Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

JohnCasey
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la JohnCasey » 17 sep 2016, 00:20

Hendo je napisao/la:Ako je, kojim slučajem, propustio potez noći:

20. jubilarni go u 161. utakmici u Premiershipu za Liverpool.
:tokralju:
Kakva troma reakcija komentatora na sky sportsu. Ne'do Bog da je 'vakav gol dao dečko od 100 miliona...

''OooooHHHHHH What a goal,welcome to premier league labileeeeeee,best goal ever''

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 sep 2016, 00:21

Believe je napisao/la:Nije ono Lucas napravio prekršaj.Pogledajte opet.Hazard je hinjski zakačio za Lucasovu nogu i iznudio faul i još žuti karton.
Upravo to, Eden se baš zakačio za Lucasovu nogu i isprovocirao prekršaj, često on to zna uraditi, samo ovoga puta nije bilo Williana da šutira.

Sve u svemu, dobra utakmica, Klopp se odlično postavio, markirao Edena, Oscara pustio da radi ono u čemu je najbolji - da bude beskoristan i rutinski sačuvao prednost.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 17 sep 2016, 00:46

Svi su se borili trcali kao ludi i to se isplatilo. Sjajna pobjeda za zavrsetak sedmice laku noc svima i uzivajte.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 17 sep 2016, 01:05

Ocekivano, nama ove sezone nece biti problem derbi utakmice, ali zato ce biti patnja protiv slabijih protivnika.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

JohnCasey
Kontakt:

Re: RE: Re: Liverpool FC

Post Postao/la JohnCasey » 17 sep 2016, 01:13

YNWA je napisao/la:Ocekivano, nama ove sezone nece biti problem derbi utakmice, ali zato ce biti patnja protiv slabijih protivnika.
Upravo. Ocekujem kiks protiv Uniteda u osmom kolu.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 17 sep 2016, 01:18

Klopp je imao slične probleme u Dortmundu u prvim sezonama. Nije bilo teško dobiti jače protivnike, protivnike koji se otvore i napadaju. No kad je BvB trebao izvršiti konstantan pritisak na protivnika, e tu je bilo teže. Poslije se sve posložilo.

Ja se nadam da će Klopp zakrpiti par rupica u ekipi koje ima, ali za najveće domete vjerujem da mu trebaju Coutinho i Firmino u top formi.
Uglavnom, uživajte zajedno sa Kloppom, jednog dana će donijeti trofej na Anfield, to garantujem!!!
Stern des Südens

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 17 sep 2016, 04:05

Dobra utakmice s naše strane, odlično prvo poluvrijeme gdje smo igrali presing i jednostavno nismo Chelseaju dopustili nikakav brisani prostor, u drugom smo već bili dosta lošiji, pogotovo napadači koji jednostavno, kao da se nisu usudili trčati kontru, a imali smo par odličnih prilika. Odbrana djeluje dosta stabilnije nego na samom početku sezone, ali tu ima još dosta mjesta za napredak, no Matip i Lovren se čine kao dobar tandem.

Sve na stranu, super, deset bodova iz pet tekmi i u vrhu smo, ali Wilnajdum djeluje potpuno beskorisno na terenu. Možda mu je i uloga takva da ne učestvuje previše u napadu, nego da se drži pozadi, ali mi to nema smisla s obzirom da je Can bolji igrač za to + što Can ima luđački pas i može izbaciti bilo koga u kontru. Veza, kao i čitava ekipa nam je trkački dobra, ali nedostaje te kreativnost u brzim kontrama i sve se baš svodi na to trčanje. Kao da u ovom trenutku nismo sposobni sa tri pasa izbiti pred gol protivnika, makar smo tako izgledali u drugom.

I strah me je, kao i većine drugih na temi, da nećemo znati šta s loptom kad se protivnik zabije u 16 i lupat ćemo od zid i utakmica će završiti 1:0 ili 2:0. Tu fali taj dodatni kreativac koji neće puno željeti loptu u nogama, nego će u par dodira uraditi nešto korisno, a Coutinho će biti zadužen za ostalo.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 17 sep 2016, 09:01

Wijnaldum je po meni odigrao najbolju utakmicu otkad je došao u klub, koliko je pretrčao, koliko oduzetih lopti, koliko iznešenih lopti i predavanja bez greške, i nikako ne možeš reći da je beskoristan lol. Can je ionako povrijeđen.. Očigledno je da je imao takav zadatak sinoć kao i većia tima jer se vidjelo da su igrali puno oprznije i defanzivnije nego u prijašnjim utakmicama, Coutinho i Mane u drugom pol. totalna defanziva osim par istrčavanja naprijed u polukontre. Previše mi se sviđa što Jurgen sprema ekipu i uči ih da igraju kompaktno na više načina što je jako dobro za sviju, tako će steći iskustvo u istim šemama i tako se uigrava tim do perfekcije, samo što moram dodati da Coutinho mora raditi na sebi malo fizički, on nije digao tega otkad je došao u Liverpul. Totalno mu je limit 60-a minuta u ovakvim tekmama visokog intenziteta, Stu isto mora još malo poraditi, isto nije mogao sprinta odraditi poslije 70e, Lallana je još jednom pokaza da je extra spreman i trkački jedna d najjačih karika u ekipi, preporodio ga Klopp.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 17 sep 2016, 10:42

