FK Radnički Lukavac
Re: FK Radnički Lukavac
cestitke momcima na zalaganju a velika primjedba na odbrambeno-oslobodilackoj taktici u drugom poluvremenu. u prvom poluvremenu imamo rezultat vodimo 1-0 i u drugo poluvrijeme ulazimo sa bunker igrom.. ne pokusavamo cak ni kontre napravit i to protiv ekipe koja nas nije nadigrala nego iskoristila nase povlacenje. to povlacenje bi mogo razumit 10 minuta do kraja utakmice ali 60 minuta nikad za nikad. kolko god sam bio odusevljen igrom i rezultatom proslo kolo na kosevu protiv bosne seme toliko sam razocaran bunkerom u drugom poluvremenu danas. ta taktika nas je kostala gubitkom bodova i kod kuce i na strani nekoliko puta i mi je opet primjenjujemo i to protiv ekipe koja ni tehnicki ni fizicki nije jaca od nas.
Ma takticki smo danas izgubili tj Dzindo je izgubio. Gostujuci trener na vrijeme promijenio formaciju, Dzindo nije odreagovao, ljudi iskoristili nase slabosti u odbrani i to je to. Jbg desava se, ocekivani usponi i padovi.
PS volio bi vidjet drugi go, jel bio prekrsaj nad golmanom!
PS volio bi vidjet drugi go, jel bio prekrsaj nad golmanom!
Siguran sam da je bio prekršaj nad golmanom, još jedna sumnjiva situacija kod šesnaesterca Bosne, sudija nas je oštetio u drugom poluvremenu sitnim faulima i prekršajima, bio je blago naklonjen gostima, ali i to se dešava u Lukavcu godinama, nema ko da napravi pritisak 

Niko kao Radnički Soda!!!!!!
Danas smo pobjedili sami sebe,sto se tice sudija solidno odradjen posao,u prvom poluvremenu je svirao cak nama faulove koji nisu postojali,u drugom njima bio malo naklonjen,tako da kad se sve sabere i nisu nam nista oni krivi.. gore je naveo momak tacan razlog danasnjeg gubitka a to je povlacenje u drugom poluvremenu u nas 16rac... od 20 lopti koju protivnicki tim ubaci u kazneni mora njih par uc u gol.. tako je i danas kod nas bilo.. a slazem se i sa onom recenicom od gore momka takodjer,kolko god da sam ocaran i partijom u sarajevu i ostalim pobjedama to su danas sve srusili sa amaterski izgubljenom utakmicom.. ali glava gore momci su zlatni!!
Izgubili smo od bolje ekipe.ko je gledao pregled sa koseva dalo se zakljucit da su nas vile nosale.tamo je sakib kriv za 2 gola.danas kriv za jedan,a drugi i sam ne znam je li moglo bolje.liga je dosta izjednacena.favorit apsolutni je kakanj,a zbog slabog kvoruma kroata u premier dolazi u opticaj i orasje.sanse da ostanemo su svedene na minimum,mislim cak da smo jednom nogom u nizem rangu
Kako vas pobjedise ako ste toliko superiorniji , cuj ni tehnicki ni fizicki jaca , to isto Juve Empoli da je igro pa eto Empoli na srecu dva utrpo . I to je isti klub sa manje vise boljim sastavom koji vas je natrpo prosle godine . Meni je Radnicki najdrazi od svih ekipa iz 1lige al brate , kad ga pretjerate pretjerate.barbrez je napisao/la:cestitke momcima na zalaganju a velika primjedba na odbrambeno-oslobodilackoj taktici u drugom poluvremenu. u prvom poluvremenu imamo rezultat vodimo 1-0 i u drugo poluvrijeme ulazimo sa bunker igrom.. ne pokusavamo cak ni kontre napravit i to protiv ekipe koja nas nije nadigrala nego iskoristila nase povlacenje. to povlacenje bi mogo razumit 10 minuta do kraja utakmice ali 60 minuta nikad za nikad. kolko god sam bio odusevljen igrom i rezultatom proslo kolo na kosevu protiv bosne seme toliko sam razocaran bunkerom u drugom poluvremenu danas. ta taktika nas je kostala gubitkom bodova i kod kuce i na strani nekoliko puta i mi je opet primjenjujemo i to protiv ekipe koja ni tehnicki ni fizicki nije jaca od nas.
