Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Ocito imas lose podesen registar, pusti ga nek zavrsi.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Izgleda da je to problem. Nego samo sjeo za kompjuter da ti ovo napišem i da odigram kladionicu. A ovo nek radi jbg valjda bude uredu. Ako ne bude neću se vala s ovim više zajebavati nemam živaca. Stalno neki problemi.Asteriks je napisao/la:Ocito imas lose podesen registar, pusti ga nek zavrsi.
na fb i na jednom portalu ne pojavljuju mi se nikako slike,na ovom portalu i nekim drugim da,na youtube ne mogu nista pokrenuti,sta raditi?
Da li postoji aplikacija koja ce preskenirati i pronaci poslednje drivere za grafiku, zvuk i sl ?
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Ne mogu da 'dodam' nijednu ekstenziju na chrome-u, konkretno sam pokusavao ad block, ali nece nijedna druga. Pojavi se problem 'failed - network error', pokusavao sam vise nekakvih nacina, ali nista. Pogledao sam i neki tutorijal s istim problemom, sve to isto uradio, ali bezuspjesno. Ako neko ima kakav prijedlog, ili je imao isti problem, pa rijesio, bio bih zahvalan na pomoci. 
EDIT: Napravio nakon 3 sata patnje i pokusavanja 3 miliona razlicitih nacina da rijesim ovo sranje.

EDIT: Napravio nakon 3 sata patnje i pokusavanja 3 miliona razlicitih nacina da rijesim ovo sranje.

Zadnja izmjena: Federer17, dana/u 21 sep 2016, 06:05, ukupno mijenjano 1 put.
Imas ih bezbroj free na netu. Driver Detective recimo.Puma je napisao/la:Da li postoji aplikacija koja ce preskenirati i pronaci poslednje drivere za grafiku, zvuk i sl ?
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Ni slucajno koristiti zlj programe za update drivera grafe i zvuka.Puma je napisao/la:Da li postoji aplikacija koja ce preskenirati i pronaci poslednje drivere za grafiku, zvuk i sl ?
To se radi preko stranice proizvodjaca, rucno i jedini je ispravan nacin.
Ove softwer verzije tipa driver doctor, driver genius itd. nece napraviti nikakav pomak, a obicno naprave konflikt i u vecini slucajeva su prikrivene trial verzije. ------->

Mali milion primjera kada fol updejtuje drivere ne samo grafe neg i usb itd., a onda na iducem skenu il provjeri vidis da su iste verzije u pitanju a neke uopce nije moguce update.
Slicno i kada je flash Biosa u pitanju, samo rucno ako je prijeko potrebno (plavi ekran smrti) al nikako preko bios update itd., jer sve se placa.
Update se radi ovako - skines neki info program tipa Everesta, nadjes tacan naziv trenutnog drivera i vidis ima li dostupnu napredniju verziju, sto te u pravilu vodi na stranicu proizvodjaca, da li je besplatna, skines, instal i restart pc.
Takodjer imas i ovo sa str microsoft answers
http://www.howtogeek.com/233115/the-onl ... n-windows/The problem with automatic driver updating tools is that when they fail the results
will be spectacular to catastrophic so its best to update the drivers manually. The
program suggested in my reply above does not automatically update driver. It only
gives the dates and versions installed on the computer and other information to
help manually update them.
Another problem is automatic updating tools do not always find the latest (if even a
correct) driver. By going to sites and checking manually you can see the latest versions,
even betas. And you can see the notes and check with support or any forums for even
more knowledge.
Il naravno automatic update u koga je validna verzija sistema, a takvih je malo.If you do want to update your drivers, skip the driver-updating utilities
@Asteriks
Hvala
Za graficku sam nasao na stranici proizvodjaca, za ove ostale cu vidjeti.
Hvala

Za graficku sam nasao na stranici proizvodjaca, za ove ostale cu vidjeti.
Call the coroner!
Pro:
- Super brightness i kvalitet slike
- IPS monitor, odmakneš se deset metara od monitora, gledaš film kao da si metar ispred njega
- Za igrice koje sam testirao odličan.
- 4 in 1 ili 2 in 1, super opcija kada učite nešto. Npr, otvorite pdf neku knjigu, na drugu stranu otvorite word i kucate.
- Filmovi, imam osjećaj da je kvalitetniji slika nego na fullhd 42 inchnoj plazmi što imam.
- Telemach gledanje, postoji opcija stretch, tako da je kompletna slika po cijelom ekranu
- 3 godine garancije jer je LG monitor, Samsung i ostali imaju po 2.
Con:
- Ne valja sjediti preblizu dugo vremena
- Gledanje filmova kada je fullscreen kao da je 22 inchni monitor, a ne 25, dakle teško naći filmove koji podržavaju to.
- Screen resolution za igrice, nekad pljosnato djeluje slika.
- Adapter velika mana, ovaj trenutni mi je perfekcija, ali orginalni je katastrofalan
- 14ms odaziv, ne osjeti se mnogo, ali opet je tu, šta ćeš.
Ukupni dojam:
Vrlo dobar, s tim ako hoćete ultra wide, preporučujem, 27 inchni, to bi ja sada uzeo i dodao 150KM na ovih 420 i onda bi trebalo biti sve perfektno.
- Donnie Darko
- Kontakt:
maloprije gledam film na laptopu, i odjednom, niotkud ekran posivi i nestade zvuka. ugasim ga, pokusam upalit, on se fol upali ali ekran nista, nula bodova. i ono kad hocu da ga ugasim cim pritisnem tipku ugasi se iste milisekunde, nije ko inace ono drzis dok se ne ugasi.
pretpostavljam da je display otisao?
pretpostavljam da je display otisao?
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ostavio ga sat vremena da radi iako se display nije palio. Maloprije pogleda proradio ono start screen. Svasta.
Imam osjecaj da mi novi laptop treba
Imal neko ideju koji mu je qurac bio?

