Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Druze moj ja ne izmisljam...na Slatini je zabranjena gradnja vec odavno i zgradu koju je tom cat uradio,pitanje je kako..ispod je yebeni rudnik koji je zatrpan zemljom i otpadnim vodama.SRSlavinovici je napisao/la:Neka angazuju barem 3 firme za vhestacenje da sve bude cisto. Ali nelogicno mi je da je neko htio uloziti 210 miliona KM na zemlji koja tone? Mislim da je ovo rjesenje ok, ako je i 10 miliona ukupno Tusanj, to je 2 miliona u budzet plus nema vise troskova JU Tusanj, svima namireni dugovi i ajde da vidimo kako cemo daljesolinas je napisao/la:Neka angazuju stranu firmu neka procjeni zemljiste.Stadion je na zemlji koja tone....nestabilna je....
Parcela gdje je Merkator 500 000,a Tusanj lupate ciframa od 20 mil,niste normalni.
Tusanj ne vrijedi ni 6,7 miliona sve sa svim sto ima...Svatite da ta parcela TONE,ili je nestabilna u najmanju ruku...Znate li kada zabranjeno gradjenje na Slatini.....sve zajedno klub i stadion moze stati u 10 mil km.
bas tako solinas bolje je za njih davat 350 000 km da se uhljebe njihovi stranacki podobni ljudi, znamo gdje je secer bio i na kojoj listi. Nego da ostane 350 000 u budžetu i da nikne fudbalski hram na onom mjesto kakav je sadsolinas je napisao/la:Druze moj ja ne izmisljam...na Slatini je zabranjena gradnja vec odavno i zgradu koju je tom cat uradio,pitanje je kako..ispod je yebeni rudnik koji je zatrpan zemljom i otpadnim vodama.SRSlavinovici je napisao/la:Neka angazuju barem 3 firme za vhestacenje da sve bude cisto. Ali nelogicno mi je da je neko htio uloziti 210 miliona KM na zemlji koja tone? Mislim da je ovo rjesenje ok, ako je i 10 miliona ukupno Tusanj, to je 2 miliona u budzet plus nema vise troskova JU Tusanj, svima namireni dugovi i ajde da vidimo kako cemo daljesolinas je napisao/la:Neka angazuju stranu firmu neka procjeni zemljiste.Stadion je na zemlji koja tone....nestabilna je....
Parcela gdje je Merkator 500 000,a Tusanj lupate ciframa od 20 mil,niste normalni.
Tusanj ne vrijedi ni 6,7 miliona sve sa svim sto ima...Svatite da ta parcela TONE,ili je nestabilna u najmanju ruku...Znate li kada zabranjeno gradjenje na Slatini.....sve zajedno klub i stadion moze stati u 10 mil km.
Da,bili su ljudi koji su zainteresovani za izgradnju kompleksa,ja neznam kako ti zamisljas 210 mil,ali to nije beton...Pa da kazemo i da je pretjerao,da uljepsa i uvelica,shodno momentu,nije sigurno ispod 100 mil...Dobili bi,
1.stadion
motel
poslovne prostore
kompletno uredjen taj dio Slatine
zaposleno od 200,250 ljudi..
Trebali su da daju stadion Slobodi,i daju koncesiju na 40-50 godina.
Nisu to uradili,znas li zasto.....zato sto u tih 350 000 koje grad izdvaja za stadion,svi imaju tal,koliko ima zaposlenih,kolike su to plate da nas dvojica nemamo cestit wc da pisa.mo![]()
Svi bi dobili otkaz,svi,i nisu dali,pomirite se sa tim da tamo gdje oni nemogu u tal,nece se ni raditi..
Pa nisam ja izlazio sa tom cifrom, ljudi su prema navodima u faktoru htjeli uloziti 210 miliona KM, a ti tvrdis da je to zona slijeganja i da ne vrijedi puno. Boli me kita za Secera i njegovu sinekuru, ja sam samo naveo sta je rjesenje. Niko nece dzaba dati stadion jer rizikuje zatvor i poraz na izborima. Procijeniti vrijednost, priznati ljudima dugove i prodati ostatak, jednostavno rjesenjesolinas je napisao/la:Druze moj ja ne izmisljam...na Slatini je zabranjena gradnja vec odavno i zgradu koju je tom cat uradio,pitanje je kako..ispod je yebeni rudnik koji je zatrpan zemljom i otpadnim vodama.SRSlavinovici je napisao/la:Neka angazuju barem 3 firme za vhestacenje da sve bude cisto. Ali nelogicno mi je da je neko htio uloziti 210 miliona KM na zemlji koja tone? Mislim da je ovo rjesenje ok, ako je i 10 miliona ukupno Tusanj, to je 2 miliona u budzet plus nema vise troskova JU Tusanj, svima namireni dugovi i ajde da vidimo kako cemo daljesolinas je napisao/la:Neka angazuju stranu firmu neka procjeni zemljiste.Stadion je na zemlji koja tone....nestabilna je....
