Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Liverpool FC
Sledecih mesec, dva, bice upravo pravi test. Naravno, ako ne bude nekih povreda, Jurgen nece imati mnogo izgovora, pogotovo kada pricamo o utakmicama kod kuce, a nekako cenim da cemo tu protiv malih ove sezone jako malo kiksati, mada je to bas bold statement, ali eto, Jurgen i statisticki napravio pravu tvrdjavu od Anfielda, koja je sada jos veca.
Utakmice na strani ce biti pravi izazov, dok ovi derbiji sa ovim ekipama u top6, plus Mersyside Derby koji ce biti pravo kvalitetan i nikad neizvesniji, cenim da ce Klopp igrati jako dobro, sto se vidi iz prikazanog, nebitno je li na strani ili kod kuce, a za sada nijednu nismo igrali kod kuce, ako ne racunamo trenutnog sampiona, koji ce isto tako verovatno spadati u ovaj rang sa pomenutim ekipama u vrhu i tim koji nece biti u trci za sam vrh, ali ce itekako praviti probleme.
Mislim da je borba za trofej jako jako daleko. Nama fali te defanzivne stabilnosti i da se ne desavaju golovi kao protiv Chelsea kada u jednom momentu cela odbrana zaboravi jednog igraca, mada je i to kvalitet Hazarda koji, kada je primio loptu, nekako se citav fokus usmerio na njega, opet ne opravdava Henda ili Lallanu (posto su bili najblizi) da isprate Matica, no nema veze.
Stoperski par Lovren-Matip uliva u dve utakmice jako puno samopouzdanja. Pogotovo Matip. Milner tehnicke detalje oko igranja role na poziciji koja mu je neprirodna odigrava sasvim dobro. Problem je sto mu nekad fizicki atributi koje ima, ne dozvoljavaju da odigra maksimalno dobro, jednostavno spor je i brzonoga krila ce mu praviti probleme, zato tu i treba da dodje do izrazaja igra veznog reda i to udarne trojke, pogotovo onih side veznih, a tako i krilnih igraca koji za sada svoj posao rade maksimalno dobro, Mane pogotovo.
Ali ako nesto bude bio problem u ovoj sezoni, ta veza ce biti.
Inace, utakmica sa Chelsea se odigrala onako kako sam se bar nadao, ali i kako sam nagovestavao pre meca, znao sam da taj tehnicki limitiran vezni red Chelsea mora da dodje do izrazaja protiv jakih presser ekipa, samo sto sam se jos i zacudio kako smo u nekoliko situacija fluidno i tecno kontrolisali sredinu i pokazali da smo nadmocniji u tom segmentu, cak i stvarali sanse, sto pokazuje da ova ekipa nece morati samo da se oslanja na high counter attack taktiku i da moze da smiri i pasom u pozicionoj igri na postavljenu odbranu. Naravno, ovo je vec vidjeno i protiv Arsenala.
Utakmice na strani ce biti pravi izazov, dok ovi derbiji sa ovim ekipama u top6, plus Mersyside Derby koji ce biti pravo kvalitetan i nikad neizvesniji, cenim da ce Klopp igrati jako dobro, sto se vidi iz prikazanog, nebitno je li na strani ili kod kuce, a za sada nijednu nismo igrali kod kuce, ako ne racunamo trenutnog sampiona, koji ce isto tako verovatno spadati u ovaj rang sa pomenutim ekipama u vrhu i tim koji nece biti u trci za sam vrh, ali ce itekako praviti probleme.
Mislim da je borba za trofej jako jako daleko. Nama fali te defanzivne stabilnosti i da se ne desavaju golovi kao protiv Chelsea kada u jednom momentu cela odbrana zaboravi jednog igraca, mada je i to kvalitet Hazarda koji, kada je primio loptu, nekako se citav fokus usmerio na njega, opet ne opravdava Henda ili Lallanu (posto su bili najblizi) da isprate Matica, no nema veze.
Stoperski par Lovren-Matip uliva u dve utakmice jako puno samopouzdanja. Pogotovo Matip. Milner tehnicke detalje oko igranja role na poziciji koja mu je neprirodna odigrava sasvim dobro. Problem je sto mu nekad fizicki atributi koje ima, ne dozvoljavaju da odigra maksimalno dobro, jednostavno spor je i brzonoga krila ce mu praviti probleme, zato tu i treba da dodje do izrazaja igra veznog reda i to udarne trojke, pogotovo onih side veznih, a tako i krilnih igraca koji za sada svoj posao rade maksimalno dobro, Mane pogotovo.
