- Neandertalac
- Kontakt:
Seferovic je iz Iskre dosao ako se dobro sjecam. Tamo derao, zabijao, kod nas na kraju zavrsio ko bek.
Fulili opet ako se dobro sjecam on i Zuban na Kosevu pet mrtvih sansi protiv Skota, je li ono Kilmarnok ako se ne varam. 4_1 u gostima 1_1 na Kosevu mi trebali pet razlike dobiti
Fulili opet ako se dobro sjecam on i Zuban na Kosevu pet mrtvih sansi protiv Skota, je li ono Kilmarnok ako se ne varam. 4_1 u gostima 1_1 na Kosevu mi trebali pet razlike dobiti
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Dobro se sjećaš...Neandertalac je napisao/la:Seferovic je iz Iskre dosao ako se dobro sjecam. Tamo derao, zabijao, kod nas na kraju zavrsio ko bek.
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....
- SarajlijaTM
Ja koliko znam Zijo Svrakic je pomocnik Ćali trenutno.mohikanac123 je napisao/la:Bugojanska iskra je bila prilicno dobar klub. Regionalna liga cini mi se, nekad i druga. Igrao je Zijo Svrakic rahmetlialeksandar_veliki je napisao/la:Cruz40, ima ovdje i starih kajli. Vidis, tako je bilo u "malom" u Bugojnu i "maloj" Iskri. Ne vjerujem da je drugacije bilo u Zelji. Sad je finansijski aspekt jako bitan, ako nemas love ne mozes ni trenirati. Cisto sumnjam da bilo koji klub danas omladincima kupuje kopacke.
-
mohikanac123
- Kontakt:
Da na Fuda do mene... Manji rastom ljevak..,SarajlijaTM je napisao/la:Ja koliko znam Zijo Svrakic je pomocnik Ćali trenutno.mohikanac123 je napisao/la:Bugojanska iskra je bila prilicno dobar klub. Regionalna liga cini mi se, nekad i druga. Igrao je Zijo Svrakic rahmetlialeksandar_veliki je napisao/la:Cruz40, ima ovdje i starih kajli. Vidis, tako je bilo u "malom" u Bugojnu i "maloj" Iskri. Ne vjerujem da je drugacije bilo u Zelji. Sad je finansijski aspekt jako bitan, ako nemas love ne mozes ni trenirati. Cisto sumnjam da bilo koji klub danas omladincima kupuje kopacke.
Protiv Kilmarnoka je Vazda zabio i to nam je prvi izlazak u Europu posle rata a tad Sefer nije igrao u Zelji. I bilo je 1:1 u Sarajevu a 0:1 u Škotskoj.Neandertalac je napisao/la:Seferovic je iz Iskre dosao ako se dobro sjecam. Tamo derao, zabijao, kod nas na kraju zavrsio ko bek.
Eto znas i sam, a ja znam da je u Zelji bilo i teze, ali i tad je bilo babinih sinova ali ne u ovolikoj mjerialeksandar_veliki je napisao/la:Cruz40, ima ovdje i starih kajli. Vidis, tako je bilo u "malom" u Bugojnu i "maloj" Iskri. Ne vjerujem da je drugacije bilo u Zelji. Sad je finansijski aspekt jako bitan, ako nemas love ne mozes ni trenirati. Cisto sumnjam da bilo koji klub danas omladincima kupuje kopacke.
- Neandertalac
- Kontakt:
Jarane u pravu si. Evo sada trazim, nema slicne utakmice na mapi, ko da sam sanjao hbte. Ludim po malo...cruz40 je napisao/la:Protiv Kilmarnoka je Vazda zabio i to nam je prvi izlazak u Europu posle rata a tad Sefer nije igrao u Zelji. I bilo je 1:1 u Sarajevu a 0:1 u Škotskoj.Neandertalac je napisao/la:Seferovic je iz Iskre dosao ako se dobro sjecam. Tamo derao, zabijao, kod nas na kraju zavrsio ko bek.
