Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Claus
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Claus » 14 sep 2016, 19:52

darker10 je napisao/la:
Claus je napisao/la:
BARNYCLE je napisao/la:Najbolji mec na GS za mene je bio AO 2009 Federer- Nadal! Cak mi je bio bolji i od Wimbledona 2008. Kakav je to mec bio, kakvi poeni i a tek kakav kraj. Poslije toga sam mislio da se Fed oprasta, ali onda RG 2009 i duuuugo zeljena titula! I cuveni mec sa Hassom! :crazy: Neprocjenjivo! :kafa:
Poraz koji je Rogeru najteže pao. Vratilo mu se na RG-u, a onda i na WB-u, dok je na USO-u ponovo doživio hladan tuš od Del Potra. Sličnu situaciju je Nadal doživio na AO 2012, a Đoković na RG 2015.
Kad skontas da je Federer u februaru 2010. mogao drzat sva 4 GS da je znao iskoristit vodstvo od 2-1 u setovima na US Openu protiv tada mladjahnog Del Potra.Jos je 2 seta izgubio u tb :facepalm: Tad su nekako svi uvidjeli da je Federer ranjiv,pa sljedece sezone idu porazi od Soderlinga na FO,Berdycha na Wimbledonu,Djokovica na USO pored onih mec lopti.Zanimljivo kako je taj poraz od Del Potra mogao uticat na ove GOAT rasprave,obzirom da je u slucaju pobjede na tom US Openu mogao imati 4 sezone sa 3 GS sto bi bilo nenadajebivo.
I meni je žao zbog toga, ali i pored toga što bi to bilo veliko dostignuće, ne može se porediti s CYGS-om. ;)

Na kraju krajeva, uvijek ostaje nešto za čime čovjek žali. Meni je lično jedino krivo što nije mogao doći do punoljetstva, jer je fakat bio blizu. Preblizu. Ipak, Federer je u suštini, i pored nekih bolnih poraza, napravio najblistaviju karijeru u historiji tenisa i određeni neuspjesi neće poljuljati njegov status. Kako god okreneš, nedodirljiv je. :mrgreen:

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 14 sep 2016, 19:56

Australija -Djokovic
Pariz - Thiem
London - Murray
New York - Delpo

:P

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 14 sep 2016, 19:58

Na skali 1-10 Rafina trenutno igra - 2, ono iz 2011. - 6, US - 10. Otprilike moje misljenje, nema potrebe da vrtimo istu pricu par puta, svako ima svoje misljenje i to je ok.

Kako sam ja bio zatecen kad sam ujutro ugledao da je Delpo osvajac US Opena. Federer ima set i dominira u drugom, tad sam otprilike otisao spavati, kontam rutina do kraja meca, 3-0. Ujutro kadar nevjera. :lolno:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 14 sep 2016, 20:05

AO - Đoković
RG - Thiem
WB - Murray
USO - Del Potro

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 14 sep 2016, 20:06

Evo citam da je Djokovic imao i neku operaciju na ovim njegovim noktima :D ,pa je i pitanje kakav ce bit sljedece godine obzirom je od osvajanja Roland Garrosa u laganom padu.Ipak mislim da bi on mogao uzet barem jedan ako ne i 2 sljedece sezone.Nadal vjerovatno svoju sansu moze trazit jedino na FO,dok je Muzza nepredvidljiv.Mozda je red da konacno prekine seriju od 5 poraza u finalima AO,a na Wimbledonu ce sasvim sigurno bit prvi favorit.Sa Wawrinkom je sve moguce,ako mu sve klikne tesko ce neko moc protiv njega.Bice zanimljivo vidjet kakav ce se Federer vratit.Da li ce mu mozda ova pauza godit iz perspektive odmora nakon toliko sezona igranja ili ce bit pauza poslije koje je povratak nemoguc.Mada,ako nadje formu slicnu onoj iz 2015. onda je jasno da ce mu samo jedan covjek predstavljat problem :D

Povratak Federera na AO ce bit zanimljiv i zbog njegovog renkinga,mogli bi dobit njega protiv Djokovica ili Nadala veoma rano.Isto tako ne mislim da je Federerova 18. titula nemoguca samo sto ce se stvari morati poklopiti slicno ovogodisnjem Wimbledonu i pod uslovom da je Federer potpuno spreman.
Ipak tesko je ocekivat tu 18. titulu obzirom da je covjeku 35 godina,ali vidjecemo.Ja bih volio da konacno neko od ovih mladjih nada uzme neki GS sljedece sezone i tako najavi smjenu generacija,ali opet to je po meni manje realno nego da Federer uzme tu 18. titulu.