Ali ako nesto bude bio problem u ovoj sezoni, ta veza ce biti.
Inace, utakmica sa Chelsea se odigrala onako kako sam se bar nadao, ali i kako sam nagovestavao pre meca, znao sam da taj tehnicki limitiran vezni red Chelsea mora da dodje do izrazaja protiv jakih presser ekipa, samo sto sam se jos i zacudio kako smo u nekoliko situacija fluidno i tecno kontrolisali sredinu i pokazali da smo nadmocniji u tom segmentu, cak i stvarali sanse, sto pokazuje da ova ekipa nece morati samo da se oslanja na high counter attack taktiku i da moze da smiri i pasom u pozicionoj igri na postavljenu odbranu. Naravno, ovo je vec vidjeno i protiv Arsenala.
- Amsterdam1312
- Kontakt:
I mene to upravo zanima, sljedeće dvije tekme su Hull kući i Swansea vanim ako to dobiju bit će paklen doček na Anfieldu protiv Uniteda. Ova ekipa ima mnogo potencijala i vidi se ogroman napredak i Kloppov utjecaj, dobro ih je posložio i izvlači maksimum iz ove ekipe koja se ne može pohvaliti baš nekim rosterom za razliku od pojedinih koji imaju mnogo širi izbor, ali i to će doći na svoje u januaru, nadam se do tad da će riješiti i ovu boljku dosadašnjih kikseva protiv davljenika i autsajdera. Drago mi je što je slučaj Burnley bio na početku sezone i nadam ih je švabo pripremio za slične utakmice u budućnosti.Feldmarschall je napisao/la:Ja bih volio vidjeti da li ovaj Liverpool može dobiti četiri-pet utakmica u nizu protiv ekipa iz srednjeg i donjeg doma lige. To će biti pravi test za Kloppov sistem kojeg Liverpool već sad igra jako dobro. Ako uspiju konstantno nadolaziti na rješenja protiv defanzivnih ekipa i igre dugim loptama ne vidim zbog čega se ne bi mogli uključiti u borbu za trofej. Trenutno imaju sve osim toga, a taj naizgled sitni detalj je razlika između pobjednika i ostalih. Za ekipe iz gornjeg doma su već najnezgodniji protivnik u ligi.
Ti nemaš pravo pisati na ovoj temi,odje.biFeldmarschall je napisao/la:Ja bih volio vidjeti da li ovaj Liverpool može dobiti četiri-pet utakmica u nizu protiv ekipa iz srednjeg i donjeg doma lige. To će biti pravi test za Kloppov sistem kojeg Liverpool već sad igra jako dobro. Ako uspiju konstantno nadolaziti na rješenja protiv defanzivnih ekipa i igre dugim loptama ne vidim zbog čega se ne bi mogli uključiti u borbu za trofej. Trenutno imaju sve osim toga, a taj naizgled sitni detalj je razlika između pobjednika i ostalih. Za ekipe iz gornjeg doma su već najnezgodniji protivnik u ligi.
Ma fali još rutine i sigurnosti pa da izađeš na teren kao ovo kolo Arsenal, ne nekom dominacijom nego na rutinu i ime uzmeš tri boda. Radi Klopp strahovito, pravi taj svoj neki ludi tim koji će kroz koju godinu rasturiti evropu
Nego opet pišem o ovome, Icardi u Liverpoolu, san snova. Kad su ovi već klepil Candrevu i kad je evidentno da je Berardi Juventusov, nadam se da će neko se ludilo desit pa da imamo konačno zamjenu za Suareza.

Nego opet pišem o ovome, Icardi u Liverpoolu, san snova. Kad su ovi već klepil Candrevu i kad je evidentno da je Berardi Juventusov, nadam se da će neko se ludilo desit pa da imamo konačno zamjenu za Suareza.

Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Realno,ono što nam najviše fali je kreativni centralni veznjak,zato i vjerujem da ce Klopp svim silama krenuti po Dahouda po završetku ove sezone (moze ga tad za 10 miliona dovesti) ili cak u januaru sto bi bilo idealno.
Liverpool-u po meni fali kako ofanzivni vezni tako i defanzivni vezni. Koliko god ja to mrzio priznati, tu su španski igrači tate. Igrači poput Iniesta, Busquets, Thiago, Martinez, Silva, Fabregas naravno, Kroos, Modrić i ostali.
