FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la staragarda » 22 sep 2016, 11:26

fukara87 je napisao/la:Ja idem sad na Sjever da navijam za Slobodu, a sto se tice placenika niko me ne moze kupit ni za milion maraka da bih bio protiv svoje jedine i voljene Slobode :)
Nećeš još dugo... Al od volje ti
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 22 sep 2016, 11:27

tuzlak1987 je napisao/la:Fudbal se igra radi pobjeda.

Zna se ko ce nam da donese pobjede i uspjehe, a ko ne. Pa eto neka svako u svojoj glavi skonta sta je dobro za Slobodu i kakvu on Slobodu zeli da gleda za 2-3 godine.
Vidim da znas sto trebamo raditi. Objasni nam i predoci sto nam je ciniti za dobrobit Slobode
League Cup winners
Yugoslavia - ★

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 sep 2016, 11:30

FrantoBauzek je napisao/la:

Zna se ko ce nam da donese pobjede i uspjehe, a ko ne. Pa eto neka svako u svojoj glavi skonta sta je dobro za Slobodu i kakvu on Slobodu zeli da gleda za 2-3 godine.
Vidim da znas sto trebamo raditi. Objasni nam i predoci sto nam je ciniti za dobrobit Slobode
Vratiti covjeka i vrsiti pritisak na gradsku upravu ma kakva god ona bila i u kojem god ona sastavu bila nakon izbora da otplacuje reprogram.

Jer ako oni ne otplate reprogram do 11. mjeseca nema ni 400 hiljada od Evrope.

Azmira vratiti dok nisu svi igraci otisli!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 22 sep 2016, 11:31

FrantoBauzek je napisao/la:

Napraviti pritisak, otjerati ublehase i kvazi odbor za hitnost te vratiti Husica u Slobodu a faraonu se već iduće sedmice osvetiti za ovo decenijsko zlostavljanje Slobodasa

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 22 sep 2016, 11:33

tuzlak1987 je napisao/la: Vratiti covjeka i vrsiti pritisak na gradsku upravu ma kakva god ona bila i u kojem god ona sastavu bila nakon izbora da otplacuje reprogram.

Jer ako oni ne otplate reprogram do 11. mjeseca nema ni 400 hiljada od Evrope.

Azmira vratiti dok nisu svi igraci otisli!
Uredu, tako sam i mislio :thumbup:
League Cup winners
Yugoslavia - ★

nemam.nick
Kontakt:

Post Postao/la nemam.nick » 22 sep 2016, 11:40

krmpotich je napisao/la:
staragarda je napisao/la: Možeš malo pojasnit da SAD imaju te neke povlastice za maticnu zemlju.... Od 320 miliona Amerikanaca njih sigurno 150 miliona su naturalizovani... Jel znaš koliki je to odljev para i koja je logika da to SAD rade... Misliiiiiiiiim
Mislim na osobe koje imaju biznis sa godisnjom zaradom preko cca 50 miliona dolara, a ne na singapurce koji drze piljare sa profitom od 1366US dolara na mjesec. Njegova firma ti je u top 10 u auto-prevoznom sektoru za cijelu Ameriku u 2015 godini. Sad skontaj koliki je porez na cijeli njegov biznis i koja mu je olaksica sa ovim zakonom. Ako ti kazem da je za Novu Godinu iz BiH podijelio po 5 milja svim vozacima onda ti je valjda jasno da se tu radi o silnoj lovi. Nije on postao milioner, tako mlad a da je siso vesla. Zna covjek igru, budi siguran u to...
Mislim da ta porezna olaksica ne postoji, nisam 100% siguran, ali mislim da ne postoji. Koga bas zanima, evo ovdje moze na sajtu IRS-a vidjeti sve porezne olaksice:
https://www.irs.gov/credits-deductions

Inace, svi koji imaju U.S. drzavljanstvo, ali i zelenu kartu, moraju placati porez u Americi gdje god zivjeli. Drugim rijecima, ako zivis npr. u Njemackoj, a imas U.S. drzavljanstvo moras platiti porez i u Americi - zato se povremeno pojave tekstovi kako se pojedini bogatasi koji zive van USA odricu drzavljanstva.

Takodjer, Azmirova kompanija nije u top 10 u trucking industriji. Na njihovom sajtu stoji da imaju 100 vozaca i njih 12 u administraciji.

Npr. dokument (http://www.dot.ca.gov/hq/tpp/offices/og ... erview.pdf) sa California Department of Transportation kaze da je prosjecni prihod po uposleniku $135,000, sto kad pomnozimo sa 112 iznosi sto je oko $15.1M godisnje.

Od toga odbij plate za 100 vozaca ciji je prosjek $32,000 godisnje (izvor: http://www.truckinfo.net/trucking/stats.htm) sto kad pomnozimo sa 100, znaci da ode $3,200,000 na plate plus za ostalih 12 osoba. Tome dodaj trosak goriva, amortizacije, osiguranja, servisa vozila, finansija, racunovodstva, itd itd.

E sad, moze biti da mu je prosjecni prihod po uposleniku nesto veci, ali ne moze biti ni 2x jer je konkurencija zestoka. Inace, ima par sajtova gdje mozes vidjeti procjene prihoda i svi kazu izmedju $10 - 20 jer je to poznato koliko se placa vozac po predjenoj milji, koliko godisnje u prosjeku predje, kakve su marze, koliki su prihodi i to je to.

