Ligue 1

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Može li ekipa Nice izdržati ovaj tempo i plasirati se u Ligu Prvaka?

1. Da
42
52%
2. Ne
39
48%

Ukupno glasova: 81

CollegeGunner
Kontakt:

Re: Francuska liga

Post Postao/la CollegeGunner » 15 maj 2010, 23:34

Kako mi je zao Lillea :cry:
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 17 maj 2010, 20:29

Monolog je napisao/la:
sarajlija89 je napisao/la:ma nije valjda da si ozb..nezz kako i kome si to reko i dao rijec,ja sam tek vidio u potpisu da stoji sto mi je privuklo paznju...al nedaj se :) ....po postovima se vidi da znas i volis fudbal....to bi bio hendikep za isti ako ostane bez jednog takvog ljubitelja hehe :D
Pazi, kad sam stavio onaj potpis, Auxerre je pobijedio u 5 utakmica za redom. Čim sam skin'o potpis, počeli su gubiti, pa sam pomislio da će i večeras izgubiti (ili barem odigrati neriješeno). Što se tiče nepraćenja fudbala, to se, naravno, neće desiti, ali činjenica je da ću malo više razmišljati prije negoli se odlučim za neko podcijenjivanje određenih klubova. :(
Sanse postoje da opet ostanes na forumu :D
U slucaju ako Auxxere dobije normalnog protivnika u kvalifikacijama.
Zasto ne recimo Lecha ili Paoka.Imat ce veliku sansu da ih skinu ko' sa pticarkom.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 25 maj 2010, 16:10

Jean Tigana novi trener Bordeauxa,nakon odlaska Blana,da li ce on uspeti da ukomponuje ovu ekipu kako treba videcemo u narednom periodu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 31 maj 2010, 00:58

Teško da će neko ponovo uspjeti ukomponovati Bordeauxa poslije Blanca, barem u naredne dvije-tri godine. Otišao je Chamakh, vjerovatno odlazi i Gourcuff, spominu se odlasci i Diarre i Planusa tako da je veliko pitanje šta ova ekipa može napraviti naredne sezone.
Marseille se vratio na velika vrata, tu je i Lyon, a ja očekujem povratak u vrh i PSG-a i Monaca.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Napolitano
Kontakt:

Post Postao/la Napolitano » 03 jun 2010, 01:16

Novi dresovi Lensa i bratskog Marseja!
slika
slika
Sloboda Palestini<
Free Palestine<
Palestina Libre<

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 06 jun 2010, 20:41

Tigana i Bordeaux žele dovesti Mandžu kao zamjenu za Chamakha

Jučer je francuski list Le Parisien objavio da Bordeaux traži zamjenu za Chamakha, i da trener Tigana, nakon što je prvo bacio oko na Hoaraua i Boba, sada želi upravo Mandžu.

Iako ga Velimir Zajec najavljuje kao važnog igrača u njegovim planovima, Mario Mandžukić vjerojatno odlazi iz Dinama. Istina je da nagađanja o transferu modrog napadača intenzivno traju od prošlog ljeta, no tada su u Maksimiru tražili 15 milijuna eura odštete. Sada Zdravko Mamić čeka službenu ponudu, kako bi odlučio o prodaji, pritom neće postaviti tako visoke zahtjeve.

Jučer je francuski list Le Parisien objavio da Bordeaux traži zamjenu za Marouanea Chamakha, te da trener Jean Tigana, nakon što je prvo “bacio oko” na Guillaume Hoarau iz PSG-a i Brazilca Boba iz Bešiktaša, sada želi upravo Mandžukića. Mi pak doznajemo da su uspostavili kontakt s Dinamom, koji je spreman za konkretne pregovore. U igri je i jedna vrlo ozbiljna varijanta iz Engleske, i premda se ime kluba brižno čuva, Otok figurira kao barem jednako izgledna varijanta kao i Bordeaux. Mandžukićev se transfer kuha i rezultat će vjerojatno biti poznat uskoro.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 27 jun 2010, 15:03

Le Tallec prešao u Auxerre za 3 milijuna eura

FRANCUSKI 25-godišnji nogometaš Anthony Le Tallec potpisao je četverogodišnji ugovor s Auxerreom, u kojeg je stigao iz Le Mansa.

Le Talleca je 2001. godine kao 17-godišnjeg tinejdžera, napadača koji obećava, u Liverpool doveo njegov tadašnji francuski menadžer Gerard Houllier. Le Tallec je Liverpoolov član bio čak do 2008. godine, no, u tih sedam godina je najmanje igrao na Anfieldu. Stalno se seljakao po posudbama, igrao je za Le Havre, St. Etienne, Sunderland, Sochaux i Le Mans.

