Tuzlanski Chat

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Probisvjet
Kontakt:

Re: Tuzlanski Chat

Post Postao/la Probisvjet » 26 sep 2016, 11:24

SDP otvorio više lažnih profila na Facebooku nego Jasmin Imamović radnih mjesta!
Saopćenjem za javnost oglasio se Gradski odbor SBBBiH Tuzla.

Nimalo iznenađeni lažnim i kriminalnim korištenjem imena Veterana Slobode kako bi u svom stilu još jednom „spinovao“ javnost i postigao političke ciljeve pa makar i izazivanjem nereda kada već nema ništa konkretno obećati, jasno nam je da odlazeći gradonačelnik Jasmin Imamović zapravo od samog početka izborne kampanje koristi iste metode.

U organizaciji njegovih isprepadanih poslušnika otvorene su stotine lažnih profila sa samo jednim ciljem – još jedanput isprati pamet građanima Tuzle i uvjeriti ih da ne vide ono što odavno vide, a to je da Tuzla zaslužuje promjenu i to ovog puta vrlo konkretnu u liku i djelu mladog Tuzlaka, menadžera koji voli svoj Grad i želi mu pomoći!

Da sve bude još gnusnije nije trebalo mnogo vremena da mladi ljudi počnu pričati kako su prepoznali i kćerke i sinove podobnih kadrovnika koji na način lažnog komentarisanja po društenim mreža žele sačuvati ono što je oteto Tuzli i građanima Tuzle – njihove institucije koje je Bahrudin Bato Hadžiefendić odlučio konačno otključati i vratiti narodu poslije 2. oktobra!

Iako neki naglašavaju da se plaše nereda, Gradski odbor SBB-a Tuzla se ne brine da će doći do toga jer poznaje Tuzlake koji su se uvijek dostojanstveno ponašali prema svima i ne sumnjamo da će tako ostati i u budućnosti. Mi vjerujemo našim građanima.
Svjesni smo da su sada sve maske pale, ni provjerene metode „spinovanja“ ne pomažu. I kao što u debati reče i sama voditeljica – gotovo je gospodine Imamoviću!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 26 sep 2016, 11:31

"KOME DA OSTAVIM GRAD, NEMAM KOME"... Ahahahahahahahahahahahahahahahahha :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 26 sep 2016, 11:41

staragarda je napisao/la:"KOME DA OSTAVIM GRAD, NEMAM KOME"... Ahahahahahahahahahahahahahahahahha :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
"Ukoliko Vam pripadne i naredni mandat, planirate li uvesti određene promjene na relaciji građani-gradonačelnik?

- Ja sam naslijedio običaj koji sam smatrao feudalnim, a to je da kao neki feudalac primate građane."

Hladno nas frajer nazva kmetovima. :puke:
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 26 sep 2016, 11:46

wobly92 je napisao/la:
staragarda je napisao/la:"KOME DA OSTAVIM GRAD, NEMAM KOME"... Ahahahahahahahahahahahahahahahahha :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:
"Ukoliko Vam pripadne i naredni mandat, planirate li uvesti određene promjene na relaciji građani-gradonačelnik?

- Ja sam naslijedio običaj koji sam smatrao feudalnim, a to je da kao neki feudalac primate građane."

Hladno nas frajer nazva kmetovima. :puke:
Ja bolan...ahahahahahahahahahahahahahahahahha.... Kakav kloc,led te j e b o :rol:

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 26 sep 2016, 12:25

Je li moguce sve ovo,mozda sanjam. ... :roll:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 26 sep 2016, 16:33

Istina je ovo za lazne profile. Kad pogledas nesto na FB-u u vezi Slobode, uvijek uz stranu Jasmina i grobara stane 2-3 profila, koja su napravljena na isti dan :D Bez svojih slika. Crveno-Crni, Amir fkr Slatina i tako nesto :)

Tuzlanski nadrealizam - stranica na fejsu. Izbacivali, smijesne stvari, ali samo blate i ismijavaju SBB-SDA Batu. Opalio im lajk, dok juce nisam vidio da izlazi kao placeni oglas, a niko nije budala iz zayebancije napravljenu stranicu placati. Znaci Jasko debelo koristi ovaj FB. :mrgreen:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 26 sep 2016, 17:31

