Studiranje
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Studiranje
Privatni fakulteti su najbolji, nikad neću prežaliti što ga nisam upisao. Akreditovani naravno, vrijednost diplome je ista, ako ne i veća vani.
koji to akreditovani fakultet u BiH ima veću vrijednost diplome od UNSA i UNTZ?Neutral je napisao/la:Privatni fakulteti su najbolji, nikad neću prežaliti što ga nisam upisao. Akreditovani naravno, vrijednost diplome je ista, ako ne i veća vani.
Kallos, je što se tiče fizike broj jedan u BiH. Ljudi u 15-ak učionica imaju preko 40 odsjeka. To je za Nobela kako uspiju potrpat.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
[quote="coelho41"][quote="Neutral"]Privatni fakulteti su najbolji, nikad neću prežaliti što ga nisam upisao. Akreditovani naravno, vrijednost diplome je ista, ako ne i veća vani.[/quote]
koji to akreditovani fakultet u BiH ima veću vrijednost diplome od UNSA i UNTZ?[/quote]
Kakve veze ima vrijednost kada važi diploma i u Beču. Na kraju je bitno da pokažeš svoje znaje i to je to.
koji to akreditovani fakultet u BiH ima veću vrijednost diplome od UNSA i UNTZ?[/quote]
Kakve veze ima vrijednost kada važi diploma i u Beču. Na kraju je bitno da pokažeš svoje znaje i to je to.
Ja se iskreno zabrinem kad pomislim da treba ici kod zubara ili doktora koji je zavrsio neki nas privatni fakultet. Ljudi jedva u srednjoj trojku imali, a ovamo se ciste godine do avgusta najkasnije.
Sto kaze moj stari: "Mogao sam i ja neki pod stare dane zavrsiti"
Sto kaze moj stari: "Mogao sam i ja neki pod stare dane zavrsiti"

Jel' ima neko iskustva sa FPN-om, odsjek politologija smjer međunarondni odnosi i diplomatija.
Jedan poznanik konta da upiše to, negdje čuo da je haman sve na engleskom pa ga to odbija.
Jedan poznanik konta da upiše to, negdje čuo da je haman sve na engleskom pa ga to odbija.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Pa dobro nije bas sve na engleski, ali imat ce engleski jezik kao predmet.. mislim sta ce mu medjunarodni odnosi ako ne zna engleski 
ako moze nek se negdje drugo upise, FPN Sarajevo je odron!

ako moze nek se negdje drugo upise, FPN Sarajevo je odron!
Ma zna Engleski al' konta da na svakom predmetu nema našeg jezika, sve na engleskom. Haman eto kad sretneš profesora kažeš "Good morning" umjesto dobro jutro
Al' kaže da je vidio da nije baš tako, valjda su na prvoj godini dva predmeta na engleskom (ne računajuči engleski jezik kao predmet) od 12 ukupno. To je ok valjda
Ma ne znam, ima neke vezice u diplomatiji piče materine šta li već pa konta to

Al' kaže da je vidio da nije baš tako, valjda su na prvoj godini dva predmeta na engleskom (ne računajuči engleski jezik kao predmet) od 12 ukupno. To je ok valjda

Ma ne znam, ima neke vezice u diplomatiji piče materine šta li već pa konta to

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Eto, onda, na kraju krajeva nemoj upoređivat vrijednost diplome ili rang fakulteta na svjetskoj listi fakulteta, a nisam siguran da je Kallos na toj listi, pogledaj onda vrijednost odnosno količinu znanja prenešenu na studente. Što napisa @dscile iznad ljudi u strednjoj trojku mršavu imali i sad mi se našo pametovat očistio godinu na privatnom fakultetu i on da mi zube vadi, plaćo 7 milja godišnje...Neutral je napisao/la:Kakve veze ima vrijednost kada važi diploma i u Beču. Na kraju je bitno da pokažeš svoje znaje i to je to.
Taj fakultet je došao u Tuzlu zbog našeg mentaliteta seljačkog, da nam je sve prekoreda i sve što nam ne ide da nam je platit i zaobić.
Ne kažem ja da svi privatni fakulteti ne valjaju. Eto uporedi Kallos sa onim faksom na skveru IPIA ili kako već, ma nebo i zemlja ba.
Što da to ne uradim?coelho41 je napisao/la:Eto, onda, na kraju krajeva nemoj upoređivat vrijednost diplome ili rang fakulteta na svjetskoj listi fakulteta, a nisam siguran da je Kallos na toj listi, pogledaj onda vrijednost odnosno količinu znanja prenešenu na studente. Što napisa @dscile iznad ljudi u strednjoj trojku mršavu imali i sad mi se našo pametovat očistio godinu na privatnom fakultetu i on da mi zube vadi, plaćo 7 milja godišnje...Neutral je napisao/la:Kakve veze ima vrijednost kada važi diploma i u Beču. Na kraju je bitno da pokažeš svoje znaje i to je to.
Taj fakultet je došao u Tuzlu zbog našeg mentaliteta seljačkog, da nam je sve prekoreda i sve što nam ne ide da nam je platit i zaobić.
Ne kažem ja da svi privatni fakulteti ne valjaju. Eto uporedi Kallos sa onim faksom na skveru IPIA ili kako već, ma nebo i zemlja ba.
Želiš reći da na privatnim fakultetima nema sposobnih ljudi ili? Poznanica, najbolji đak u Osnovnoj, najbolji đak u srednjoj, upisala Ganićev završila ga, pa master tu, eno je šeta se po Londonu.
Nemoj molim te generalizirati stvari. Znam da zda kadar upisuje privatne fakultete, pa master u Brčkom i slične stvari, ali nije sve tako sivo kao što se čini. Svugdje privatni fakulteti jači od državnih, kod nas obrnuto. U Americi ideš na državni fakultet, ti si luzer, ali dobro, tamo svako ima fakultet