Prije dvije godine je napokon raskinuo ugovor s Liverpoolom, te potpisao trajni, četvrogodišnji s Le Mansom. No, odradio je samo polovicu tog ugovora. Auxerre je Le Mansu platio 3 milijuna eura odštete, te mu uz to poslao i mladog Ganca Moussu Narryja.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 27 jun 2010, 15:39

Nekada veliki talenat,danas nista vise od jednog prosecnog igraca.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 01 jul 2010, 22:57

Vodstvo Francuske nogometne lige (LFP) zatražilo je ostavku kompletnog vodstva Francuskog nogometnog saveza (FFF) nakon debakla reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Predsjednik FFF-a Jean-Pierre Escalettes u ponedjeljak je već ponudio svoju ostavku, a sastanak direktora saveza, koji djeluju u tijelu poznatom pod nazivom Federalno vijeće, zakazan je za petak. Na tom bi se sastanku trebao izabrati privremeni predsjednik saveza.
''Nakon kolektivne katastrofe u Južnoj Africi, jedini dostojanstveni i odgovorni čin bio bi čin kolektivne ostavke svih članova Federalnog vijeća, kao što je to učinio i predsjednik Escalettes'', stoji u priopćenju LFP-a.
Podsjećamo, Francuska je na Svjetskom prvenstvu osvojila samo jedan bod u A skupini, u kojoj je zauzela posljednje mjesto. Javnost krivi FFF zbog djelovanja koje je izazvalo revolt igrača, koji su odbili odraditi jedan trening nakon što je napadač Nicolas Anelka dobio izgon iz reprezentacije zbog vulgarnog vrijeđanja izbornika Raymonda Domenecha. Inače, Francuska nogometna liga (LFP) vodi natjecanja profesionalnih klubova u toj državi, dok je Francuski nogometni savez (FFF) zadužen za reprezentaciju i amaterski nogomet.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 07 jul 2010, 17:32

Ted Mosby je napisao/la:Vodstvo Francuske nogometne lige (LFP) zatražilo je ostavku kompletnog vodstva Francuskog nogometnog saveza (FFF) nakon debakla reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Predsjednik FFF-a Jean-Pierre Escalettes u ponedjeljak je već ponudio svoju ostavku, a sastanak direktora saveza, koji djeluju u tijelu poznatom pod nazivom Federalno vijeće, zakazan je za petak. Na tom bi se sastanku trebao izabrati privremeni predsjednik saveza.
''Nakon kolektivne katastrofe u Južnoj Africi, jedini dostojanstveni i odgovorni čin bio bi čin kolektivne ostavke svih članova Federalnog vijeća, kao što je to učinio i predsjednik Escalettes'', stoji u priopćenju LFP-a.
Podsjećamo, Francuska je na Svjetskom prvenstvu osvojila samo jedan bod u A skupini, u kojoj je zauzela posljednje mjesto. Javnost krivi FFF zbog djelovanja koje je izazvalo revolt igrača, koji su odbili odraditi jedan trening nakon što je napadač Nicolas Anelka dobio izgon iz reprezentacije zbog vulgarnog vrijeđanja izbornika Raymonda Domenecha. Inače, Francuska nogometna liga (LFP) vodi natjecanja profesionalnih klubova u toj državi, dok je Francuski nogometni savez (FFF) zadužen za reprezentaciju i amaterski nogomet.
Ovako se to radi u normalnim drzavama.
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 jul 2010, 17:38

Pa to ti je u skoro svim zemljama da liga ili zajednica ligasa vodi brigu o takmicenjima.

pionnier1
Kontakt:

Post Postao/la pionnier1 » 12 jul 2010, 19:05

Pozdrav svim forumašima,davno sam imao nekih obaveza pa nisam imao vremena da se reg.na forum.Pa evo danas se odluci registrovat.Kao prvo moram reci da od malih nogu navijam za PSG(Paris Saint Germain)pa evo sve do danas.Imam neki predosjecaj da ce nam predstojeca sezona kako u Ligi,tako i u Europa ligi biti veoma zanimljiva.Zasada smo se pojačali veoma dobrim igracima iz Ligue1 tu mislim na igrace:Bodmer(Lyon),Nene(Monaco) i potpisali smo ugovore sa dvojicom iskusnih igraca Claude Makeleleom i Ludovic Guilyem.

Evo sada malo procita vijesti na sportsport.ba stranici i procita da nas trener Antoine Kombouaré misli da smo spremni osvojiti Ligue1,uh kako bi bio sretan kad bi se to desilo,ali vidjeti cemo u nastavku sta ce biti.
btw.Da li ima ovdje navijaca nekih drugih francuskih klubova :?:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 jul 2010, 19:18

U poslednje vreme PSG ima veoma jaku ekipu ali mislim da im fali kvalitetan trener.Ok imate Komboiarea al ista je on to pravo uradeo u svojoj karijeri.Prosecne ekipe Vallenciena i Strasbourgha,mislim da to uz to da je jedan od zapazenih igraca PSG nije dovoljno da vodi jaku ekipu.
Dalje PSG ima strasno kvalietnu ekipicu sa neogranicenim iskustvom.
na golu Coupet,odbrana Ceara,Sakho,Armand sada i Bodmer,vezni red Makelele,Giuly,Rothen,Sessegnon,Sankhare i u napadu Mareja,Horaou,Erding,Luyindula,strasno kvalitetna ekipa ali mozda i malo prestara da bi se upustila u borbu za vrh...
Uglavnom sretno u sezoni i da bar probate uci u LP.