Pa covjece na svakom otvaranju bilo cega je Jasmin kao glavni i odgovorni pokretac. Sad i ovaj ZOO vrt, koji je inicijativa, realizacija i vlasnistvo BINGA.
Ako se dobro sjecam, vise od 5 godina je proslo otkako je Jasmin najavljivao ZOO vrt na Ilincici, koji ce biti u vlasnistvu grada. A na kraju niti je taj "projekat" (tj. laz) realizovao niti je odrzao postojeci na Banji. A sad mudruje i hvali se svim ovim sto BINGO radi za Tuzlu, radna mjesta, city centar, zoo vrt, i sta sve ne... koja lazovcina covjece, vjerovat ne mogu da je imao moju neizmjernu podrsku i glas... ober prevarant...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 26 sep 2016, 17:48

Beduin je napisao/la:Pa covjece na svakom otvaranju bilo cega je Jasmin kao glavni i odgovorni pokretac. Sad i ovaj ZOO vrt, koji je inicijativa, realizacija i vlasnistvo BINGA.
Ako se dobro sjecam, vise od 5 godina je proslo otkako je Jasmin najavljivao ZOO vrt na Ilincici, koji ce biti u vlasnistvu grada. A na kraju niti je taj "projekat" (tj. laz) realizovao niti je odrzao postojeci na Banji. A sad mudruje i hvali se svim ovim sto BINGO radi za Tuzlu, radna mjesta, city centar, zoo vrt, i sta sve ne... koja lazovcina covjece, vjerovat ne mogu da je imao moju neizmjernu podrsku i glas... ober prevarant...
Svakog varalica stigne uhvatit ispod ruke za slikanje :urnebes: :rol:.... Pa kakav prevarant , jbt :urnebes:...ko iz Alan Forda

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 26 sep 2016, 17:52

oba djeda mu bila u domobransko-dobrovoljačkoj pukovniji, on proziva Batu i njegovog djeda :bow:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 26 sep 2016, 18:08

Rimes87 je napisao/la:
ASD je napisao/la:Koja je stranka Mujkanovic?
Nezavisni kandidat.

Sent from my D6603 using Tapatalk
:D

Ma lik je vidim pravo dobar s Jasminom jer je usao u Slobodu, a znam da je imao sa SDA unosnih poslova prije par godina, 30 kilometara od Tuzle.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 26 sep 2016, 18:47

Tuzla je odavno zavijena u crno
Jasmin Imamović klasični je diktator koji godinama inkvizitorski progoni ili ekskomunicira pamet iz ovog grada, koji nije Tuzlak i koji mrzi Tuzlu i sve tuzlansko, koji je navrat-nanos pobjegao iz “voljenog” grada tokom februarskih protesta 2014. godine, koji i mojim parama dodjeljuje književne nagrade kojekakvim literarnim vucibatinama

U kvartu u kojem sam nekoć živio, htio ili ne htio, upoznao sam sve dječake i djevojčice iz generacije mog sina. Bilo je među njima podosta bistre i darovite djece. Pamtim, tako, Ajdina. Krhak, sićušan, tih i nenametljiv dječak. Ničim se nije isticao, osim kada bi igrao nogomet. Tada bi se, onako krhak, na moje iznenađenje, transformirao u razjarenog dobermana: igrao je agresivno, napadački, rastrčan kao osica, a izgubljenu loptu nastojao je pošto-poto vratiti u posjed. I uspijevao je.

Tokom godina, uočio sam da Ajdin od druge polovice mjeseca maja ne ide u školu. Po cijeli je dan igrao nogomet ili košarku. Jednom, kada mi je prišao i pozdravio me, pitao sam ga zašto ne ide na nastavu. “Znate, ja sam najbolji učenik u školi pa me svake godine oslobode nastave dvadesetak dana ranije. Nagrade me tako za uspjeh u školi i osvojene medalje na takmičenjima iz matematike i fizike.”

Ajdina i slične njemu godinama nisam vidio. Sklonjeni su. Iz te generacije, u kvartu u kojem sam nekoć živio, nema više bistre i darovite djece. Oni koji to nisu, a ostali su u gradu, stasali su u klošare i besposličare ili, u “sretnijoj” varijanti, u teške hamale koji za bijednu platu crnče kod nekog od lokalnih robovlasnika, bez fiksnog radnog vremena i slobodnih dana za odmor. A kako biti rob nije nimalo ugodno, i moj sin, premda bez iskustva s robovlasnicima, pakira kofere. Odredište: bilo gdje. Neka mu je sa srećom. Ostane li ovdje, hejteri Tuzle i Tuzlaka isisat će mu posljednju kap krvi i bez milosti ga nogirati kao potrošenu krpu. Ali, neće moći. Ne da otac. Iliti – ja. E zato moj sin ide bilo gdje, da vam popis kroz popis.

