Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- FaustinoAsprilla
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
Ne znam čemu toliko buke oko utakmice široki - sarajevo sinoć , bilo je grešaka na obe strane ali rezultat najerealniji . Samo idiot može kategorički tvrdit da je wagner bio u offsideu kod gola menala . Moj je dojam da je desni stoper sarajeva zakazao i ostao najblizi golmanu . kut je skroz los i oni koji sude na osnovu one linije koju povlace pa mislim hahaha
i da je greska suca ne mozes rec da je namjerna .
isto tako , pandza je zasluzio ne jedan nego dva crvena kartona . na kraju rezultat realan .
usput sam gledao i zelju na areni , ono sto je komentator reako da je glavni sudac svirao offside na svoju ruku , mislim da je covjek svirao faul u napadu koji je bio . valjalo bi ako ima snimka da vidimo sta signalizira .
isto tako , pandza je zasluzio ne jedan nego dva crvena kartona . na kraju rezultat realan .
usput sam gledao i zelju na areni , ono sto je komentator reako da je glavni sudac svirao offside na svoju ruku , mislim da je covjek svirao faul u napadu koji je bio . valjalo bi ako ima snimka da vidimo sta signalizira .
- UltrasNotRed
- Kontakt:
Definitivno si pogodio. Hebo sudjenje, vazno je da Siroki nije izgubio, a nikad losiji. Kada jucer nisu popusili tesko ce ikada, ocekuju se bolji dani. U svakom slucaju Zrinjski je fantasticno profitirao od Sirokog, 8 bodova ispred sarajeva je i vise vec dobra prednost, njima ide derbi i dolaze u Mostar. Rasplet je vrlo brzo, Radnik i Mladost je glupo racunati, oni su ipak nivo ispod, Zeljo puno kasni i ima raspored koji ne daje nadu.FaustinoAsprilla je napisao/la:Ne znam čemu toliko buke oko utakmice široki - sarajevo sinoć , bilo je grešaka na obe strane ali rezultat najerealniji . Samo idiot može kategorički tvrdit da je wagner bio u offsideu kod gola menala . Moj je dojam da je desni stoper sarajeva zakazao i ostao najblizi golmanu . kut je skroz los i oni koji sude na osnovu one linije koju povlace pa mislim hahaha
usput sam gledao i zelju na areni , ono sto je komentator reako da je glavni sudac svirao offside , mislim da je covjek svirao faul u napadu koji je bio .
Vita est militia
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?
Nije tačno, signalizirao je ofsajd, kasnije je podigao ruku u znak izvinjenja.FaustinoAsprilla je napisao/la: usput sam gledao i zelju na areni , ono sto je komentator reako da je glavni sudac svirao offside na svoju ruku , mislim da je covjek svirao faul u napadu koji je bio . valjalo bi ako ima snimka da vidimo sta signalizira .
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
ne kuzim ovakve i slicne komentre, pa yebote sudije grijese i svim ligama, u ligi prvaka, na evropskim i svjetskim prvenstvima, i mi bi sada da ovdje tražimo dlaku u jajetu. Problem je sto mi svi, ili barem vecina misle da su greske namjerne, ali je to vec do naseg mentaliteta..Addict je napisao/la:Da li je moguće, ono teoretski, iako savez to nikad neće uraditi, ali da li je moguće da se klubovi pobune i da se dovedu strane sudije, kao ono poslije rata čini mi se da je bilo tako. Znači da se dovedu strane sudije da sude. Znam sa neće nikad to uraditi ali mislim da je to jedino rješenje jer je ova liga cirkus živi. Čemu ulaganje, čemu plaćanje igrača, ulaganje u omladinske selekcije, pripreme, karantini, čemu sve kad oni skroje rezultat. Od cijele lige barem jedna utakmica u kolu je potpuno neregularna, direktno skrojena greškama koje su prečeste da bi bile greške.
Volim te Bosno!!!
Problem je sto vec preko 20 godina isti ljudi vodje sudjenje. Salem Prolic koji je prije rata dobijao batine po gradu za izjave volim FKS vise nego majku rodjenu.Evolve je napisao/la:Ovdje si 100% upravu. Ovo sa Valjićem poslje utakmice što se dešavalo više kulminacija grijeha prošlih sudjenja, pustih Šehića, Bjelica, Skakića, i sinoc Valjića. Možda najmanje njega samog sinoć, al eto. Sudije definitivno nisu dorasle, 1000%. Pa uzmimo prošlo kolo, gdje su sudije DIREKTNO znači DIREKTNO odlucile rezultate na POLA mečeva kola, znači svojim greškama.bhsport je napisao/la:Ovo sa Vajicem me ne cudi, covjek je stvarno imao dosta kikseva i stice se utisak da to namjerno radi.
