FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Ah,da....Tako,sjedimo mi lagano u nedelju na stadionu Sloge i čekamo da počne tekma kad ulaze ti na stadion ovi sto Husica ne mogu ni nacrtanog..... Pljuvaci, oni koji su debelo na strani faraona... "odlazi seoska varalice" i tako ti likovi... Sta je rec....čekam još da se gore ljosu i kareli pojave i onako ispred tribine zatraže od Husica finansijski izvještaj za poslovanje Sloge....inače, Slobodin bus uredno parkiran kraj stadiona u Simin Hanu.... Opran, ko bombona... Tačno ti dođe da zaplaces kad vidiš šta stoka uradi od kluba klicu im j e b e m
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
daj mi bombu da stavim lakiju u usta yebem ga napacenastaragarda je napisao/la:Ah,da....Tako,sjedimo mi lagano u nedelju na stadionu Sloge i čekamo da počne tekma kad ulaze ti na stadion ovi sto Husica ne mogu ni nacrtanog..... Pljuvaci, oni koji su debelo na strani faraona... "odlazi seoska varalice" i tako ti likovi... Sta je rec....čekam još da se gore ljosu i kareli pojave i onako ispred tribine zatraže od Husica finansijski izvještaj za poslovanje Sloge....inače, Slobodin bus uredno parkiran kraj stadiona u Simin Hanu.... Opran, ko bombona... Tačno ti dođe da zaplaces kad vidiš šta stoka uradi od kluba klicu im j e b e m
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Još nije poznata sudbina nogometaša Slobode Damira Mehidića koji je izjavom: „Ne vidim se više u Slobodi, ovo je rasulo“, izazvao burnu reakciju trenutnih rukovodilaca tuzlanskog kluba.
Jedan od trenera, Amir Spahić, u izjavi za Fenu kaže kako Mehidić već sedam dana ne trenira s ostalim igračima i da na njega do daljeg ne računaju na utakmicama.
Sportski direktor Denis Karić rekao je da je Mehidić automatizmom suspendovan zbog kršenja klupske discipline, kao i Aldin Đidić i Mahir Karić.
– Konačan stav o sudbini suspendovanih igrača dat će Odbor za hitnost – kazao je za Fenu Karić.
Odbor za hitnost Slobode, kako nam je rekao član tog tijela Nermin Čolić, sastat će se sutra radi dogovora o organizaciji utakmice sa Sarajevom, a tada će se raspraviti i o sudbini suspendovanih igrača.
– Mandat Odbora za hitnost, sukladno Statutu, traje mjesec dana i mi nikome ne možemo dati otkaz, kazniti ga ili smijeniti. U roku desetak dana trebala bi se održati Skupština kluba na kojoj će se raspraviti o ostavkama i eventualno izvršiti izbor novog upravnog odbora. Nevolja je što u Odboru za hitnost nije predsjednik Azmir Husić, koji je podnio ostavku, tako da nam treba vremena da uđemo u trag svim ugovorima s igračima i obavezama koje klub ima prema njima i trenerima. Svi ostali, bar se takav dojam stiče, čekaju dok prođu izbori, a vrć krompir stavljen je nama u ruke. Kakve veze mi immo s izborima, kada smo sportska organizacija i ljudi koji vole sport – izjavio je Čolić.
Prema Statutu, Odbor za hitnost sačinjavaju predsjednik Skupštine, dva potpredsjednika, predsjednik UO ili njegov zamjenik, predsjednik Nadzornog odbora i direktor kluba. To tijelo se aktivira kada Upravni odbor ne može da funkcioniše zbog nedostatka kvoruma. Ako je predsjednik UO dao ostavku, ne može raditi u Odboru za hitnost.
