07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Belgija - BiH / BiH - Kipar

Anketa je završila: 07 okt 2016, 23:13.

1 bod
14
6%
2 boda
1
0%
3 boda
64
29%
4 boda
90
41%
6 bodova
49
22%

Ukupno glasova: 218

Goalgetter
Kontakt:

Re: 07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar

Post Postao/la Goalgetter » 04 okt 2016, 19:44

Sreca pa je Mesina briga koga ce postaviti... :D

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 04 okt 2016, 19:51

Goalgetter je napisao/la:Sreca pa je Mesina briga koga ce postaviti... :D
Mesi je to posao a nama je briga. :D

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 04 okt 2016, 20:07

Mozda sam ja lud,ali ja bih protiv Belgije izveo istu ekipu kao protiv Estonije,radi posjeda koji ce biti kljuc u ovom mecu,s tim da bih stavio Milicevica ili cak Hajrovica,sto zbog suta sto zbog centarsuta.
da budem precizan igrao bih ofanzivno i za gol vise,jer ako se budemo branili i igrali na bod pusimo 100%
Mi se ne znamo braniti kao Wels,ali znamo napasti kao Spanija i to je to,kao u Zenici nedavno,gdje ne bi bilo nezasluzeno i da smo pobjedili
Napadacka filozofija nam je vec donijela SP,donijela bi i EURO da je bio dobar izbor igraca,znate vec na sta mislim.
svaku utakmicu koju smo morali dobiti,igrali smo otvoreno i dobili,ovu ne moramo,ali zasto ne probati :kafa: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 04 okt 2016, 20:20

Belgija ce najvjerovatnije igrati 4-2-3-1 i na posjed. Realno mozemo pobjediti sa 2-3 gola razlike kao i kad smo u vrijeme Cire. Imamo jos uvjek najjace ofenzivno oruzje. Direktan fudbal bez ofenzivnih krila. Ako cemo se nadigravati u sir na terenu (ofenzivna krila i bekovi) Tu gubimo sigurno, jer ce belgijanci biti u posjedu lopte. Nasa je sansa u sto brzem protoku lopte prema nasim napadacima.

LaVecchiaSignora
Kontakt:

Post Postao/la LaVecchiaSignora » 04 okt 2016, 20:22

Kako je bolan realno da pobjedimo 2-3 razlike? Realno je da izgubimo, ali moguce je da odigramo nerjeseno i da pobjedimo. Sve u svemu, najbitnije je da igramo pametno pozadi a naprijed vjerujem da ce se naci neko rjesenje.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 04 okt 2016, 20:33

Ma kakva 442 formacija, pa to je covjece samoubistvo. :damn:

Najbolje bi bilo igrati 433 sa Cimirotom i Jajalom unutra jer trenutno nemamo bolje opcije (eventualno da Milicevic uskoci), ali Mesa ce nazalost poceti sa Medunjaninom sto je isto tako korak pri samoubistvu.
Razumijem donekle i njega jer zeli davati sansu onima koji u nogama imaju vise utakmica, ali Haris mi je poslije Irske razbio sve nedoumice, ne igrati protiv jacih reprezentacija ni pod razno!
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 04 okt 2016, 20:52

Psiholoski je ovo teska utakmica za Belgijance. Igraju kod kuce, protiv jedne reprezentacije koja je na terenu teza nego sto vecina ocekiva, favoriti su, fale im igraci. Bitno je da nasi igraci odigraju rastereceno i bez ikakvog pritiska, a kad Belgijancima utakmica ne krene kako bi trebala vidjecemo kako ce da reaguju. Nadam se da ce Jajalo i Milicevic igrati od pocetka. Tesko je ostaviti Ibisevica na klupi, ali mislim da cemo morati osigurati sredinu bolje.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 04 okt 2016, 21:02

optimistican sam u svakom slucaju, cak ne racunajuci izostanke njihovih igraca koje oni svakako mogu zamjenit, imaju dosta dobrih igraca, nego me najvise hrabri cinjenica da su nas prejeftino dobili proslu tekmu (korner, sut s distance, penal), a i Roberto Martinez nije neko koga bas cijenim, mislio sam da ce uspjet u Evertonu, a ono nista, on je u najboljem slucaju jednak kvalitetu Wilmotsa, sto opet nije dovoljno dobro za Belgiju i njihov kvalitet, al to je vec njihov problem

sanse ima, cvrsto vjerujem u to, al samo se nadam da necemo previse vremena bit defanzivni :salut:

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 04 okt 2016, 21:22

ja kazem da bih se kockao,na sve ili nista,Mesa vjerovatno nece,nasa snaga je u napadu,gdje nismo plaho losiji od njih,kao i u prekidima,potuci se sa njima,oni su favoriti,na njima je pritisak,ako ih napadnemo mozemo ih i dobiti,ubijedzen sam,a nadu mi daje forma Pjanica,DZeke i Ibisevica

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 04 okt 2016, 21:26

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 17 mar 2020, 14:20, ukupno mijenjano 1 put.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 04 okt 2016, 21:36

Izgleda da je i Radja definitivno otpao za petak.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 04 okt 2016, 22:14

Niti jedan jedini njihov vezni igrac nije u formi niti igra na nekom vrhunskom nivou , jos sada kada su izgubili Radju a vec odranije njihovog pokretaca De Bruynea nama se otvara sansa da jednim visokim presingom i ostrom igrom trazimo svoju sansu jer ova njihova sreda uz duzno postovanje ne ulijeva neku sigurnost toliko da im se ne moze lopta uzeti i da mogu nametnuti svoj ritam i incijativu od samog pocetka. Odbrana im je najslabija karika, nekako bez Kompanya sa Meunierom i bratom Lukaku na bekovima koji ne igraju redovno u klubovima , mislim da su itekako ranjivi i da tamo niposto ne treba ici sa mentalitetom ''samo da nas ne razguze'' i '' da cuvao svoj gol pa sta bude'' .
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 okt 2016, 22:37

samoposmatram je napisao/la:Belgija ce najvjerovatnije igrati 4-2-3-1 i na posjed. Realno mozemo pobjediti sa 2-3 gola razlike kao i kad smo u vrijeme Cire. Imamo jos uvjek najjace ofenzivno oruzje. Direktan fudbal bez ofenzivnih krila. Ako cemo se nadigravati u sir na terenu (ofenzivna krila i bekovi) Tu gubimo sigurno, jer ce belgijanci biti u posjedu lopte. Nasa je sansa u sto brzem protoku lopte prema nasim napadacima.
Ova Belgija je Peleov Brazil u poređenju sa onom Belgijom koju smo pobijedili u Genku. Realnost je da smo mi u ovom meču autsajderi i da se samo možemo nadati povoljnom rezultatu. Istina, Belgijanci imaju problem (nikako da Martinez ukomponuje ekipicu kako bi trebao (da kucnemo o drvo)), ali i pored toga su mnogo bolja ekipa od naše, posebno kada pogledamo kakvu moć imaju na krilnim pozicijama i u napadu (Mertens, Mirallas, Hazard, Carasco, Lukaku, Origi, Benteke, Batshuayi). Bekovi su im najveći problem, no pitanje je koliko ćemo mi to moći iskoristiti, jer ukoliko "uduplamo" napade (dakle, napadnemo sa oba bočna igrača), onda nek' nam je Onaj gore na pomoći kad krene kontra Belgijanaca.

Mi nismo bez šansi, da se razumijemo. Ali, trebali bismo biti krajnje objektivni kad govorimo o našim šansama u Belgiji - svedene su na minimum. Tja, pa igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu (tako papir kaže). Dakle, automatski nismo favoriti. Možemo to okrenuti u svoju korist; pod Papetom od tog ne bi bilo ništa, vidjet ćemo kako će Meša to posložiti.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 okt 2016, 22:58

kobe24 je napisao/la:Izgleda da je i Radja definitivno otpao za petak.
Ne trebamo se previše zamarati sa njima, jesu to vrhunski igrači ali nerijetko te 'osakaćene' ekipe protivnika riješe mnogo lakše od očekivanog. Meni je još uvijek najveća šansa Martinez, pazi mu ovu izjavu iznad, ne zna čovjek gdje udara i sve mi se čini da će on napraviti više štete svojoj ekipi nego mi.

Nama treba kompaktnost, dupli blokovi i ako izdržimo prvi dio utakmice kasnije će biti mnogo lakše. Imamo veoma iskusnu ekipu koja se neće pogubiti i podleći pritisku, samo da krenemo kako treba.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 04 okt 2016, 23:20

Virtu4l je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Izgleda da je i Radja definitivno otpao za petak.
Ne trebamo se previše zamarati sa njima, jesu to vrhunski igrači ali nerijetko te 'osakaćene' ekipe protivnika riješe mnogo lakše od očekivanog. Meni je još uvijek najveća šansa Martinez, pazi mu ovu izjavu iznad, ne zna čovjek gdje udara i sve mi se čini da će on napraviti više štete svojoj ekipi nego mi.

