Miralem Pjanić
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Miralem Pjanić
znaci Allegri je kriv, klasika
pa ljudi mu uspiju naci alibi cak i u jednom Juventusu, petorostrukom uzastoptnom sampionu Serie A
#igraclazni
pa ljudi mu uspiju naci alibi cak i u jednom Juventusu, petorostrukom uzastoptnom sampionu Serie A
#igraclazni
Mandzukic u prvoj umjesto Pipite moze samo u prijateljskim utakmicama, valjda je to Allegri skonto
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Bezveze kad gledaš laički. Tip iznad je napisao u čemu je ustvari bio problem, prije svega meni se ne sviđa ona pozicija gdje igra iako je on to odradio korektno sasvim bez problema, samo što je cijela ekipa sinoć ličila na ništa i poubljeno čak u nekim situacijama, stajali predaleko svi od protivničkog gola a to se itekako odražava i na njega jer je nabliži bekovima nazad i on nema kome slati lopte, nije bilo tečnosti u igri uopšte, osim Dybale naprijed ostava odsječena nula. Ja bi ga opet kako god stavio umjesto Khedire gore a ovoga nazad jer mislim da mu mnogo više odgovara ta pozicija s obzirom na njegove kvalitete koje posjeduje.Alipasino je napisao/la:Sad mu smeta Kedira au pa sta je ovo nikad na dobro izac.Bezveze je bio SA Kedirom ili bez njega.
Googlajte pojam ''Regista''. To je igrao Pirlo I u onoj postavi to je Pjanic trebao da igra.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Upravo zbog ove defanzivne taktike Allegrija, i uopste talijanskog takticki jakog nogometa, nikada necu prezaliti sto nece zaigrati za Barcu ili recimo sada Pepov City, ekipe koje igraju 90 minuta napadacki fudbal sa loptom u nogama, gdje bi Pjanke dosao do potpunog izrazaja, sa slobodom kreacije, ne moze me niko ubjediti da u Barci ne bi imao svake sezone preko 20 asistencija.
Ali ali... nikada se nama bosnjama ne moze sve poklopiti, Juve je sjajan klub, najbolji u Italiji, jedan od najboljih u Evropi, ali mislim da je bilo vrijeme da Pjanke mijenja ligu, da ide u Spaniju ili Englesku. Bas steta sto ga Pep nije zakapariso, recimo umjesto Gundogana, to bi bila idealna situacija.
Ova pozicija zadnjeg igraca veznog reda, tj. ono sto je Pirlo igrao mu ne lezi, tu je nedorecen, nije u mogucnosti da sa 30 metara od svog gola salje neke lude asistencije koje ce napadaci kupiti, par puta je fino povukao loptu i ekipa je odmah ulazila u sanse, dok s druge strane mi je uloga Khedire naprosto katastrofalna, glumi nekog AMF-a skoro, isturenog veznjaka, vrsi presing nekakav, sto nikad u karijeri nije radio, em sto nije od toga em sto Pjanic gubi prijeko potreban prostor za kreaciju jer mora ostajati daleko pozadi.
Ali ali... nikada se nama bosnjama ne moze sve poklopiti, Juve je sjajan klub, najbolji u Italiji, jedan od najboljih u Evropi, ali mislim da je bilo vrijeme da Pjanke mijenja ligu, da ide u Spaniju ili Englesku. Bas steta sto ga Pep nije zakapariso, recimo umjesto Gundogana, to bi bila idealna situacija.
Ova pozicija zadnjeg igraca veznog reda, tj. ono sto je Pirlo igrao mu ne lezi, tu je nedorecen, nije u mogucnosti da sa 30 metara od svog gola salje neke lude asistencije koje ce napadaci kupiti, par puta je fino povukao loptu i ekipa je odmah ulazila u sanse, dok s druge strane mi je uloga Khedire naprosto katastrofalna, glumi nekog AMF-a skoro, isturenog veznjaka, vrsi presing nekakav, sto nikad u karijeri nije radio, em sto nije od toga em sto Pjanic gubi prijeko potreban prostor za kreaciju jer mora ostajati daleko pozadi.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Hvala što si pomenuo ovo, googlanje me je odvelo na neke mnogo zanimljive i edukativne teme.chi3llo je napisao/la:Googlajte pojam ''Regista''. To je igrao Pirlo I u onoj postavi to je Pjanic trebao da igra.

