FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

muamerc
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la muamerc » 25 sep 2016, 00:49

Ne boj se, dok Švercer/Bankar dobro ne izmuze onih 35 miliona iz Sanchesa nema njemu odlaska. Ima da igra na glavi ako treba. :)

Evo šta su i drugi zaključili da su nam najveći problemi:
1. The necessity to get the ball out of the back field quickly. Otherwise, other teams can press and stuff the attack before it even gets going.
2. This one is more serious because it has nothing to do with timing. It is a hole you often find between the back line and central midfield. It makes the middle break down and allows other teams to create chances.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 25 sep 2016, 15:22

Imamo ubjedljivo najveći posjed u Evropi (top 5 liga) 66%, drugi ide sa 63,5%. Meni neočekivano.

Thiago je popravio sve statističke parametre - preciznost, kreiranje šansi, odbranu, golove, pasove, sve osim prosjeka dobijenih duela. Očigledno je da je dobio više slobode u kreiranju napada što odlično koristi.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 25 sep 2016, 15:50

Popustite malog doci ce na svoje,ako ne jbg danas je u modi fulati sa transferima ni prvi ni zadnji.
Iznenadi me Alkantara,pozitivno,dosta konkretniji i sluzi vise ekipi,jako bitna karika uz vidala i martina.Anceloti ga izgleda malo stabilizirao,uputio ga na pravi kurs,kako drzati kontinuitet dobre igre.Ima zadatak i napred i nazad.
Stvarno smo mocni po imenima,pa i po formi,malo jos kaskaju Alaba i Muller nije to bas najbolje.Lahm kao da je izlapio do kraja.Ove rotacije su odlicne ali treba utvrditi top 11 ili je to nemoguce.
VOLIM BAYERN

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 25 sep 2016, 19:48

Omerbavarac je napisao/la:
Centre forward je napisao/la:Za Pepa i jesu male tekme, Carlo je doveden za one velike. Tu se slažemo.
Poenta je u tome sto se na malim utakmicama i osvajaju prvenstva.
Bayern u ligi ima 4 ili 5 velikih utakmica.

Carlo je tu radi lige prvaka i vjerujem da ce u svom mandatu uzeti jednu klempu ali bi bilo ponizavajuce da u ligi ne prodje prvi kroz cilj.

Nedavno si me napao zbog glasanja za Thiaga pa me zanima kakvo imas misljenje o njegovim igrama u ovim uvodnim kolima? :mrgreen:
Nisam te nap'o, mada bi treb'o, jerbo smo opasno potonuli u ligi, ne'am pojma šta nam se dešava ??! :hmmmmm:

Postoje igrači koji u određenim momentima podsjećaju na najbolje a u realnosti su goli prosjek. Thiago nikad neće bit' klasa, nikad neće bit' ono što smo svi mi od njega očekivali. Njemu je 25 godina a ne 17, nema on od koje dobi da se izdvaja od ostatka svoje generacije. Ozbiljan vezni red će ga pojest' za marendu. Volio bih da me demantuje, al' daj Bože.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 25 sep 2016, 21:19

Sta je s Hummelsom?

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 25 sep 2016, 21:22

rikimo je napisao/la:Sta je s Hummelsom?
Ništa. Nije ozbiljnije povrijeđen. Biće spreman za srijedu.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 26 sep 2016, 15:07

Čitam forume i komentare i iznenađen sam koliko se Lewa pljuje (nabija na nos) zbog fulanih zicera. Ne vjerujem. Čovjek igra svaku tekmu po 90 min (protiv ekipa koji igraju na 35 posto posjeda i iza lopte, protiv dva štopera). Ne znam zašto se ne rotira, zaboga. Znači, sad će igrati opet dvije maks (i to protiv Atletika) pa onda opet ide sa Poljskom kao kapiten i tu maks... Na kraju će se desiti da će se povrijediti na par mjeseci i onda tac, onda nastupa Green.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 27 sep 2016, 11:38

Jao koji si ti pesimista postao, ja naprosto ne vjerujem.
Robert je prosle sezone do ovog istog trenutka odigrao 11utakmica, ove sezone 9.
Ukupno je odigrao 61utakmicu prosle sezone, ako racunamo i 5utakmica na EP.

