Tuzlanski Chat

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Rimes87
Kontakt:

Re: Tuzlanski Chat

Post Postao/la Rimes87 » 23 sep 2016, 12:07

Probisvjet je napisao/la: Pomoci ce Jasminu jer ce puhati u isti qurac. Jucer se Niksic i Komsic dogovorili. Komsic i DF je izdao svoje birace. :salut:
Danas je u Sarajevu održan sastanak predsjednika političkih partija građansko-lijeve orijentacije. Sastanku su prisustvovali Željko Komšić (Demokratska fronta), Predrag Kojović (Naša stranka), Nermin Nikšić (Socijaldemokratska partija BiH) i Reuf Bajrović (Građanski savez), a razgovaralo se o političkoj situaciji u zemlji, saopćeno je nakon sastanka, prenosi agencija Patria.
Usaglašen je zajednički stav...
Koliko ja znam, Gadžo je imao daMu se usprostaviti onim što su se uhljebili u MUP-u. Glasam za njega, a ne za DF, nisam još siguran za koju ću stranku glasati za GV, nećkam se između Naše stranke i još par njih. Kontam ako je čovjek imao daMu da se nosi sa onim ljudima, imat će ih i da se nosi sa GV, a pogotovo sa svojim velikim vođom Željkom. Sad, moRe bit da nisam u pravu, ali, eto, kockao bih se s njim. :mrgreen:

wobly92 je napisao/la: Jednostavno, imaš bruku ljudi koji sigurno garantovano neće dati glas faraonu, ali ne znaju kome će još uvijek. Uglavnom žele promjene i nije u tolikoj mjeri nije ni bitno ko će, samo da ovaj ode. Faraon ima svoje sigurne glasače i ima prednost i pored svega još uvijek jer takav smo mi narod.
Sad kod većine je dvojba Bato vs. Gadžo. Npr. imaš 10.000 takvih , a ako se upolove glasovi, 5k jednom - 5k drugom, to je velika brojka. A barem još 2-3k glasova Bati bi moglo da donese pobjedu. :)
Vidiš, nisam uzeo u razmatranje da će većina ljudi opet glasati za Jasmina, mada mi se čini da je svima ga više preko glave. Ovo govorim barem o onim krugovima u kojim se krećem, hebiga, ne mogu ja ispipati puls cijelog grada :D Samo, iskreno, ne bih mogao glasati za SDA, jer gledam kakve su im druge opštine gdje su glavni, pa mi ne izgledaju kao da mogu donijeti promjene, a ne trebamo se zavaravati u ovoj koaliciji je SDA glavni igrač. Isto tako su nam kanton vodili, pa pogledaj šta rade Univerzitetu, a i mnogim drugim ustanovama i preduzećima. Jednostavno ne mogu dati glas političkoj partiji koja je toliko dugo bila na vlasti i nije se pokazala kompetentnom. A ne mogu dati glas ni SDP-u, jer za ovo vrijeme vođenja Tuzle nisu uspjeli stvoriti poslove već fontane. Jeste da sam to malo uprostio, ali tako nekako ispadne.Ono što se jedino mogu nadati jeste da moj glas neće biti samo beskorisna kap u moru, Isto tako, to što ti kažeš, tih 2-3 hiljade bi mogle i Gadži presuditi, nekako mi dođe na isto, ali hajde. Malo mi je krivo što je ispred DF-a, ali ja glasam za osobu u ovom slučaju, a ne stranku.

Sve kad se sabere, ne može čovjek biti pametan kuknjava
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 23 sep 2016, 12:08

Aerials je napisao/la:Ja nisam upućena nešto, ko je vlasnik objekata u gradu, strogom centru, potez od Kapije do džamije da budem konkretna?
Od 55:00. Mislim da je on.
League Cup winners
Yugoslavia - ★

Koktrijeb
Kontakt:

Post Postao/la Koktrijeb » 23 sep 2016, 12:12

Za nacionaliste ne mogu SDA/SBB, SDP-ove lafine mi je preko glave za Gadzu pa sta bude.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 23 sep 2016, 12:14

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:
Aerials je napisao/la:Ja nisam upućena nešto, ko je vlasnik objekata u gradu, strogom centru, potez od Kapije do džamije da budem konkretna?
Mozaik. Nabio ogromnu cijenu, niko nista ni ne otvara.
Steta sto ne drzi one lokale gdje su nargile, da ih ugasi.
ma ima i na drugoj strani objekata, pitam baš da vidim ko je zadužen da održava te objekte jer je taj dio grada katastrofa, i naumpade mi da je faraon rekao da je Tuzla najljepši grad u BiH :sick: kontam ako je grad vlasnik da im se i ovo nabije na nos :lol: mada ima načina i ovako :shifty:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 23 sep 2016, 12:18