pjanic je sigurno popricao o tome na kojoj poziciji ga alegri vidi vec prije nego sto je podpisao za juve,ali neke njegove izjave sto jih je dao za talijanske medije mi malo cudno zvuce.npr talijanski novinari su ga odmah nakon podpisivanja ugovora sa juvetom pitali sta misli o pirlotu i dali se on vidi kao njegovog nasljednik,pjanic je odgovorio da je pirlo bio vrhunski vezni igrac,jedan od najboljih na svjetu,ali da on vise preferira zidana i njegov nacin igre.kad su ga pitali za poziciju na kojoj se on najbolje osjeca,odgovorio je da je to playmaker pozicija.meni sve to malo cudno zvuci,jer ako je znao da ce ga alegri koristiti kao registu,a svi znamo da ta pozicija pjanicu ne odgovara bas previse,zasto je uopce dolazio u torino.pjanic trenutno igra na istoj poziciji,kao u barceloni sergio busqets,ili u realu casemiro,znaci cistog defanzivca.pirlo je cesto igrao na toj poziciji,ali to se je desilo tek kad je navrsio 30+ godina,inace je on igrao puno ofanzivnije.meni je zao sto je ostao u italiji,spanija,engleska,bayern bi mu puno bolje odgovarali i postao bi puno veci igrac tamo nego ce to postati u italiji.ovaj juve sa 3-5-2 nista ozbiljno nece napraviti u europi,barca,real,bayern,city,atletico su par stepenica iznad njih
- LaVecchiaSignora
- Kontakt:
Nece igrati Pjanic registu, ovo je bilo silom prilika. Da je igrao Lemina on bi bio na toj poziciji, a jos je i Markizio povrijedjen. A sto se tice trofeja, u Juventusu su mu zagarantovani za razliku od Rome. Jos kad se uzme u obzir koliko je Juventus doveo igraca i po izjavama svih celnih igraca Juventusa jasan je cilj u iduce dvije godine da se napadane trofej LP.
juventus se je dobro pojacao,dominirat ce jos neko vrijeme u italiji,a dali je to dovoljno za europski trofej,to cemo tek vidjeti.po mom misljenju su barca,real,bayern puno ubojitije i kompletnije ekipe i glavni su favoriti,posle njih idu city,atletico,psg i juve.higuain je vrhunski napadac,ali dosta ne efikasan u europskim natjecanjima,mislim da je zabio tek 9 golova u ligi prvaka,ja u njemu ne vidim igraca koji bi mogao donjeti prevagu protiv reala,barce.sto se pjanica tice,po meni je on jedan od top 7,8 na svojoj poziciji,ali veliko je pitanje kako ce ga alegri koristiti.jos jedna stvar koja ne ide u korist juveta je ta 3-5-2 formacija koju gura alegri,ta formacija vec dokazano ne prolazi u europi,jer je prespora za europski nogomet.jos jednom kazem steta sto je pjanic ostao u italiji.u spaniji i engleskoj se igra puno brzi i kvalitetniji nogomet
- LaVecchiaSignora
- Kontakt:
Nemoj da te iznenadi ako Juventus predje na 4-3-1-2 kao prije 2 sezone kada su dogurali do finala LP 

-
- Kontakt:
Asistencija.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Kod sva tri gola je umjesao svoje noge
Dvije asistencije
i ona odbrana golmana tj odbijena lopta koliko znam se racuna kao asistencija
i ona odbrana golmana tj odbijena lopta koliko znam se racuna kao asistencija

Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Asistencija

na kojoj poziciji igra pjana danas?registu?
Hernanes je veceras regista. Pokusava da bude, doduse.tarabuka je napisao/la:na kojoj poziciji igra pjana danas?registu?

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Pjanic je veceras Juventus.
I to stvarno a ne u pokusaju.
I to stvarno a ne u pokusaju.
- DevilsAdvocate
- Kontakt:
Kako to sve lijepo izgleda kad nema Khedire da luta po protivnickom sesnaestercu xD
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'
Kedira jel to zensko baca na Kadiru.Veceras odlican razigran igro je lagano samo jos da zabije koji iz slobodnjaka.Bice i to.
- JavierBosnia
- Kontakt:
Mi smo gov.na od ljudi . Kad je covjek vodao talijanku svi pisali a sto pored nasih cura voda tu. Kad je dobio dijete, aa eno sa njom dijete ima vidi kakva je. Kad se pojavila prica sa drugom djeovjkom aa svi o tome . A niko ne piše kako je momak i pored poznavanja, engleskog, italijanskog, francuskog, njemackog.. SVJETSKIH jezika, svog sina naucio bosanski.. Bravo care
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, boatenkk, Brazzzoo123, Google Adsense [Bot], kakarut, Kobayashi, Mostarska, ovisnik, Proximic i 75 gostiju.