Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 25 sep 2016, 12:58

Nisam ni rekao niti vidim Liverpool u borbi za prvo mjesto sve dok im Burnley otme 3 boda, ali eto juce su protiv Hulla odigrali rutinski za divno cudo. Pa ekipa koja protiv Arsenala, Tottenhama, Leicestera i Chelsea uzme 10 bodova ima za pravo da se vidi u vrhu, makar na nekom od 4 mjesta koje vodi u LP, sa druge strane ste vi imali Bormouth, Southampton, Hull koje ste dobili i City, Fenynord i Watford koji su vas dobili i sl. Nisam dosao ovdje da govorim kako ste losi, niti kako je Liverpool poslije Citya glavni kandidat za trofej ( tu vidim prvenstveno Arsenal ), ali mislim da United ima puno toga vise za uraditi osim poslati Rooneya na klupu. Meni se ni malo vasa igra nije sviđala do meca sa Leicesterom juce, vidjecemo kako cete se snaci na Anfieldu. Bice zanimljivo :D

tajger
Kontakt:

Post Postao/la tajger » 25 sep 2016, 13:04

OTNYS_YNWA je napisao/la:Nisam ni rekao niti vidim Liverpool u borbi za prvo mjesto sve dok im Burnley otme 3 boda, ali eto juce su protiv Hulla odigrali rutinski za divno cudo. Pa ekipa koja protiv Arsenala, Tottenhama, Leicestera i Chelsea uzme 10 bodova ima za pravo da se vidi u vrhu, makar na nekom od 4 mjesta koje vodi u LP, sa druge strane ste vi imali Bormouth, Southampton, Hull koje ste dobili i City, Fenynord i Watford koji su vas dobili i sl. Nisam dosao ovdje da govorim kako ste losi, niti kako je Liverpool poslije Citya glavni kandidat za trofej ( tu vidim prvenstveno Arsenal ), ali mislim da United ima puno toga vise za uraditi osim poslati Rooneya na klupu. Meni se ni malo vasa igra nije sviđala do meca sa Leicesterom juce, vidjecemo kako cete se snaci na Anfieldu. Bice zanimljivo :D
Istina Liverpool je iz tog rasporeda izasao predobro i ako nastavi sa ovim manjima igrat dobro svasta oni mogu,naravno sezona je duga mogu oni puno toga i zajebat navikli smo na to
Unitedu slijedi tek taj derbi raspored i ako izadju sa dobrim omjerom samopouzdanje ce se polako vratit i tek tad ce biti opasni

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 25 sep 2016, 13:06

Fantastična izvedba jučer. Ovo je upravo šta smo htjeli gledati kad nas je Mou preuzeo. Precizna pas igra, tempo, trka, žestina u pressingu i sloboda prema naprijed je bila na onom željenom nivou.

Bio sam pod dojmom čitavu utakmicu i smatram da je Pogba očekivano dobio MOTM priznanje. Meni lično su se Blind i Herrera najviše svidjeli. U drugom poluvremenu sam očekivao da Blind povuče ručnu ali je prema naprijed izgledao kao Shaw u top formi. Meni jedan od najdražih igrača-

Herreru bih izdvojio i nahvalio ovom prilikom. Pored Pogbe i Mate je imao najširi radijus kretanja i uvijek je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme. Posebno mi se svidio u defanzivi gdje je imao par uklizavanja i uspješnih oduzimanja lopte. Jutros sam tek vidio da na MOTD da je on sugerirao Mati da krene naprijed kod trećeg gola, gdje je asistirao Rashfordu. Ovo je njegov statistički učinak:
Ander Herrera vs Leicester City:
Passes 78, Take-ons 1, Tackles 2, Interceptions 6,
Ball recoveries 7, Clearances 3 and
Blocks 1 #MUFC
On, Pogba i Mata su izgledali kao savršen trojac u sredini. Mate nema gdje nije bilo. U centru, na desnoj i lijevoj strani. Uloga koju je iamo jučer je ona gdje može dati najveći maksimum i jedan od razloga što je onako odigrao je odsustvo Rooneya koji bi smetao i usporavao igru. Matini dodiri s loptom na terenu:

slika

Zlatan, Rashford i Lingard su svoje zadatke odradili besprijekorno. Nekad me je znalo nervirati Zlatanovo izvlačenje i instantno vraćanje lopte po prijemu ali je to s Matom umjesto Rooneya u link-up igri izgledalo vrlo dobro. Rashford i Lingard su dosta trčali i pravili pometnju u začujuđe dekoncentrisanu zadnju šampionsku liniju Leicestera a bili su vrlo sigurni s loptom.