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!
Orasje ce uc u to nema sumnje ,sve je po nacionalnom kljucu , pa Krupi je u PL dosad svirano 8 penala za kolko 9 10 kola ,to Juve nikad nije dobio, ne smije niko iz RS ispast a Orasje mora uc .agalo je napisao/la:Izgubili smo od bolje ekipe.ko je gledao pregled sa koseva dalo se zakljucit da su nas vile nosale.tamo je sakib kriv za 2 gola.danas kriv za jedan,a drugi i sam ne znam je li moglo bolje.liga je dosta izjednacena.favorit apsolutni je kakanj,a zbog slabog kvoruma kroata u premier dolazi u opticaj i orasje.sanse da ostanemo su svedene na minimum,mislim cak da smo jednom nogom u nizem rangu
Najrealniji ishod jucerasnje utakmice je bio nerjesen. Radnicki je nadigrao Bosnu u prvom poluvremenu, momci su bili konkretniji zaista je lijepo to izgledalo. Prelijep pogodak Salihovica za 1-0 je bio kruna bolje igre u prvom dijelu.
Utakmica je izgubljena u drugom poluvremenu kada Dzindo nije znao (ili nije imao cime) odgovoriti na izmjene koje su napravljene u gostujcem timu. Po mom misljenju najveca greska je ubacivanje onog momka, jel' bi Cosic, u igru. On mi je izgledao totalno dezorjentisan i od njegovog ulaska sve je krenulo nizbrdo. Nismo imali smislenu akciju prema naprijed, a u odbrani je bio takav propuh da je ono tesko za povjerovati. Takodjer, nismo imali adekvatan odgovor na sredini terena. Faruk Kuduzovic se poprilicno istrosio do 60 minute i onda su nam uzeli sredinu kompletno, a nakon svega i utakmicu.
Sto se sudjenja tice ja bih imao dvije primjedbe. Prva je kada nijedan sudac navodno "nije vidio" kad je igrac Bosne bez lopte udario Faruka Kuduzovica. Ono je definitivno za direktan crveni karton, a ne za zuti. Volio bih znati po kojem kriteriju je ono bilo za zuti a ne za crveni karton.
Druga situacija je prekid akcije Radnickog u drugom poluvremenu, kada prvi pomocni podize zastavicu iako se igrac koji je krenuo prema golu aktivirao iz drugog plana i nije bio ni blizu nedozvoljene pozicije. Ovo je bila gol sansa i samo greskom prvog pomocnika Radnickom je onemoguceno da postigne pogodak (ovo je situacija pri rezultatu 1-0).
Drugi gol Bosne je mozda za neke mikro-analize. Na prvi pogled se cini da je bio prekrsaj nad golmanom, ali izgleda da je do kontakta golmana Radnickog sa igracem Bosne doslo tek nakon sto je lopta usla u gol. Svejedno, i u ovom slucaju se radi o katastrofalno losoj reakciji odbrane tako da je sada manje bitno da li je bio prekrsaj ili nije.
Utakmica je izgubljena u drugom poluvremenu kada Dzindo nije znao (ili nije imao cime) odgovoriti na izmjene koje su napravljene u gostujcem timu. Po mom misljenju najveca greska je ubacivanje onog momka, jel' bi Cosic, u igru. On mi je izgledao totalno dezorjentisan i od njegovog ulaska sve je krenulo nizbrdo. Nismo imali smislenu akciju prema naprijed, a u odbrani je bio takav propuh da je ono tesko za povjerovati. Takodjer, nismo imali adekvatan odgovor na sredini terena. Faruk Kuduzovic se poprilicno istrosio do 60 minute i onda su nam uzeli sredinu kompletno, a nakon svega i utakmicu.