Da,bili su ljudi koji su zainteresovani za izgradnju kompleksa,ja neznam kako ti zamisljas 210 mil,ali to nije beton...Pa da kazemo i da je pretjerao,da uljepsa i uvelica,shodno momentu,nije sigurno ispod 100 mil...Dobili bi,
1.stadion
motel
poslovne prostore
kompletno uredjen taj dio Slatine
zaposleno od 200,250 ljudi..
Trebali su da daju stadion Slobodi,i daju koncesiju na 40-50 godina.
Nisu to uradili,znas li zasto.....zato sto u tih 350 000 koje grad izdvaja za stadion,svi imaju tal,koliko ima zaposlenih,kolike su to plate da nas dvojica nemamo cestit wc da pisa.mo![]()
Svi bi dobili otkaz,svi,i nisu dali,pomirite se sa tim da tamo gdje oni nemogu u tal,nece se ni raditi..
Brate,nema tonjenja za sada,i ne bi trebalo da ga bude,alifukaratz je napisao/la:na Slatini nema vise uopce mjesta za gradnju jer je sve vec izgradjeno. naselje koje se planira je Slatina II i ono se nalazi u zoni 3 (tonjenja koje je kao zaustavljeno?)oko stadiona su naselja Batva, Dragodol, Slatina i sva su u zgradama da postoji tonjenje vec bi bilo napuknuca na zidovima
ako ima neko iz tog dijela grada nek napise imal tonjenja
Upravu si,ko god u Tuzli kaze to je vlasnistvo svih nas,Sloboda je svih nas,ima neku korist ili je jednostavno glup.fukaratz je napisao/la:@Solinas vjeruj mi za Slatinu nema nikakvih problema pa tako ni za Tusanj![]()
@Slavinovici de da sacekamo da prodju ovi nesretni izbori pa da znamo na cemu smo, sto se mene tice nek Azmir privatizuje klub pa nek se dogovara sa nadleznim strukturama kako i sta da rade
Jel moguće da su toliko slijepi pored očiju i da nisu vidjeli glupani da bi imali koristi od toga, ako su već zapeli da ne daju Tušanj, nikakvog gubitka ne bi imali kada bi dalu zemlju na koncesiju...Zadnje im bilo dabogda. A jasno je već odavno da nas samo privatizacija može iščupat.xeksor je napisao/la:Moze se angazovat sta hoće, al lijepo je farao rekao da doj je on na vlasti neće dat stadion nikome. Drugo, Husić nikada nije htjeo privatizaciju slobode ko kluba, Javno jest ponudio da usred rijesavanja vlasničkih struktura da napravi stadion u rekordnom roku. To je odbijeno glat, Cak ljudi koji su bliži husiću nudio je da napravi Stadion dole negdje u industrijskoj zoni kapaciteta 30 000 km, uz trening centtar, hotele, trzni centar, itd, samo da mu opstina da na koncesiju zemlju , glat je odbijeno. Ljudi covjek ima para, on sad moze da hoće uvest slogu u prvu liguu, kupit igrace, trenere i napravit ga evropskim klubom, al on to ne zeli. Normalno je da on uz privatizaciju slobode kupuje kakav takav brend, al moramo zaboravljat i radosiljat se komunističkih sportskih kolektiva koje je drzava finansirala. Privatizacija je neminovna e sad je na nasim gratskim ocima da bude korisna ako neko to zeli ili da propadnemo .
NECEMO MAMICA U TUZLI !!!!!katarakta je napisao/la:Vjerujem da velika vecina navijaca ne bi imala nista protiv da Azmir privatizira klub. Osim dupke punog sjevera
Džidić je uzeo keša u inostranstvu, da mu iduce tri generacije ne mogu potrositi i da hoce. U Slobodu je dosao cisto radi Azmira, a pare mu uopste nisu bitne. Prosle sezone dok je bio u Celiku on je platio komplet pripreme, par plata podijelio, kotizacije....fukaratz je napisao/la: frajer je uzeo na ruke od Azmira finih para zajedno sa Karicem i sad lagano mogu oboica u penziju
Nemas pojma. Avaz je kupio zemljiste velicine 6.490m2 za 7.823.320 KM.solinas je napisao/la:Neka angazuju stranu firmu neka procjeni zemljiste.Stadion je na zemlji koja tone....nestabilna je....
Znas li ti kakvu je parcelu grad dao Merkatoru za 500 000....i na kakvoj lokaciji....nemam.nick je napisao/la:Nemas pojma. Avaz je kupio zemljiste velicine 6.490m2 za 7.823.320 KM.solinas je napisao/la:Neka angazuju stranu firmu neka procjeni zemljiste.Stadion je na zemlji koja tone....nestabilna je....