Leicester je fino krenuo u meč do prvog gola ali im je falila sigurnost i želja za pobjedom. Naša tri gola iz kornera su pokazala koliko će im ova sezona biti teža na psihičkom planu. Ne vjerujem da će na kraju biti plasirani više od 7. mjesta na tabeli.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 25 sep 2016, 13:08

O tome upravo i govorim, mozda je ovome Unitedu potrebno par derbi utakmica kako bi se sve poslozilo, jer svi znamo kako se igraju utakmice protiv Stokea, Hulla, Sunderlanda, a kako protiv Uniteda, Chelsea, Tottenhama i sl. Mozda je to taj klik koji je potreban Jozi i igracima.

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 25 sep 2016, 13:11

United ima mnogo jači roster od Poola, mnogo veće zvijezde i jače individualce na papiru, mnogo su veći favoriti bili i prije početka sezone i trenutno, ali samo fazon je što to nekad ne znači ništa i to nisu svi segmenti igre, zbog toga više gotivim Kloppa jer je teški radnik i ima takav karakter, takav mentalitet i radi na taj način koji se meni lično više sviđa, čovjek je živi fudbal i strast, svako ima svoje. ;)

P.S. Njonjo je juče napokon izveo pravi sastav Uniteda i ličili su na ekipu, bez onih davljenika koje je ostavio na klupi i od njih se može svašta očekivati još ove sezone, bit će jaka i teška borba do kraja, ali sigurno jedna od najzanimljivijih u zadnjih nekoliko sezona.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 25 sep 2016, 13:13

Sumnjao sam u Anderovu sposobnost da ispuni ulogu dm-a ali momcina je pokazao vrhunsku izvedbu. Najjace su te nicije lopte, citanje igre i pokretljivost, te vrhunsko pozicioniranje iako znamo da je u proslosti igrao ofanzivnije role pa cak jedan period i amf-a.

To sto vraca lopte il trazi prvog do sebe u dosta situacija nije problem kada igra zadnjeg veznog (iako bi vec na cm-u bila druga prica). Ko zna mozda je decko skrojen da bude nova radilica tipa Fletchera iz najboljih dana.
Mogao bi u Liverpool, sudeci po pretrcanim kilometrima
Mogao bi u Tursku, ali to pokazuje da povrsno poznajes neke stvari. :kafa:

Inace od kako sam te upratio nisam procitao smisljenu prosto prosirenu recenicu. Nema potrebe da me citiras ovo je bila cista konstatacija.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 25 sep 2016, 13:29

Dobro si opisao Andera @Asteriks, baš neka verzija Fletchera. Veliki radnik i trkač, a još na početku sam upravo tebi govorio da bi on mogao biti u paru sa Pogbom idealan. Odlično igra defanzivu, agresivan u duelu, a radijus kretanja fantastičan. Volio bih da Jozo nastavi u domaćim (lakšim) tekmama sa ovom trojicom u vezi, a već u derbijima tu je potreban samo Carrick gdje bi se Mata povukao na desnu stranu ili već Miki koji bi mogao tu odigrati.

UnitedWA
Kontakt:

Post Postao/la UnitedWA » 25 sep 2016, 13:40

Pa dovoljno je vidjeti samo Matin link up play sa Zlatanom gdje mu je Mata dao 8 pasova, dok je Rooney to učinio 4 puta (ali u dvije utakmice).
Mata je stvarno strogi profesionalac te još pod kakvim pritiskom je morao igrati kad je Jozo došao na kormilo uz strepnju hoće li biti otpisan i prodan.
Ja sam govorio cijelo ljeto da ne bih volio da bude prodan, ali ako već mora da se utrampi za nekog igrača uz doplatu. Drago mi je da se nije desilo ni jedno.

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 25 sep 2016, 14:27

Nd gurajte UTD u borbu za titulu, previse mi rupa imamo nazad da bi tu mogli odnijeti pobjedu, top3 je zadovoljavajuci plasman uz titulu FA kupa po mogucnosti. Ni jucer to nije bilo sjajno. Naprijed jesmo bili odlicni, golovi su dosli iz prekida osim Matinog ali sveukupno ekipa je igrala tecno I brzo naprijed sto je veliki plus. Ali je odbrana I defanizvni dio veznog reda imala propusta itekako, opet smo napadace dobro zatvarali a igrace iz drugog plana nije niko cuvao sto se vidi da nismo bas najbolje odradili. Ekipa je dobra ali ima I nedostataka s kojima ne mozes ganjati titulu. Trenutna City I Liverpool igraju dosta bolje od nas a I Arsenal je tu. Ja sam zadovoljan itekako I trecim mjestom, ne zaboravite u kakvom smo haosu nakon Fergusona, ne moze se to tako lako prevazici a ukopalo nas je I Gaalovo vrijeme da valja, igraci ne mogu da se otarase njegove filozofije I to ce traziti vremena takodjer.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

