07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- Incognito87
- Kontakt:
Re: 07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar
Može 4-4-2 sa Ibiševićem i Medunjaninom u prvoj ekipi biti odgovarajuća postava. Može ovo, može ono, ali na kraju se svede da odgovarajuća ekipa pobjeđuje, a neodgovarajuća gubi. Može biti i obratno, ali šanse za takvo nešto su minimalne.
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.
Medunjanin je siguran u prvih 11. Mislim da je to svima jasno. Nadam se ipak da neće startati i ako su za to šanse minimalne. Teoretske bolje rečeno.
Treba nam sredina koja će moći parirati (koliko-toliko) njihovoj sredini, te da izdržimo početni pritisak. Pametno i odgovorno. Dal' ćemo igrati sa jednim ili dva špica, to je stvarno manje važno, jer svi igrači moraju da daju maksimum svojih mogućnosti da bi mogli očekivati neki povoljan rezultat, pa ko god igrao. Priželjkujem Jajala ili Cimirota u startnih 11 i Miličevića.
Treba nam sredina koja će moći parirati (koliko-toliko) njihovoj sredini, te da izdržimo početni pritisak. Pametno i odgovorno. Dal' ćemo igrati sa jednim ili dva špica, to je stvarno manje važno, jer svi igrači moraju da daju maksimum svojih mogućnosti da bi mogli očekivati neki povoljan rezultat, pa ko god igrao. Priželjkujem Jajala ili Cimirota u startnih 11 i Miličevića.
4-5-1 formacija je jedina logicna, gdje ces na Belgiju i to u Briselu igrati sa dva napadaca!? obavezno igrati sa pojacanom sredinom, a umjesto Visce mozda pokusati sa Milicevicem po desnoj strani, i u sredini uz Medunjanina i Pjanica ubaciti Cimirota ili Jajala, ostalo se manje vise zna...bitno je imati i na klupi igraca koji moze zabiti (Ibisevic, Hajrovic).. Mada Mesa ima najbolji uvid u igrace koji su mu na raspolaganju, ako on procjeni da Belgijance treba odmah napasti krenut ce sa dvojicom u napadu, vidjecemo... bitan je na kraju rezultat, ako bi ostalo neporazeni bila bi to velika stvar. Belgiji fale veoma vazni igraci, mozda cak nezamjenjivi , ali opet su favoriti.. ocekujem zanimljivu utakmicu i veliku podrsku nasih navijaca.
@Fidelis
Niko ne kaže "bolji su i mi nemamo nikakve šanse, gledaćemo da izvučemo poraz sa što manjom gol razlikom". Normalno da ćemo ići na pobjedu, a u prednosti smo jer nam i remi savršeno odgovara dok bi za njih to bio neuspjeh. Ali ne znam zašto nipodaštavaš belgijsku repku? Ako uzmemo što su 2. na FIFA rang listi kao irelevantno, oni su na posljednja dva velika takmičenja (svjetsko i evropsko prvenstvo) igrali četvrtfinale tako da po svim parametrima spadaju među najbolje reprezentacije na svijetu.
@Zuko
Ne može takva postava, mora biti korektor u veznom radu, sad hoće li to biti Cimirot, Jajalo ili Cocalić, vidjećemo! Vidim da mnogi prizivaju da zaigra Cocalić na DM zbog pariranja Belgijancima u skoku gdje su veoma opasni, posebno Fellaini, Lukaku, Benteke (svi su preko 190cm) i oba njihova stopera koji su, takođe, dosta često strijelci iz prekida.
Niko ne kaže "bolji su i mi nemamo nikakve šanse, gledaćemo da izvučemo poraz sa što manjom gol razlikom". Normalno da ćemo ići na pobjedu, a u prednosti smo jer nam i remi savršeno odgovara dok bi za njih to bio neuspjeh. Ali ne znam zašto nipodaštavaš belgijsku repku? Ako uzmemo što su 2. na FIFA rang listi kao irelevantno, oni su na posljednja dva velika takmičenja (svjetsko i evropsko prvenstvo) igrali četvrtfinale tako da po svim parametrima spadaju među najbolje reprezentacije na svijetu.
@Zuko
Ne može takva postava, mora biti korektor u veznom radu, sad hoće li to biti Cimirot, Jajalo ili Cocalić, vidjećemo! Vidim da mnogi prizivaju da zaigra Cocalić na DM zbog pariranja Belgijancima u skoku gdje su veoma opasni, posebno Fellaini, Lukaku, Benteke (svi su preko 190cm) i oba njihova stopera koji su, takođe, dosta često strijelci iz prekida.