Pa Bakir je imao loše ocjene, gdje je sada

I opet izvodiš neke čudne zaključke. Evo recimo ja sam u društvenim naukama, nikad mi nije išla matematika i neko vidi moju ocjenu iz matematike i odmah kaže šta će on, a vamo upisao fakultet sa društvenim smjerom, niđe veze. U srednjoj školi je išao sa mnom momak koji je imao sve dvice i trice, a matematiku je zakucavao. Eno ga asistent u Sarajevu na matematici

Ja ne mogu uspoređivati fakultete, državne i privatne u potpunosti jer ne znam koju literaturu koriste, ali stoji da većina završava koja nema pojma ili koja ima dobar posao da eto ima i papir.
Nemoj molim te upoređivat naše i američke privatne fakultete.
Druga stvar u Americi su prva dva tri mjesta u svakoj oblasti kvalitetni privatni fakulteti, pa dvadesetak državnih, pa onda ide miks privatnih i državnih. Nije baš svaki privatni kvalitetan al oni koji jesu su top tipa MIT i Caltech, al onda idu Kanzas Tech, UCLA, NYU, Texas AT itd... Ne znam za društvene nauke.
Ima neki lik na građevini na rggfu ja se odvalio smijat kad sam vidio na prijemnom, 5 prosjek matematika i fizika, prosjek ocjena u srednjoj 3.5
Druga stvar u Americi su prva dva tri mjesta u svakoj oblasti kvalitetni privatni fakulteti, pa dvadesetak državnih, pa onda ide miks privatnih i državnih. Nije baš svaki privatni kvalitetan al oni koji jesu su top tipa MIT i Caltech, al onda idu Kanzas Tech, UCLA, NYU, Texas AT itd... Ne znam za društvene nauke.
Ima neki lik na građevini na rggfu ja se odvalio smijat kad sam vidio na prijemnom, 5 prosjek matematika i fizika, prosjek ocjena u srednjoj 3.5

Nullius in verba
Ima nadarenih u nekoj oblasti, nisu svi Ajnštajn da sve znaju.
Meni je glupo bilo da sam kao izborni imao španski ali eto šta se može.
Ps: Španski je najlakši strani jezik za naučiti.
Meni je glupo bilo da sam kao izborni imao španski ali eto šta se može.
Ps: Španski je najlakši strani jezik za naučiti.
Zavrsen Bachelor, idemo na Master. 
Inzenjer elektrotehnike.

Inzenjer elektrotehnike.

Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 27 sep 2016, 14:41, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Keep going. Ne zaboravi izvaditi člansku u zda.
Mah, iskreno sto se tice mog kadra, ne brinem se za dalje, vec sada sam imao nekoliko ponuda od nekih manjih firmica za posao, opcenito u danasnje vrijeme programeri su veoma trazeni, tako da fuck zdaNeutral je napisao/la:Keep going. Ne zaboravi izvaditi člansku u zda.

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Nije neka plata kod nas, tačnije rečeno smiješno. I ne treba ti master na tom fachu.
Radi one windows microsoft ispite kako se već zovu i pod hitno idi van BiH ako znaš programirati.
Ako si prosječan ima uvijek BiH i 800max plata neosiguran dvije godine.
Radi one windows microsoft ispite kako se već zovu i pod hitno idi van BiH ako znaš programirati.
Ako si prosječan ima uvijek BiH i 800max plata neosiguran dvije godine.
Bogami grijesis. Sve zavisi od firme do firme. Poznajem par ljudi, programera sa ETF-a, koji imaju cca. prosjecno 2 hiljade kod nas u BiH u raznim firmama, drzavnim ili ne nebitno, sa strane uvijek mogu uzeti jos koju kintu mjesecno, tako da se to nagura na bas dosta novca za nase standarde. Programer od 800KM moze biti jedino neko ko je zavrsio ITAcademiju u Beogradu za godinu dana, nikako inzenjer sa ETF-a iz Sarajeva, vec sam imao par razgovora za posao kao sto sam rekao, 1200-1500KM je pocetna, ako se uvalis u neku jacu firmu to ide i na 2 hiljade pocetne, a dalje je do tebe. 
Ja sam za varijantu Njemacka ili Austrija, nakon mastera, tamo strasno placaju programere.

Ja sam za varijantu Njemacka ili Austrija, nakon mastera, tamo strasno placaju programere.
Neutral ne brukaj se kad nisi upucen ili si slabo upucen. Za @bodia nema sekiracije. Imam i ja prijatelja sa istim zvanjem,nudili mu posao u toku studija,sad radi,prva mu godina a plata 1.700 tako da jbo bakira i ostale zelene lopovcice.
Bas to, ako se ista u nasoj drzavi dobro placa, to su programeri sa elektrotehnike, fakat znam dosta raje i niko nema ispod 1500KM, a ima ih i sa 2500KM ciste plate, a opet kazem sa strane se moze jos zaraditi dosta dosta para, tako da to izadje na minimalno 2 milje mjesecno, a mnogi i na 3 naguraju.
800KM ne moze imati inzenjer elektrotehnike, to je nebuloza.
800KM ne moze imati inzenjer elektrotehnike, to je nebuloza.
Ma kod nas je obicaj da ljudi lupetaju o svemu iako nisu upuceni u to. Svako se petlja u sve zivo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.