ova prepucavanja su odlicna
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Incognito87 je napisao/la:A yebi ga, vi po šalterima skakali da udba odobri osnivanje, a mi već titulu imali. Yebeno vam je, znam.
Ma nije ovo istina.tuzlak1987 je napisao/la:Igralo je se 1945. prvenstvo Jugoslavije i prvak je bila ekipa Srbije. Pobjedila je sastav JNA. Sastav JNA ce kasnije postati Partizan. Jer je prvenstvo odigrano u augustu, a Partizan osnovan u oktobru.
Kako bi se igralo prvenstvo za narednu godinu 1946/47. U svakoj od republika se te godine organizovalo ulazno takmicenje da se oformi liga i u NR BIH je pobjedio Zeljeznicar i kvalificirao se za prvenstvo 1946/47.
Znaci prvo prvenstvo Jugoslavije se odigralo sa 6 ekipa pa su se onda timovi sastavljali za narednu prvu sezonu.
A prvak prvog prvenstva je NR Srbija koja je pobjedila JNA.
Postavio sam ti jednostavno pitanje, ako smo mi bili prvaci kvalifikacija, ko je onda na kraju osvojio prvenstvo? Nemoj mi spinovati.Pitaristok je napisao/la:Virtualno procitaj jos jednom, treba ti vise vremena da skontaš.
Ipak nije kraj priče.
Tu rasprave nemaGradKamena1 je napisao/la:Jeste se vise dogovorili ko sta ima i koliko sabirite jos malo ,ako Bog da necete imat razloga se prepirat,ako ovim tempom nastavimo ko zadnji 10 ak godina znat ce se ko je najtrofejni i nece bit rasprave
Tačno je, ali to nije bilo klupsko takmičenjejurisicduska je napisao/la:Pa jel tačno Virtual ovo što Tuzlak piše?
Svaka savezna jedinica u Demokratskoj Federativnoj Jugoslaviji sastavila je svoju izabranu momčadu. Natjecalo se šest sastava koji su predstavljali republike Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju, Srbiju i Sloveniju, sastav koji je predstavljao autonomnu pokrajinu Vojvodinu te sastav koji je predstavljao JNA. Kosovo nije imalo predstavnika.
Kakvo ulazno takmičenje? Gdje se ulazilo? Gdje su kasnije igrali prvaci ulaznog takmičenja, Željo, Hajduk...?jurisicduska je napisao/la:Pa ako je tačno da ste igrali ulazno takmičenje, što onda mene danas napadate kad sam rekao da ste igrali kvalifikacije za prvu ligu?
Nije to bilo državno takmičenje, nego kvalifikacije republičke za Prvu ligu države.Virtu4l je napisao/la:I obzirom da je 1945. to bio najveći rang klupskog fudbala, Željo je ostvario maksimalan rezultat. Dakle, titula, isto kao Hajdukova.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.