Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Feldmarschall
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la Feldmarschall » 20 sep 2016, 14:36

Mit je da Rooney ima dobar završni pas. Njegova igra se temelji na apsolutno beskorisnim dijagonalama kojim ekipa ne dobija ništa. Trenutno je ekipi koristan koliko i slijepo crijevo.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 20 sep 2016, 14:37

Iz prajma ti pasovi su bili vidljivi iz kontri i brzeg tempa, dok je cesto teze islo na postavljenu odbranu.

Ibra je druga prica, hodajuci velemajstor.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 20 sep 2016, 14:40

Zlatan Ibrahimovic prosle sezone u ligue 1 je zabio 38 golova te imao 13 asistencija. Koj utjecaj na igru moze Ibrahimovic imati kod nas?? Krilni igraci ne znaju utrcati u prazan prostor,veznjaci svaku loptu vracaju nazad. Ja vjerujem u ove igrace,vjerujem u ovaj projekat sa Murinhom na celu,ali ova formacija koju sad igra,ne moze proci i to mora pod hitno mijenjati.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 20 sep 2016, 14:42

Ne pamtim takav pas na postavljenu odbranu zadnjih pet godina sigurno. Za tranziciju ne mogu garantovati, ali tu svakako vladaju drugi uslovi i referirao sam se na ovo prvo. Ibra to može, to mu je uloga u PSG-u bila.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 20 sep 2016, 14:47

Feldmarschall je napisao/la:Ne pamtim takav pas na postavljenu odbranu zadnjih pet godina sigurno. Za tranziciju ne mogu garantovati, ali tu svakako vladaju drugi uslovi i referirao sam se na ovo prvo. Ibra to može, to mu je uloga u PSG-u bila.
Imas ovdje dobrog materijala glede pasova iz brzeg tempa te uopce druge dimenzije u odnosu na trenutno stanje.

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 20 sep 2016, 15:05

Koja razlika...
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 20 sep 2016, 15:19

Rooney je imao nezabravnu sezonu 2009/10, ona prva sezona nakon odlaska Ronalda. To je bio njegov peak, kao i ona sezona prije pomenute. Tada na vrhuncu bila njegova agresivnost, eksplozivnost, trka, asistencije pa i ti pasovi na postavljenu odbranu kao i nevjerovatan golgeterski učinak. U tom periodu je najviše prikazivao sve ono po čemu je prepoznatljiv i po čemu će biti pamćen. Vremenom se sve to potisnulo iz više razloga, dakle prije svega zbog promjene na mjestu menadžera, godina koje su prošle, pada forme i novih saigrača tako da više nije na visokom nivou već duže vrijeme. Ako bi za tim najbolje bilo izostaviti ga iz prve postave onda je to neophodan korak, a ujedno u tom slučaju bi više mogao pružiti ulaskom sa klupe po potrebi jer svakako ima još kvaliteta u sebi. Samo je potrebno probuditi ga na taj način.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 20 sep 2016, 15:21

Ogroman hendikep će biti ukoliko Shaw bude odsustvovao duži period, ne smijem ni zamisliti da Rojo bude prva zamjena, koje bi tada veselje bilo po lijevoj strani :roll: . Shaw je mnogo potreban igrač i ponovo je odlično otvorio sezonu, sjajno pokriva stranu, ali vidjeli smo u ovim prethodnim tekmama da dosta zavisi od sistema i podrške koju mora imati od lijevog krila kako bi njegova igra još više došla do izražaja. Nadam se nekom kraćem odsustvu i da njegova zamjena bude Blind dok se ne vrati.

A što se tiče Rooney-a, uhh.. U ovom stanju kakvom jest, stvarno nije igrač ni za naše lige, očajno nema šta :( . Na ovom videu možemo vidjeti, a naravno i pratili smo ga i sami prethodnih sezona, kako je bio od ogromne važnosti za ovaj tim. Pokrivao je skoro cijeli teren, obavljao je posao koji je trebao a i koji nije, igrao je KAPITENSKI, iako je i tada već počeo oscilirati (tačnije to se desilo dolaskom Persia), on je i dalje nudio neku drugu dimenziju Utd-u i bio je u svako vrijeme potreban u prvih 11. Danas već to nije, čak štaviše on smeta ovoj ekipi da malo prodiše i proigra brže i bolje od ovoga što sad pruža.

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 20 sep 2016, 15:28

Ja sam totalno izgubio povjerenje u Rooneya i ne mislim da ce on ikad vise zaigrat kao prije. Tuzno ali tako je ,nevjerovatno je kako pomenuti koci ovu ekipu to je cinjenica.

Shaw ako ne bude mogao igrat ni posto stavitRoja da igra to je plutajuca mina po nas bolje Blinda stavit na poziciju LB . Siguran sam da ce bolje zamjenit Shawa nego Rojo
Glory Glory Man United !!! :D

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 20 sep 2016, 15:29

From the BBC.