Aerials je napisao/la:
NAJGORA_BAGRA je napisao/la:
Mozaik. Nabio ogromnu cijenu, niko nista ni ne otvara.
Steta sto ne drzi one lokale gdje su nargile, da ih ugasi.
ma ima i na drugoj strani objekata, pitam baš da vidim ko je zadužen da održava te objekte jer je taj dio grada katastrofa, i naumpade mi da je faraon rekao da je Tuzla najljepši grad u BiH :sick: kontam ako je grad vlasnik da im se i ovo nabije na nos :lol: mada ima načina i ovako :shifty:
Ej, i meni po fejsu konstantno izlijeće ona sponsored grupa podrška za Jasmina gdje piše ono koji je grad najljepši u Bosni, da nije Sarajevo. Krenuh lajkat grupu samo da dole ispod napišem da jeste Sarajevo ljepše od Tuzle jer je uređenije. Kad hodam okolo i vidim smeće + infrastrukturu u gradu, dođe mi da zaplačem od muke. Ako se već bio fokusiro na šminkanje Tuzle, što to nije završio do kraja. Mislim, ono ne bi nikom smetalo, možda ne bi raja tolko bila kivna na njega u tom slučaju. Jasmin mora ići, tu nema priče.
Papac Papac,
Papac Papac,

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 23 sep 2016, 12:21

Otpocetka sam govorio, ajmo mi navijaci da glasamo za Gadzu. Zabijemo Jasminu, zabijemo SDA/SBB a posto je Azmir protiv Jasmina, eto dobio je novog, samo ne onog sto je on htio.

Frajer se obracunao sa korupcijom, Dzago je Bog :thumbup: Puno veci ce problem ispasti sa univerzitetom i drugim granama, grane na koje su SDA svoje debele prljave prste omotali.

Ali zato imaju providni SDA/SBB biraci koji cijelo vrijeme pljuju i ili sa njima ili protiv njih na ovoj nasoj temi :puke:

Realno je da glas Gadzi pomaze Bati, jer znamo svi da SDA ima stabilno biracko tijelo, a ljevica je podijeljena. Ali ako nas se dovoljno skupi za Gadzu, to je to :kafa:

PS: Aerials, taj zakon je trebao biti izglasan na gradskom vijecu, da ako je prazan prostor da se placa. Ne znam da li je izglasan. Jer taj frajer je digao cijene iznajmljivanja, zato stoje prazni. Na taj nacin bi se natjerao vlasnik, da iznajmi za manju cijenu, da ne bi poslovao u minusu.
League Cup winners
Yugoslavia - ★

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 23 sep 2016, 12:26

Nas 200 da glasa za Gadžu, sta sa ostalih 131000?

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 23 sep 2016, 12:30

NYKnicks Fan je napisao/la:Nas 200 da glasa za Gadžu, sta sa ostalih 131000?
Maksimalno 60 000 izlazi na izbore. Tako da ti vec tih 200 vrijedi duplo ;) Nije, ne znam sta ce biti. Ima jos par dana do izbora. Volio bih da Gadzo ima sansu i da svi glasamo za njega. Pisao sam o tome, da bi bilo dobro da imamo dva kruga glasanja. U prvom da prodju prva dva koja su osvojila najvise glasova, a onda u drugom da se bira izmedju te dvojice. Vecini onda ne bi bio problem da daju glas Gadzi.
Jer ovo je sad glupa situacija da ljudi iz straha, biraju jedne ili druge. Nadam se da ce se to jos promjeniti. Nije jos kasno. U slucaju da dodje do toga, da se bira izmedju Bate i Jasmina, ja cu izabrati Jasmina. Desnicu nikad nisam mogao, pa makar dao i glas nominalnoj ljevici i Jasminu :)
League Cup winners
Yugoslavia - ★