Zašto popis? Pa, zato što je Tuzla “kraća” za dvadeset hiljada stanovnika u odnosu na prethodni popis iz 1991. godine. Previše za ionako mali grad, odnosno palanku koja, nastavi li se odliv pametnih glava, a hoće, žurno grabi ka statusu beznačajne, mediokritetske selendre. Kome takvo stanje odgovara, nije pitanje za milion dolara. Čak niti za jedan dolar. Sve je jasno: cilj je izopćiti iz javnog života pametne, misleće glave i iskreirati svekoliko mediokritetsko ozračje u kojem neizrasli lokalni politički i ini moćnici jedino mogu funkcionirati.

Drukčije ne, jer inteligentni ljudi ponajčešće nisu poslušni i nekako im je najdraže misliti svojom, a ne tuđom glavom, što, opet, kod neizraslih i bezidejnih vlastodržaca producira stanje duboke paranoje i, posljedično tome, težnju da se takvih, mislećih i neposlušnih, čim prije i bilo kako riješe. I dobro im ide, nažalost ili srećom, ovisno o tome iz kojeg se i čijeg ugla gleda.

No, ipak, treba biti pošten pa ustvrditi kako Tuzla bolje ni ne zaslužuje.

“Tuzla je najstariji grad u Evropi s kontinuitetom življenja”, “Tuzla je centar proze u Jugoistočnoj Evropi”, “Tuzla je bastion antifašizma”, i u novije vrijeme: “Tuzla je grad koji se ne da zaviti u crno.” Eh, da! I ovo: “Tuzla je grad ljubavi, a ljubav je kosmička energija.”

Ove raspamećene izjave izrečene su iz usta tuzlanskog gradonačelnika Jasmina Imamovića, klasičnog diktatora koji, pogubljen u vremenu i prostoru, funkcionira, jer ne zna drukčije, po principu: “Ko nije sa mnom, taj je protiv mene.” Ovo su izjave čovjeka koji godinama inkvizitorski progoni ili ekskomunicira pamet iz ovog grada, a to što radi imputira političkim oponentima; čovjeka koji nije Tuzlak i koji mrzi Tuzlu i sve tuzlansko; čovjeka za kojeg je Selim Bešlagić javno izjavio da je njegova, Selimova, najveća greška u životu; čovjeka koji je navrat-nanos pobjegao iz “voljenog” grada tokom februarskih protesta 2014. godine; čovjeka koji je neslužbenom fetvom, od uha do uha, meni i meni sličnima zatvorio sva vrata u mom rodnom gradu; čovjeka koji i mojim parama dodjeljuje književne nagrade (čast rijetkim izuzecima) kojekakvim literarnim vucibatinama. E, takvog čovjeka Tuzlaci svojim glasovima petnaest godina održavaju na gradonačelničkoj poziciji, a kako stvari stoje, osmjehuje mu se novi mandat.

Dakle, što jest-jest, nije do kulturalnog arbitra i književnog poduzetnika Jasmina Imamovića. On je naprosto mjera stvari i živi dokaz da s ovim gradom definitivno nešto nije u redu.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 27 sep 2016, 08:54

Aerials je napisao/la:oba djeda mu bila u domobransko-dobrovoljačkoj pukovniji, on proziva Batu i njegovog djeda :bow:
o ovom bi se dalo diskutovati uzimajuc u obzir vremenski okvir.
u tom periodu zvanicna vojska su bili domobrani.
u partizane si se morao odmetnut (kao recimo moja oba djeda) :mrgreen:
i ta domdo pukovnija je isprva i bila formirana radi zastite muslimanskog zivlja sjeveroistocne bosne od strane cetnika, kako su ih kasnije iskoristili zna se... isto tako se i zna da je veliki broj muslimana presao u partizane nakon oslobodjenja tuzle.
radomir konstantinovic ga je imao pravo u svakom slucaju :salut:

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 27 sep 2016, 08:56

Probisvjet je napisao/la:Tuzla je odavno zavijena u crno
Jasmin Imamović klasični je diktator koji godinama inkvizitorski progoni ili ekskomunicira pamet iz ovog grada, koji nije Tuzlak i koji mrzi Tuzlu i sve tuzlansko, koji je navrat-nanos pobjegao iz “voljenog” grada tokom februarskih protesta 2014. godine, koji i mojim parama dodjeljuje književne nagrade kojekakvim literarnim vucibatinama