Da li sada mozes uci u sistem ili ?
- LaVecchiaSignora
- Kontakt:
RAM ili procesor vjerovatno, mada je moguce i da graficka nije htjela "startati". Ali tesko je utvrditi ovako napamet.Donnie Darko je napisao/la:Ostavio ga sat vremena da radi iako se display nije palio. Maloprije pogleda proradio ono start screen. Svasta.
Ak ti pali lampice za hdd, itd. cujes uobicajno dizanje sistema, trazi vga izlaz i povezi na obican monitor ak imas. Ak daje sliku u pitanju je flet kabal il sam ekran, a ako ne onda grafa, ram il maticna.
Inace ak mozes uci u sistem imas sve zapisano u event vieweru, mozda je u pitanju neka greska sistema.
I obavezno skini hw monitor radi provjere temperature koja itekak zna napraviti lanac problema sve do napajanja.
Inace ak mozes uci u sistem imas sve zapisano u event vieweru, mozda je u pitanju neka greska sistema.
I obavezno skini hw monitor radi provjere temperature koja itekak zna napraviti lanac problema sve do napajanja.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Radi sad, ovo pišem sa laptopa.Asteriks je napisao/la:Ak ti pali lampice za hdd, itd. cujes uobicajno dizanje sistema, trazi vga izlaz i povezi na obican monitor ak imas. Ak daje sliku u pitanju je flet kabal il sam ekran, a ako ne onda grafa, ram il maticna.
Inace ak mozes uci u sistem imas sve zapisano u event vieweru, ak je u pitanju neka greska sistema.
Znači gledao sam film, i odjednom kao što sam napisao posivi slika, ono ne malo zasivilo preko filma, već skroz sivo, i nisam siguran možda je neki čudan zvuk bio ne sjećam se. Pritiskao sam sve, nije ništa radilo, jednostavno zaledio bio. Kad sam ga zatvorio nije se gasio, tako da sam morao izvaditi bateriju. Kada sam ga ponovo pokušao upaliti, ono upali se lampica, čuje se da radi, pali se i gasi caps lock ali display nije radio. Palio sam ga par puta, da vidim hoćel proraditi, i ništa.
Onda sam došao na ideju da prištekam monitor od PC-a na njega, ali nije reagovao monitor. I ostavio sam ga tako upaljenog neko vrijeme, otišao mi na živce, kasnije dođem kad rade i display i monitor.
Ne razumijem se u taj event viewer, sad ću se malo informisati i probati naći ima li išta tu.
Ne vjerujem da je do pregrijavanja, nije bio uopšte neuobičajeno puno vruć. Znao se prije sa vremena na vrijeme pregrijati i ugasiti, ali propuhujem ga usisivačem redovno sada.
Start - search - event viewer - lijevi gornji ugao - custom views i u toj rubrici imas administrative events. Tu klik, sackeaj da se desna str ucita (brzo ide) i vidis sta ti je oznaceno crvenom bojom, tj. x - error. Klik na to, uslikaj i postavi ovdje. Ak ih ima vise dovoljno je prva tri na koja naletis.
Da li ja mogu te errore da ti slikam da mi kažeš za šta su vezani i jesu li opasni? Imam ih mnogo na laptopu.Asteriks je napisao/la:Start - search - event viewer - lijevi gornji ugao - custom views i u toj rubrici imas administrative events. Tu klik, sackeaj da se desna str ucita (brzo ide) i vidis sta ti je oznaceno crvenom bojom, tj. x - error. Klik na to, uslikaj i postavi ovdje. Ak ih ima vise dovoljno je prva tri na koja naletis.
- Donnie Darko
- Kontakt:
Asteriks je napisao/la:Start - search - event viewer - lijevi gornji ugao - custom views i u toj rubrici imas administrative events. Tu klik, sackeaj da se desna str ucita (brzo ide) i vidis sta ti je oznaceno crvenom bojom, tj. x - error. Klik na to, uslikaj i postavi ovdje. Ak ih ima vise dovoljno je prva tri na koja naletis.

Dugi niz errora danas. Od 14:00 do evo 17:15 nema ništa, a ovo se desilo, tj počelo dešavati oko 16:00.
Mozes, al uslikaj tri jer se vecinom ponavljaju.Da li ja mogu te errore da ti slikam da mi kažeš za šta su vezani i jesu li opasni? Imam ih mnogo na laptopu.
Klikni na taj kernel power od 10:51, uslikaj i postavi ovdje (znaci moras otvorit da vidim o cemu se radi), takodjer taj App error i Distributed com.PostPostao/la Donnie Darko » 22 sep 2016, 17:56
http://prntscr.com/cl37pgAsteriks je napisao/la:Mozes, al uslikaj tri jer se vecinom ponavljaju.Da li ja mogu te errore da ti slikam da mi kažeš za šta su vezani i jesu li opasni? Imam ih mnogo na laptopu.
http://prntscr.com/cl37z7
http://prntscr.com/cl382d
http://prntscr.com/cl385p
http://prntscr.com/cl388r
Evo ovi su se danas po dva puta pojavili. Juče ih je bilo manje. Od prije 2 dana ih ima preko 30.