FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
9%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
10
18%
1/4 finala
10
18%
1/2 finala
3
5%
Finale
2
4%
Schalke osvaja titulu!
22
39%

Ukupno glasova: 56

Konigsblau
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la Konigsblau » 15 sep 2016, 23:28

Poderali su momci večeras nemam im se šta prisrat iako rezultat to ne pokazuje. Poništen je čist penal mada je to sad nebitno. Sadašnji trener pravi sastav otprilike kako sam ja razmišljao iako Howedes nije "trk igrač" i nije prirodna pozicija desni bek, meni ga je bolje gledat od Caicare i Riethera. Ovom sastavu bio dodao ponekad Geisa radi kornera i slobodnjaka :D
Wir leben dich Schalke 04!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 15 sep 2016, 23:31

Schalke ponovo ima ozbiljnog trenera i odmah se to vidi na igri.
Šteta da u Bundesligi još uvijek nemaju niti jedan bod, mada 3 izgubljena boda protiv Bayerna nisu ništa strašno.
Baba je vrhunski atleta i inteligentan igrač.
Isto šteta da se Meyer nije upisao u strijelce jer je imao dobrih prilika, kao i Choupo Moting.
Mogao bi Meyer put Minhena u bližoj budućnosti :mrgreen:
Za vikend se nadam da će Schalke upisati i prve bodove i na kraju nekako uspjeti izboriti LP jer imaju ozbiljan tim i ozbiljnog trenera.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 16 sep 2016, 10:02

Ista formacija, skoro pa i isti igrači na terenu kao prošle godine ali je ipak sve novo, sve je puno bolje.
Ova ekipa konačno ima strukturu na terenu i vidi se kako samopouzdanje iz minute u minutu raste.
Nabil Bentaleb je zvijer od igrača i nevjerovatno je da ima samo 21 godinu. Njegovi pokreti, dodavanja i pozicioniranje su na nivou nekog igrača u najboljim fudbalskim godinama. Sinoć je dobio 91% duela i mislim da bi bilo pametno da Heidel aktivira klauzulu bez obzira koliko je "visoka".

Čeka se još da Embolo proradi, na njemu će pritisak biti sve veći i veći pa stoga se nadam da će ubrzo postići koji pogodak. Ne treba od njega u prvoj sezoni previše očekivati jer njemu je tek 19 godina.

Konigsblau
Kontakt:

Post Postao/la Konigsblau » 16 sep 2016, 10:38

Pa dobro Zdena prošle sezone nije bilo Bentaleba i Stamboulija u odbrani su igrali Roman i Matip lijevo Aogo/Kološinac a desno Caicara to ti je odmah poraz zadnji vezni Geis koji greške pravi nazad (sinoć nisi svjedočio konstantnom vraćanju Ralfu) gore Sane počesto čup'o.. Sad svaki igrač je kvalitetan na poziciji kojoj igra. Za Embola je pitanje vremena kad će ga dati, Konopljanka isto.. Vjerujem i ekipi i treneru i Howedesu desno :D

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 18 sep 2016, 19:29

Tradicionalno je Hertha neugodan protivnik za nas ali izgleda da se nastavlja i tradicija da poklanjamo golove protivnicima.
U onako lošoj utakmici gdje nijedna ekipa nije napravila izglednu šansu, Stambouli i Bentaleb su odlučili da usreće domaćine.
I kod onog prvog pogotka da ne bude ofsajd pa to se samo nama može desiti (opravdano nije bio ofsajd).
Sad smo tu gdje je i Bremen :lol: Zlikovci će reći da smo tu i zasluženo ;)

Konigsblau
Kontakt:

Post Postao/la Konigsblau » 18 sep 2016, 19:34

Bremen je barem dao 2 gola :mrgreen:

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 18 sep 2016, 19:37

A onog Dardaia sam baš gotivio kao igrača ali sad mi postaje jedna od omraženijih ličnosti u BL. Kako se samo arogantno smije i odnosi nakon golova kao da mu je ekipa dominirala kao Barca. Tako je postupio i prošle sezone protiv nas. Tad sam mislio da je to slučajnost.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 18 sep 2016, 19:40

Konigsblau je napisao/la:Bremen je barem dao 2 gola :mrgreen:
Lako je Bremenu kad njima sviraju penale. :mrgreen: :D

Klare

Post Postao/la Klare » 18 sep 2016, 22:21

Vidim opet ste izgubili. :?

