Kada će biti održana Skupština FK Sloboda
Odlaskom glavnog finansijera i predsjednika Azmira Husića u tuzlanskoj Slobodi uključeni su alarmi.
Crveno-crne je preuzeo Odbor za hitnost, koji ima zadatak da vodi klub do Skupštine. Kada će ona biti održana, još uvijek je nepoznato. Prema klupskom Statutu, Skupština bi trebala biti održana 30 dana nakon odlaska Husića. Podsjetimo, Husić je ostavku zvanično podnio 14. septembra.
- Radimo na tome. To je jedna od naših obaveza. Uvijek ima prethodnih pitanja koja su jako bitna. Skupština bi trebala biti održana mjesec dana nakon ostavke predsjednika Upravnog odbora - kazao je za Faktor, Kemal Kurević, predsjednik najvećeg klupskog organa FK Sloboda i član Odbora za hitnost, ne preciziravši tačan datum održavanja.
U medijima se jučer pojavila informacija da bi na čelo Upravnog odobra Slobode mogao doći turski privrednik Mustafa Yavuz.
- Ne znam ništa o tome. Ne znam odakle se pojavila ta informacija. I ja sam pročitao u medijima - dodao je Kurević.
U međuvremenu je Yavuz demantovao medijske navode.
Na Skupštini bi trebao biti izabran i novi Upravni odbor kluba. Ko će činiti novi Upravni odbor, Kurević nam, u ovom trenutku, nije mogao otkriti.
- Radimo na tome da poštujemo Statut, da se situacija stablizuje. Ko će u Upravni odbor sada vam ne mogu reći. Ima zainteresiranih, ima raspoloženja. Tražimo najbolju koncepciju. Dosad je Slobodu vodio jedan čovjek. Sada želimo da to radi tim ljudi. Da svi koji budu vezani za Slobodu budu jedan tim. Da osiguraju sve uslove, a da igrači misle samo na teren - zaključio je Kurević u razgovoru za Faktor.
Sloboda je nakon odlaska Husića ostala i bez četverice igrača. Suspendirani su Mehidić, Đidić i Karić, dok je kapiten Zeba dobio ''čiste'' papire.
Crveno- crni pod vodstvom trenera Spahića, Omerovića i Dedića tokom reprezentativne pauze treniraju na Tušnju. Bod sa Košev je koliko-toliko vratio mir u kuću. Mada među igračima još uvijek vlada neizvjenost.
Sloboda bi, kako saznajemo, do sutra na adresu Nogometnog saveza BiH trebala dostaviti dokaze o uplatama plaća, doprinosa prema igarčima, kao i ostalih dažbina, zbog UEFA monitoringa.
Tuzlaci željno iščekuju finansijsku injekciju od krovne kuće evropskog fudbala. Ona bi trebala iznositi oko 400.000 maraka. Hoće li taj novac doći na Tušanj, ili će završiti na računu Porezne uprave Federacije BiH, ostaje nam da vidimo.
Niko, niko, samo Sloboda