FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

xeksor
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la xeksor » 22 sep 2016, 19:05

i jos nesto u jednom razgovoru je procijenjeno da lokacija JU sa stadionom vrijedi 40 milona maraka , drugo mozda se kupuju firme na zapadu a sloboda nije firna već UG a stadion tušanj je javna ustanocva, treće tan je fk sarajevo kroz upravljačka prava platio oko 2miliona koja će upumpat u klub po tvom azmir treba platit poreznoj upravi 7 miliona pa dugove igracima, hotelima itd milion , i da daje pare nesto sto nije njegovo. Covjek je i vise dao nego sto treba. Al fala bogu svanučće bolje jutro za slobodu

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 22 sep 2016, 19:07

NKMramor je napisao/la:
FrantoBauzek je napisao/la: Stadion sa lokacijom vrijedi oko 10 miliona maraka, a to nije malo. Cilj je gospodina Husica da se stadion prepise pravnom subjektu FK Slobodi.
Gospodin Husic je dao pozajmnice klubu u iznosu od 3 miliona KM, koja su ujedno i potrazivanja gospodina Husica prema FK Slobodi. Nije on te pare halalio. Kada se izglasa zakon da sportski kolektivi budu mogli biti uredjeni kao dd ili dionicko drustvo ili neki drugi pravni oblik, on te pozajmnice moze lako prebaciti u dionice i na taj nacin postati vecinski vlasnik fudbalskog kluba Sloboda.

Kada kupujes neku firmu, kupujes je i sa dugovanjima. Gospodin Husic zeli da grad dobar dio duga kluba preuzme na sebe i hoce stadion u vlasnistvu FK Slobode, koji je od izuzetne trzisne i imovinske vrijednosti. Cini mi se pak, da Azmir manipulira svjesno sa cijelom situacijom i nama navijacima, jer ima i svog interesa u cijeloj prici.

Nemam ja problem sa tim, zelim da klub bude sto bolji i jaci, i svi veliki klubovi su u necijem privatnom vlasnistvu. Najbitnije mi je da ostane simbol cega je i bio i da postize rezultate.
Pa druže stadion je bio Slobodin dok nije prebačen gradu jer mu je prijetila pljenidba. Preko stadiona Mirsad Muharemagić i Dževad Šećerbegović potroše 300.000 maraka godišnje, gdje odu te pare? Tako da ne vidim u čemu je problem. Pare nije halalio i pametan je. Koja bi budala halalila tri miliona maraka bolan. Grad je postavljao prošle uprave koje su napravile dug i treba da ga vrati. Postavio je i ovu upravu, "sportskog direktora" i odbor za hitnost protivno statutu, a taj isti odbor za hitnost je u roku 7 dana uspio razj.eb.at klub.
Ne mislim ni da treba da halali. Bilo je svakakvih struktura u proslim upravama kluba, a cinjenica je da grad sa odredjenim kriminalnim miljeima nije imao muda da se obracuna, koji su zaduzivali klub. Zato i jest ovoliki dug narastao.
To je najbolji potez ikada, sto je stadion presao u vlasnistvo grada. Da tog poteza nije bilo, mozda bi sada tamo bile neke zgradurine umjesto fudbalskog stadiona. To se mora priznati Imamovicu, da je napravio dobar potez.

Kao sto kazem, nadam se da ce se Azmir vratiti ali s ucjenama i manipuliranjem nas navijaca nije uredu ni sa njegove strane. Ima on tu svoju racunicu, a cinjenica je da njih dvojica trebaju da rijese taj problem u korist nas, navijaca.
Mislim da nam je svima vise dozlogrdilo vise od ovog prepucavanja i pravljenje stete klubu, kao i prosjecnom navijacu narusavanja zdravlja.
League Cup winners
Yugoslavia - ★

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 22 sep 2016, 19:08

Treba im poslat faktureza baklje i sl..

