FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Pa generalno nismo odigrali losu utakmicu. Po meni Atletico ODAVNO nije igrao kukavickiji i tako defanzivno pa skoro bez zelje za postizanjem gola.
Ako bi radio analizu pojedinaca iz svog kuta :
Ter Stegen - solidan - odbranio par suteva - dodavao se na ivici nerava i eto kod gola finim pogledom ispratio loptu.
Roberto - Odlican, posebno u prvom poluvremenu. Svi napadi Atletica po njegovoj strani kao da nisu ni postojali. U napadu otvarao prostor - ma super.
Pique - FENOMENALAN. Ona lopta sto mu je nes ( p )retno prosla kroz noge a ostalo za 10. Uklizavanja, skok igra, napad - odbrana ma SVE.
Mascherano - Direktni krivac za go. Izuzev toga dobar jest da ga godine stizu ( Gameiro ga pretrci kako hoce ) ali solidno sve.
Alba - Slabo za njegove standarde. Na kraju ona prilika previse se namjesta za sut. Onda uvijek ona dvojba ubaciti ili sutati ... po meni slabo
Busquets - Slabo. Vise puta pokusavao iznuditi faul bezuspjesno. Pravoremeno se postavalja sto jest jest ali nije neko od njegovih klasicnih izdanja.
Rakitic - Croatia airlines ili u ovom slucaju Turksih airlines kako je odigrao. Fenomenalan - na svim dijelovima terena. Strijelac ma sve extra !!
Iniesta - Igrac utakmice. MAESTRO. Vukao, driblao, tukao, trcao, proigravao ma vi imenujte on je radio. Po meni DON ADRES igrac utakmice.
Neymar - Prvo poluvrijeme PRELOS. Drugo poluvrijeme solidan. Daleko od gola, iritira i svoje igrace i protivnicke bezpotrebnim zadrzavanjem lopte. Onaj slobodni je sigurno mogao osutati bolje. Sve u svemu blijedo izdanje.
Suarez - Neprepoznatljiv. Bez opasnosti po go. Uvijek udvojen. Najbolje sto je uradio je onaj slobodni sto je iznudio.
Messi - Nit mirise nit smrdi. Messi i kad lose igra navuce dvojicu pa i trojicu na sebe ali veceras izuzev par pokusaja suta nista specialno.
Gomes - Agilan, pun zelje ali jos se nije uklopio u Barcin sistem treba tu proci vremena. Nadam se da se Busi nije sta ozbiljnije povrijedio.
Arda - Nista. Nemam sta komentarisati. Da ga Luis nije onako divljacki pokupio nebi ni primjetio da je na terenu.
Idemo dalje !!
Ako bi radio analizu pojedinaca iz svog kuta :
Ter Stegen - solidan - odbranio par suteva - dodavao se na ivici nerava i eto kod gola finim pogledom ispratio loptu.
Roberto - Odlican, posebno u prvom poluvremenu. Svi napadi Atletica po njegovoj strani kao da nisu ni postojali. U napadu otvarao prostor - ma super.
Pique - FENOMENALAN. Ona lopta sto mu je nes ( p )retno prosla kroz noge a ostalo za 10. Uklizavanja, skok igra, napad - odbrana ma SVE.
Mascherano - Direktni krivac za go. Izuzev toga dobar jest da ga godine stizu ( Gameiro ga pretrci kako hoce ) ali solidno sve.
Alba - Slabo za njegove standarde. Na kraju ona prilika previse se namjesta za sut. Onda uvijek ona dvojba ubaciti ili sutati ... po meni slabo
Busquets - Slabo. Vise puta pokusavao iznuditi faul bezuspjesno. Pravoremeno se postavalja sto jest jest ali nije neko od njegovih klasicnih izdanja.
Rakitic - Croatia airlines ili u ovom slucaju Turksih airlines kako je odigrao. Fenomenalan - na svim dijelovima terena. Strijelac ma sve extra !!
Iniesta - Igrac utakmice. MAESTRO. Vukao, driblao, tukao, trcao, proigravao ma vi imenujte on je radio. Po meni DON ADRES igrac utakmice.
Neymar - Prvo poluvrijeme PRELOS. Drugo poluvrijeme solidan. Daleko od gola, iritira i svoje igrace i protivnicke bezpotrebnim zadrzavanjem lopte. Onaj slobodni je sigurno mogao osutati bolje. Sve u svemu blijedo izdanje.
Suarez - Neprepoznatljiv. Bez opasnosti po go. Uvijek udvojen. Najbolje sto je uradio je onaj slobodni sto je iznudio.
Messi - Nit mirise nit smrdi. Messi i kad lose igra navuce dvojicu pa i trojicu na sebe ali veceras izuzev par pokusaja suta nista specialno.
Gomes - Agilan, pun zelje ali jos se nije uklopio u Barcin sistem treba tu proci vremena. Nadam se da se Busi nije sta ozbiljnije povrijedio.
Arda - Nista. Nemam sta komentarisati. Da ga Luis nije onako divljacki pokupio nebi ni primjetio da je na terenu.
Idemo dalje !!
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio
Ono to je spomenuo Makaš, primjetilo se odma u prvih 20 minuta, Messi u sredini stalno, Roberto je solidno odigrao, ali opet napadački loše. Ne kontam zašto se Lucho odlučio maknut Messija s krila kad se vidi da je trojac tako previše zgusnut, a Atleticova obrana pogotovo sa bunkerom i s 8 igrača na 20 metara. Moralo se bolje.
Nemam neke zamjerke na Gomesa, odradio je svoj dio solidno, to i nije njegova pozicija, ali nije imao nekih grešaka.
Nemam neke zamjerke na Gomesa, odradio je svoj dio solidno, to i nije njegova pozicija, ali nije imao nekih grešaka.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Citava utakmica se igrala tako - 20 igraca oba tima se sabilo na nekih 30 metara od gola Atletica ( i u prvom i u drugom poluvremenu).Rajaz je napisao/la:Loše odrađena utakmica, taktički prije svega.
Messi u sredini, ponovo ? I to u kako zgusnutoj sredini
Zašto ne desno ? Robertu su konstantno ostavljali slobodnu stranu.
Gomes za Busquetsa opravdava samo eventualna povreda Sergia, sve drugo nema veze s mozgom.
I opet nema treće izmjene. Ne razumijem zašto barem ne pokušati ?
Na kraju krajeva, zašto si dovodio napadača od 30 miliona ??
Cholo majstorski sužava prostor za igru sa svojim šošonima, tu mu se fakat mora odati respekt za vrhunsku defanzivu

