Zanimljiva rasprava.
Nisam gledao Wiegla i Dahouda pa ne mogu ništa reći na tu temu ali čitajući vas stječem dojam o kakvom se profilu igrača radi.
Kad je riječ o onome čime raspolažemo znam da Morgan i Carrick ne mogu igrati skupa, može samo jedan od njih dvojice. Od ovih mlađih igrača na poziciji veznjaka bi se mogli osloniti na Pereiru i Fosu-Mensaha.
Pereira je prvi put u prvom timu zaigrao kao CM kod Mourinha u onoj prvoj prijateljskoj protiv Sheffielda. U ovoj zadnjoj tekmi Granade protiv Betisa je tu odigrao čitav meč i bio je solidan. Profilom najviše liči na Herreru. Još je rano za zaključke jer sezona je pred njim ali neki trend razvoja njegove karijere se nazire.
Fosu-Mensah je planiran da se koristi kao RB ali po onome šta sam vidio dok je igrao kod Joyce-a bio je najagilniji od svih veznjaka. Dobar na lopti, atletski građen, snažan, brz, pristojne tehnike i dobre koncentracije. Kad nije igrao RB ili RW bio je btb veznjak. Kad malo bolje razmislim najviše mi profilom vuče na Pogbu. Vjerovatno mu je Paul uzor

.
Sad mi se mašta rasplamsala pa zamišljam trojac na sredini Fosu-Carrick-Pogba

.
Dakle, od svih veznjaka Carrick pa onda Blind su nam jedini DLP igrači. Valjalo bi zaganjati jednog od ove dvojice švaba. U pravu je @Asteriks.
I nadam se da će Miki biti full fit uskoro. Od njega imam velika očekivanja i mislim da će biti prevaga na terenu.