To tvoje suskanje protiv uprave da nije uradila dobar posao po pitanju transfera, kao i konstantno "spustanje" ekipe pod vodstvom Carla i istovremeno uzdizanje Pepa, pocinje svima ici na zivce.

De malo konstruktivne rasprave, zdrave rasprave, a ne svaki put isto od tebe...
Ovo je samo prijateljski savjet da nam tema bude aktivna i zanimljiva, nista protiv tebe licno ;)

Da se vratim na temu, sutra nas ocekuje veoma zanimljiva utakmica, oni jos nisu na 100%, no nismo vjerovatno ni mi. Robben se tek vratio, Coste nema, nemamo svu sirinu koja nam je potrebna. Iako Bayern izgleda furiozno ovih par utakmica koje je odigrao, vjerujem da ce biti tvrda utakmica. Uostalom, sta drugo ocekivati od Athletica???

Ja se licno uzdam u Ribery-a i njegovu magiju, a gol ce vec neko postic, nerijesen rezultat je sigurno uspjeh.
Vidit cemo i u kom pravcu Carlo radi i an koji nacin ce pristupiti utakmici, jer iako dolazi veoma rano ova utakmica, otkrit cr dosta stvari o ovogodisnjem Bayernu.
Stern des Südens

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 sep 2016, 10:27

Bayeri i BvB neriješeno, Gladbach će izgubiti dakle postoji velika mogućnost da ćemo pobijediti večeras :mrgreen:

Valjda napokon gledamo Jerome-a i Mats-a kao stopere zajedno. Vidal mora početi utakmicu.

Muller se pomalo gubi na novoj poziciji, ne prinosi toliko ekipi, ipak nije klasično krilo.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 28 sep 2016, 16:41

Večeras konačno taj test Carla Ancelottija koji toliko najavljujete.
Očekujem konačno odbranu Alaba, Boa, Hummels i Lahm, a u veznom redu Martinez, Vidal i Thiago, krila Muller i Ribery i u napadu Lewa. To bi po mom mišljenju bilo idealno za večeras. Naravno Robben može odigrati sigurno 35 odličnih minuta večeras.

S obzirom da nam je Hamburg svojim bunkerom otežao pristup u BL, ne mogu ni zamisliti kakvih problema ćemo imati sa postizanjem gola Atletiku. Ono što očekujem jeste da oni nama ne postignu pogodak. Statistički očekujem da Atletiko pretrči sigurno 10km više od naših igrača, jer ćemo imati loptu u našem posjedu, iako bih volio da je što više guramo njima, jer onda neće znati šta će s njom, ali to je nerealno. Očekujem krkanski pristup Atletika i zbog toga sam više za to da ne počinje Robben. Ako naprimjer Hummels ne bude spreman, onda Martineza na njegovo mjesto, a Kimmicha umjesto Martineza, jer Alonso mi je prespor i nije dovoljno agreasivan za ove tekme.

U svakom slučaju ništa ispod neriješenog rezultata ne dolazi u obzir.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 sep 2016, 20:22

slika
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 28 sep 2016, 21:22

Haha

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 28 sep 2016, 21:28

sredine nema, krila ne postoje neki pokusaj alabe krilnog igraca apsolutno neproduktivan iskljucivo dobar kao podrska i to je sve :!: ,miler isto nula bodova :!: , ribac se mota po sredini sam nista ne moze ,boateng se vuce po terenu ,a tiago igrac manje kao da nije na terenu .Sto se mene tice tiago moze kupiti prnje i ici iz minkena on nije za nas niti ce ijkada biti veliki igrac :!:
sredina ne postoji ne moze meda kuknjava .. jer imamo igraca manje tiaga :!: :evil:
sad se tek vidi sta roben i costa znace ;)

a ovom sudiji mame se najebem momacki ;) za ove zute
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 28 sep 2016, 21:35