Isti scenario - cekaju nas ispred svog 16-erca, vrlo disciplinovano, u dva reda, nema pukotine (ako šta prođe Godin pokupi ili izbije) i onda po osvojenoj lopti samo pucaju opasne kontre preko Carasca, Saula, Griezmanna (kasnije i Corea koji je i zabio gol).
Lucho je dosad uredno šamarao Chola (osim prošlogodišnje LP), ali je sinoc totalno podbacio sa taktikom. Barca nije imala nikakvu ideju za svoj napad, nisu uspjeli razviti svoju igru ili je Cholo vješto ugušio najjaca oružja (MSN)....štaviše, zabio je Raketa iz drugog plana ( i to glavom, pored svih njihovih skakaca

Kaze Lucho razmislja da pokusa sa Vidalom na desnom krilu. 

Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- KingJamesMVP
- Kontakt:
Treba napraviti seriju pobjeda sada u ligi, puhati za vratom Realu
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP
DINAMO ZAGREB - Iznad svih
Douglas (on loan at Sporting Gijon) got injured during his team's bus trip due to a weird sleeping position.

2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
de ne zayebavajmessilla je napisao/la:Douglas (on loan at Sporting Gijon) got injured during his team's bus trip due to a weird sleeping position.![]()
![]()

Nema šta razmišljati, nek pusti momka par utakmica za redom da odigra. Šta li se tu zakuhalo Bog sami znamessilla je napisao/la:Kaze Lucho razmislja da pokusa sa Vidalom na desnom krilu.

® GONGASHI POWERHOUSE ®
"Lezi 'Ljebowski"AntonChigurh je napisao/la:Douglas (on loan at Sporting Gijon) got injured during his team's bus trip due to a weird sleeping position.![]()
lik je zaslužio film.
nastavak Big lebowskog
Re: Odg: RE: Re: FC Barcelona
Ja bi volio da snime film o najboljem navijacu u histroji dubala Douglas the Lord !!!muamerc je napisao/la:"Lezi 'Ljebowski"AntonChigurh je napisao/la:Douglas (on loan at Sporting Gijon) got injured during his team's bus trip due to a weird sleeping position.![]()
lik je zaslužio film.
nastavak Big lebowskog
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio
Opet Vidal nije među pozvanim za meč.
Samo kad u jednom trenutku zovne onog malca iz B tima da bude rezerva.
I'll be back

Samo kad u jednom trenutku zovne onog malca iz B tima da bude rezerva.