Evo pitari kukaju na sudjenje a iz cistog ofsajda su dobili Olimpic i tada nema kuknjave.
Sve dok Siroki ne skoci kada se njima silji i buni se ili bilo koji od klubova nista od nas nema i slobodno mogu reci da su sudije najslabije karike lige 12.
Onaj Zelju protiv Olimpica ubi, jucer nam indirekt cist ne svira.
I oni su ljudi, griješit će se, nekažem, al brate mili kad imaš sudca, koji je kažnjen 8 kola, vrati se odsudi 2-3 kola pa opet kažnjen 5 kola i sve tako. To nije riješenje, jednostavno sudac nije dobar, i treba ga škartat. Al u nas to tako neide. Nek sudi dok necrkne on ili BiH nogomet snjim.
Dokle god klubovi budu potpisivali preko noći papire o regularnosti lige, dokle god se budu ismijavali svaki istupi protiv sudačkih grešaka, pomoz nam Bog svima, jer ova liga neće naprijed.
Što se tiče utakmice same sinoć, tipična utakmica Širokog, postaje trademark, povedeš, pa primiš. Sarajevo zasluženo odnosi bod sa Pecare, borbena igra uz igrača manje 60min, naše greške u obrani i to je to.
Totalni remont sudacke organizacije i saveza, pa hajmo malo zarotirat i Pilava i Bakovica i kompaniju.
Zatim ovi u emisiji pregled premijer lige, tacno se vidi od onih linija u Sirokom prosle godine da ne smiju nista reci protiv saveza i njihove politike. Pa kad je bila neka hajka na Jakupovica, Bjelicu, Vajica koje stiti savez. Ljudi srljaju iz greske u gresku a bez sankcija.
I opet kazem kada to nadlezni ne sankcionisu desi se ovo sr.a.nj.e sto se sinoc desilo, nisu ljudi ovce.
Krivci su i predstavnici klubova koji nemaju udruzenje prvoligasa, jer svako vuce svoje interese. Evo Sarajevo ce kukati na sudjenje kao pred derbi pa ce imati igraca vise u derbiju 60 minuta. Dok se svi ne pobune na lose sudjenje pa i kada ide njima u korist necemo imati napretka na tom planu.
Pa srbi izbace Mazica, slovenci Skominu, a mi za 20 godina ne mozemo sudiju da izbacimo, pa se pitamo zbog cega?!
Vratio kompenzaciju odmah iduci napad Metalegea. Svirao ofsajd pa gleda u pomocnika koji nije podigao zastavicu. Sinoc je Skakic prikazao zajedno sa pomocnicima veoma lose sudjenje.shzna je napisao/la:Nije tačno, signalizirao je ofsajd, kasnije je podigao ruku u znak izvinjenja.FaustinoAsprilla je napisao/la: usput sam gledao i zelju na areni , ono sto je komentator reako da je glavni sudac svirao offside na svoju ruku , mislim da je covjek svirao faul u napadu koji je bio . valjalo bi ako ima snimka da vidimo sta signalizira .
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
- Kontakt:
E čuj Sarajevo će kukati pa će igrati derbi s igračem više, a primjer crvenog kartona bio, da ne kažem da derbi prije toga Stevanović ima žuti i s dvije noge startuje i ništa očigledan crveni, toliko očigledan da ga je trener izmijenio odmah jer sudija ne bi više stvarno mogao imati obraza i za svaki faul bi mu dao drugi žuti (doduše prvi žuti mu je upitan, može bit a i ne mora, prema mom mišljenju nije mu trebao dat, ali je dao i igraču Sarajeva). Mora se nekad desiti crveni kad se udara tri derbija ne biraju sredstva. Nadam se da će taj trend prestati.
Normalno da će Sarajevo kukati jer umjesto da ima igrača više ono ima igrača manje cijelu utakmicu. Šta ćeš nego kukati. Drugo gol Olimpicu je iz offsidea to niko od nas ne spori. Bilo je i gorih propusta od tog. Nas sudije ove godine ubiše, a gura se priča kako se šilji Sarajevu što je daleko od istine.
Normalno da će Sarajevo kukati jer umjesto da ima igrača više ono ima igrača manje cijelu utakmicu. Šta ćeš nego kukati. Drugo gol Olimpicu je iz offsidea to niko od nas ne spori. Bilo je i gorih propusta od tog. Nas sudije ove godine ubiše, a gura se priča kako se šilji Sarajevu što je daleko od istine.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.
- MU'MIN T.M.