S obzirom da je i direktor kluba Saša Vugdalić napustio klub, u Odbor za hitnost pridodata su tri člana Skupštine, od kojih su dvojica iz sfere biznisa, te jedan iz reda navijača.
– Odboru za hitnost pridodati smo Senad Mujkanović i ja, jer smo članovi Skupštine, a ujedno smo iz sfere biznisa, te Sulejman Dorić iz reda navijača koji je, ujedno, predsjednik Komisije za izbor i imenovanje Skupštine kluba. Zamoljeni da, prije svega, pomognemo u prevazilaženju finansijskih problema koji se za sada rješavaju. Nikako mi nije jasno šta je motiviralo Đidića, Karića i Mehidića da prestanu trenirati, jer su prema njima izvršene sve ugovorene obaveze – napominje Čolić.
Prema saznanjima Fene, Mehidić je zatražio sporazumni raskid ugovora, dok su Đidić i Karić pod ugovorima, ali su se na odlazak iz Slobode odlučili zato što „pretpostavljaju“ da bi nakon odlaska predsjednika Husića moglo biti problema s isplatama ugovorenih prinadležnosti.
Bilo kako, Sloboda protiv Sarajeva ne može računati na Nemanju Stjepanovića i Samira Efendića, koji imaju po tri žuta kartona, na Ivana Kostića zbog isključenja protiv Radnika, vjerovatno na golmana Kenana Pirića koji ima problema s leđima, te na suspendovane Đidića, Karića i Mehidića.
Unatoč svemu, jedan od trenera tuzlanskog premijerligaša Amir Spahić poručuje:
– Imat ćemo dobar sastav za derbi sa Sarajevom! (Fena, tl)
Jedan od trenera, Amir Spahić, u izjavi za Fenu kaže kako Mehidić već sedam dana ne trenira s ostalim igračima i da na njega do daljeg ne računaju na utakmicama.
Sportski direktor Denis Karić rekao je da je Mehidić automatizmom suspendovan zbog kršenja klupske discipline, kao i Aldin Đidić i Mahir Karić.
– Konačan stav o sudbini suspendovanih igrača dat će Odbor za hitnost – kazao je za Fenu Karić.
Odbor za hitnost Slobode, kako nam je rekao član tog tijela Nermin Čolić, sastat će se sutra radi dogovora o organizaciji utakmice sa Sarajevom, a tada će se raspraviti i o sudbini suspendovanih igrača.
– Mandat Odbora za hitnost, sukladno Statutu, traje mjesec dana i mi nikome ne možemo dati otkaz, kazniti ga ili smijeniti. U roku desetak dana trebala bi se održati Skupština kluba na kojoj će se raspraviti o ostavkama i eventualno izvršiti izbor novog upravnog odbora. Nevolja je što u Odboru za hitnost nije predsjednik Azmir Husić, koji je podnio ostavku, tako da nam treba vremena da uđemo u trag svim ugovorima s igračima i obavezama koje klub ima prema njima i trenerima. Svi ostali, bar se takav dojam stiče, čekaju dok prođu izbori, a vrć krompir stavljen je nama u ruke. Kakve veze mi immo s izborima, kada smo sportska organizacija i ljudi koji vole sport – izjavio je Čolić.
Prema Statutu, Odbor za hitnost sačinjavaju predsjednik Skupštine, dva potpredsjednika, predsjednik UO ili njegov zamjenik, predsjednik Nadzornog odbora i direktor kluba. To tijelo se aktivira kada Upravni odbor ne može da funkcioniše zbog nedostatka kvoruma. Ako je predsjednik UO dao ostavku, ne može raditi u Odboru za hitnost.
S obzirom da je i direktor kluba Saša Vugdalić napustio klub, u Odbor za hitnost pridodata su tri člana Skupštine, od kojih su dvojica iz sfere biznisa, te jedan iz reda navijača.