Alonso Boateng i Ribery vanka
Kimmich Hummels i Robben unutra

Slabo stojimo treba više trke sa njima nema druge

Martinez8
Kontakt:

Post Postao/la Martinez8 » 28 sep 2016, 21:36

Karlo je napisao/la:sredine nema, krila ne postoje neki pokusaj alabe krilnog igraca apsolutno neproduktivan iskljucivo dobar kao podrska i to je sve :!: ,miler isto nula bodova :!: , ribac se mota po sredini sam nista ne moze ,boateng se vuce po terenu ,a tiago igrac manje kao da nije na terenu .Sto se mene tice tiago moze kupiti prnje i ici iz minkena on nije za nas niti ce ijkada biti veliki igrac :!:
sredina ne postoji ne moze meda kuknjava .. jer imamo igraca manje tiaga :!: :evil:

Sve se slazem, samo ne mogu da se slozim u tom komentaru o Tiagu. Pa on jedini i igra, nudi se, dijeli lopte. Ostali ko piii igraju. Ne znam sta je sa Lahmom u zadnje vrijeme. Daj Robbena Karlo, nek` ga duplaju na strani, pa ce biti prostora i za Lahma u nastavku. Nista ovo nije gotovo. Samo sigurnije iznosenje lopte i zabit cemo

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 sep 2016, 21:37

Na AA ako ne razvalimo ovaj Patetiko nikad necemo.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 28 sep 2016, 21:38

Lahm ma mrvama spavao. Alaba ništa. Ovi u odbrani lose. Ljudi iz dva poteza dodju do gola.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 sep 2016, 21:38

Tanko osim uvodnih 10 minuta kada smo preko Mullera morali postici gol, tad bi ih vjerujem dotukli.

Fali desno krilo, fali Robben i on je taj kljuc koji ce Oblaka natjerati da izvadi loptu iz mreze.

Lahm je katastrofalan.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 sep 2016, 21:40

Na stranu ova utakmica, Lahm igra prosječnu sezonu i nadam se da će se oprostiti radi renomea i imena kojeg je stekao kroz sve ove sezone. Ne kažem da igra loše, nego prosječno, a od njega smo navikli samo vrhunska izdanja.

Muller drugu sezonu zaredom od Oblak-a pravi najboljeg golmana na svijetu. Uspio je promašiti onakvu šansu, dakle, osma utakmica i dalje samo dva gola od čega je jedan u kupu bio.

Xabi izgubljen, propuh u veznom redu zbog kojih stoperi izađu visoko pa izgledaju kao amateri prema brznogim igračima Atletica.

Carlo, riješi ovo.

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 28 sep 2016, 21:43

Martinez8 je napisao/la:
Karlo je napisao/la:sredine nema, krila ne postoje neki pokusaj alabe krilnog igraca apsolutno neproduktivan iskljucivo dobar kao podrska i to je sve :!: ,miler isto nula bodova :!: , ribac se mota po sredini sam nista ne moze ,boateng se vuce po terenu ,a tiago igrac manje kao da nije na terenu .Sto se mene tice tiago moze kupiti prnje i ici iz minkena on nije za nas niti ce ijkada biti veliki igrac :!:

Sve se slazem, samo ne mogu da se slozim u tom komentaru o Tiagu. Pa on jedini i igra, nudi se, dijeli lopte. Ostali ko piii igraju. Ne znam sta je sa Lahmom u zadnje vrijeme. Daj Robbena Karlo, nek` ga duplaju na strani, pa ce biti prostora i za Lahma u nastavku. Nista ovo nije gotovo. Samo sigurnije iznosenje lopte i zabit cemo
tiago mi djeluje tanak nema kreatuivnosti niti kakvih ozbiljnijih pokusaja proboja kroz sredinu ,kruzimo loptom kao da igramo jos pod pepom ,tiago bi trebo biti taj koji ce prvi rusiti zid ali izgleda da je tanak ne moze proiv ovih colinih diletanata meda kuknjava
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.