Hajde pomozite.
Ko se sjeca neceg slicnog?
Ali znam sto posto, mi na jugu, Zuban ubacivao namijestao sanse a ovaj drugi fulao. Isto tako i Zuban fulao a u prvom nas mecu mislim poderali. Imam jos u glavi sjecanje, da smo sve zabili prosli bi hladno.
Eh sada jel Sefer ili neko drugi a ubijesjen sam takodje i da je on... Estakvirulah
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- plavousrcu
- Kontakt:
http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/se ... index.htmlNeandertalac je napisao/la:Jarane u pravu si. Evo sada trazim, nema slicne utakmice na mapi, ko da sam sanjao hbte. Ludim po malo...cruz40 je napisao/la:Protiv Kilmarnoka je Vazda zabio i to nam je prvi izlazak u Europu posle rata a tad Sefer nije igrao u Zelji. I bilo je 1:1 u Sarajevu a 0:1 u Škotskoj.Neandertalac je napisao/la:Seferovic je iz Iskre dosao ako se dobro sjecam. Tamo derao, zabijao, kod nas na kraju zavrsio ko bek.
Hajde pomozite.
Ko se sjeca neceg slicnog?
Ali znam sto posto, mi na jugu, Zuban ubacivao namijestao sanse a ovaj drugi fulao. Isto tako i Zuban fulao a u prvom nas mecu mislim poderali. Imam jos u glavi sjecanje, da smo sve zabili prosli bi hladno.
Eh sada jel Sefer ili neko drugi a ubijesjen sam takodje i da je on... Estakvirulah
Evo sam pronasao link s te utakmice, vidite sastava. Lijepo se prisjetiti ovakvih stvari.
2000/01 , izgubili od Wisle 3-1 u gostima . Kuci 0-0 igrali. Znam da je tamo Dzelo dao gol za 1-1 , vodio nas Djurbuzović .
Brkica
- Neandertalac
- Kontakt:
A mi kuci fuli more sansi?Choks je napisao/la:2000/01 , izgubili od Wisle 3-1 u gostima . Kuci 0-0 igrali. Znam da je tamo Dzelo dao gol za 1-1 , vodio nas Djurbuzović .
Ko je igrao za nas?
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- Hrasno1921
- Kontakt:
Sjećanja / Bitka kod 11 plavih: Dan kada su borci u tenama odbranili Sarajevo i Trg Heroja
Isturena linija odbrane grada, duž Hrasnog Brda u neposrednoj blizini Željinog stadiona, unatoč žestokom dvodnevnom granatiranju ostala je stabilna.
Agresor je u pokušaju da prodre prema Trgu Pere Kosorića i dalje, ka ulici Ivana Krndelja, stigao do ove zgrade, nekadašnjeg restorana 11 plavih.
Ovako je išao izvještaj BHT-a 8. oktobra 1992. nakon što su su branioci Sarajeva odbranili grad i Trg Heroja od agresora.
Drama je počela u svitanje 5. oktobra 1992, kada je jedna grupa četnika ušla u restoran 11 plavih. Među njima je bilo i specijalaca iz Niša, odnosno „bikova“ s pancir-skafanderima, kako su ih zvali. Poslije zauzimanja restorana, dvije dobro naoružane agresorske jedinice krenule su dalje prema stadionu Grbavica. Jedni su krenuli Dinarskom ulicom (danas Zvornička), prema glavnim ulazima stadiona, a drugi su se kretali iza, na tranzitu.
Već tada je počela strašna pješadijska borba. Bila je ovo jedna od najžešćih borbi prsa u prsa koja se dešavala u samom centru grada.