Zayeb'o vas dfb, dali vam najteži rapored, ipak ste gostovali Franfurtu i Herti, borbeni, željni dokazivanja. Slj kolo dočekujete Koln koji je preporođen, teško i tu do boda da se može, pa idete Hofi sa nabrijanim mladim Nagelsmanom, pa dočekujete jaki i neugodni Gladbach. Vidim i ostatak rasporeda vam ne ide na ruku, tako da prve bodove možete očekivati tek u 12 kolu kad vam dolazi ipak od vas nešto slabiji Darmstadt.

Al' vam je ovaj raspored težak, ne sjećam se da je ikad iko imao teži. :o

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 18 sep 2016, 22:55

Klare je napisao/la:Vidim opet ste izgubili. :?

Zayeb'o vas dfb, dali vam najteži rapored, ipak ste gostovali Franfurtu i Herti, borbeni, željni dokazivanja. Slj kolo dočekujete Koln koji je preporođen, teško i tu do boda da se može, pa idete Hofi sa nabrijanim mladim Nagelsmanom, pa dočekujete jaki i neugodni Gladbach. Vidim i ostatak rasporeda vam ne ide na ruku, tako da prve bodove možete očekivati tek u 12 kolu kad vam dolazi ipak od vas nešto slabiji Darmstadt.

Al' vam je ovaj raspored težak, ne sjećam se da je ikad iko imao teži. :o
Dobar, dobar. :lol:

Jbg i Frankfurt i Bayern a posebno Herta su nas razvalili. Stisli nas ljudi tako da smo bili primorani sa svih 11 igrača napraviti zid ispred gola. Preko 179 šuteva u okvir gola su protivnici imali. Jbg, morali smo sve izgubiti.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 18 sep 2016, 23:35

Dok se malo uigra ekipa, bit ce to OK ;)

Smijem lijevo uho dati da ce iduce sezone u cvajti biti medju prve 3 ekipe ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 19 sep 2016, 09:51

Kostala vas je pobjede jucer prepotencija igraca. Benataleba, onaj sa brojem 17 i Chupo-Moteng, koji se umislijo, da je Ibrahimovic i Ronaldo, po pokusava iz svake sitacije uraditi nesto sto je atraktivno ili sebicno. Ova dva u sredini mnogo podcjenjuju Bundsku. Vidilo se, kad je 17 htjeo kroz noge driblati i izaci iz odbrane, cojek mu uzo loptu i gol. Tako i Bentaleb. Ima tu jos posla kod Schalkea. Svidza mi se inace jako ta ekipa. Steta za Spanca, sto je povredzen. Ali sta ces. Tezak razpored, i jos sto nema vremena za regeneraciju, a u srjedu dolazi erster FC Köln. A Stöger je odlican takticar, tako da ce vezni red Schalkea imati tezak posao.
dobre guzove ima Belma

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 19 sep 2016, 14:59

MIslim da će uspijeti u svome naumu, samo da ne bude one dobro poznate hektike... nek se i dalje drže svog plana i programa i rezultati će doći... ovdje mora i publika odigrati svoju ulogu, mora biti 100% uz tim i vodstvo kluba, bude li već sada zvižduka na domaćem terenu to sigurno neće pomoći...

MIslim da ćemo pravo lice ove ekipe vidjeti u oktobru, a mislim da konkurencija (za evropu) obzirom na toplo-hladno igre neće daleko odmaći... Dovoljno se samo prisjetiti Gladbacha prošle sezone, 5 početnih poraza a na kraju izborena liga prvaka ...
Agieren statt reagieren

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 21 sep 2016, 21:39

Od borbe za LP do borbe za opstanak, tanka je linija
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 21 sep 2016, 21:42

To je to kad loše kreneš u sezonu, psihološki jedna velika nula a gosti koriste svoje šanse.