- majestic24
- Kontakt:
Zbog brzine te jacine u duelima,ja bih Kolasinca stavio u vezni red kao zadnjeg veznog. Vidim rijetki stavljaju Bicakcica u prvih 11?? Zbog cega?? Ja mislim da on mora da igra,najvise zbog visine. Belgijanci su jako opasni iz prekida i imaju strasne skakace.
Na desnom beku neznam koga da stavim,ali stoperi bi bili Spahic i Bicakcic a lijevi bek bi bio Zukanovic.
Na desnom beku neznam koga da stavim,ali stoperi bi bili Spahic i Bicakcic a lijevi bek bi bio Zukanovic.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
-
- Kontakt:
Spavas li mirno Henry Thierry ???????.......
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Ne znam da li je pametno staviti Zukanovića ne beka jer su Mertens i Carrasco dosta brži. Na tekmi prije 13 mjeseci smo poveli, a oni su se "vratili u život" poslije kornera. Moramo na sve načine spriječiti da nam se ponovi nešto sl. i obavljeno 2/3 posla. Sad ne znam za Bičakčića, niži je od Zukanovića, a iste visine kao i Vranješ, jedino je možda stameniji od njih dvojice. Vjerujem da je Meša izvukao pouke i da ćemo sad bolje proći rezultatski...majestic24 je napisao/la:Zbog brzine te jacine u duelima,ja bih Kolasinca stavio u vezni red kao zadnjeg veznog. Vidim rijetki stavljaju Bicakcica u prvih 11?? Zbog cega?? Ja mislim da on mora da igra,najvise zbog visine. Belgijanci su jako opasni iz prekida i imaju strasne skakace.
Kakav yebeni Medunjanin protiv Belgije? Kakva dva napadaca? koje neznalice komentarisu ovdje to je nevjerovatno i jos glume neke stucnjake.
Ako Meša razmislja kao ovi strucnjaci na forumu nayebali smo u petak.. Medunjani mora igrati jer je u formi
tu je formu pokazao protiv Estonije i klubova tipa Bnei yehuda ili Hapoel beer sheva
Ibisevic u kakvoj god da je formi ne moze igrati zajedno sa Dzekom protiv ozbiljnog protivnika, ako ce igrati stavi Dzeku na klupu i gotova prica.
Ako Meša razmislja kao ovi strucnjaci na forumu nayebali smo u petak.. Medunjani mora igrati jer je u formi

Ibisevic u kakvoj god da je formi ne moze igrati zajedno sa Dzekom protiv ozbiljnog protivnika, ako ce igrati stavi Dzeku na klupu i gotova prica.
This time next year we'll be millionaires.
A mozda ipak da stavimo Medunjanina da ga ne bi uvrijedili.. jbg bolje izgubimo nego da povrijedimo ego igracine kakav je Haris Medunjanin.
Tko je ovdje rekao da zeli igrati 4-4-2 sa Medunjaninom i Ibisevicem u prvoj postavi? Niko, samo su ljudi rekli da je to (nazalost) najvjerovatnije realnost.Momciluk je napisao/la:Kakav yebeni Medunjanin protiv Belgije? Kakva dva napadaca? koje neznalice komentarisu ovdje to je nevjerovatno i jos glume neke stucnjake.
Ako Meša razmislja kao ovi strucnjaci na forumu nayebali smo u petak.. Medunjani mora igrati jer je u formitu je formu pokazao protiv Estonije i klubova tipa Bnei yehuda ili Hapoel beer sheva
![]()
The only thing constant in life is change, dark times are always temporary and we can always come back to the light.
Pa samim tim sto govore da je to najvjerovatnije dokazuju kakve su neznalice, po cemu je to najvjerovatnije? Pa nije Bazdarevic toliki idiot, barem se nadam da nije. Ako ipak dokaze da jest onda pišaj i mene i njega.