Branioci grada dešavanja su pratili iz Štaba jedinice Ivan Krndelj (štab koji se nalazio u ulici Ivana Krndelja, danas ulica Azize Šaćirbegović, op. a.), odakle su upućeni prvi branitelji linije. Uskoro su stigle i druge jedinice, s Trga Heroja, iz Hrasnog, s Hrasnog Brda, a ubrzo su im se pridružili i specijalci MUP-a.
„Krenula akcija oslobađanja Trga Pere Kosorića, poznata još i kao akcija kod "Jedanaest plavih". Akcija je bila dojavljena muslimanima, pa su oni znali tačan plan i vrijeme napada... Tog dana je na Grbavici izginulo deset pripadnika Prve romanijske pješadijske brigade“, komentirali su poslije agresori.
„To je bila jedna od najsloženijih operacija koja je 1992. godine izvedena na području Sarajeva, a ujedno i posljednji pokušaj agresora da presiječe grad na dva dijela i ostvari plan o podjeli grada. U aprilu 1992. godine su ti pokušaji u nekoliko navrata spriječeni, a novi pokušaj se desio 5. oktobra kada je krenula ofanziva, trajala je i 6, a 7. oktobra je završena potpunim slomom agresora“, prisjećao se Enver Zornić, komandant Odreda Hrasno Brdo, naglasivši kako je zaštitni puk Štaba vrhovne komande RS-a bio direktno u špicu, odnosno u proboju na dijelu iznad stadiona Grbavica.
Većina stanovnika Trga Pere Kosorića, ali i Hrasnog, našla se u podrumima. Dobili su informaciju da osluškuju dešavanja kroz prozore zaštićene vrećama s pijeskom, da budu tihi, ne pale svjetla, i da organizirano čuvaju ulaze u haustore. Situacija je bila napeta i stravična.
Prve informacije koje dolaze do Trga bile su kada su u štabu Ivana Krndelja presreli radioporuku agresora da im hitno šalju pojačanja prema 11 plavih, jer „ima mnogo mrtvih i ranjenih“. Zamjenik komandira jedinice na Trgu, Nusret Branković, donosi i prvu potvrdu informacije. Kaže da na Željinom stadionu ima mnogo mrtvih neprijatelja.
Na lice mjesta drugog dana stižu strani novinari koji su na liniji bili i prije nekoliko dana.
„Neki od njih su ovdje bili i prije dva dana. Nije im jasno zašto četnici ovako silovito napadaju baš preko Trga i Hrasnog Brda. Zanima ih i koliko je od prekjučer izgorjelo stanova na Trgu. Odgovor je - oko 600. Zanimaju se i za imena boraca koji su se tu zatekli, njihovu nacionalnost, zanimanje... I bilježe imena: bošnjačka, hrvatska, srpska, crnogorska...“, zapisao je jedan od branitelja i dodao:
„Pored zgrade, u kojoj je smješten Štab, pala je nova žrtva. Poginuo je starac koga Sarajlije dobro poznaju po tome što je hranio golubove. Pogodio ga je snajperista iz Ozrenske, koji, kažu neki od boraca, ponovo puca u njegova mrtva leđa. Za strane novinare to je nešto neobično: poginuo je, eto, starac koji je hranio golubove! Svi idemo prema mrtvom starcu, ali niko ne smije da mu priđe, jer snajperista i dalje puca u njegovo mrtvo tijelo. Taj prizor otići će danas u sve svjetske televizijske stanice... Niko, međutim, nije mogao da se sjeti kako se zove taj plemeniti čovjek, koji nikome u životu ništa nije skrivio. A glavu je izgubio jer je ponovo pošao da hrani golubove.“
Komandant agresorskih jedinica na Grbavici Branislav Gavrilović Brne u pomoć je zvao i Vojislava Šešelja, od kojeg je tražio da zove Pale i da zahtijeva hitnu pomoć... Iz Dinarske stižu vapaji neprijatelja, traže od "svojih" transportere da odvezu mrtve i ranjene, ali pomoć ne dolazi.