Azmir je za nase uslove prejak, a tamo je solidan jer tamo imas preko 10 miliona ljudi koji su milioneri.

SARS
Kontakt:

Post Postao/la SARS » 22 sep 2016, 11:47

Mramore reaguj molim te idu mi na k... ovi sa poreskim zakonom SAD...Tema je FK Sloboda i njeni problemi a ne poreski zakon SAD..Imam osjecaj da pojedinci namjerno skrecu pricu sa stvarnoscu i u kakvim smo g.o.v.n.i.m.a

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 22 sep 2016, 11:51

Klub nam se raspada ljudi dragi, a vi o tome k'o da je bitno šta za nas.
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 22 sep 2016, 11:53

Aerials je napisao/la:Klub nam se raspada ljudi dragi, a vi o tome k'o da je bitno šta za nas.
Ceka se subota. :opaopa:

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 22 sep 2016, 11:54

FrantoBauzek je napisao/la:Siguran sam za zemlje zapadne Evrope da imaju poreznu olaksicu. Za SAD, kao sto sam napisao nisam siguran, ali po logici bi trebale da imaju. Neka SaltCityAttack napise vise, jer se nalazi u Americi.

Ne bih da se bavim tim, kada nas Slobodasa ima i u USA-u :)
Pisao je brate dado već o tome i to par puta... Kakve crne poreske olakšice i ulaganje u treće zemlje....nego se i prije provlacilo kako Azmir lopov pere američke pare od poreza preko Slobode :urnebes: :urnebes:

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 22 sep 2016, 11:56

Jakupović nam sudi ako koga interesuje..
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 22 sep 2016, 11:56

Izjava jednog od privrednika.
"Ako Azmir plaho voli Slobodu neka je i dalje finansira, a neka prepusti vodjenje kluba sposobnijima." Jasminov privrednik.
Pa dokle ove ublehe idu u PM. :rol: :rol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 22 sep 2016, 11:56

Aerials je napisao/la:Jakupović nam sudi ako koga interesuje..
Kakva mu je porezna kartica?
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 22 sep 2016, 11:58

:stop: Za to je zaduzen sloboda72, slike, zena, familija i ostalo. :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 22 sep 2016, 11:59

Probisvjet je napisao/la:Izjava jednog od privrednika.
"Ako Azmir plaho voli Slobodu neka je i dalje finansira, a neka prepusti vodjenje kluba sposobnijima." Jasminov privrednik.
Pa dokle ove ublehe idu u PM. :rol: :rol:
Probisvjet imenom i prezimenom sve navodi :!: kad je uhljup nek bude uhljup i javno :kafa:
Sloboda Tuzla

zamorano1plus8
Kontakt:

Post Postao/la zamorano1plus8 » 22 sep 2016, 12:00

Heller je napisao/la:
Kakva mu je porezna kartica?
od koje stranke ima člansku karticu :rol:
"We all have a past. We have ours and we're proud of it" Ausillio
"We have a lot of mental health problems in our country" Donald Trump

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 22 sep 2016, 12:07

Nego jucer je jedan privatnik u odboru za hitnost usao u svlacionicu i najavio rezanje plata, odnosno uzimanje 90% jer naime njegov sin kada je usao u prvi tim Slobode bio je kvalitetniji. Bus je uzet na veresiju potvrdio mi je transturist trebali su odnosno rekli platiti kada dodje od Europe medjutim sipak ;)

Kome se obratio vidjeli ste danas , sutra i u ovih par dana.

P.S Sprema se podrska Azmiru na utakmici to sam cuo ;)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 22 sep 2016, 12:11

:lol:

I sada neka se pojavi neko ko ce opravdati nesto i reci da Jasmin nije tako los kako se prica neka se ubije.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 22 sep 2016, 12:17

TaRgEt_ je napisao/la:Nego jucer je jedan privatnik u odboru za hitnost usao u svlacionicu i najavio rezanje plata, odnosno uzimanje 90% jer naime njegov sin kada je usao u prvi tim Slobode bio je kvalitetniji. Bus je uzet na veresiju potvrdio mi je transturist trebali su odnosno rekli platiti kada dodje od Europe medjutim sipak ;)

Ahahahahahahahahahahahahahahahahha... Daj molim te prenosi nam ovo...bit će ovih pikanterija sa odborom more ovih dana..... Ću, njegov sin kad je igrao.... Ahahahahahahahahahahahahahahahahha

nemam.nick
Kontakt:

Post Postao/la nemam.nick » 22 sep 2016, 12:19

staragarda je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:Nego jucer je jedan privatnik u odboru za hitnost usao u svlacionicu i najavio rezanje plata, odnosno uzimanje 90% jer naime njegov sin kada je usao u prvi tim Slobode bio je kvalitetniji. Bus je uzet na veresiju potvrdio mi je transturist trebali su odnosno rekli platiti kada dodje od Europe medjutim sipak ;)

Ahahahahahahahahahahahahahahahahha... Daj molim te prenosi nam ovo...bit će ovih pikanterija sa odborom more ovih dana..... Ću, njegov sin kad je igrao.... Ahahahahahahahahahahahahahahahahha
Igra li sin jos? If you know what I mean..

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: klasik i 0 gostiju.