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Sralo se i pred Estoniju, sto ovo sto ono, kad je Mesha izveo pocetnih 11 automatski krenula pljuvanja, i nakon 5-0 svi se usutise, tako ce i sada biti, pustite covjeka da radi svoj posao, i ako izvede Medunjanina valjda zna sta radi, druga su vremena nije ovo vise prosli ciklus, nije ovo ni Irska, covjek je izmjenio dosta stvari u sistemu igre i mentalitetu ekipe u odnosu na proslu godinu, tako da ima moju podrsku sve dok na terenu vidim zalaganje i borbu pa makar i Hadzica stavio ( salim se nemoj mi njega) ali poenta je da je cvojek dokazao da zna sta radi i nemojte ga osporavati prije nego sto je utakmica i pocela.
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
Gluposti pišu, nema šanse da Meša zaigra sa takvom postavom. Mislim, može zaigrati, ali bi to bilo fudbalsko samoubistvo, glatko izgubljen meč bez ispaljenog metka. Siguran sam da će početi Cimirot ili Jajalo kao DM. Pod uticajem @Majestica možda ideja sa Kolašincem u vezi ne bi bila loša, otprilike ovako 4-2-3-1: Begović - Vranješ, Spahić, Zukanović, Lulić - Cimirot(Jajalo), Kolašinac - Višća, Pjanić, Milićević - Džeko. Slažem se da je problem desni bek, koga god da staviš, Eden je brži 5 puta, ali Vranješ ga mora čekati, ne trčati za njim, i uz pomoć Višće, zaustaviti ga.Momciluk je napisao/la:Pa samim tim sto govore da je to najvjerovatnije dokazuju kakve su neznalice, po cemu je to najvjerovatnije? Pa nije Bazdarevic toliki idiot, barem se nadam da nije. Ako ipak dokaze da jest onda pišaj i mene i njega.
A najluđi su ovi s formacijama i namišljanjem. 

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Ma jok nego Joco StokićHigh je napisao/la:A najluđi su ovi s formacijama i namišljanjem.

3-0
Lukaku,Dembele 2x
Lukaku,Dembele 2x
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Nije ni to loše,onada Medunjanin ima malo ofanziviniju ulogu tj, ako Pjanić bude markiran,Haris mora držati loptu i razigravati. Opet kažem,što više doalzi utakmica sigurnij sam u neko iznenađenje u sastavu. Ako Ogija poštujem i volim ne bi me čudilo da Mateo Sušić sutra zaigrarisingforce je napisao/la:Krivaja je napisao/la:Ja opet očekujem ovako: Sigurno igra Pjanić CM, mjesto za DM konkurišu Cimirot i Jajalo i za trećeg veznog konkurišu Medunjanin, Milićević i TSS.samocelik je napisao/la:Što je bliže utakmica, sigurnij sam da će TSS zaigrati sa Pjanićen i Mesunjaninom u sredini. Lijevo ide Lula, a desno i ako bih volio Miličevića očekujem Višću.
@Fidelis
Po meni su oni dosta bolji igrački od nas. Najbolji pokazatelj da bi svaki njihov član repke (sa sve klupom) imao mjesta kod nas, a od naših kod njih bi mogao igrati samo Pjanić i eventualno Kolašinac,(Džeko bi mogao na klupu)... Ali niko ne kaže da se treba predati, Meša će spremiti odgovarajuću taktiku, odigrati hrabro sa što više koncetracije, trud i požrtvovanost ne smije izostati i povoljan rezultat će doći, siguran sam!
Cocalic ide na DM..uvijek je opravdao povjerenje kad je dobio priliku, igra standardno u Mehelenu, a treba nam neko da parira u skoku Felainiju

Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
A isto tako znaci i da bi mi morali nesto mijenjati, tj. da ni u kom slucaju ne bi smjeli izvesti isti sastav. Odbrana ce biti drugacija sigurno, Vranjes ce desno a Zukanovic vjerovatno na stopera. Postavljaju se pitanja sta sa sredinom terena, da li ponovo rizikovati sa Medunjaninom, koga umjesto Besica, da li poceti sa Viscom, da li izvesti dva centarfora... Vjerujem da ce nakon vecerasnjeg treninga odgovori na vecinu ovih pitanja biti jasni.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
-
- Kontakt:
Bit ce preslikana taktika iz utakmice sa Svicarskom. Znaci 4-3-1-2. Krila cemo najvjerovatnije cuvati za utakmicu protiv Kipra.
Sigurni na sredini su Pjanic i Lulic za ostale dvije pozicije konkurisu Medunjanin, Jajalo, Cimirot, Visca.
Sigurni na sredini su Pjanic i Lulic za ostale dvije pozicije konkurisu Medunjanin, Jajalo, Cimirot, Visca.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.