Borba se ponovo koncentrira kraj restorana 11 plavih. Na čelu branitelja je Jasmin Češko, koji se s grupom boraca nalazio sedam metara od neprijatelja koji nisu imali pojma da su branitelji prišli tako blizu. Većina agresora neće preživjeti taj dan.
Sarajevo i Trg su odbranjeni. Tiho slavlje je u haustorima okolnih ulica.
U redovima Armije BiH u tri dana ofanzive poginula su dva borca, a tri su povrijeđena.
Odlučnom akcijom, hrabrošću i željom koju su iskazali pripadnici odreda Hrasno Brdo i Odreda Trg heroja akcija je osujećena i nakon toga nikada više nije došlo do pokušaja proboja linija na tome dijelu, od pomoćnog terena Željinog stadiona do Hrasnog.
Veterani Hrasnog i Trga i danas će se prisjetiti ove velike bitke.
1921'
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
Jeste prvu kući igrali 0-0 . Igrali , Gušo ili Kružik branio neko od njih dva , Alihodžić , Mulalić , Joldić , Muratović , Ihtijarević , Asim Prepoli ako ga se neko sjeća
. Bio je i Zuban u ekipi ja mislim , Radonja ..
Brkica
- plavousrcu
- Kontakt:
Guso, Biscevic, Mesic, Mulalic, Geca, Alihodzic, Adzem, Joldic, Ihtijarevic i Muratovic. Na klupi ostali Kruzik, Burek, Mekic, Radonja, Zubanovic, Prepoli i Garcevic. Nakav Frankowski nam dao sva tri, Dzelo za nas pogodio.
Tako je..kao na primjer u Realu, Barceloni, Juventusu, M.City-ju, PSG-u, Juventusu...na čelu ovih, ali i mnogih najuspješnijih klubova sve velika imena svijeta nogometa....TikTak je napisao/la:Tesko je uspostaviti sistem ako ti je u vrhu piramide nestrucan lik. Kod nas je trenutno tako, Misimovic je neznalica, a svi njemu odgovaraju i onda tu nema sistema. Sistem moze uspostaviti neko ko ima ime i prezime, nikako covjek koji je u svijetu fudbala nula. On sistem moze uspostaviti u svojoj firmi, Zeljo je puno vise od firme.mohikanac123 je napisao/la:Drug ja imam 40 godina i puno godina pratim Zelju. Misimovica sam mozda jednom vidio u zivotu. Neke stvari radi uzasno. Neke jako dobro. Ja pricam o sistemu da moze bolje. A to miske ovo ono. Mojne ba..
Da bi bio na čelu kluba totalno je nebitno koliko znaš o lopti. Bitno je da znaš ili napraviti ili donjeti svoje pare, kako bi klub uz što više novca, što kvalitetnije funkcionisao, rezultatski i poslovno.. Odma da se zna nema predsjednika kluba na svijetu koji tu nije iz nekog interesa. To je osnov svega, ili praviti pare, ili graditi svoje ime, jačati svoj osnovni posao, a bolje i jeftinije reklame od vođenja jednog kluba nema...
Evo jedan primjer...Arsenal...dvadeset godina nisu ništa osvojili, a još uvijek isti trener, uvijek krcat stadion, marketing nikad bolji, finansijsko poslovanje nikad jače...vlasnici (inače proslavljeni nogometaši) nikad sretniji...
Stvari nisu crno bjele uvijek...većinom su plave....
- Neandertalac
- Kontakt:
Koja je tekma kada smo na Kosevu fuli more sansi, bas prema onoj strani na jugu i to se sjecam jako nas malo bilo zato sto smo rezullatski bili u deficitu nakon prve utakmice. Skoro sto posto sam siguran, Zuban i Seferovic u napadu. Ili bar jedan od njih. I ja sam rovario po netu nista slicno nisam nasao pa da se po ovome probamo prisjetiti.