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 22 sep 2016, 19:11

aj da vidimo rad odbora za hitnost za 7 dana: premija za osvojen bod ( pozitivna stvar) prvi sastanak sa igracima i najavljeni rezovi privrednici nemaju para, dogovor sa par igraca za raskid ugovora, suspenzija dvojice igraca, postavljanje VD direktora ( čičkovo ulje rasprodano mo marketima) , prvi dug prema transturistu, saopštenje fukara. Odličan učinak

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 22 sep 2016, 19:11

xeksor je napisao/la: Ti da si imalo pratio istupe husića nebi take nebuloze pisao. Od izgradnje stadiona do 2008 stadion je bio u vlasnistvu FK Sloboda, tada se osunuje JU Gradski stadion Tusanj iziz nama poznatih razloga. Za 8 Godina samo na plate i funkcionisanje stadiona po JU izdvojeno je 2,5 mil maraka. gospodin Husić je trazio da se stadion vrati slobodi a da u dogledno vrijeme ako se nađe modus urade neke upravljacke strukture pa cak i koncesija, al da u ugovoru stoji da taj stadion moze sluzit samo toj svrsia ne posle rusenju i izgradnji nekih stambenih jedinica. Ako je neko spreman gradu platit lokaciju i troskove izgradnje stadiona sta je problem dat i prodat makar će u budzetu ostat svaki mjesec 300 000 a ne proizvodit troskove ko sada.
Toliko veliki poštovaoče Faraona
Koncesija je po nekim izvorima nudjena na 40 godina, Azmir je glatko odbio.
xeksor je napisao/la: Toliko veliki poštovaoče Faraona
Boli mene ona stvar za Jasmina. Ali mi je i dalje bolji od SDA. Moj favorit je Alen Dzoga :thumbup:
League Cup winners
Yugoslavia - ★

joksimovic
Kontakt:

Post Postao/la joksimovic » 22 sep 2016, 19:12

Zivio predsjednik AZMIR HUSIC!

ZIVIOOOOOO!

carapa
Kontakt:

Post Postao/la carapa » 22 sep 2016, 19:14

;)
Kud ces dalje kad je i ova budala Joksimovic vidio da je Azmir najbolje rjesenje za klub a ovi placenici zbog 20km razjebase sve.
Nije ti palo na pamet da nismo učili ist gramatiku, u muje vrijeme da je neko napisao lahko i mehko dobio bi keca ko dalekovod,pa ja ne ispravljam nikoga. ispravno je i MORAT ĆE TE ili kraće MORAĆE TE.

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 22 sep 2016, 19:14

Ma ne nuđenja je na tri godine, ma daj kakih 40 godina . Znase kod ozbiljnih poslova kako se koncesije daju i na koliko . Uopste nije bilo riječi o koncesiji jer ovaj nije htjeo čut za to jer kaze NEDAM STADION

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 sep 2016, 19:14

joksimovic je napisao/la:Zivio predsjednik AZMIR HUSIC!

ZIVIOOOOOO!
Joksime da se ti i ja jednom slozimo :mrgreen:
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 22 sep 2016, 19:15, ukupno mijenjano 1 put.

Koktrijeb
Kontakt:

Post Postao/la Koktrijeb » 22 sep 2016, 19:14

Ne tako davno: fukare.ba/zajedno-do-titule/

Thranduil
Kontakt:

Post Postao/la Thranduil » 22 sep 2016, 19:15

FFC = Faraon Fan Club , ko zna možda se ovih 30ak "sjeveraca" budu u subotu predstavili kao Faraonke.

klma1
Kontakt:

Post Postao/la klma1 » 22 sep 2016, 19:15

NKMramor je napisao/la: Pa druže stadion je bio Slobodin dok nije prebačen gradu jer mu je prijetila pljenidba.
Meni nikako nije jasno kako je uopšte došlo do toga da bude vlasništvo FK Sloboda.
Izvinite me za off topic ali
VI hocete da kazete da je 1992 prije izbijanja rata u BIH, FK Sloboda ili RSD bio upisan u zemljišne knjige kao vlasnik stadiona Tusanj. Ne da ne vjerujem nego sam gotovo 100 % siguran da to nije tako. Ali ima nesto o cemu ovdje niko ne govori jer nije mjesto za to ovo je sportski forum. Tuzla je jedna od rijetkih opcina koja je zapocela privatizaciju javnih dobara. Slicno su pokusale jos neke opcine da urade pa se i dan danas pomijaju po sudovima. Oni koji su to pametnije uradili su bili oni u Mostaru koji su napravili ugovor o koristenju kako bi s...li Velez.
& $ ?