Eto neutral, igrao je Meyer.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 21 sep 2016, 21:45

good bye marcus...mnogi su se ovdje radovali kad smo ga uzeli za trenera ja sam od pocetka bio skeptik jednostavno nije isto trenirati u augsburgu gdje je bitno jedino neispasti i nas gdje se jednostavno mora izac u ligu prvaka...nije isto izvuci maksimum iz dobrog igraca i odlicnog ili vrhunskog igraca...lucian favre je morao biti potpisan nadam se da ce sad ta greska biti ispravljena...sto se igre tice, gore nego prosle godine

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 21 sep 2016, 21:47

Ako sad ne bude vjerovali u projekat i trenera onda ce te nakon svake lose serije mjenjati istog. To nije rjesenje.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 21 sep 2016, 21:52

Nema se tu šta vjerovati. jednostavno nište ne funkcioniše a protivnici svaku malu šansu pretvore u pogodak.
Idemo sad i protiv neporaženog Hoffe po novi poraz. Ha ya.

Konigsblau
Kontakt:

Post Postao/la Konigsblau » 21 sep 2016, 22:06

Bremen u zadnjim minutama zijani pa nastavi nosit titulu fenjeraša. Ako ništa bar smo dali gol nakon 4 kola. :mrgreen:

Šalu na stranu, izgovori se traže i protivnicima veliki respect daje.

Ne znam više šta da kažem svaki igrač je dobio priliku.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 22 sep 2016, 01:37

neki ce mislit da sam lud ali po meni,pored desnog beka max meyer je ubjedljivo najslabija tacka u timu i glavni je razlog zasto su konstantne rupe na sredini terena...razlog...lik jednostavno neigra defanzivu , u fazi odbrane kao da nije na terenu i cesto 2 centralna vezna izgledaju kao na streljani obzirom da nemaju brzinu da efektivno pokriju veliki prostor koji se otvori zbog nedostatka 3ceg veznjaka.... kad se otvori prostor na sredini onda i zadnja linija pocinje da panici pogube se pogotovo protiv brzih igraca koji imaju velik radijus kretanja....druga stvar, johaness geis je definitivno prevara od igraca bar sto se tice pozicije zadnjeg veznog...nit ima visinu,ni inteligenciju nit brzinu za tu poziciju, po meni mozda jos da se proba uparit sa stamboulijem pa da ga se pokusa kao deep lying playmaker ,vidjet imal tu hljeba ako ne onda ga prodat vec na zimu....choupo-moting je prosjecan igrac i na njega se nemoze oslonut ako se cilja na ligu prvaka...jednostavno nema kvalitet ...desni bek, 100 puta prozvakana prica, mi smo ovog ljeta trebali dovesti dvojicu a doveli samo jednog ,lik se povrijedio i hajmo jovo na novo,,,ista prica kao i prosle godine, usudio bih se reci da smo na toj poziciji najslabiji u ligi definitivno(dok koke nije tu)....weinzirl zbunjen,izgubljen,ni sam nezna sta ga je snaslo i vrhunac toga je danasnje ubacivanje stamboulija dok ganjamo rezultat...kad trener pravi tako nelogicne poteze onda znas da je pogubio konce i ako mi nismo u stanju 3 pasa sastavit kako treba ja se pitam sta je on to radio i uvjezbavao sa ekipom citavo ljeto....nazalost jos jedan od svapskih trenera koji je prerano poletio pred rudu ...za nas je jedina opcija jos lucien favre ako ni to ne bude islo onda gledat da se izdvoji 15 milki godisnje za nekog vrhunskog trenera jer sa nedokazanim ili propalim jednostavno neide...nije normalno da smo prosle kao i ove godine nadigrani u bukvalno 90 posto utakmica a imamo na papiru 3cu najjacu ekipu u ligi i to poprilicno ubjedljivo rekao bih....

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.