- Kontakt:
KOŠEVO..god '98,89 min...''Zubanoviiiić, eksplodiralo je Koševo'' (S.T.). DUPLA = 2012
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"
"Dvije stvari neiskorištene su od većine ljudi:ZDRAVLJE I SLOBODNO VRIJEME"
- FaustinoAsprilla
- Kontakt:
komentirali smo vec ovdje . nema nikakvog govora o penalu , prouci pravilaMU'MIN T.M. je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=_YfqyXrNuwU
- Evolve
- Kontakt:
xavi26 je napisao/la:ne kuzim ovakve i slicne komentre, pa yebote sudije grijese i svim ligama, u ligi prvaka, na evropskim i svjetskim prvenstvima, i mi bi sada da ovdje tražimo dlaku u jajetu. Problem je sto mi svi, ili barem vecina misle da su greske namjerne, ali je to vec do naseg mentaliteta..Addict je napisao/la:Da li je moguće, ono teoretski, iako savez to nikad neće uraditi, ali da li je moguće da se klubovi pobune i da se dovedu strane sudije, kao ono poslije rata čini mi se da je bilo tako. Znači da se dovedu strane sudije da sude. Znam sa neće nikad to uraditi ali mislim da je to jedino rješenje jer je ova liga cirkus živi. Čemu ulaganje, čemu plaćanje igrača, ulaganje u omladinske selekcije, pripreme, karantini, čemu sve kad oni skroje rezultat. Od cijele lige barem jedna utakmica u kolu je potpuno neregularna, direktno skrojena greškama koje su prečeste da bi bile greške.
Znaš onu, ko se jednom sprži i na jogurt puše. Svi smo mi ovdje vidjeli i nagledali se svega i svacega u ovoj ligi u zadnjih 15god. Nemožeš ti tu "sumnju" tek tako izbacit iz ljudi.Ali, realno daleko smo dogurali, ako se samo sjetimo nazad 10god koliko u postotku su gosti odnosili bodova sa terena ?
Danas je posve drugacija situacija, i nekažem da JE nešto namješteno, samo govorimo o kvaliteti sudca kao sudca, isto kao o kvaliteti automehaničara hebemu.. Il znaš svoj poso ili neznaš. To jel šta kome namješteno i od strane koga, to ostavljam kako se kaže "institucijama da rade svoj posao", ako ikad bude volja ic tim putem.
Možda netreba nužno posegnut za stranim sudcima, ima i u nas vjerujem mlađih kvalitetnih snaga koje bi možda valjalo progurat u prvi plan, nemogu gore ja vjerujem samo bolje.
NK Široki Brijeg
- FaustinoAsprilla
- Kontakt:
onda je do meneshzna je napisao/la:Nije tačno, signalizirao je ofsajd, kasnije je podigao ruku u znak izvinjenja.FaustinoAsprilla je napisao/la: usput sam gledao i zelju na areni , ono sto je komentator reako da je glavni sudac svirao offside na svoju ruku , mislim da je covjek svirao faul u napadu koji je bio . valjalo bi ako ima snimka da vidimo sta signalizira .

vrlo čudno i glupo od strane suca da se izlaže nepotrebnom riziku u takvoj situaciji .
- Hrasno1921
- Kontakt:
NFSBIH kao da nije u interesu da nabave sistem za snimanje utakmica, jasno je da klubovi to sami ne mogu, uostalom to donekle i nije u nadleznosti kluba vec sudijske komisije NFSBIH i samog saveza.
Postoje sistemi koji kostaju i po par stotina hiljada maraka, za 12.klubova - stadiona vjerujem da ih nebi izaslo vise od pola miliona KM, sa druge strane profitirali bi i klubovi ali i savez i nebi se trebale onda praviti ceke oko stadiona sudijama.
Postoje sistemi koji kostaju i po par stotina hiljada maraka, za 12.klubova - stadiona vjerujem da ih nebi izaslo vise od pola miliona KM, sa druge strane profitirali bi i klubovi ali i savez i nebi se trebale onda praviti ceke oko stadiona sudijama.
1921'
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
-
- Kontakt:
Treba biti realan i objektivan od portala, medija, saveza ,forumaša pa nadalje i jedino tako se može dignuti kvalitet suđenja kolko, toliko. Ja sam mišljenja da treba portal uvesti rubriku pogreške suđenja xx kola prema procjeni forumaša. PA da se fino objeve greške pa i na taj način prozivati sudce ali relano bez obzira koji klub je u pitanju.Mi možemo bolje i kvalitetnije ako želimo analizirti neki offside, penal itd. nego tamo onaj plaćenik na BHT-u. koji je već odavno obnevidio. Trenutno na ovome portalu samo se oglašavaju kad su u pitanju Sarajevski klubovi i tu kukanje počinje malo više realnosti za bolji BiH nogomet nebi škodilo.