GS sampioni se vjerovatno trebaju traziti u Djokovicu,Murrayu i Wawrinki uz eto Federera i Nadala koji bi mogli iznenadit pod odredjenim okolnostima :D

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 18 sep 2016, 14:13

Koji je Stan kralj, pita ga ovaj voditelj za trofej: "What did you drink out of it last night?", a Stan beli mamuran odgovara: "Too much!" :urnebes: :urnebes:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 sep 2016, 15:54

Claus je napisao/la:AO - Đoković
RG - Thiem
WB - Murray
USO - Del Potro
Nema tim mooda dobiti noleta i mareja
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 sep 2016, 16:04

DANTES je napisao/la:
Claus je napisao/la:AO - Đoković
RG - Thiem
WB - Murray
USO - Del Potro
Nema tim mooda dobiti noleta i mareja
Nema to veze s mudima, jednostavno nije bio dovoljno dobar da se već ove sezone suprotstavi nabrijanom i našpanovanom Noletu. Računam da će, prije ili kasnije, on biti taj koji će se pitati u njihovim mečevima na šljaci. Ne znam hoće li eksplodirati već sljedeće sezone, ovo je samo moja prognoza (kao što sam nekad davno prognozirao da će 2017. ili 2018. postati šampion na RG-u, iza čega dakako stojim i sada).

Na kraju krajeva, sumnjam da će ih morati obojicu savladati u eventualnom pohodu na trofej, a jednog od dvojice 30-godišnjaka vrlo lako može iznenaditi. :mrgreen: Nadala i Wawrinku je već pobjeđivao na šljaci. :cool:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 sep 2016, 18:31

@claus pobjeđivao je na 2 dobijena. Ima on potencijal samo da malo bolje odvaga turnire
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 19 sep 2016, 19:05

Cisto sumnjam da ce Dominik moci naredne sezone na Roland Garrosu dalje od eventualnog polufinala, smatram da su jos uvijek za njega Djokovic, Murray, Wawrinka, pa i Kei i Nadal ako uspije ponoviti proslosezonu igru iz Rima i MCa tvrd orah. Ne znam, moguce da ce me demantovati ali mislim da tesko na bo5 moze pobjediti navedenu petorku. Pred nama je, svakako bih volio da Dominik pokrene tu veliku smjenu generacija titulom u Parizu. :thumbup:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 03 okt 2016, 23:25

Francuski teniski savez (FFT) u ponedjeljak je dobio dozvolu za nastavak radova na proširenju Roland Garrosa, legendarnog teniskog centra smještenog na rubnom, zapadnom dijelu francuskog glavnog grada.
Francusko državno vijeće preinačilo je sudsku odluku kojom su u ožujku zaustavljeni radovi na novom stadionu za 5000 gledatelja, zbog prigovora da će širenje Roland Garrosa imati loš utjecaj na obližnje staklenike botaničkog vrta, koji su izgrađeni još u 19. stoljeću.
Ovom odlukom omogućen je nastavak radova na stadionu koji će imati pomični krov, a u planu su i daljnja proširenja Roland Garrosa koji je površinom najmanje od četiri prizorišta na kojima se održavaju Grand Slam turniru tenisačica i tenisača. Prema riječima glavnog direktora FFT-a radovi će početi "što je prije moguće".
"Previše smo već vremena izgubili da bismo si mogli dopustiti još dva, tri mjeseca odugovlačenja", izjavio je Jeremy Botton.
Odluku Francuskog državnog vijeća pozdravila je i pariška gradonačelnica Anne Hidalgo koja smatra kako će "novi Roland Garros učvrstiti utjecaj francuskog tenisa u svijetu", a i biti jedan od aduta za kanidaturu Pariza za domaćinstvo Olimpijskih igara 2024. godine.
Planirano proširenje Roland Garrosa na okolna šumovita područja stajat će oko 400 milijuna eura, a 95 posto troškova pokrit će Francuski teniski savez. Radovi bi trebali biti dovršeni 2020. godine.
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 04 okt 2016, 07:39

šta će im krov, oni i ovako igraju kad pada kiša :mrgreen:

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 04 okt 2016, 22:51

bodi123 je napisao/la:Cisto sumnjam da ce Dominik moci naredne sezone na Roland Garrosu dalje od eventualnog polufinala, smatram da su jos uvijek za njega Djokovic, Murray, Wawrinka, pa i Kei i Nadal ako uspije ponoviti proslosezonu igru iz Rima i MCa tvrd orah. Ne znam, moguce da ce me demantovati ali mislim da tesko na bo5 moze pobjediti navedenu petorku. Pred nama je, svakako bih volio da Dominik pokrene tu veliku smjenu generacija titulom u Parizu. :thumbup:
Ja uopste ne vidim zasto tolika pompa oko Dominica.Covjek je u ovoj konkurenciji,koja je vec 2-3 godine dosta slabasna,jednom uspio otici dalje od cetvrte runde jednog GS i to ove godine na nikad slabijem FO.Vec su mu 23 godine i dosad je morao da uradi puno vise da bi ga ja smatrao nekim next gen superstarom pogotovo zato sto se vec pojavljuju ljudi koji su 3-4-5 godina mladji od njega i rade gotovo iste stvari kao i on.Sa 23 godine vec je trebao da odigra mozda i neko GS finale sa Djokovicem,a on jedino ima ubjedljiv poraz u polufinalu sa ovogodisnjeg FO.Mozda ga se dize u nebesa zbog tih nekih pobjeda protiv Federera,a vidimo da je Federer igrao povrijedjen na ovo malo turnira na kojim se pojavio ove godine.Njihov prvi susret kada je Federer bio zdrav desio se u Brisbaneu ove godine i Federer ga je rasuo 6-1 6-4.Ima i pobjedu protiv Nadala ove godine,a zna se da Nadal nije sav svoj vec 3 godine.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 04 okt 2016, 23:22

darker10 je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:Cisto sumnjam da ce Dominik moci naredne sezone na Roland Garrosu dalje od eventualnog polufinala, smatram da su jos uvijek za njega Djokovic, Murray, Wawrinka, pa i Kei i Nadal ako uspije ponoviti proslosezonu igru iz Rima i MCa tvrd orah. Ne znam, moguce da ce me demantovati ali mislim da tesko na bo5 moze pobjediti navedenu petorku. Pred nama je, svakako bih volio da Dominik pokrene tu veliku smjenu generacija titulom u Parizu. :thumbup:
Ja uopste ne vidim zasto tolika pompa oko Dominica.Covjek je u ovoj konkurenciji,koja je vec 2-3 godine dosta slabasna,jednom uspio otici dalje od cetvrte runde jednog GS i to ove godine na nikad slabijem FO.Vec su mu 23 godine i dosad je morao da uradi puno vise da bi ga ja smatrao nekim next gen superstarom pogotovo zato sto se vec pojavljuju ljudi koji su 3-4-5 godina mladji od njega i rade gotovo iste stvari kao i on.Sa 23 godine vec je trebao da odigra mozda i neko GS finale sa Djokovicem,a on jedino ima ubjedljiv poraz u polufinalu sa ovogodisnjeg FO.Mozda ga se dize u nebesa zbog tih nekih pobjeda protiv Federera,a vidimo da je Federer igrao povrijedjen na ovo malo turnira na kojim se pojavio ove godine.Njihov prvi susret kada je Federer bio zdrav desio se u Brisbaneu ove godine i Federer ga je rasuo 6-1 6-4.Ima i pobjedu protiv Nadala ove godine,a zna se da Nadal nije sav svoj vec 3 godine.
Ma dobar sljakas u najavi i to je to, ja mu predvidjam neki RG i pokoji Masters na sljaci od vecih turnira, nista pretjerano. Zverev ce biti mnogo bolji igrac a mladji je 4 godine. Multislam materijal, jedva cekam da ga vidim u konkurenciji bez big foura.

Ne hajpa njega niko sem @Clausa na ovom forumu, koji u njega dosta vjeruje, cak se usudio prognozirati da ce naredne godine uzeti i Pariz. :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 05 okt 2016, 09:27

Vidjet ćemo ga sljedeće godine, ove je igrao previše tenisa da bi ostao svjež u završnicama velikih turnira, raspored za narednu godinu mora biti bolji, pametniji, svrsishodniji. Otkazao je Šangaj, tijelo jednostavno ne može da prati ritam koji je sebi zadao.

Odlični mladi igrači samo iskaču, Casper Ruud je predobar, sa 17 godina hladno uzeo prvi challenger koji je igrao u karijeri, a pri tome je prošao i kvalifikacije. Ima igru koja bi mogla biti dobra na svim podlogama

slika

Kako uopšte neko može biti 1998. godište :crazy: :mrgreen:

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 05 okt 2016, 12:38

shminka je napisao/la:slika

Kako uopšte neko može biti 1998. godište :crazy: :mrgreen:
Ma staro je to već (Félix Auger-Aliassime ( born August 8, 2000)) :zviz: :mrgreen:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 05 okt 2016, 14:09

bodi123 je napisao/la:
darker10 je napisao/la:
Ma dobar sljakas u najavi i to je to, ja mu predvidjam neki RG i pokoji Masters na sljaci od vecih turnira, nista pretjerano. Zverev ce biti mnogo bolji igrac a mladji je 4 godine. Multislam materijal, jedva cekam da ga vidim u konkurenciji bez big foura.