– Odboru za hitnost pridodati smo Senad Mujkanović i ja, jer smo članovi Skupštine, a ujedno smo iz sfere biznisa, te Sulejman Dorić iz reda navijača koji je, ujedno, predsjednik Komisije za izbor i imenovanje Skupštine kluba. Zamoljeni da, prije svega, pomognemo u prevazilaženju finansijskih problema koji se za sada rješavaju. Nikako mi nije jasno šta je motiviralo Đidića, Karića i Mehidića da prestanu trenirati, jer su prema njima izvršene sve ugovorene obaveze – napominje Čolić.
Prema saznanjima Fene, Mehidić je zatražio sporazumni raskid ugovora, dok su Đidić i Karić pod ugovorima, ali su se na odlazak iz Slobode odlučili zato što „pretpostavljaju“ da bi nakon odlaska predsjednika Husića moglo biti problema s isplatama ugovorenih prinadležnosti.
Bilo kako, Sloboda protiv Sarajeva ne može računati na Nemanju Stjepanovića i Samira Efendića, koji imaju po tri žuta kartona, na Ivana Kostića zbog isključenja protiv Radnika, vjerovatno na golmana Kenana Pirića koji ima problema s leđima, te na suspendovane Đidića, Karića i Mehidića.
Unatoč svemu, jedan od trenera tuzlanskog premijerligaša Amir Spahić poručuje:
– Imat ćemo dobar sastav za derbi sa Sarajevom! (Fena, tl)
Odlazak Mehidića je pojačanje.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
- RollingPaper
- Kontakt:
Mehidić je sasvim solidan igrač, nekada jednim potezom zna riješiti utakmicu. Donio je bodove protiv Zrinjskog i Olimpika. Igrač koji ima muda šutat na gol i zabit kada ekipi ne ide. Mehidić nam je trebao protiv Radnika i Metalleghe-a.
- Pasha_car_aga
- Kontakt:
Na proljeće ćemo žaliti za Mehidićem i moliti Boga da nam podari 11 igrača bar približno njegovog kvaliteta, ko će nam igrati, baš se pitam?!
Azmir se vraćati neće to je zadnjim intervjuom i potvrdio!
Ovi što su članovi ovog "hitnog odbora" mogu dovesti igrača samo iz Kikača!
Tuga je ovo što se desilo s kluba preko noći, ali svi smo mi to znali, da kad Azmir ode, da ćemo i mi grohnuti!
Zamjeram mu samo jednu stvar, a to je da za ovoliko godina nije instalirao 10 svojih ljudi od povjerenja koji bi se brinuli o svim segmentima kluba, od marketinga, sekretara, administracije do ekonoma. Tvrdoglav je, nije nikome vjerovao i jednim dijelom i to mu se obilo o glavu!
Na Tušanj ne idem do nekih ljepših vremena!
Sent from my SM-N900 using Tapatalk
Azmir se vraćati neće to je zadnjim intervjuom i potvrdio!
Ovi što su članovi ovog "hitnog odbora" mogu dovesti igrača samo iz Kikača!
Tuga je ovo što se desilo s kluba preko noći, ali svi smo mi to znali, da kad Azmir ode, da ćemo i mi grohnuti!
Zamjeram mu samo jednu stvar, a to je da za ovoliko godina nije instalirao 10 svojih ljudi od povjerenja koji bi se brinuli o svim segmentima kluba, od marketinga, sekretara, administracije do ekonoma. Tvrdoglav je, nije nikome vjerovao i jednim dijelom i to mu se obilo o glavu!
Na Tušanj ne idem do nekih ljepših vremena!
Sent from my SM-N900 using Tapatalk
- Probisvjet
- Kontakt:
Privrednicima je bolje kupiti par kubika sodora i sljunka, sta oni znaju sta je igrac.RollingPaper je napisao/la:Mehidić je sasvim solidan igrač, nekada jednim potezom zna riješiti utakmicu. Donio je bodove protiv Zrinjskog i Olimpika. Igrač koji ima muda šutat na gol i zabit kada ekipi ne ide. Mehidić nam je trebao protiv Radnika i Metalleghe-a.