Ma prijatelju dobra ti je ideja, mada ja mislim Mafija je to sve , njima su pare bitne samo da redovno uzimaju svako kolo! Danas Široki, iduce kolo Zrinjski, Vitez , pa onda Radnik . Jedino Želju pljačkaju konstatno od 1.kola,a Boro se na TV-u pravi lud i govori nije imao namjeru i sl.ZrinjskiMostar je napisao/la:Treba biti realan i objektivan od portala, medija, saveza ,forumaša pa nadalje i jedino tako se može dignuti kvalitet suđenja kolko, toliko. Ja sam mišljenja da treba portal uvesti rubriku pogreške suđenja xx kola prema procjeni forumaša. PA da se fino objeve greške pa i na taj način prozivati sudce ali relano bez obzira koji klub je u pitanju.Mi možemo bolje i kvalitetnije ako želimo analizirti neki offside, penal itd. nego tamo onaj plaćenik na BHT-u. koji je već odavno obnevidio. Trenutno na ovome portalu samo se oglašavaju kad su u pitanju Sarajevski klubovi i tu kukanje počinje malo više realnosti za bolji BiH nogomet nebi škodilo.

Novo Panića dovest da komentira, on je sad nezavisan 

Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Trebali smo i mi Valjicu sacekusu u Sarajevu praviti, lose sudjenje i nas je i njih zakino....
Sreca pa je Ojler mlad umro...
To što ga neki poznaju samo preko televizije ( a na TV šta radi sam napisao u postu) ne znači da ga znaju kakav je čovjek i kakav je poznavaoc fudbalske igre.xavi26 je napisao/la:Boro veliki strucnjak!?Pappy je napisao/la:Ne znam kako niste do sada shvatili da je BHT ne smije pljuvati N/FS BiH. Istovremeno prije svake emisije Boro se konsultje sa N/FS BiH šta smije reći. Tako da ovo što Boro priča nije njegovo mišljenje, nego mišljenje Saveza. Boro je inače veliki stručnjak, i odlično poznaje fudbalsku tematiku.![]()
![]()
Previse kmecite za sudjenje, tipican nas mentalitet da je uvijek neko drugi kriv..
Sto se ne fokusiramo na nase klubove kojj igraju katastrofalno..
jesu nam sudije krive sto i u Evropi nam ljudi po sedam golova uvaljuju i ne mozemo prvo kolo protiv ekipa sa Malte proci.
Gresaka naravno ima, ali ih ima i u finalu Lige Prvaka, Svjetskom prvenstvu itd.
Ovdje se godinama mesarski fudbal igra, svi u pet deka nigdje smislene akcije s glave, tri i po hiljade najveca posjeta kola i vama sudjenje najslabija karika lige 12
Sto se ne fokusiramo na nase klubove kojj igraju katastrofalno..
jesu nam sudije krive sto i u Evropi nam ljudi po sedam golova uvaljuju i ne mozemo prvo kolo protiv ekipa sa Malte proci.
Gresaka naravno ima, ali ih ima i u finalu Lige Prvaka, Svjetskom prvenstvu itd.
Ovdje se godinama mesarski fudbal igra, svi u pet deka nigdje smislene akcije s glave, tri i po hiljade najveca posjeta kola i vama sudjenje najslabija karika lige 12
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
Otkud znaš da su navijači Širokog napali Valjića? Prije da su pitari!Osttribine je napisao/la:A jel bilo kakvo priopcenje od jutros, nisam u toku, i da, jesu li i sudije izazivale nerede pa ste ih pokusali zivota lisiti ?
Široki . Brate samo Široki!
Nova vatra, staro mjesto, ista nada.
Lištica
..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje
Lištica
- moj uzor-S.G
- Kontakt:
Ma jesu horde 100%maxmore je napisao/la:Otkud znaš da su navijači Širokog napali Valjića? Prije da su pitari!Osttribine je napisao/la:A jel bilo kakvo priopcenje od jutros, nisam u toku, i da, jesu li i sudije izazivale nerede pa ste ih pokusali zivota lisiti ?

ZZ
Ma ja pitarska posla. Namazani do jaja.moj uzor-S.G je napisao/la:Ma jesu horde 100%maxmore je napisao/la:Otkud znaš da su navijači Širokog napali Valjića? Prije da su pitari!Osttribine je napisao/la:A jel bilo kakvo priopcenje od jutros, nisam u toku, i da, jesu li i sudije izazivale nerede pa ste ih pokusali zivota lisiti ?![]()

Široki . Brate samo Široki!
Lištica
Lištica
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.