I meni je žao zbog toga, ali i pored toga što bi to bilo veliko dostignuće, ne može se porediti s CYGS-om.darker10 je napisao/la:Kad skontas da je Federer u februaru 2010. mogao drzat sva 4 GS da je znao iskoristit vodstvo od 2-1 u setovima na US Openu protiv tada mladjahnog Del Potra.Jos je 2 seta izgubio u tbClaus je napisao/la:Poraz koji je Rogeru najteže pao. Vratilo mu se na RG-u, a onda i na WB-u, dok je na USO-u ponovo doživio hladan tuš od Del Potra. Sličnu situaciju je Nadal doživio na AO 2012, a Đoković na RG 2015.BARNYCLE je napisao/la:Najbolji mec na GS za mene je bio AO 2009 Federer- Nadal! Cak mi je bio bolji i od Wimbledona 2008. Kakav je to mec bio, kakvi poeni i a tek kakav kraj. Poslije toga sam mislio da se Fed oprasta, ali onda RG 2009 i duuuugo zeljena titula! I cuveni mec sa Hassom!Neprocjenjivo!
Tad su nekako svi uvidjeli da je Federer ranjiv,pa sljedece sezone idu porazi od Soderlinga na FO,Berdycha na Wimbledonu,Djokovica na USO pored onih mec lopti.Zanimljivo kako je taj poraz od Del Potra mogao uticat na ove GOAT rasprave,obzirom da je u slucaju pobjede na tom US Openu mogao imati 4 sezone sa 3 GS sto bi bilo nenadajebivo.

Na kraju krajeva, uvijek ostaje nešto za čime čovjek žali. Meni je lično jedino krivo što nije mogao doći do punoljetstva, jer je fakat bio blizu. Preblizu. Ipak, Federer je u suštini, i pored nekih bolnih poraza, napravio najblistaviju karijeru u historiji tenisa i određeni neuspjesi neće poljuljati njegov status. Kako god okreneš, nedodirljiv je.