U kvartu u kojem sam nekoć živio, htio ili ne htio, upoznao sam sve dječake i djevojčice iz generacije mog sina. Bilo je među njima podosta bistre i darovite djece. Pamtim, tako, Ajdina. Krhak, sićušan, tih i nenametljiv dječak. Ničim se nije isticao, osim kada bi igrao nogomet. Tada bi se, onako krhak, na moje iznenađenje, transformirao u razjarenog dobermana: igrao je agresivno, napadački, rastrčan kao osica, a izgubljenu loptu nastojao je pošto-poto vratiti u posjed. I uspijevao je.

Tokom godina, uočio sam da Ajdin od druge polovice mjeseca maja ne ide u školu. Po cijeli je dan igrao nogomet ili košarku. Jednom, kada mi je prišao i pozdravio me, pitao sam ga zašto ne ide na nastavu. “Znate, ja sam najbolji učenik u školi pa me svake godine oslobode nastave dvadesetak dana ranije. Nagrade me tako za uspjeh u školi i osvojene medalje na takmičenjima iz matematike i fizike.”

Ajdina i slične njemu godinama nisam vidio. Sklonjeni su. Iz te generacije, u kvartu u kojem sam nekoć živio, nema više bistre i darovite djece. Oni koji to nisu, a ostali su u gradu, stasali su u klošare i besposličare ili, u “sretnijoj” varijanti, u teške hamale koji za bijednu platu crnče kod nekog od lokalnih robovlasnika, bez fiksnog radnog vremena i slobodnih dana za odmor. A kako biti rob nije nimalo ugodno, i moj sin, premda bez iskustva s robovlasnicima, pakira kofere. Odredište: bilo gdje. Neka mu je sa srećom. Ostane li ovdje, hejteri Tuzle i Tuzlaka isisat će mu posljednju kap krvi i bez milosti ga nogirati kao potrošenu krpu. Ali, neće moći. Ne da otac. Iliti – ja. E zato moj sin ide bilo gdje, da vam popis kroz popis.

Zašto popis? Pa, zato što je Tuzla “kraća” za dvadeset hiljada stanovnika u odnosu na prethodni popis iz 1991. godine. Previše za ionako mali grad, odnosno palanku koja, nastavi li se odliv pametnih glava, a hoće, žurno grabi ka statusu beznačajne, mediokritetske selendre. Kome takvo stanje odgovara, nije pitanje za milion dolara. Čak niti za jedan dolar. Sve je jasno: cilj je izopćiti iz javnog života pametne, misleće glave i iskreirati svekoliko mediokritetsko ozračje u kojem neizrasli lokalni politički i ini moćnici jedino mogu funkcionirati.

Drukčije ne, jer inteligentni ljudi ponajčešće nisu poslušni i nekako im je najdraže misliti svojom, a ne tuđom glavom, što, opet, kod neizraslih i bezidejnih vlastodržaca producira stanje duboke paranoje i, posljedično tome, težnju da se takvih, mislećih i neposlušnih, čim prije i bilo kako riješe. I dobro im ide, nažalost ili srećom, ovisno o tome iz kojeg se i čijeg ugla gleda.

No, ipak, treba biti pošten pa ustvrditi kako Tuzla bolje ni ne zaslužuje.

“Tuzla je najstariji grad u Evropi s kontinuitetom življenja”, “Tuzla je centar proze u Jugoistočnoj Evropi”, “Tuzla je bastion antifašizma”, i u novije vrijeme: “Tuzla je grad koji se ne da zaviti u crno.” Eh, da! I ovo: “Tuzla je grad ljubavi, a ljubav je kosmička energija.”