Ne hajpa njega niko sem @Clausa na ovom forumu, koji u njega dosta vjeruje, cak se usudio prognozirati da ce naredne godine uzeti i Pariz. :mrgreen:
thiem je više nego pretjerao sa turnirima koje je igrao. OK, jasno, kad počneš pobjeđivati i zarađivati veliku lovu pojavi se glad za time (oboje), ali evo opet je povrijeđen, otkazao je mislim šangaj. vidjećemo na šta će to izaći, valjda ima nekoga pametnoga u timu da ga usmjeri tj malo zakoči!

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 21 nov 2016, 00:57

S-Y-L-A-R je napisao/la:Očekivano, dominacija se nastavlja. Sad ništa ne djeluje daleko ili nemoguće i oni što su se čudili prošlih sezona kada je počela da se poteže priča o potencijalnom GOAT-u sad nisu toliko sigurni. Opet ponavljam, ubijeđen sam da će RG doći prije ili kasnije ali mi se čini da bi za Novaka najbolje bilo kada bi došao što je moguće kasnije. Ovako ga tjera na dodatne napore i ozbiljnu pripremu svake sezone a moguće je da bi to sve (manje-više) splasnulo kada bi osvojio. Daj Bože da griješim pa da ostvari već ove sezone a opet nastavi sa ovakvim igrama. Trenutno je nedodirljiv, to je valjda jasno. Za sam sport je žalosno što je jaz između Novaka i Murraya(2. igrač svijeta iako je po meni Federer i dalje no.2 bez obzira na godine i poziciju) mnogo veći negoli je između Andya/Federera i ostatka toura. Ali je makar zanimljivo gledati Novaka u tijesnoj trci sa rekordima ;)
Da se sumira na kraju, ni slutio nisam koliko ću biti u pravu u vezi sa RG-om. Ovo se mora podijeliti na 2 dijela kao što se i sam Novak podijelio. Jedan čovjek do French Opena, potpuno drugi u periodu poslije toga. Naravno, mora se odati priznanje Andyu prije svega. Malo je ljudi koji bi u ovim godinama, nakon što su toliko dugo bili u sjeni nekih drugih, nastavili raditi vrijedno i čekati svoju šansu. Ovo što je on uradio u post RG periodu je maestralno i drago mi je da je konačno završio godinu na prvom mjestu. S druge strane, u velikom procentu smo izgubili Rogera i Rafu(nije još potpuno ali gdje su tu su), pa ne bi valjalo da i Novak nastavi njihovim stopama. Ima vremena, dobro će mu doći pauza da se resetuje i vrati tamo gdje pripada. Sumnjam da je ovo stvar fizičke iscrpljenosti. Da jeste, to bi se ranije očitovalo i na drugačiji način, a ne tek nakon kompletiranja CGS-a. Opet, ova sezona je daleko od loše, pa ako je takva uz ovakav "raspad" na kraju, naredna bi trebala moći samo bolje. Čekati ćemo narednu sezonu, pa da vidimo u kojem smjeru će Tour da se kreće.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

KingJamesMVP
Kontakt:

Post Postao/la KingJamesMVP » 21 dec 2016, 13:46

Nagradni fond na prvom grand slam turniru sezone Australian Openu iznosit će 50 milijuna dolara, što je rekordan iznos, priopćili su u srijedu organizatori.
Tenisačice i tenisači imat će u odnosu na prošlu godinu u prosjeku 14 posto više nagrade, a pobjednici u muškoj i ženskoj konkurencije dobit će po 3,7 milijuna dolara.
Zarada za nastup u kvalifikacijama povećana je za 39 posto, a prvo kolo turnira donosi 30 posto veću nagradu nego prošle sezone.
Australian Open se održava od 16. do 29 siječnja 2017. godine. Prošle godine je naslov u muškoj konkurenciji osvojio srpski tenisač Novak Đoković, a u ženskoj Njemica Angelique Kerber.
LeBron James
3x NBA Champion 2012, 2013,2016; 3x NBA Finals MVP 2012, 2013,2016; 4x NBA MVP 2009, 2010, 2012, 2013; Rookie of the year 2004; NBA scoring champion 2008; 14x NBA All-star; 3x NBA All-star MVP

DINAMO ZAGREB - Iznad svih

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 12 jan 2017, 16:31

Za sve one koji nisu pravili fantasy ekipu, nek probaju, odlicno uradjeno, kad udju vidjet ce sve. http://fantasytennisleague.com/, nakon sto napavite sastav, broj lige je 312362 ! Sad za sad nas je 18 :D
Max Allegri

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.