A moguce i da sam puko` totalno na veliku radost pojedinaca
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- plavousrcu
- Kontakt:
I prodanog Bajica od kojeg su pare legle mjesec kasnije. Vjerujem da je od tada potroseno skoro sve, a rezultatski smo nigdje i to dovoljno govori o poslovnoj uspjesnosti aktuelne garniture na celu kluba. Pogledajte nas, nismo krivci, ali nase diskusije govore o cjelokupnoj situaciji. Misimovic naslijedio Gredica. Skroz netacni podaci. Gredica je naslijedio Vukotic, ali i sama nasa diskusija salje sliku o stanju u klubu. Misimovic je "ukrao titulu" Vukoticu ili smo ipak mi svi budaletine.mohikanac123 je napisao/la:Kad je naslijedio misimovic gredu imao je na racunu preko 3 miliona. Neka podvuce crtu da vidimo koliko ima sad.Incognito87 je napisao/la:Pa nije vlasnik kluba što će davati? Posudio kad je gorilo, klub vratio, ljepota. Ali poenta je u tome da se pare namiču, koliko god i kako god, ne fali nikome ništa, ne gleda se hoće li Amar isplatiti igrače. Ja se sjećam izjava u fazonu šta su 2 miliona za ozbiljnog privrednika i "blagodeti", dok mi na terenu rasturamo oni vodu ne plaćaju. To je poenta, mislim meni je glupo što se uopšte toliko pažnje poklanja ljudima koji su "iza scene" i što se toliko naglaba o tome a imamo vrlo malo informacija o svemu. Uostalom, vrijeme će pokazati ko je kako radio i kakve je rezultate ostavio iza sebe.Neandertalac je napisao/la:Ne daje ni Misimovic svoje pare. Ne znam od kuda to. Bilo je pozajmica, klub vratio.
Ako mislis na to Incognito@
Loše poređenje si totalno uzeo sa Perezom. Pa Real je prosuo para i para nerezonskim dovođenjem promašaja od igrača. Postali poznati po tome.
Zeljo-Levski , mozda na tu mislis?Neandertalac je napisao/la:Koja je tekma kada smo na Kosevu fuli more sansi, bas prema onoj strani na jugu i to se sjecam jako nas malo bilo zato sto smo rezullatski bili u deficitu nakon prve utakmice. Skoro sto posto sam siguran, Zuban i Seferovic u napadu. Ili bar jedan od njih. I ja sam rovario po netu nista slicno nisam nasao pa da se po ovome probamo prisjetiti.
Kruzik,Mulaosmanovic(Zeric),Adzem,Mulalic,Alic,Karic(Fatic),Gredic, Biscevic, Zubanovic,Muharemovic,Seferovic(Garcevic)
Volim Zeljeznicar
- Neandertalac
- Kontakt:
Rahmeta ti jos samo potvrdi da smo se isfulali na onoj strani prema jugu i dokazi mi da nisam poludio.LAPAZ je napisao/la:Zeljo-Levski , mozda na tu mislis?Neandertalac je napisao/la:Koja je tekma kada smo na Kosevu fuli more sansi, bas prema onoj strani na jugu i to se sjecam jako nas malo bilo zato sto smo rezullatski bili u deficitu nakon prve utakmice. Skoro sto posto sam siguran, Zuban i Seferovic u napadu. Ili bar jedan od njih. I ja sam rovario po netu nista slicno nisam nasao pa da se po ovome probamo prisjetiti.
Kruzik,Mulaosmanovic(Zeric),Adzem,Mulalic,Alic,Karic(Fatic),Gredic, Biscevic, Zubanovic,Muharemovic,Seferovic(Garcevic)
Vec sam se zabrinuo opasno, imali dvije precke cak
Jesu ono u napadu igrali Zuban i Sefer na onoj strani prema jugu?
Jesam polupao loncice koja je tekma, to definitivno.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987, Lekqqq1921, Sarun i 41 gost.