Ali koliko god Henderson bio dobar, ne vidim ja od njega niti Stevie G. niti Yaya Toure. O Lucasu neću ni trošiti riječi, on ne bi ni u premier ligi bh bio pojačanje
Ali koliko god Henderson bio dobar, ne vidim ja od njega niti Stevie G. niti Yaya Toure. O Lucasu neću ni trošiti riječi, on ne bi ni u premier ligi bh bio pojačanje
Stern des Südens
Henderson je prosječan igrač. Nešto bolji od napuhanih engleskih igrača tipa Cleverleya,Fabian Delpha,Barrya itd,ali i to je nedovoljno dobro za Liverpool. Odigrat ce 3 tekme dobro,pa ce narednih 7-8 biti odron...
Slažem se za defanzivnog veznog,ali za ofanzivnog veznog se ne slažem,pogotovo sto Klopp ima plan da igra bez desetke,pa bi nam dobro došao centralni kreativni veznjak poput Dahouda ili Verrattia (koji je ipak nemoguca misija).
Slažem se za defanzivnog veznog,ali za ofanzivnog veznog se ne slažem,pogotovo sto Klopp ima plan da igra bez desetke,pa bi nam dobro došao centralni kreativni veznjak poput Dahouda ili Verrattia (koji je ipak nemoguca misija).
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Sačekajte da vidimo šta će se napraviti od Hendersona jer u zadnje 3 tekme momak je odigrao vrlo dobro defanzivno velikim brojem oduzetih lopti, trke, presjeka igre, a što mi se još više sviđa nije trom i ne vraća loptu nazad nego sad po uzetoj lopti odmah traži brzo rješenje naprijed, ovaj igrač može i hoće više, koliko god ga kritikovali on može biti jako dobra 6-ica. S obzirom na formaciju Kloppa i njegov sistem ovom timu treba samo Dahoud nema potrebe za još nekim defanzivnim veznim itd. Ima i Emrea na klupi koji to može odigrati jako dobro, ima Stewarta koji je odigrao odlično tu poziciju dosta puta do sad i jako je stabilan na sredini, dobro prati igru i stabilan je bez panike, jako sam zadovoljan s njim, zato treba samo kreativac koji fali i to je to, a mislim da će po njega krenuti već u januaru, dovest će ga milom ili silom. Napadač i ne treba po meni, ima Sturridge, Origi, Ings i u nekim slučajevima s obzirom na formaciju Firmino igra istu poziciju. Dovoljno je da je jedan u top formi iako to sada nisu, svi znaju individualne kvaliteta Daniela samo što su ga povrede sjebale, ali vraća se polako, u ovom trenutku tek uči pod Kloppom neke nove stvari i može biti još jači, Origi može biti ubica i ima potencijala dosta, Ings nije još ni dobio oravu priliku ali će dobiti i jako je dobar napadač što će pokazati.
- Feldmarschall
- Kontakt:
Pod pretpostavkom da se dovede Dahoud ili neko drugo ime koje će odgovarati spomenutom profilu, ko će igrati uz njega? Opet će faliti šestica koju će popunjavati Can ili Henderson. Obzirom na to kako Lallana igra i kakvo povjerenje Klopp ima u njega teško je očekivati da će njega posjesti na klupu. Umjesto Wijnalduma onda? Mislim da će se morati napraviti mjesta u veznom redu prije dovođenja pojačanja, a u trenutnom rosteru niko osim možda Lukasa nije ni blizu izlaznih vrata. Ne znam koliko će dugoročno valjati i biti uspješan ovaj projekat sa Hendersonom kao zadnjim veznim, iskreno sumnjam u to, ali ako bi mogao prilagoditi navike potrebama uloge to bi bilo najbolje rješenje za Liverpool u ovom trenutku.