Sto se sudjenja tice ja bih imao dvije primjedbe. Prva je kada nijedan sudac navodno "nije vidio" kad je igrac Bosne bez lopte udario Faruka Kuduzovica. Ono je definitivno za direktan crveni karton, a ne za zuti. Volio bih znati po kojem kriteriju je ono bilo za zuti a ne za crveni karton.
Druga situacija je prekid akcije Radnickog u drugom poluvremenu, kada prvi pomocni podize zastavicu iako se igrac koji je krenuo prema golu aktivirao iz drugog plana i nije bio ni blizu nedozvoljene pozicije. Ovo je bila gol sansa i samo greskom prvog pomocnika Radnickom je onemoguceno da postigne pogodak (ovo je situacija pri rezultatu 1-0).
Drugi gol Bosne je mozda za neke mikro-analize. Na prvi pogled se cini da je bio prekrsaj nad golmanom, ali izgleda da je do kontakta golmana Radnickog sa igracem Bosne doslo tek nakon sto je lopta usla u gol. Svejedno, i u ovom slucaju se radi o katastrofalno losoj reakciji odbrane tako da je sada manje bitno da li je bio prekrsaj ili nije.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
@paulus jesi li bio na jučerašnjoj utakmici ? Kako onda možeš porediti taj tvoj Juventus i Empoli sa jučerašnjim timovima ? Iskreno sam i ja simpatizirao Bosnu V. ali s e r e mi se od stava većine vas koji omalovažavate sve ostalo u ovoj ligi k'o da ste pravac iz lige prvaka ovdje stigli, pa imate zavidne uslove u odnosu na druge timove.
Dje moj stav da smo mi dosli iz lige prvaka ja samo mislim da pretjerujete od ekipe koje smo i tehnicki i fizicki jaci . Dragi moj kad si tehnicki i fizicki jaci od neke ekipe das joj 4 komada a ne izgubis 2 1 , to je sve sto sam ja rekao . Spomenuo sam Empoli i Juve samo zato sto je to ta razlika , kad je neko tehnicki ifizicki jaci od nekog il recimo dinamo Juve ako si gledao . Nema niko u ovoj ligi toliko jaci od drugog tima sve je to bara ba osim mozda Novog Travnika koji je ne znam barem po rezultatima uzasan. Pozdrav i mnogo srece u nastavkuIraola je napisao/la:@paulus jesi li bio na jučerašnjoj utakmici ? Kako onda možeš porediti taj tvoj Juventus i Empoli sa jučerašnjim timovima ? Iskreno sam i ja simpatizirao Bosnu V. ali s e r e mi se od stava većine vas koji omalovažavate sve ostalo u ovoj ligi k'o da ste pravac iz lige prvaka ovdje stigli, pa imate zavidne uslove u odnosu na druge timove.
Gledao sam preglede bosne visocke ranijih kola.nisu imali srece ljudi nikako za razliku od nas.juce su bili nagradjeni za trud.mi jednostavno nemamo kapacitete i uslove da vi ostali u ovom rangu.nama je kraj dosao.ja garantujem da ce nas bosna sema prosut u kupu.na vrat na nos je sve u ovom klubu.neodrzivo je ovo sve.ma zimu ce nas napustt min.5 igraca.