pionnier1
Kontakt:

Post Postao/la pionnier1 » 12 jul 2010, 19:29

Devil je napisao/la:U poslednje vreme PSG ima veoma jaku ekipu ali mislim da im fali kvalitetan trener.Ok imate Komboiarea al ista je on to pravo uradeo u svojoj karijeri.Prosecne ekipe Vallenciena i Strasbourgha,mislim da to uz to da je jedan od zapazenih igraca PSG nije dovoljno da vodi jaku ekipu.
Dalje PSG ima strasno kvalietnu ekipicu sa neogranicenim iskustvom.
na golu Coupet,odbrana Ceara,Sakho,Armand sada i Bodmer,vezni red Makelele,Giuly,Rothen,Sessegnon,Sankhare i u napadu Mareja,Horaou,Erding,Luyindula,strasno kvalitetna ekipa ali mozda i malo prestara da bi se upustila u borbu za vrh...
Uglavnom sretno u sezoni i da bar probate uci u LP.
Uh jedva sam cekao da krenem malo pisati o PSG-u e ovako :
Da složio bih se sa tobom o jacini kluba.Da trener nam i nije nesto,da mogu birati jedinog trenera kojeg bih volio vidjeti na klupi je Vahida Halilhodzica,covjek kad nas je vodio bili smo strah i trepet vecini francuskih klubova.
Da složio bih se sa tobom o starosti ekipe,ali bih te ispravio vezni red Rothen nam je otisao iz kluba cini mi se u neki turski klub sigurno zbog toga sto zeli veliku platu,to je radio i prosle sezone kod nas i otisao na posudbu u Rangers.Napad nam je sigurno i najaca karika, od tih igraca sto si ti napisao ja bi jos dodao novopridoslicu Nenea.Ekipa nam je i najstarija u veznom redu,ali tu imamo u zamjeni Armanda,N Goyia,i Bodmera koji moze igrati na poziciji zadnjeg veznog!sportski pozdrav

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 12 jul 2010, 19:39

@ pionnier1

Otvori temu o PSG ;) da i taj klub ima temu na ovom forumu,posto vec ima navijac tog tima,i ja gotivim PSG u francuskoj ligi,kad sam bio mali prvi dres koji sam imao je njegov.

pionnier1
Kontakt:

Post Postao/la pionnier1 » 12 jul 2010, 19:48

harry_90 je napisao/la:@ pionnier1

Otvori temu o PSG ;) da i taj klub ima temu na ovom forumu,posto vec ima navijac tog tima,i ja gotivim PSG u francuskoj ligi,kad sam bio mali prvi dres koji sam imao je njegov.
O prijatelju to sam i cekao još jednog navijača PSG-a,ne znam da li bi meni da li otvoriti temu pošto sam novi,šta misliš da ti otvoriš pa cemo zajedno pisati vijesti na toj temi?

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 12 jul 2010, 19:51

Navijac sam Chelsea,al drugi tim za koji navijam je PSG.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 jul 2010, 19:57

pionnier1 je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:@ pionnier1

O prijatelju to sam i cekao još jednog navijača PSG-a,ne znam da li bi meni da li otvoriti temu pošto sam novi,šta misliš da ti otvoriš pa cemo zajedno pisati vijesti na toj temi?
Otvori temu,i ako se bude pisalo o tome opstace a ako ne ide pod kljuc i nastavi ovde pisati.Kvalitetne diskusije nikada nije na odmet.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 12 jul 2010, 20:03

Evo ja cu napravit ;)

Senator
Kontakt:

Post Postao/la Senator » 12 jul 2010, 20:09

pionnier1 je napisao/la:Pozdrav svim forumašima,davno sam imao nekih obaveza pa nisam imao vremena da se reg.na forum.Pa evo danas se odluci registrovat.Kao prvo moram reci da od malih nogu navijam za PSG(Paris Saint Germain)pa evo sve do danas.Imam neki predosjecaj da ce nam predstojeca sezona kako u Ligi,tako i u Europa ligi biti veoma zanimljiva.Zasada smo se pojačali veoma dobrim igracima iz Ligue1 tu mislim na igrace:Bodmer(Lyon),Nene(Monaco) i potpisali smo ugovore sa dvojicom iskusnih igraca Claude Makeleleom i Ludovic Guilyem.

Evo sada malo procita vijesti na sportsport.ba stranici i procita da nas trener Antoine Kombouaré misli da smo spremni osvojiti Ligue1,uh kako bi bio sretan kad bi se to desilo,ali vidjeti cemo u nastavku sta ce biti.
btw.Da li ima ovdje navijaca nekih drugih francuskih klubova :?:
Psg osvojiti ligu, hmmm, tema o vicevima je malo niže, vama da dodje Čak Norris u klub pored Marseillea, Lyona, Bordeauxa i Caena nemate sanse :D
Colour of Manchester is blue...

Odgovori

Natrag na “Ligue 1”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.