I'll be back

2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Jbg , zato mozda jer Roberto nije Alves. Momak ekstra odradjuje i ovu njegovu neprirodnu poziciju, trudi se, tacan je u dodavanjima , najvise i pretrci, ali jednostavno nije ni blizu opasan u napadu kao Alves, nit pravi visak. Ovoga sam se ja najvise bojao protiv velikih klubova, to ce se tek pokazat, sad protiv City-a a i poslije protiv nekog jaceg kluba. Vidal kad je god do sada igrao je pokazao nesigurnost i ne zelim ga gledati protiv jacih klubova na toj poziciji.Rajaz je napisao/la:Loše odrađena utakmica, taktički prije svega.
Messi u sredini, ponovo ? I to u kako zgusnutoj sredini
Zašto ne desno ? Robertu su konstantno ostavljali slobodnu stranu.
Gomes za Busquetsa opravdava samo eventualna povreda Sergia, sve drugo nema veze s mozgom.
I opet nema treće izmjene. Ne razumijem zašto barem ne pokušati ?
Na kraju krajeva, zašto si dovodio napadača od 30 miliona ??
Protiv buranije tipa Gijon , na beka mogu i mene komotno staviti.
Za Gomesa se slazem. Eh sad, i ja bih volio vidjeti Paca protiv Atletica i tako tih , jer onda mozemo fino i nabacivati lopte , sto je nekad jedini nacin da se da gol ovom Atleticu.
Ali koga izbaciti ? Pa zamisli reakciju navijaca a i samih igraca , kad bi Lucho izvadio jednog Suareza ili Neymara pri rezultatu od 1:1 ?
Rekao sam ja fino, ko god da dodje u napadu , mora biti svjestan da ce igrati par prvih utakmica u kupu, i eventualno par u ligi protiv buranije , a i to ukoliko se desi neka povreda od trojke. I to je tako, nazalost i po Paca.
27.10.2020
Zasto ne probati nesto tipa 4-3-1-2
Sa Neymarom kao 10-kom koja ima slobodu kretanja i Suarezom i Pacom u vrhu.
Sva 3 igraca imaju odlican work rate ,odbrana ne bi trpila nista vise nego sad.
I ja sam razmišljao o nekoj sličnoj formaciji sa Pacom i Sukijem.JoeBleck je napisao/la:Zasto ne probati nesto tipa 4-3-1-2
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
- Feldmarschall
- Kontakt:
Možete li se sjetiti kad je Barca zadnji put igrala u tom rasporedu, ako je ikad?
Ne vjerujem da je ikad
Barca je znala, po potrebi, igrati 3-4-3 ili onu old school 3-5-2 kod Pepa svojevremeno....sve ostalo Barca i ne zna igrati kako treba
mislim, mogu oni igrati razne formacije, ali nije to to.
Dakle, standardna 4-3-3 je jedina prava mjera, najbolje što znaju igrati godinama unazad - taman Munir i Sandro igrali u prvih 11.

Barca je znala, po potrebi, igrati 3-4-3 ili onu old school 3-5-2 kod Pepa svojevremeno....sve ostalo Barca i ne zna igrati kako treba

Dakle, standardna 4-3-3 je jedina prava mjera, najbolje što znaju igrati godinama unazad - taman Munir i Sandro igrali u prvih 11.
I ja bih volio probati nekad ovo, ali ovo u Barci nikad necete gledati. Za ovakvu postavu sa 2 CF-a ti trebaju 2 defanzivna vezna i ispred jedan AMF. Zasto 2 defanzivna vezna ? Zato sto sa 2 CF nemas onda krila koji se vracaju i pomazu bekovima. A tako Barcelona nikad nije igrala. Jer da jest, Ozil bi davno bio igrac Barcelone.messilla je napisao/la:I ja sam razmišljao o nekoj sličnoj formaciji sa Pacom i Sukijem.JoeBleck je napisao/la:Zasto ne probati nesto tipa 4-3-1-2
27.10.2020
Zanimljiv vezni.Official Barça lineup vs Gijon: Stegen, Roberto, Pique, Mathieu, Digne, Gomes, Busquets, Rafinha, Turan, Suárez, Neymar
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
1992 2006 2009 2011 2015
Fino da se Raketa i Don cuvaju za BMG.
Da vidimo tog Gomesa na djelu na svojo poziciji.
Da vidimo tog Gomesa na djelu na svojo poziciji.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.