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Mislim da Henderson to može, vjerujem u njega da može iako sam ga i sam kritikovao bezbroj puta prije, ali ove sezone pokazuje drugu stranu kao i mnig igrači pod Jurgenovom palicom. Dahoud je odličan kreativac u sredini, pas igrač i dobro bi se uklopio i bilo ko sličan tom profilu, naravno uz Hendersona ili Cana kao podršku i Lallanu koji trči ko afrički pas što znači da po meni može igrati umjesto Wijnalduma ili eventualno kada je Wijnaldum na krilu na poziciji Coutinha, onda može igrati umjesto Coutinha kako god okreneš isto je, ali mnogo bi dobili s takvim igračem u sredini terena u određenim utakmicama gdje bi ovaj dolazio do izražaja s tom svojom igrom. Opet kažem Liverpulu treba takav igrač. Ovo trenutno s ovim što imaju ja mislim da je odlično i ima odlične rezultate i igru, izvlači najbolje iz igrača, Sturridge je napokon počeo kontati da CF nije samo stojati u boxu i čekati u krugu of 10 metara, Lallani e promijenio poziciju i tip igra nenormalno dobro, više je u sredini i puno više učestvuje u igri nego prije kada je bio na krilu gore odsječen, sada dolazi do izražaja njegova pokretljivost, tehnika i trka, dobar pas itd. preporođen. Na Hendersonu se radi i dobro mu ide za sada moram priznati, Milner pokazuje da je jedan od najboljih versatile igrača u ligi barem meni, lik samo nije branio još i obavlja posao jako korektno. Za Manea nemam šta reći sve se zna jako dobar igrač i njegove kvalitet su svima jasne, mnogo mi se sviđa njegova uloga u odbrani također i koliko je sposoban zatvoriti opasna protivnička krila... Samo mi Coutinho šteka nešto jer mora raditi na izdržljivosti i snazi, nije konstantan, nekad bljesne nema jačeg ponudi magiju a onda ga nema, ponekad je i sebičan malo, nadam se da će se i on uriktati malo i onda je bombona.
- Feldmarschall
- Kontakt:
Nije tajna da Poolu treba takav profil, pogotovo kad idu na bunker. Treba im u idealnom svijetu i lijevi bek i moguće još jedan štoper, ali stvari nisu crno-bijele, pogotovo kad za tri pozicije imaš pet igrača od kojih u vakuumu nijedan ne odskače kvalitetom. Plasman u LP bi bio veliki korak za Liverpool i dokaz da je Jurgen na pravom putu. Konkurencija je žestoka, ali neko mora kiksati prije ili kasnije.
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Zato sam rekao i prije početka sezone da će najveći uspjeh Liverpulu ove sezone biti plasman u LP i da se može reći da je sezona uspješna. Bio bi to velik korak naprijed napokon i s tim bi tim dobio mnogo na svemu. Vidjet ćemo, sezona je tek na početku i jako je puno utakmica, konkurencija nikad nije bila jača i zato treba ići tekmu po tekmu hladno, neko će ostati kratak, uvijek ostane jer tako mora jbg.
Dahoud je i vidjen kao resenje na poziciji sestice. Tako da u takvoj postavci Wijnaldum je prvi vidjen van 11 jer sumnjam da ce kapitena dirati, a Lallana je kao sto sam kazes nedodirljiv na svojoj poziciji. U takvoj situaciji Hendo moze igrati malo napredniju rolu koja mu vise lezi. Slazem se da je ovaj eksperiment sa njim u roli "sestice" dugorocno mozda u najavi neuspeh, zato i cenim da je prelazno resenje i nuzno jer je Can povredjen i ne toliko fit. Zato Dahoud prevashodno i jeste bio meta tokom leta, i dalje je.Feldmarschall je napisao/la:Pod pretpostavkom da se dovede Dahoud ili neko drugo ime koje će odgovarati spomenutom profilu, ko će igrati uz njega? Opet će faliti šestica koju će popunjavati Can ili Henderson. Obzirom na to kako Lallana igra i kakvo povjerenje Klopp ima u njega teško je očekivati da će njega posjesti na klupu. Umjesto Wijnalduma onda? Mislim da će se morati napraviti mjesta u veznom redu prije dovođenja pojačanja, a u trenutnom rosteru niko osim možda Lukasa nije ni blizu izlaznih vrata. Ne znam koliko će dugoročno valjati i biti uspješan ovaj projekat sa Hendersonom kao zadnjim veznim, iskreno sumnjam u to, ali ako bi mogao prilagoditi navike potrebama uloge to bi bilo najbolje rješenje za Liverpool u ovom trenutku.
- Feldmarschall
- Kontakt:
Dahoud je osmica. Profilom najsličniji Gundoganu ako bih morao tražiti direktnu usporedbu. Može kao i on igrati dublje, ali u tandemu sa defanzivnijim partnerom kao što je bio Xhaka u Gladbachu. Znači da opet ostaje problem koga uz njega i opet odluka pada na Cana ili Hendersona. Ne bih mu povjerio ovu trenutnu Hendersonovu ulogu u ovakvoj postavci Liverpoola.
Henderson ili Can ce svakako igrati pored ili ispred njega u varijacijama 4-3-3. Znam i ja da je Dahoud osmica ali je nama bas ocajnicki potreban kvalitetan passer i distributor lopte pre svega posto nijedan od ovih u timu to nije.