I mislim i trener da odlazi.opet da bog da sve bili netacno.znaci osipa sve.spasa nema.nadam se samo da ce se momcima isplatit sve.kad se moglo hasanov8cima,bascelicima,jahicima,i ostalim moze se i djeci
Proizilazi iz tvojih poređenja, i ne odnosi se to samo na tebe nego na druge navijače Bosne. Stranica lige je pokazala komentare vaše "oficijalne stranice" koju vodi neki polupismen čovjek kada su napisali "pobijedili smo u nemogućim uslovima". U Lukavcu i još možda kod 2 ekipe ove lige možeš očekivati pobjedu ako si bolji ? Mi stvarno trebamo poduzeti neke mjere protiv takvih, pa će se tek onda vidjeti šta su nemogući uslovi i ko će odnijet bodove..paulus je napisao/la:Dje moj stav da smo mi dosli iz lige prvaka ja samo mislim da pretjerujete od ekipe koje smo i tehnicki i fizicki jaci . Dragi moj kad si tehnicki i fizicki jaci od neke ekipe das joj 4 komada a ne izgubis 2 1 , to je sve sto sam ja rekao . Spomenuo sam Empoli i Juve samo zato sto je to ta razlika , kad je neko tehnicki ifizicki jaci od nekog il recimo dinamo Juve ako si gledao . Nema niko u ovoj ligi toliko jaci od drugog tima sve je to bara ba osim mozda Novog Travnika koji je ne znam barem po rezultatima uzasan. Pozdrav i mnogo srece u nastavkuIraola je napisao/la:@paulus jesi li bio na jučerašnjoj utakmici ? Kako onda možeš porediti taj tvoj Juventus i Empoli sa jučerašnjim timovima ? Iskreno sam i ja simpatizirao Bosnu V. ali s e r e mi se od stava većine vas koji omalovažavate sve ostalo u ovoj ligi k'o da ste pravac iz lige prvaka ovdje stigli, pa imate zavidne uslove u odnosu na druge timove.
Prvo, sta ja imam sa drugim navijacima i sa polupismenim sto vodi neku stranicu .Iraola je napisao/la:Proizilazi iz tvojih poređenja, i ne odnosi se to samo na tebe nego na druge navijače Bosne. Stranica lige je pokazala komentare vaše "oficijalne stranice" koju vodi neki polupismen čovjek kada su napisali "pobijedili smo u nemogućim uslovima". U Lukavcu i još možda kod 2 ekipe ove lige možeš očekivati pobjedu ako si bolji ? Mi stvarno trebamo poduzeti neke mjere protiv takvih, pa će se tek onda vidjeti šta su nemogući uslovi i ko će odnijet bodove..paulus je napisao/la:Dje moj stav da smo mi dosli iz lige prvaka ja samo mislim da pretjerujete od ekipe koje smo i tehnicki i fizicki jaci . Dragi moj kad si tehnicki i fizicki jaci od neke ekipe das joj 4 komada a ne izgubis 2 1 , to je sve sto sam ja rekao . Spomenuo sam Empoli i Juve samo zato sto je to ta razlika , kad je neko tehnicki ifizicki jaci od nekog il recimo dinamo Juve ako si gledao . Nema niko u ovoj ligi toliko jaci od drugog tima sve je to bara ba osim mozda Novog Travnika koji je ne znam barem po rezultatima uzasan. Pozdrav i mnogo srece u nastavkuIraola je napisao/la:@paulus jesi li bio na jučerašnjoj utakmici ? Kako onda možeš porediti taj tvoj Juventus i Empoli sa jučerašnjim timovima ? Iskreno sam i ja simpatizirao Bosnu V. ali s e r e mi se od stava većine vas koji omalovažavate sve ostalo u ovoj ligi k'o da ste pravac iz lige prvaka ovdje stigli, pa imate zavidne uslove u odnosu na druge timove.
Drugo, Iz Visokog se nose bodovi godinama bez psovke , mozda mislis na Rudar il tako te ekipe .
Trece, ne znam sta si se uzbudio toliko , nit sam kritikovao Radnicki , nit tebe , samo sam rekao da je pretjerivanje rec da Bosna nije bolja ni fizicki ni tehnicki a ljudi pobjedili . Ako te to tolko uvrjedilo da moras ovoliki rant imat , izvini svega ti , najbolji ste , Bosna je **** , ok . Prijatno.
agalo je napisao/la:I mislim i trener da odlazi.opet da bog da sve bili netacno.znaci osipa sve.spasa nema.nadam se samo da ce se momcima isplatit sve.kad se moglo hasanov8cima,bascelicima,jahicima,i ostalim moze se i djeci
Daj ne seri i ti vise...Samo trabunjas ovde.Govorio si da u prvih 5 kola necemo boda imati.Nemoj ni dolaziti na utakmice vise.