Manchester United and England defender Luke Shaw has a minor groin tear, a scan has revealed.

He will miss Wednesday's EFL Cup tie at Northampton and is 50-50 for Saturday's Premier League visit of Leicester.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 20 sep 2016, 17:25

Rooney nema zadnji pas, niti ga je ikad imao. Sasvim prosječan dodavač je bio, a u ovoj formi trenutno, ovakav kakav jeste nema više ništa. Mrtav igrač.

Da se uključujem u priču o tome zašto Zlatan i Rooney nisu isti je ispod mog nivoa. Stvarno ne mogu.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 20 sep 2016, 17:45

O Zlatanu ne treba puno govoriti, svi koji prate i razumiju fudbal znaju o kakvoj se klasi radi, on je jednostavno posebna sorta igrača. Kako vidim ovdje neki pokušavaju osporiti Zlatanovo zalaganje, istina, nema neke koristi od njega u tom segmentu, ali je zato Mourinho ovdje zadužen da taj njegov nedostatak nadomjesti sa ostalim igračima koji to mogu pružiti, Rooney npr. sigurno nije takav igrač. Zlatanov uticaj u napadu nema potrebe komentarisati, najbolje nam to oslikava ovaj zadnji meč kada poštene akcije nismo napravili sve dok on nije uzeo loptu i odigrao dupli pas sa Rashom iz kojeg smo dali gol.

Fdbal90
Kontakt:

Post Postao/la Fdbal90 » 20 sep 2016, 18:20

Pa to je veliki udarac na tebe kad ti neko oduzme broj samo tako, a i javno je iskazao nezadovoljstvo zbog tog. Ibra nikad niie bio tip koji pravi prijateljstva pogotovo ne tip koji ce biti tutor nekom klincu ( on sebe smatra bogom - niko mu nije ravan ), united ove sezone treba smanjiti ocekivanja i prihvatiti da je super ako se izbori liga prvaka a sve preko je premija. Puno je mana kod uniteda pogotovo u odbrani, pa i vezni red je los i nije poslozen kako treba, niti u jednoj utakmici nisu pokazali potpunu dominaciju. Sve ide na silu i guranje. Glavna pojacanja za druge staze se na pocetku ne snalaze - mihitarijan bi mogao vec u naredno ljeto biti bivsi dok ce se pogba istrpiti sigurno i dobiti prilika koliko je god potrebno, zatim neki luk s. I smaling se smatraju wc igracima iako su miljama od tog i tesko da ce ikad to i biti (tipicni englezi), valensija nikad nece biti dobar bek protiv jacih ekipa, a zamjene nema. Tako da jos je tu puno truda rada dok se nesto bolje nebpostigne zato bolje je smanjiti ocekivanja i smanjiti pritisak i praviti korak po korak.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 20 sep 2016, 18:27

Glavna pojacanja za druge staze se na pocetku ne snalaze - mihitarijan bi mogao vec u naredno ljeto biti bivsi
:rol:

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 20 sep 2016, 19:42

Martial ima privatnih problema, vidi se po statusima sta ga muci nakon razvoda. Mislim da mu je broj 9 zadnji na pameti.
100% sportski i krajnje opušten potpis

Unknown3
Kontakt:

Post Postao/la Unknown3 » 20 sep 2016, 19:59

Što je najčudnije i 'ozbiljni' portali objavljuju vijesti tipa da se Miki nije snašao u Unitedu i da bi mogao ubrzo ići ... pa čovjek nije odigrao 2 utakmice ukupno do sada :facepalm:

Kada je ušao protiv Hulla u zadnjoj četvrtini utakmice, dovoljan je bio onaj jedan okomiti trk kroz trojicu prema golu da se vidi šta i koliko može.
Manchester United - 67 titles
Liverpool - 67 titles

Devi1
Kontakt:

Post Postao/la Devi1 » 20 sep 2016, 20:07

Ne pamtim ovoliku medijsku hajku, ludnica :mrgreen:

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 20 sep 2016, 20:44

Imam neki ludi vjerovatno neosnovani osjecaj da cemo nakon ove krize zaigrati drasticno bolje...
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 sep 2016, 20:46