Kruze informacije da bi po Dahouda Klopp krenuo cak u januaru sa sumom od 25 miliona funti, koja bi trebala biti prihvacena od strane celnika Moenchengladbacha. Klopp je zapeo za Dahouda upravo zbog toga sto se radi o "pass master" igracu, njegove lopte imaju oci, ima strasan procenat uspjesnih dodavanja od 84% iz prosle sezone i svaku utakmicu daje po jedan kljucan pas ( za zicer ). Pored toga, radi se o 20ogodisnjaku, dakle jos ima prostora za napredak. Dahoud spada u tzv. radilice, poput Lallane i Milnera. Svaku utakmicu pretrci u prosjeku 12.5 - 13km. Prosao je sve omladinske selekcije Njemačke, jedina mana su mu zračni dueli gdje je izuzetno tanak. Također građenje lopte mu nije dobro, fali mu jedno 5-8kg mase jer je Bundesliga dosta "blaža" u odnosu na Premier ligu. Medjutim, dosta klubova prati Sirijca poput Juventusa, PSG-a (koji je ovo ljeto nudio 38 miliona eura), Valencije, ali Klopp je kako kazu imao sastanak sa agentom igraca (isti agent kao u Firmina) i mozemo reci rijesio polovinu posla.
Dolaskom Dahouda postavlja se pitanje, ko je višak? Odavno nismo imali ovoliko širinu kvalitetnih igrača u veznom redu. Gledajuci trenutnu formu, sumnjam da bi iko ista dirao jer smo se nakon Burnleya razbudili. Ali sumnjam da cemo ovako igrati svaku narednu utakmicu, moze se desiti povreda, moze igrac izgubiti formu, mozda je ovo bio samo bljesak. Dosta je tu pretpostavki i veoma je rano zaključivati ko će igrati a ko će ostati na klupi. Veoma je bitno imati veliki broj igrača na raspolaganju, dosta se puta dešavalo da se Kloppova igra jednostavno pročita, šta onda raditi? Mora postojati plan B. Oko te stvari se dosta raspravljalo po forumima BvB, govorilo se kako Klopp ima samo jedan plan i radi na usavršavanju tog plana. Međutim, to nije istina, pogledajmo naš roster igrača, krenuvši od najnovijih pojačanja: Wijnaldum, Grujić, Matip, sve trojica mogu igrati zadnjeg veznog, bilo bi suludo pričati koliko pozicija može promjeniti Gini, Grujić može igrati na 3 pozicije u veznom redu, zatim Coutinho, Firmino, Lallana, Milner, Mane, Henderson, Can, pa i Dahoud, svi oni će imati tzv. "free role" - slobodnu ulogu kretanja. Pogledajte šta se radi sa Sturridgea, naučio se kretati, to kretanje najbolje ide Firminu i Lallani, jer su slične uloge imali u svojim bivšim klubovima. Samom kretnjom, slobodnom ulogom, trčanjem sa pozicije na pozicije, oslobađa se ogroman prostor, koji mora biti iskorišten. Zato nam je potreban Sirijac, da taj prostor popuni svojim dodavanjima. Također treba nekada stati na loptu, u jednom periodu protiv Chelsea to je izgledalo perfektno. Radi švabo i na tome. Također, veliki plus Dahouda je oduzimanje lopti, upoređujući ga sa Hendersonom, Canom, Lucasom, pa i Allenom, svojom statistikom ih je sve premašio. Dakle nema sumnje da se neće uklopiti u pressing, o fizičkoj spremi sam već rekao.
Sezona je tek počela, fino smo krenuli sem Burnleya, ali slušajmo Kloppa, na greškama se uči rekao je poslije utakmice. To je bilo dovoljno, odbrana je postala dosta čvršća, igrači disciplinovaniji. Svaki igrač ima konkurenta na klupi, koji kvalitetom ne zaostaje mnogo od istog. Veoma bitna stvar jeste što zvijezde kluba poput Coutinha i Sturridgea nemaju zagarantovano mjesto u prvih 11. Mjesto ti ovisi o formi. Zato izvoli i treniraj, poboljšaj igru. Nema klimavo.