Ove raspamećene izjave izrečene su iz usta tuzlanskog gradonačelnika Jasmina Imamovića, klasičnog diktatora koji, pogubljen u vremenu i prostoru, funkcionira, jer ne zna drukčije, po principu: “Ko nije sa mnom, taj je protiv mene.” Ovo su izjave čovjeka koji godinama inkvizitorski progoni ili ekskomunicira pamet iz ovog grada, a to što radi imputira političkim oponentima; čovjeka koji nije Tuzlak i koji mrzi Tuzlu i sve tuzlansko; čovjeka za kojeg je Selim Bešlagić javno izjavio da je njegova, Selimova, najveća greška u životu; čovjeka koji je navrat-nanos pobjegao iz “voljenog” grada tokom februarskih protesta 2014. godine; čovjeka koji je neslužbenom fetvom, od uha do uha, meni i meni sličnima zatvorio sva vrata u mom rodnom gradu; čovjeka koji i mojim parama dodjeljuje književne nagrade (čast rijetkim izuzecima) kojekakvim literarnim vucibatinama. E, takvog čovjeka Tuzlaci svojim glasovima petnaest godina održavaju na gradonačelničkoj poziciji, a kako stvari stoje, osmjehuje mu se novi mandat.

Dakle, što jest-jest, nije do kulturalnog arbitra i književnog poduzetnika Jasmina Imamovića. On je naprosto mjera stvari i živi dokaz da s ovim gradom definitivno nešto nije u redu.
mala primjedba, kod ovakvih tekstova bih volio vidjet i potpis autora..
osim ako sam forumas nije potpisnik istih :salut:

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 27 sep 2016, 13:48

**** sunce, Jasmin je svašta, al Jasmina prozivat za radna mjesta koja su u nadležnosti TK je idiotizam.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 27 sep 2016, 13:54

Heller je napisao/la:**** sunce, Jasmin je svašta, al Jasmina prozivat za radna mjesta koja su u nadležnosti TK je idiotizam.
Nije tacnio da nije u nadleznosti. Moj poznanik dosao iz Svedske, htio napraviti jedan vid obrta i zaposliti tri cetiri radnika. U opcini mu rekli da nema tog zanimanja. I covjek odustao. Direktan krivac jer nije htio primiti covjeka. Nije neko veliko ulaganje, do 50,000KM ali ta tri koja bi bila zaposlena, za njh licni je vise nego dobro. Hranili bi porodicu i skolovali djecu. Uz to jos htio zaposliti ratne veterane.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 27 sep 2016, 13:56

Probisvjet je napisao/la:
Heller je napisao/la:**** sunce, Jasmin je svašta, al Jasmina prozivat za radna mjesta koja su u nadležnosti TK je idiotizam.
Nije tacnio da nije u nadleznosti. Moj poznanik dosao iz Svedske, htio napraviti jedan vid obrta i zaposliti tri cetiri radnika. U opcini mu rekli da nema tog zanimanja. I covjek odustao. Direktan krivac jer nije htio primiti covjeka. Nije neko veliko ulaganje, do 50,000KM ali ta tri koja bi bila zaposlena, za njh licni je vise nego dobro. Hranili bi porodicu i skolovali djecu. Uz to jos htio zaposliti ratne veterane.
Dobro u općini mu rekli, hajmo dalje, od drugarice stara dovela strance, sve završili u opštini, opet nema zanimanja, zašto nema zato što to usvaja Vlada Federaciej koncesije i slično, kao i šifre zanimanja i ostalo, Jasmin samo štanca dio dozvola.
Nullius in verba

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 27 sep 2016, 15:09

Heller je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:
Dobro u općini mu rekli, hajmo dalje, od drugarice stara dovela strance, sve završili u opštini, opet nema zanimanja, zašto nema zato što to usvaja Vlada Federaciej koncesije i slično, kao i šifre zanimanja i ostalo, Jasmin samo štanca dio dozvola.
Kako izmisli djeci posao u federalnoj firmi?

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 27 sep 2016, 15:17

Probisvjet je napisao/la: Kako izmisli djeci posao u federalnoj firmi?
E o tome možemo pričati, al o Jasminovoj marginalnoj ulozi u kreiranju poslova ne.
Nullius in verba

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 27 sep 2016, 15:21

Heller je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la: Kako izmisli djeci posao u federalnoj firmi?
E o tome možemo pričati, al o Jasminovoj marginalnoj ulozi u kreiranju poslova ne.
Jasmin je lazov al' bolesni. Kaze kanton nije izdvajao. Dodjose njegovi SDP i Causevic u kanton, pa qaru izdvoji za Slobodu i uopste za sport.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 27 sep 2016, 15:25

I to je tačno. Čaušević i njegova vlada su bile prave ikebane, ukras, ama baš ništa nisu uradili. Da ne pričamo o Bijediću i ostalim koji kurcem nisu mrdnuli da bi se sredstva bolje raspoređivala.
Nullius in verba

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.