UnitedWA
Kontakt:

Post Postao/la UnitedWA » 25 sep 2016, 15:10

Ja stvarno ne vidim ništa fenomenalno u Liverpoolovoj igri. Ok dobili su rasklimani i povrijeđeni Arsenal u gostima i Hull 5:1 sa 2 penala i igračem više. Da je United kojim slučajem uzeo Hull na takav način, pisalo bi se o penalima, Pogba 100 miliona, frizura, crveni karton, a riječi ne bi bilo kako bolje izgledamo od ostalih timova. Uredu je biti objektivan, ali toliko da to postaje preseravanje vala i nije.
Za Chelsea svaka čast, ali i tu je individualna majstorija i gol kakav se ne viđa svaki dan riješio utakmicu. Da je United tako pobijedio, bilo bi mah sreća, gol takav ništa iz igre nisu postigli itd... Uvijek se može naći neka mana svemu i svačemu.

Top 3 je borba za titulu, osim ako se prvi ne odvoji 15 bodova. Svejedno, trenutno ne vidim United kao prvaka i primat je osigurati direktan plasman u LP. Ostalo me ne zanima.

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 25 sep 2016, 15:11

OTNYS_YNWA je napisao/la:Cuj Cityu samo United moze parirati a samo juce odigrali odlicnu utakmicu
Momčino, budimo realni. United i City imaju daleko najkvalitetnije ekipe koje samo treba pravilno eksploatisati. Guardiola to već fino radi, a Mourinho je, nadam se, već uočio greške koje su nas koštale poraza u derbiju i nedostatka motivacije protiv Watforda. Ti ako misliš da je tvoj Liverpool sama krema nakon tih nekih pobjeda protiv ekipa koje i nisu nešto posložene, onda o čemu pričamo? Naravno, odličan je saldo bodova jer ste 3 prve tekme igrali u gostima ali liga nije sprint, već maraton. United ima vjerovatno najširu klupu od svih klubova, nevjerovatno kvalitetni igrači budu izostavljeni iz protokola, dakle ne sjede ni na klupi (Depaya ne računam u ovu skupinu jer je krampa). Naravno, nevjerovatno kvalitetni kada gledaš na to da su totalno izostavljeni, ne mislim da su kvalitetni za prvih 11 ili slično.
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 25 sep 2016, 15:30

Mislim da Liverpool ima dovoljno sirine obzirom da ne igra Evropske utakmice. Otom potom, vidjecemo kakav ce biti rasplet.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 sep 2016, 15:37

Cuj tih nekih pobjeda, a ono ljudi imali uvjerljivo najtezi raspored u ligi i odradili ga fantasticno. Mi se mozemo tjesiti sa tom nekom kvalitetom na papiru koja se u praksi kako vidimo i ne potvrdjuje zasad, da igra papir lisice nikad ne bi osvojile ligu, a znamo sta se desilo prosle sezone. Jbg realnost je da su i Liverpool i Arsenal pokazali daleko vise od nas, o Cityu da ne pricam. Vidjeli smo kako nam leze ekipe koje puno trce i koje rade strasan presing u tekmi protiv Citya, prema tome ne nadam se da ce biti nesto bolje na Anfieldu protiv mozda fizički i najbolje pripremljene ekipe u ligi.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 25 sep 2016, 21:53

Kad se shaw vraca

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 26 sep 2016, 13:30

soxx je napisao/la:Kad se shaw vraca
Trebao bi biti na raspolaganju za naredni ligaski mec.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 26 sep 2016, 19:46

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 26 sep 2016, 19:50

Koliko je ''The Sun'' pouzdan izvor? Nadam se da je ova informacija tačna, win rate sa Matom u prvih 11 je 100%. :kafa:
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 26 sep 2016, 19:55

The Sun je izrazito nepouzdan.

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 26 sep 2016, 23:53

Baader je napisao/la:The Sun je izrazito nepouzdan.
Britanska verzija avazovog Expresa, otprilike

Sent from my iPhone using Tapatalk

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 27 sep 2016, 16:50

Wayne Rooney will start for Man Utd in the Europa League but not against Stoke City on Sunday

http://www.skysports.com/football/news/ ... -on-sunday

Zlatan Ibrahimovic to miss Manchester United's clash with Zorya Luhansk after being granted holiday

http://www.mirror.co.uk/sport/football/ ... ds-8922749
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.