Josip Granić: Nisam štitio Marića, skočio sam zbog prijatelja
Nikoga nisam udario, a pogotovo mi nije padalo napamet nekoga hvatati
Nakon što je pretučen Bruno Marić u restoranu Epetion, Splitom se proširila priča da je jednog od napadača u bijegu spriječio Josip Granić, vlasnik Moon bara koji se zatekao tu na ručku s prijateljem. Došli smo do Granića koji nam je rekao što se dogodilo.
- Prijatelj sam s Marinom Plosnićem, čija obitelj vodi Epetion. Nakon što su upali maskirani napadači, nisam na prvu reagirao, ali kada se u sprječavanje sukoba uključio moj prijatelj Plosnić - skočio sam i ja.
Granić nam kaže da nije znao tko se uopće tuče.
- Marin i ja nismo iz tog nogometnog svijeta, tek su mi kasnije rekli da se radi o Brunu Mariću, te tko je on zapravo. Marinu je glavno bilo zaštititi svoj restoran od uništavanja.
Gradom se priča i da je Granić 'zarobio' jednog napadača, no on odgovara da se radi o lažnoj informaciji.
- Ma kakvi, ja sam tu samo skočio zbog prijatelja, praktički sam rastavljao sukobljene strane. Nikoga nisam udario, a pogotovo mi nije padalo napamet nekoga hvatati.
Pitali smo ga tko je onda zaustavio jednog od napadača, s obzirom da to nije učinila policija.
- Ne mogu točno reći, vjerojatno netko od Marićeve družine ili netko drugi tko se zatekao u restoranu, u tom trenutku sam ja bio izvan objekta s Marinom Plosnićem.
Zanimalo nas je i je li ga kontaktirala policija.
- Do danas još uvijek nije, ali nisam ni računao da će ovo biti ovakva drama. Jednostavno, pomogao sam prijatelju spriječiti nered, a nakon manje od minutu je sve bilo gotovo, pa me iznenadio ovakav interes medija. Pogotovo me šokiralo kada sam pročitao da se spominje nekakav pokušaj ubojstva, uostalom vidjeli ste da Mariću nije trebala ni hospitalizacija...
Dakle, da zaključimo, još smo jedanput pitali Granića je li znao da se radi o sukobu navijača i suca Marića, a on nam je odgovorio:
- Kao što sam već rekao, ne pratim detaljno hrvatski nogomet, ali imam prijatelja koji su u Torcidi i sigurno mi je sada žao što sam se našao u krivo vrijeme na krivom mjestu i što netko može protumačiti da sam štitio Marića.