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 23 sep 2016, 12:36

FrantoBauzek je napisao/la:
Maksimalno 60 000 izlazi na izbore. Tako da ti vec tih 200 vrijedi duplo ;) Nije, ne znam sta ce biti. Ima jos par dana do izbora. Volio bih da Gadzo ima sansu i da svi glasamo za njega. Pisao sam o tome, da bi bilo dobro da imamo dva kruga glasanja. U prvom da prodju prva dva koja su osvojila najvise glasova, a onda u drugom da se bira izmedju te dvojice. Vecini onda ne bi bio problem da daju glas Gadzi.
Jer ovo je sad glupa situacija da ljudi iz straha, biraju jedne ili druge. Nadam se da ce se to jos promjeniti. Nije jos kasno. U slucaju da dodje do toga, da se bira izmedju Bate i Jasmina, ja cu izabrati Jasmina. Desnicu nikad nisam mogao, pa makar dao i glas nominalnoj ljevici i Jasminu :)
Pa glasaj za Gadžu. Hebiga ne možeš ti uvjeriti ljude da ne trebaju glasati za nekog drugoga. Usput, to povlačenje da je Azmir SDA je došlo od SDP-a i njihove izborne kampanje jer je ostavio Faraona na cjedilu sa ostavkom i nije ga htio pogurat u kampanji. Ne znam što se konstantno hvataš ti za to da je Azmir SDA? Ako imaš kakve dokaze, molim te predoči nam, a ne rekla kazala druže :)
Papac Papac,
Papac Papac,

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 23 sep 2016, 12:41

@Rimes ma pusti ga, uhvatio se SDP-ove priče od početka, a ko fol protiv njih. Reče neće se više javljat do izbora a javi se 10 minuta poslije. Još i vrijeđa, gura riječi drugima u usta, iznosi laži na nas ovdje samo zato što ne dijelimo njegovo mišljenje. Ne želim ja lično da pristanem na njegove igrice jer ne želim da se spuštam na taj nivo. Provaljen je nekoliko puta kulturno, mislim da je dosta.
Imaš i ti pravo što se tiče SDA i njihove politike, itekako je grozna, ali gora je SDP-ova, čim nas je natjerala na ovu muku da moramo glasat za njihovu opoziciju.
Da ima neka anketa barem gdje je Gadžo blizu pa makar i 5000 glasova, dao bih mu glas bez trunke razmišljanja.
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 23 sep 2016, 12:53

wobly92 je napisao/la:@Rimes ma pusti ga, uhvatio se SDP-ove priče od početka, a ko fol protiv njih. Reče neće se više javljat do izbora a javi se 10 minuta poslije. Još i vrijeđa, gura riječi drugima u usta, iznosi laži na nas ovdje samo zato što ne dijelimo njegovo mišljenje. Ne želim ja lično da pristanem na njegove igrice jer ne želim da se spuštam na taj nivo. Provaljen je nekoliko puta kulturno, mislim da je dosta.
Imaš i ti pravo što se tiče SDA i njihove politike, itekako je grozna, ali gora je SDP-ova, čim nas je natjerala na ovu muku da moramo glasat za njihovu opoziciju.
Da ima neka anketa barem gdje je Gadžo blizu pa makar i 5000 glasova, dao bih mu glas bez trunke razmišljanja.
Ma, pustio sam ja njeg, ne držim ga :mrgreen: Nego mi malo krivo što se odmah fata nekih laži, ali hajde, njegov izbor...

Razumijem te u potpunosti, vjerujem da si isfrustriran kao i svi mi. Samo da mi je više ne gledati Jasmina i onu crvenu boju. Ja se samo pitam kako je socijal-demokratska stranka uspjela od sebe otjerati socijalistu poput mene. I ja sam čak u jednom momentu razmišljao glasati za SDA, ali jednostavno ne mogu. Hebiga. Hajde, valjda će sve ovo na dobro izaći.
Papac Papac,
Papac Papac,

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 23 sep 2016, 12:59

Rimes87 je napisao/la:
FrantoBauzek je napisao/la:
Pa glasaj za Gadžu. Hebiga ne možeš ti uvjeriti ljude da ne trebaju glasati za nekog drugoga. Usput, to povlačenje da je Azmir SDA je došlo od SDP-a i njihove izborne kampanje jer je ostavio Faraona na cjedilu sa ostavkom i nije ga htio pogurat u kampanji. Ne znam što se konstantno hvataš ti za to da je Azmir SDA? Ako imaš kakve dokaze, molim te predoči nam, a ne rekla kazala druže :)
Na skype video razgovoru Azmir drzi na svom radnom stolu(!) sliku Alije Izetbegovica, suosnivaca i idejnog tvorca Stranke Demokratske Akcije. Sa druge strane ovo je uradio upravo pred izbore, a da nije htio da se mijesa mogao i prije dva mjeseca kao i poslije izbora, jer su problemi navodno od juna. Ako i sam ne vidis, najvise stete je ovo donijelo upravo Jasminu. Nije tesko sabrati 2+2.
Takodjer iz nekih njegovih obracanja medijima, da se zakljuciti u kojem smjeru vjetar puse. Nisam imao problem ni tada sa tim, ali nakon ovih nemilih dogadjaja, u kojem on itekako ima sopstveni interes, imam problem sa tim.
Nekoliko sam puta spomenuo, da je ovo vjestacki izbor i izbor nametnutu upravo u svrhu izborne kampanje SDA. Pozivao sam na jedinstvo navijaca i na dogovor Jasmina i Azmira.