Bolan fizički ste jači samo za Džafića, i to je bilo u par duela, a tehnički ste uvijek bili dobri i znam da imate takvih igrača, ali to jučer niste pokazali i tehnički niste bili bolji. Govorim samo da nas ubjeđuješ u nešto što smo mi gledali, a ti nisi.. Ne govorim za prethodne utakmice, ostavi na stranu dosadašnje rezultate moje i tvoje ekipe, dakle riječ je samo o jučerašnjem duelu i prenosimo ono što smo vidjeli na terenu.
Rezime utakmice je da smo prvo poluvrijeme bili malo bolji, a u drugom kao što su ostali forumaši rekli vaš trener je pogodio sa izmjenama i bacio sve karte u napad. Ne bih da se pravim neki stručnjak, ali Džindo nije znao da odgovori vašem treneru. Daleko od toga da će se sad psovati na utakmicama, mi ćemo i dalje da podržavamo Radnički i ove zlatne momke na čelu sa čovjekom koji itekako može. Ja vjerujem u opstanak, pa taman da nismo do sad nijednu dobili, na Jošiku sam i biću aBd svake druge subote, a ostale subote i nedjelje po drugim federalnim stadionima. Naprijed Radnički
Rezime utakmice je da smo prvo poluvrijeme bili malo bolji, a u drugom kao što su ostali forumaši rekli vaš trener je pogodio sa izmjenama i bacio sve karte u napad. Ne bih da se pravim neki stručnjak, ali Džindo nije znao da odgovori vašem treneru. Daleko od toga da će se sad psovati na utakmicama, mi ćemo i dalje da podržavamo Radnički i ove zlatne momke na čelu sa čovjekom koji itekako može. Ja vjerujem u opstanak, pa taman da nismo do sad nijednu dobili, na Jošiku sam i biću aBd svake druge subote, a ostale subote i nedjelje po drugim federalnim stadionima. Naprijed Radnički

Aga je upravu što se tiče igračkog kadra, neki naši će biti traženi na zimskoj pauzi, ali vidićemo šta će biti od toga. Takođe su u kombinaciji neki stari igrači da se vrate u Radnički (nisu oni što smo za malo ispali s njima iz lige, bez brige
), al' vidićemo i to. Daleko od toga da se to može nazvati rasipanje, ovi lokalni izbori će biti ključni za Radnički.

agalo je napisao/la:I mislim i trener da odlazi.opet da bog da sve bili netacno.znaci osipa sve.spasa nema.nadam se samo da ce se momcima isplatit sve.kad se moglo hasanov8cima,bascelicima,jahicima,i ostalim moze se i djeci
Aga naš zlatni ovo govori sve radi uroka,a ljudi se lože.
Aga nemoj mi kontrirati,znam da ne misliš to što pišeš po forumu

Cosic je broj 10, igrao od pocetka. Vjerovatno mislis na Nukica, onaj sto je potopio Velez. Mescini da je on izgubio loptu nakon cega je isla akcija za jedan go.Zoom088 je napisao/la: Po mom misljenju najveca greska je ubacivanje onog momka, jel' bi Cosic, u igru. On mi je izgledao totalno dezorjentisan...
cemu taj pesimizam i likovanje nakon svakog poraza. da se i ti nisi pridruzio onoj grupi tkzv. navijaca radnickog koji slave poraze a ne pobjede. da si bio na kosevu ne bi prico nebuloze o toj utakmici i prozivo pojedince kao npr. golmana sakiba brezicanina koji nas je na toj utakmici spasio poraza i debakla jos u prvom poluvremenu. sta se to desilo pa si poceo pricat sve najgore o timu. kako smo najgori kako smo prvi kandidati za ispadanje, kako nam nema spasa igraci ce vec sutra napustiti tim, trener je vec podnio ostavku. kazi nam sta je toliko u i oko kluba crno pa tako razmisljas. kazi nam da i mi znamo pa ti se mozda i pridruzimo u tim negativnostima.agalo je napisao/la:I mislim i trener da odlazi.opet da bog da sve bili netacno.znaci osipa sve.spasa nema.nadam se samo da ce se momcima isplatit sve.kad se moglo hasanov8cima,bascelicima,jahicima,i ostalim moze se i djeci
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.