Haman veznjake Dortmunda ne treba uzimati. Sahin, Kagawa, Goetze. Svi su se oni brže-bolje vratili tamo gdje im je odgovarao sistem igre. Za Mikija je rano bilo šta govoriti, ali problem je što je United u lošem nizu, te što je i sam on kumovao lošim poluvremenima. Mourinho bi mogao, kao i obično, nekog drugog okritivi za sve probleme, a jedan od tih "krivaca" bi 'ladno mogao biti Armenac. No, iskreno se nadam da to neće biti slučaj. Miki je eksplozivan, zna igrat lopte i jedini problem ( :?: ) bi mu mogla predstavljati prilagodba na Englesku (ista vuče i pad samopouzdanja). Kad se to posloži (a vjerujem da hoće), Miki će biti veoma koristan, ako ne jedan od tri najvažnija igrača Uniteda. Hoće li to dočekati Mourinho ili neki drugi menadžer - to ćemo vidjeti. :mrgreen:

Što se tiče Rooneya, tačno je igrač manje na terenu. Nevjerovatan pad. Iz sezone u sezonu se čeka da makar vrati mali dio onog sjaja, al' od tog haman nema ništa. Moram priznati da sam i ja očekivao da će sad biti nešto bolji; ipak se više ništa ne vrti oko njega, tu je trener koji je veće ime od njeg, a tu je i Ibrahimović. Kako stvari stoje, Rooney više nije ni "igrač iz sjene" koga je potrebno rasteretiti, već neko kome bi klupa mogla biti prirodno stanište (k'o Džeki u Cityju). :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 20 sep 2016, 23:06

Ima ona omiljena engleska uzrečica „when it rains, it pours...“ a to je tako kada je velikan poput UTD-a u pitanju. Mislim da niko, pa ni Mou nije očekivao laganicu ni nakon što je došao on i četiri (na papiru) super pojačanja, ali mislim da nije očekivao ni ovo. Veličina kluba, britanski mediji i sl... nabiju veliki pritisak. Uz svo dužno poštovanje i činjenicu da su šampioni, mislim da se niko ne bi ni 10% ovako počešao da Leicester zdrma tri utakmice u nizu, ali bože moj, veliki klub nosi velika očekivanja, velika su i razočarenja ako se ne ostvari zacrtano, pa prema tome – samo najbolji koji su pri tome i „debelokošci“, ovdje mogu opstati. Ja od ovoga ne pravim veliku dramu, jer čak i uz najbolje planiranje, kockice se nekad iz prve ne poslože. Naš problem je taj što plavim susjedima jesu, pa naš problem izgleda još veći nego što objektivno jeste.
Ono što su me godine praćenja fudbala naučile jeste da Mou nije čovjek koji pretjerano preza da potegne kada stvari krenu nizbrdo, osjetili su to Iker u Realu i Frank u Chelseau. U skladu s tim, očekujem vrlo brzo neke poteze od njega – ako bi bila kladionica na to ko leti, moja lova je na Rooneyu i Martialu. I neka malo ohlade. Captain Chubby, kako ga ja od milja zovem, već odavno nije taj lik kome se mi nadamo. Neko od prethodnika dobro primjeti da je on počeo padati tokom one lude sezone Robina van Persiea, a svaka naredna sezona je išla samo još niže. Ne znam, ali nekad imam osjećaj da je stari SAF dobro pročitao Rooneya i da se stari lisac kojim slučajem odlučio da ostane trener još koju godinu, prilično sam siguran da bi Wayne bio odavno bivši u ovom klubu. Znao je stari kada treba reći zbogom, čak i najvećima, počevši od Ruuda, preko Beckhama, itd. Anthony, sa druge strane, tek je počeo i prošle sezone bio je hit, no mene je lično bio strah da ove sezone ne upadne u „stvaralačku pauzu“. Razlog tome je taj da je efekat iznenađenja prošao – zahvaljujući modernoj tehnologiji, statistici i ostalim pomagalima Martial je dobro proanaliziran, odbrambeni igrači su puno bolje instruirani vezano za njega i samim tim, puno je teže doći do prilike za gol. Ako tome dodamo dokumetovane privatne probleme, eto pizdarije. Nadam se da će Mou pažljivo s njim, jer zadnje što on i mi s njim trebamo je neka duža kriza.
Sve u svemu, očekujem promjene, ali koga sad, staviti? Miki? Mata? Rash? Koja formacija? Opet mislim da kakva god rotacija s ovim sastavom bude pravljena, neće biti adresirani ključni problem, a to je da je na krilima UTD nikakav, a sve Joseove šampionske ekipe su harale po krilima. Ovdje ni P od potencijala za to. Nije neka perspektiva kada znaš da su ti najbolje što imaš iskrizirani Memphis i Januzaj, koji čak i nije s prvim timom. Od januarskog prelaznog roka ne očekujem bog zna šta i vrlo rijetko išta i bude, tako da prije narednog prelaznog roka nećemo moći ni riješiti ovaj problem.
Nadam se da će ekipa brzo isplivati iz ovoga i da će početi pružati partije kakve se očekuju, ali borbu za sami vrh ne očekujem, neke ekipe su ipak puno bolje pripremljene i uhodane od naše.

Sent from mTalk

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.