Nedavno sam našao podatak da smo ubjedljivo prvi na listi pretrčanih kilometara u prvih 5 utakmica lige. 581km čini mi se. Iza nas je 100%ni City, sa 10km manje. Dakle još jedan izvanredan podatak koji pokazuje Kloppov rad. Rad, vježba, trening. Sve dolazi na svoje. Bez pretjerane euforije, sa maksimalnim pristupom u svakoj utakmici, bilo da se radi o Cityu ili Sunderlandu, svejedno, cilj je 3 boda. Ne bih da prognoziram kako će sezona završiti, ali Jurgen zna znanje, a igrači to pokazuju na terenu.
Dolaskom Dahouda postavlja se pitanje, ko je višak? Odavno nismo imali ovoliko širinu kvalitetnih igrača u veznom redu. Gledajuci trenutnu formu, sumnjam da bi iko ista dirao jer smo se nakon Burnleya razbudili. Ali sumnjam da cemo ovako igrati svaku narednu utakmicu, moze se desiti povreda, moze igrac izgubiti formu, mozda je ovo bio samo bljesak. Dosta je tu pretpostavki i veoma je rano zaključivati ko će igrati a ko će ostati na klupi. Veoma je bitno imati veliki broj igrača na raspolaganju, dosta se puta dešavalo da se Kloppova igra jednostavno pročita, šta onda raditi? Mora postojati plan B. Oko te stvari se dosta raspravljalo po forumima BvB, govorilo se kako Klopp ima samo jedan plan i radi na usavršavanju tog plana. Međutim, to nije istina, pogledajmo naš roster igrača, krenuvši od najnovijih pojačanja: Wijnaldum, Grujić, Matip, sve trojica mogu igrati zadnjeg veznog, bilo bi suludo pričati koliko pozicija može promjeniti Gini, Grujić može igrati na 3 pozicije u veznom redu, zatim Coutinho, Firmino, Lallana, Milner, Mane, Henderson, Can, pa i Dahoud, svi oni će imati tzv. "free role" - slobodnu ulogu kretanja. Pogledajte šta se radi sa Sturridgea, naučio se kretati, to kretanje najbolje ide Firminu i Lallani, jer su slične uloge imali u svojim bivšim klubovima. Samom kretnjom, slobodnom ulogom, trčanjem sa pozicije na pozicije, oslobađa se ogroman prostor, koji mora biti iskorišten. Zato nam je potreban Sirijac, da taj prostor popuni svojim dodavanjima. Također treba nekada stati na loptu, u jednom periodu protiv Chelsea to je izgledalo perfektno. Radi švabo i na tome. Također, veliki plus Dahouda je oduzimanje lopti, upoređujući ga sa Hendersonom, Canom, Lucasom, pa i Allenom, svojom statistikom ih je sve premašio. Dakle nema sumnje da se neće uklopiti u pressing, o fizičkoj spremi sam već rekao.
Sezona je tek počela, fino smo krenuli sem Burnleya, ali slušajmo Kloppa, na greškama se uči rekao je poslije utakmice. To je bilo dovoljno, odbrana je postala dosta čvršća, igrači disciplinovaniji. Svaki igrač ima konkurenta na klupi, koji kvalitetom ne zaostaje mnogo od istog. Veoma bitna stvar jeste što zvijezde kluba poput Coutinha i Sturridgea nemaju zagarantovano mjesto u prvih 11. Mjesto ti ovisi o formi. Zato izvoli i treniraj, poboljšaj igru. Nema klimavo.
Nedavno sam našao podatak da smo ubjedljivo prvi na listi pretrčanih kilometara u prvih 5 utakmica lige. 581km čini mi se. Iza nas je 100%ni City, sa 10km manje. Dakle još jedan izvanredan podatak koji pokazuje Kloppov rad. Rad, vježba, trening. Sve dolazi na svoje. Bez pretjerane euforije, sa maksimalnim pristupom u svakoj utakmici, bilo da se radi o Cityu ili Sunderlandu, svejedno, cilj je 3 boda. Ne bih da prognoziram kako će sezona završiti, ali Jurgen zna znanje, a igrači to pokazuju na terenu.
5 times champions of Europe. #YNWA
Nadam se da će se realizirati ovo sa Dahoudom na zimu, profil igrača koji već neko vrijeme fali ovoj ekipi.
Imagine enjoying a sport in Philadelphia.
ove rezerve samaraju opasno
Sent from my iPhone using Tapatalk
Woodburn odličan !Torres_9 je napisao/la:ove rezerve samaraju opasno

Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Trpaj male židove.
But,but, imali su dobru prošlu sezonu kuknjava

But,but, imali su dobru prošlu sezonu kuknjava
Trenutno korisnika/ca: Fudo, JayCatwright, Venom i 30 gostiju.