nisam to znaonerminh74 je napisao/la:Dnevni avazKK_Bosna je napisao/la:Koji menager?
Sent from my HTC One A9 using Tapatalk
NIHAD ĐEDOVIĆ Krivo mi je što neću igrati na Eurobasketu
Ne može nastupati u dresu BiH
NIHAD ĐEDOVIĆ Krivo mi je što neću igrati na Eurobasketu
Objavljeno: 25. 07. 2015 - 17:31
Uvijek se odazivao i igrao punim žarom. Nikad se ni na šta nije žalio. Smještaj, dnevnice, minutaža... sve ono što, kao prema tradiciji, izaziva najveće nezadovoljstvo kod igrača, njega nije doticalo.
Čak je vlastitim novcem gasio požare kada je reprezentaciji prijetio finansijski slom na Evropskom prvenstvu prije dvije godine u Sloveniji...
Izlazio jači
Zbog toga je kao grom iz vedra neba odjeknula vijest da se jedan od najboljih košarkaša naše zemlje Nihad Đedović odrekao državljanstva Bosne i Hercegovine kako bi dobio njemačko!
Time je, automatski, zatvorio sebi i vrata bh. tima, koji je prije dva dana počeo pripreme za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. U razgovoru za "Dnevni avaz" nakon što je posjetio reprezentativni kamp na Ilidži Nihad, prvi put u medijima, pojašnjava kako se desilo da ostane bez prava nastupa za BiH.
- U najkraćem, nisam imao potpune informacije. Prvo pitanje mom agentu kada sam trebao dobiti njemački pasoš bilo je da li mogu i dalje igrati za reprezentaciju BiH. Mislili smo da mogu, jer i dalje imam bh. košarkaško državljanstvo, ali je ispalo drugačije.

al opet, nije nihad glupa ovcica pa da ne zna proceduru za nastup za repku... znaci prije tekme se delegatu pokazuju pasosi zemlje i na osnovu toga se igra... dakle znao je ako nema pasosa = nema ni nastupa
nekako mislim da se nihad tu prao i vadio na miska... valjda je sljedeci novinarski korak nazvati miska i pitati zasto je to (ako je rekao) rekao nihadu kad i on zna kakva je procedura...