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
znaci igraci cekaju izbore, jel to oni znaju nesto sto mi ne znamo :kafa:
joj ako se ekipa raspe, kako ce se ispisat po faci Karicu, privrednicima i ostalima :lol:
pa da cujemo Karica kako govori da Sloboda nije klub u rasulu i da ce bit pojacanja tipa Brckalic, Nezic i slicni :kafa:
joj ako se ekipa raspe, kako ce se ispisat po faci Karicu, privrednicima i ostalima :lol:
pa da cujemo Karica kako govori da Sloboda nije klub u rasulu i da ce bit pojacanja tipa Brckalic, Nezic i slicni :kafa:
- Probisvjet
- Kontakt:
Faraon: Od 3 oktobra krecemo sa izgrednjom "juga" na Tusnju.

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
- RollingPaper
- Kontakt:
Kad se babuka vrati u Januaru i sastavi ekipu 

Imam osjećaj da cemo opalit Pitare. Ipak, ložiona je ložiona 

Niko, niko, samo Sloboda
- RollingPaper
- Kontakt:
Furaju priču kao mi se naložimo kad dolazimo njima, eto oni se ne nalože na nas, najviše oštrih startova prave protiv nas. I ja imam osjećaj takođe da ćemo ih otrest
Zayebavas, ovo nisu istine...Probisvjet je napisao/la:Faraon: Od 3 oktobra krecemo sa izgrednjom "juga" na Tusnju.![]()
![]()
![]()

Gdje to izjavio

"Modra boja,na bijelome platnu,
- Probisvjet
- Kontakt:
Ma kakvi, samo ga savjetujem sta da slaze. To jos nije slagao.solinas je napisao/la:Zayebavas, ovo nisu istine...Probisvjet je napisao/la:Faraon: Od 3 oktobra krecemo sa izgrednjom "juga" na Tusnju.![]()
![]()
![]()
![]()
Gdje to izjavio

- zamorano1plus8
- Kontakt:
k'o plitak potokRollingPaper je napisao/la:Furaju priču kao mi se naložimo kad dolazimo njima, eto oni se ne nalože na nas, najviše oštrih startova prave protiv nas. I ja imam osjećaj takođe da ćemo ih otrest

"We all have a past. We have ours and we're proud of it" Ausillio
"We have a lot of mental health problems in our country" Donald Trump
"We have a lot of mental health problems in our country" Donald Trump
- Probisvjet
- Kontakt:
Zapamtite, crveni karton za nas, opravdan. Ima ih koji nece bas da igraju.zamorano1plus8 je napisao/la:k'o plitak potokRollingPaper je napisao/la:Furaju priču kao mi se naložimo kad dolazimo njima, eto oni se ne nalože na nas, najviše oštrih startova prave protiv nas. I ja imam osjećaj takođe da ćemo ih otrest

đe wobly, baci se na posao, znas vec o cemu se radi :kafa:
-
- Interni moderator
- Kontakt:
Ma ja...sve je sad nama pojacanje... I komitet za hitnost nam je slično predočio... Da ćemo biti isti ili jos bolji.... I direktor kluba nam je pojačanje... On nam je predočio da nema nikakvog raspada i da su to u stvari podvale zlih novinaraHeller je napisao/la:Odlazak Mehidića je pojačanje.
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
- Probisvjet
- Kontakt:
Ivetic gromada od covjeka. I od kada je u FKS spomene nas na najbolji moguci nacin.
Prvotimac Sarajeva Perica Ivetić, koji je došao iz Slobode u Sarajevo, kazao je da je za njega ova utakmica posebna.
- U Slobodi sam proveo jedan lijep period, tamo sam proveo jedan od najljepših trenutaka u karijeri. Sada sam igrač Sarajeva, i nadam se da ću zalaganjem opravdati očekivanja - rekao je Ivetić
Smatra da njegov bivši klub ima dobre igrače na svim pozicijama, te da poznaje igrački kadar.
- To su moje dojučerašnje kolege i oni spadaju među tri-četiri ekipe u BiH. Želim da što prije prebrode probleme koje su ih snašli i da ponovo igraju dobro. Znam kada sam bio igrač Slobode kako je kada igramo protiv Sarajeva ili Željezničlara, o kakvom se motivu radi - zaključio je Ivetić.

Prvotimac Sarajeva Perica Ivetić, koji je došao iz Slobode u Sarajevo, kazao je da je za njega ova utakmica posebna.
- U Slobodi sam proveo jedan lijep period, tamo sam proveo jedan od najljepših trenutaka u karijeri. Sada sam igrač Sarajeva, i nadam se da ću zalaganjem opravdati očekivanja - rekao je Ivetić
Smatra da njegov bivši klub ima dobre igrače na svim pozicijama, te da poznaje igrački kadar.
- To su moje dojučerašnje kolege i oni spadaju među tri-četiri ekipe u BiH. Želim da što prije prebrode probleme koje su ih snašli i da ponovo igraju dobro. Znam kada sam bio igrač Slobode kako je kada igramo protiv Sarajeva ili Željezničlara, o kakvom se motivu radi - zaključio je Ivetić.
- Probisvjet
- Kontakt:
Zivim za trenutak kada ce se Azmir vratiti i rastjerati gamad! Tada nece biti samo predsjednik UO, nego i vecinski vlasnik. Vrati se Azmire i rastjeraj gnjide!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.