Dimenzije glavnog terena su 104x66 metara sto znaci da samo povrsina terena iznosi 6.864m2. Pored toga, povrsina oko terena iznosi 1.062m2, sto ukupno iznosi 7.926m2.
Na to dodaj veliki pomocni teren dimenzija 96x64m odnosno 6.144m2, te mali pomocni teren dimenzija 42x25m sto je 1050m2, te drugi mali pomocni teren 40x25m odnosno 1000m2. Sveukupno, pomocni tereni iznose 8.196m2.
Dakle, samo ovo iznosi 16.122m2, sto je 2.48 puta vece zemljiste naspram Avazovog u centru grada koji je kostao 7.82 miliona KM. Na sve ovo jos treba dodati tribine koje koje nesto vrijede, te objekte unutar stadiona.
Istina, Tusanj nije centar grada, ali nije tacno da ne vrijedi ni 6-7 miliona, vec vrijedi minimum 25 miliona. Pozdrav.
Kakvo Sarajevo. Govorim o Avaz - Robot centru u Tuzli, preko puta Cipelica. A to sto je dao parcelu za 500.000 KM bi bilo za zatvora u nekoj normalnoj drzavi.solinas je napisao/la:Znas li ti kakvu je parcelu grad dao Merkatoru za 500 000....i na kakvoj lokaciji....nemam.nick je napisao/la:Nemas pojma. Avaz je kupio zemljiste velicine 6.490m2 za 7.823.320 KM.solinas je napisao/la:Neka angazuju stranu firmu neka procjeni zemljiste.Stadion je na zemlji koja tone....nestabilna je....
Dimenzije glavnog terena su 104x66 metara sto znaci da samo povrsina terena iznosi 6.864m2. Pored toga, povrsina oko terena iznosi 1.062m2, sto ukupno iznosi 7.926m2.
Na to dodaj veliki pomocni teren dimenzija 96x64m odnosno 6.144m2, te mali pomocni teren dimenzija 42x25m sto je 1050m2, te drugi mali pomocni teren 40x25m odnosno 1000m2. Sveukupno, pomocni tereni iznose 8.196m2.
Dakle, samo ovo iznosi 16.122m2, sto je 2.48 puta vece zemljiste naspram Avazovog u centru grada koji je kostao 7.82 miliona KM. Na sve ovo jos treba dodati tribine koje koje nesto vrijede, te objekte unutar stadiona.
Istina, Tusanj nije centar grada, ali nije tacno da ne vrijedi ni 6-7 miliona, vec vrijedi minimum 25 miliona. Pozdrav.
Frajer hladno poredi cijene u Sarajevu i Tuzli...
Neozbiljan si. Znas kada ce dobiti 25 mil.Nikad.
Mogu dobiti 2 mil na koncesiju od 40-50 godina,ili eventualno 5,6 u trajno vlasnistvo da ide.
Naravno uz izgradnju stadiona i pratecih objekata taj dio bi dobio sasvim drugi izgled i percepciju grada.I to je maksimalno sto mogu dobiti.
Pa ljudi ti pisu sta im je sve nudjeno da daju zemlju u koncesiju u industrijskoj zoni i odbili su...to su igre vece od investicija i napretka to je kriminal veliki razmjera.Ne komentarisi ono u sta nisi upucen pogotovo u Tuzli jer nemas pojma.
Dakle, jos jednom. Avaz je u centru Tuzle zemljiste (livada) velicine 6.490m2 kupio za 7.823.320 KM, a Tusanj sa minimalno 16.122m2 (od cega ima sasvim solidna umjetna trava povrsine 8.196m2) ne moze biti 5-6 miliona kako ti pises. Lijep pozdrav.Na javnom otvaranju ponuda prispjelih na konkurs (10. august 2007. godine), objelodanjeno je da je, osim "Avaza", ponudu u visini od 7.115.000 KM dostavila i kompanija "Melain" d.o.o. Sarajevo, dok su "Tehnograd Company" d.o.o. Tuzla i "OS-Petrol" d.o.o. Srebrenik zajednički ponudili 6.000.199 KM.
"Tehnograd" d.o.o. Tuzla za spomenuto zemljište ponudio je 4.521.000 KM, dok je najnižu cijenu (4.120.000 KM) ponudio "Robot komerc" d.o.o. Sarajevo. Otvorene i ponude za prodaju građevinskog zemljišta na lokalitetu stare željezničke stanice u Tuzli za gradnju objekta 03, za koji su najveći iznos (4.230.954 KM) zajednički ponudili "Tehnograd Company" i "OS Petrol". Kompanija "ALG Group" ponudila je 3.600.000, "Melain" 3.554.460, "Tehnograd-Inžinjering" Tuzla 3.321.000.00, a preduzeće "Zejćirović" iz Čelića 2.860.000 maraka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.