Nama treba kompaktnost, dupli blokovi i ako izdržimo prvi dio utakmice kasnije će biti mnogo lakše. Imamo veoma iskusnu ekipu koja se neće pogubiti i podleći pritisku, samo da krenemo kako treba.
Slazem se apsolutno sa svim sto si napisao, ali ipak je njima Radja motor ekipe i bitan im je skoro koliko i nama Besic. Martinez ocigledno uopste ne poznaje svoju ekipu i nema pojma sta od svakog igraca pojedinacno moze da trazi i ocekuje. Ja ne znam kako bi najbolje bilo da mi pocnemo utakmicu, sa kojih 11. S dva napadaca u vrhunskoj formi bi ih sigurno iznenadili, jer tako s njima do sad nikad nismo pocinjali, ali igrati s dva napadaca i dva krilna igraca, plus vjerovatno Medunjanin u veznom redu je ogromno kockanje i vjerovatno ravno samoubistvu. Ja bih recimo ostavio Ibisevica, a zrtvovao Viscu za nekog veznjaka (vjerovatno Milicevica, koji moze igrati i krilo i sredinu). S Medunjaninom nisam pametan, u odlicnoj je formi, svojom tromoscu nas je kostao nekih poraza, ali opet je mnogo provjereniji od Cimirota i Jajala. Isto tako, ne znam da li bi na stoperu stavio sporog Zukanovica, mada ni ostali nisu Bog zna brzi... Ja vjerujem Mesi i nadam se minimalno bodu. Uvjeren sam da smo zreli smo za ovaj ispit.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 04 okt 2016, 23:49

Samo da ga ne primimo u prvih 25 minuta kada će oni da se sjure na naš gol, vjerujem da će poslije biti lakše. :hmmmmm:

Krivaja
Kontakt:

Post Postao/la Krivaja » 05 okt 2016, 01:17

PerryFred je napisao/la:
Martinez protiv BiH razmišlja o formaciji 3-5-2 sa Lukakuom i Bentekeom u napadu

"Važan je balans u ekipi, ali razmišljam da stavim u napad Lukakua i Bentekea. Benteke je sve bolji i bolji i radi se o drugom igraču u odnosu na prvo kolo kvalifikacija. Razmišljam i o tome da igram sa tri igrača u odbrani, ali morat će me uvjeriti da mogu komunicirati na vrhunskom nivou tokom utakmice jer je to veoma važno.

Upravo će njihov međusobni odnos na treninzima odrediti formaciju. Intenzitet igre i brzina je ono što je za mene najvažnije", rekao je Martinez.
Sigurno neće Martinez ovako početi, ovo je klasično zavaravanje! Može početi sa 3 stopera, ali kao protiv Kipra. Nema šanse da počne sa dva napadača vrlo sličnog profila...

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 05 okt 2016, 01:36

Kad citas ovaj forum stices dojam da je Belgija Njemacka a BiH Estonija :crazy:

Sa ovim njihovim izostancima dvije podjednake reprezentacije,cak blaga prednost nama upravo zbog toga sto ce morati puno toga mjenjati upravo zbog izostanka redom kljucnih igraca.
Kad realno,bez precjenjivanja i potcjenjivanja,i kad ti glavno mjerilo nije transfermarkt,uporedis sastave koji ce istrcati jasno ti je da se radi o sastavima podjednakih kvaliteta.

U zadnje dvije utakmice mi smo njima poklonili sve,uzeli su bod u Zenici i tri u Briselu ne zato sto su bili bolji nego zato sto smo im mi to bukvalno poklonili.
Glavni razlog nase nespretnosti u tim utakmicama lezi upravo u njihovom iracionalnom precjenjivanju sa nase strane.

Ako ih ne precjenimo i ako budemo igrali da pobijedimo,sa vjerom da to mozemo i sa pristupom da se to i ostvari nema sumnje da ih mozemo pobijediti.

Mentalitet,luzerski i samopodcjenjivacki,je nama oduvijek bio najveci problem.

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 05 okt 2016, 01:47

Jedva cekam petak! :opaopa:

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 05 okt 2016, 02:04

Mi podjednake kvalitete sa Belgijancima? Blaga prednost nama? :urnebes:
Druže, da ne znam koliki si optimista, jednostavno ne možeš ovo napisati.. Slažem se da ne treba skinuti gaće u Belgiji, ali ljudi dragi, de budite malo realni. Pa ljudi na svakoj poziciji imaju vrhunske igrače, pogledajte samo ofanzivni roster Belgije i sve će vam biti jasno.
Pobjeda je veliko iznenađenje, remi je moguća opcija a poraz nije smak svijeta.
To se već piše kako mi moramo natamburati Belgiju u gostima, a u slučaju neuspjeha, opaliti paljbu po Meši, pisati teorije zavjere i tako u nedogled.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, CAZIN, DeeWa, HariTz i 20 gostiju.