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 22 sep 2016, 19:17

solinas je napisao/la:Ljudi kako stvari stoje C i D ce biti pune a ove pick.e se nece ni pojaviti pa yebu im ljudi porijeklo.haha
Beduin javi se na pp trebao si mi nesto
Navijat cemo sa navijacima Radnika, tj. oni sa nama :urnebes:

Dje gori? Nisam dobio nikakav pp.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 22 sep 2016, 19:18

xeksor je napisao/la:i jos nesto u jednom razgovoru je procijenjeno da lokacija JU sa stadionom vrijedi 40 milona maraka , drugo mozda se kupuju firme na zapadu a sloboda nije firna već UG a stadion tušanj je javna ustanocva, treće tan je fk sarajevo kroz upravljačka prava platio oko 2miliona koja će upumpat u klub po tvom azmir treba platit poreznoj upravi 7 miliona pa dugove igracima, hotelima itd milion , i da daje pare nesto sto nije njegovo. Covjek je i vise dao nego sto treba. Al fala bogu svanučće bolje jutro za slobodu
Vec odavno ima zakon pripremljen da se izglasa kao u svim zapadnim zemljama, da sportski kolektivi mogu biti organizirani kao dd ili dionicko drustvo i slicno. Cak je i sam gospodin Husic to u nekoliko navrata spomenuo, da ce aktivirati svoja potrazivanja ako se klub bude privatizovao. Sam gospodin Husic moze da blokira rad kluba, sa svojih 3 miliona potrazivanja. On drzi pistolj na sljepoocnici FK Slobode i ako bude htio, moze da povuce okidac.

Stadion ako dobije, a vrijednosti je oko 40 miliona KM, kao sto ti navodis, onda je on s isplatom od 7 miliona ili 10 miliona dugova, koje zeli da dio isplati gradska vlast, moze dobiti vrijednost od 40 miliona KM. Zar to nije fantastican posao?
League Cup winners
Yugoslavia - ★

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 22 sep 2016, 19:18

50-ak godina je sasvim dovoljno.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

joksimovic
Kontakt:

Post Postao/la joksimovic » 22 sep 2016, 19:21

carapa je napisao/la:
;)
Kud ces dalje kad je i ova budala Joksimovic vidio da je Azmir najbolje rjesenje za klub a ovi placenici zbog 20km razjebase sve.
Retardinjo nikad nisam bio protiv Azmira,nikad

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 22 sep 2016, 19:21

FrantoBauzek je napisao/la:
xeksor je napisao/la: Ti da si imalo pratio istupe husića nebi take nebuloze pisao. Od izgradnje stadiona do 2008 stadion je bio u vlasnistvu FK Sloboda, tada se osunuje JU Gradski stadion Tusanj iziz nama poznatih razloga. Za 8 Godina samo na plate i funkcionisanje stadiona po JU izdvojeno je 2,5 mil maraka. gospodin Husić je trazio da se stadion vrati slobodi a da u dogledno vrijeme ako se nađe modus urade neke upravljacke strukture pa cak i koncesija, al da u ugovoru stoji da taj stadion moze sluzit samo toj svrsia ne posle rusenju i izgradnji nekih stambenih jedinica. Ako je neko spreman gradu platit lokaciju i troskove izgradnje stadiona sta je problem dat i prodat makar će u budzetu ostat svaki mjesec 300 000 a ne proizvodit troskove ko sada.
Toliko veliki poštovaoče Faraona
Koncesija je po nekim izvorima nudjena na 40 godina, Azmir je glatko odbio.
xeksor je napisao/la: Toliko veliki poštovaoče Faraona
Boli mene ona stvar za Jasmina. Ali mi je i dalje bolji od SDA. Moj favorit je Alen Dzoga :thumbup:
To sto ce mozda SDA preuzeti Tuzlu direktni krivac je Jasmin jer se ponovo kandidirao, covjek penziju zaradi kao nacelnik, procitan je, dosadan, umoran, bez ambicije i vidno zasicen...sdp je trebao prijaviti drugog kandidata i sigurno bi pobjedio ali ovako...najgora opcija za Tuzlu.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 22 sep 2016, 19:23

joksimovic je napisao/la:Retardinjo nikad nisam bio protiv Azmira,nikad
oprosti mu joksime, ne zna sta pise

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 22 sep 2016, 19:25

xeksor je napisao/la:Ma ne nuđenja je na tri godine, ma daj kakih 40 godina . Znase kod ozbiljnih poslova kako se koncesije daju i na koliko . Uopste nije bilo riječi o koncesiji jer ovaj nije htjeo čut za to jer kaze NEDAM STADION
Koncesije se u pravilu uvijek daju na dosta vise godina. Na tri godine ne vjerujem da je nudjenja. Nisam cuo jos da je neko imao koncesiju na tri godine. U pravilu je od 20 godina pa na gore.
League Cup winners
Yugoslavia - ★

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 3 gosta.