Svako sa i malo mozga, zna da ce se covjek koji je ulozio 3 miliona KM vratiti poslije izbora, neovisno ko pobijedio. Niko nema protiv bilo kojeg covjeka, koji ulaze u Slobodu, a to je u ovom trenutku Azmir. Ali na perfidan nacin hoce da ostvari svoje ciljeve i da pogura svoje SDA kadrove, jer koristi emocije nas navijaca.

PS: wobly92 spominjali su me, zato sam i pisao. Zelim vam iskreno sve najbolje i da uspijete u svojoj namjeri. Dosta je vise te interkulturalne price, vrijeme je za vas da zauzmete Tuzlu i da nema vise otpora podjeli BiH, jer je ona onda cijela podijeljena. Zamisli kakva se slika salje ostalim narodima u Tuzli, ako SDA/SBB pobjedi. Ali neka, dosta je vise prodavanje magle.

I Alija je to spomenuo, svaka ptica svom jatu leti. E pa neka odlete svi svojima :salut: Tuzla, cvoriste naroda BiH, neka stoljece i pol jedne kulture ostavi iza sebe i neka nastupi neka nova kultura s investicijama sa Bliskog Istoka :bih: :bih: :bih:

Samo SDAAAAA,SBB, samo SDAAAAA,SBB trebam jaaaaaaa ooooooo ooooooooo meni vise ne trebaaaaa :bih: :bih: :bih:
Zadnja izmjena: FrantoBauzek, dana/u 23 sep 2016, 13:26, ukupno mijenjano 1 put.
League Cup winners
Yugoslavia - ★

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 23 sep 2016, 13:08

Druže Franto, ideš iz krajnosti u krajnost, ali hajde. Imao je i moj rahmetli djed sliku od Alije, a komunjara bio žešća i nikada nije glasao sa SDA. A da ti sad ja kažem, SDA se odavno udaljila od svog idejnog tvorca, u to budi uvjeren. Ne branim ja Aliju ili SDA, nego eto, samo da spomenem. Čisto sumnjam da ima politika veze s ostavkom Azmira, ali, opet svakom svoje.
Papac Papac,
Papac Papac,

zamorano1plus8
Kontakt:

Post Postao/la zamorano1plus8 » 23 sep 2016, 13:16

ma ne, trebao je faraonovu sliku držat na stolu :tralala:
"We all have a past. We have ours and we're proud of it" Ausillio
"We have a lot of mental health problems in our country" Donald Trump

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 23 sep 2016, 13:18

Druze Rime87, u politici i ovako bitnim stvarima ne postoje slucajnosti. Razmisli i sam te pogledaj sto se dogadja. Ako tebi neke stvari nisu logicne, onda ti ni ja ne mogu pomoci. Ko zna, mozda si i ti u pravu.

Nema veze, neka glasa kako god hoce. Jedva cekam rezultate izbora i iskreno se nadam da ce pobijediti nacionalna stranka. Degutantno mi je postalo ovo vise :puke:
League Cup winners
Yugoslavia - ★

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 23 sep 2016, 13:22

zamorano1plus8 je napisao/la:ma ne, trebao je faraonovu sliku držat na stolu :tralala:
:urnebes: :urnebes: :rol:.... Ahahaha
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 sep 2016, 14:09

Neko sa Slatine jel radi onaj bankomat u trznom NLB-a jel u funkciji ??

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 23 sep 2016, 14:45

tuzlak1987 je napisao/la:Neko sa Slatine jel radi onaj bankomat u trznom NLB-a jel u funkciji ??
inače radi, sad ne mogu bacat grah da saznam
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Rimes87
Kontakt:

Post Postao/la Rimes87 » 23 sep 2016, 14:55

Heller je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Neko sa Slatine jel radi onaj bankomat u trznom NLB-a jel u funkciji ??
inače radi, sad ne mogu bacat grah da saznam
Ako to ne možeš, onda pogledaj u kašike :mrgreen:
Papac Papac,
Papac Papac,

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 23 sep 2016, 14:56

staragarda je napisao/la:
zamorano1plus8 je napisao/la:ma ne, trebao je faraonovu sliku držat na stolu :tralala:
:urnebes: :urnebes: :rol:.... Ahahaha
Ovu neka ide uraditi kod foto Zolija, Matije Vucinica ili kod foto Mome. Usput neka ih pozdravi.
slika
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.