Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Odlican pick and roll, odmotavanje i onda masa zicer kojeg bi 80% forumasa pospremilo. Sta reci, osim da je to nevjerovatni pritisak/strah koji je prisutan kod momka. Niko od nas ne ismijava Hopsona koji je dosao kao neko zvucnije pojacanje u Cedevitu, imao poprilicnu minutazu, loptu u rukama, ali i nekih 0/15 u prve dvije utakmice (dok nije dao prve koseve). Nadam se da ce aBd postici prve poene vec u narednoj utakmici i da ce to nesto promijeniti
@slobodas, ne sjecam se da sam to napisao, ako mozes da me citiras? Zavisi od konteksta i tadasnjeg mog misljenja na sta se odnosilo (mozda sam mislio u odnosu na igrace kakve Hrvatska reprezentacija ima), u Riu je izgledao kao muha bez glave, nesto kao Emir ovdje. U ABA ligi je on jos u Sirokom bio jedan od glavnih igraca, ne vidim sto to sada ne bi mogao biti, iskusniji i barem duplo bolji nego sto je tada bio?
EDIT: Evo nasao sam post. Napisao sam moze imati 15-20 min na pozicijama 4 i 5 sto je valjda sasvim realno, imajuci u vidu koliko je trenutno los i opet ima neke minute. Ne ocekujes valjda da Sakic i Zizic igraju po 40 min. Sakic nije Bog zna igrac u odnosu na euroligaski nivo (jer sam ga gledao u reprezentaciji Hrvatske), u ABA ligi je vec druga prica, iako nisam ocekivao da ce biti ovakav na pocetku. Jedino kad sam ga gledao, bilo je u Sirokom, sjecam se da je tada bio jedan od glavnih igraca, ali i ne bas nekog kosarkaskog kvaliteta kojim je raspolagao (proslo je 5 godina vjerovatno od toga).
@slobodas, ne sjecam se da sam to napisao, ako mozes da me citiras? Zavisi od konteksta i tadasnjeg mog misljenja na sta se odnosilo (mozda sam mislio u odnosu na igrace kakve Hrvatska reprezentacija ima), u Riu je izgledao kao muha bez glave, nesto kao Emir ovdje. U ABA ligi je on jos u Sirokom bio jedan od glavnih igraca, ne vidim sto to sada ne bi mogao biti, iskusniji i barem duplo bolji nego sto je tada bio?
EDIT: Evo nasao sam post. Napisao sam moze imati 15-20 min na pozicijama 4 i 5 sto je valjda sasvim realno, imajuci u vidu koliko je trenutno los i opet ima neke minute. Ne ocekujes valjda da Sakic i Zizic igraju po 40 min. Sakic nije Bog zna igrac u odnosu na euroligaski nivo (jer sam ga gledao u reprezentaciji Hrvatske), u ABA ligi je vec druga prica, iako nisam ocekivao da ce biti ovakav na pocetku. Jedino kad sam ga gledao, bilo je u Sirokom, sjecam se da je tada bio jedan od glavnih igraca, ali i ne bas nekog kosarkaskog kvaliteta kojim je raspolagao (proslo je 5 godina vjerovatno od toga).
remA1 je napisao/la:Svaka čast Mulaomeroviću što forsira Sulejmanovića, nema šta. Baš mi je žao što lik nema dvije čiste, a ima par svojih minuta
Mula 2:0 Score.

ma Damir ustasa je kriv za sve :mrgreen:
lumani je napisao/la:remA1 je napisao/la:Svaka čast Mulaomeroviću što forsira Sulejmanovića, nema šta. Baš mi je žao što lik nema dvije čiste, a ima par svojih minuta
Sa ispodprosječnim rosterom

Protiv velikana yugo kosarke, najacih ekipa u ABA ligi i velikom razlikomremA1 je napisao/la:lumani je napisao/la:remA1 je napisao/la:Svaka čast Mulaomeroviću što forsira Sulejmanovića, nema šta. Baš mi je žao što lik nema dvije čiste, a ima par svojih minuta
Sa ispodprosječnim rosterom

KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
@nermin
Nisi velikani ali igraju aba ligu i imaju boljeg trenera

Mzt i mornar imaju boljeg trenera?!lumani je napisao/la:@nermin
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
nerminh74 je napisao/la:Mzt i mornar imaju boljeg trenera?!lumani je napisao/la:@nermin
Pa ako je Mula najgori valjda su svi bolji..p.s prvu tekmu je dobio protiv Bajica.
Emil Rajković je trostruki prvak Makedonije sa Feni Industries, dvaput osvajac Kupa i osvajac Balkanske lige
Covjeku je 38 godina.

Covjeku je 38 godina.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
S tim da sada cibona ima bolji rostef od igoke, pogotovo u vidu zizicalumani je napisao/la:nerminh74 je napisao/la:Mzt i mornar imaju boljeg trenera?!lumani je napisao/la:@nermin
Pa ako je Mula najgori valjda su svi bolji..p.s prvu tekmu je dobio protiv Bajica.
Cibona ima ponajjaci centarski tandem lige, a ni vanjska linija nije toliko losa.nerminh74 je napisao/la:S tim da sada cibona ima bolji rostef od igoke, pogotovo u vidu zizicalumani je napisao/la:[
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Centarski tandem? Ko to igra osim Zizica centra?
Zadnja izmjena: Ethel, dana/u 05 okt 2016, 15:13, ukupno mijenjano 1 put.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
na sve moguce nacine osporava se Damir ustasa
kada osvoji ABA ligu, pricat ce se da je Kolinda popusila Tomi Nikolicu
kada osvoji ABA ligu, pricat ce se da je Kolinda popusila Tomi Nikolicu
Pogresno sam se izrazio, mislio sam ponajjaci tandem visokih igraca - centar i krilni centar.Ethel je napisao/la:Centarski tandem? Ko je to igra osim Zizica centar?
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Pa valjda se zna na sta se mislis, pozicije 4 i 5.Ethel je napisao/la:Centarski tandem? Ko to igra osim Zizica centra?
Na to se misli kad kazes unutrasnja linija, centarski tandemi su Bilan - Begic, James - Nikolic itd.Federer17 je napisao/la:Pa valjda se zna na sta se mislis, pozicije 4 i 5.Ethel je napisao/la:Centarski tandem? Ko to igra osim Zizica centra?
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
e i ti ga cjepidalcis 

"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
Samo sto ti centarski tandemi ne odigraju ni 10 min zajedno, u zavisnosti od ekipe do ekipe. Rijetke su ekipe u ABA ligi za koje mozes reci da imaju dva kvalitetna centra, tako da se na to nema osnova pomisliti ako se analizira izjava od @kobe24. Centar i krilni centar, u oba slucaja ima 'centar' i ne vidim razlog zasto se tako ne moze reci.Ethel je napisao/la: Na to se misli kad kazes unutrasnja linija, centarski tandemi su Bilan - Begic, James - Nikolic itd.
Gluposti su u pitanju, u svakom slucaju.

Nebitna stvar, ali generalno u kosarci se zna na sta se odnosi termin centarski tandem, ali opet nebitno na kraju..
U onakvoj kostrukciji ispade da Cibona ima Marjanovica i Zirbesa
U onakvoj kostrukciji ispade da Cibona ima Marjanovica i Zirbesa

#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
-
- Kontakt:
Evo ko hoće da gleda Sulejmanovića uživo u Prvenstvu Hrvatske
a link statistike
a link statistike
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.