Wijnaldum polako podize samopouzdanje. Ne zaboravimo da je dosao u Liverpool i da igra na poziciji koju dugo nije igrao, u Njukašu je bio puno više ofanzivno orijentisan. Podsjeca me na Hendersona koji nije smio da krene naprijed, te je stalno loptu dodavao prvom do sebe. Ja sam siguran da ce on biti veliko pojacanje, samo malo da se stablizuje na ovoj poziciji, a potrebno mu je i par utakmica na Anfieldu.
Lallana je ljudi moji novi igrac, nevjerovatno koliko sa lahkocom igra, i kada je pod pritiskom uvijek bez panike, lezerno, strahota.
Odusevljava me Matip, strasno me podsjeca na Hyypiu iz najboljih dana, a o Lovrenu necu puno da pisem.. Ja sam ga uvijek gotivio.
Nije ni Conte levat, znao je da ce Mane i Coutinho biti najopasniji pa ih je dosta vise na stranu izvlacio odakle nisu mogli apsolutno nista. Uglavnom, ogromna 3 boda, nalazimo se u samom vrhu iako smo imali najtezi raspored.

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 17 sep 2016, 11:08

MIslim da je vrijeme da protiv Hulla bude clean sheet i s minimalnom pobjedom bi bilo odlično, ali dobiti se mora da se potvrde ove pobjede protiv favorita.

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 17 sep 2016, 11:09

Mene bajvise raduje sto smo po prvi put nakon reprezentativne pauze uzeli dvije utakmice zaredom. Npr. prosle sezone smo imali 7 bodova uz prva 3 kola i onda je uslijedila pauza i 2 poraza zaredom od West Hama i Uniteda. Nema tu mjesta kalkulaciji, ova ekipa je spremna za svakog protivnika. I Burnley smo unistili ali nije lopta htjela u go kao i Tottenham. Jedva cekam Derby da vidim malo Origija, Grujica, plavog Morena i Kariusa... Nadati se danas kiksevima nasih konkurenata za LP. Onaj go Hendersona je plos akcije, vidi se da su uvjezbavali suteve van kaznenog. Jer, par minuta ranije imao je slican sut. Pretpostavljam da je Klop ogranicio Coutinha sa sutevima van kaznenog a priliku dao Hendi. O kornerima moramo poraditi, jer su nam korneri nula.
Kocka je bačena

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 17 sep 2016, 11:11

momci sve cestitkte na sinocnjoj pobedi protiv GMO fudbalkog hibrida zvani celski .Tri boda su tu i ruku na srrce postajete ozbiljan kandidat za titulu sada samo savaku tekmu hrabro i pametno .Nema pravdfnja i gubljenja bodova protiv manjih ,oni tu trebaju biti samo sparing partenrikao pripreme za tzekme protiv man.i citiya i utd.wengerove prćije ,totenhema,celskog.Samo ohrabo i naprijed sa kloponjom mogucnost osvajanja titule postaje realnost.
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 17 sep 2016, 12:04

Valjalo bi da Hull uzme bod 4senalu i da Boro otkine bod Evertonu, ali i nebitno toliko, bitno je da ova ekipa radi i napreduje iz tekme u tekmu i treba uživati u ovom Liverpulu trenutno. :zviz: :bale:

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 17 sep 2016, 18:39

Dobar majak... :kafa:

slika

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 17 sep 2016, 21:57

Mislim da je Burnely jedna od onih utkamica kad ne uđe ništa što probaš i ona se jednostavno desila, bolje sad nego kad se bude lomilo negdje. Tottenham da uđe prečka, i još par šansi moglo se i to uzeti. Sve u svemu nije loš start, dobit aktuelnog prvaka i Arsenal i Chelsea u gostima bez grča na licu govori u prilog da ekipa igra dobro u kontinuitetu.

Milner mi je pravo drag i fino je odigrao al da je lijevog beka kakvog nabavit bilo bi fenomenalno.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 18 sep 2016, 17:59

jurisicduska je napisao/la:Mislim da je Burnely jedna od onih utkamica kad ne uđe ništa što probaš i ona se jednostavno desila, bolje sad nego kad se bude lomilo negdje. Tottenham da uđe prečka, i još par šansi moglo se i to uzeti. Sve u svemu nije loš start, dobit aktuelnog prvaka i Arsenal i Chelsea u gostima bez grča na licu govori u prilog da ekipa igra dobro u kontinuitetu.

Milner mi je pravo drag i fino je odigrao al da je lijevog beka kakvog nabavit bilo bi fenomenalno.
Iskreno mene je vise strah utakmica protiv burnleya,hulla itd. nego protiv ovih jacih. Al hajd vidjecemo u nastavku sezone koliko ce se liverpool puta okliznuti protiv manjih timova.
Ako se kontaju boriti za vrh morace i protiv timova koji se skroz zatvore naci put do gola.
You are someone else I am still right here

BigAndy
Kontakt:

Post Postao/la BigAndy » 18 sep 2016, 19:06

Nisam odavno vidio da imamo onakav pristup igri. Da jednostavno igramo tako samouvjereno i kontrolisemo igru protiv jakog protivnika i to na strani. Ako budemo imali takav pristup u ostalim utakmicama sky is the limit

YNWA
Oooooooo Andy Andy, Andy Andy Andy Andy Roobertson!

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 18 sep 2016, 20:24

Ljudi ba al Matip doso dzabe!! Onakav igrac! Nadam se samo da ce ostat zdrav.
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Hendo
Kontakt:

Post Postao/la Hendo » 18 sep 2016, 21:31

Nije lose ni sesto mjesto nakon pet kola, ako racunamo raspored koji smo imali. Sad treba dati priliku Kariusu, Morenu, Grujicu, Ejariji i Origiju u kupu pa onda Hull kuci. Ogromna je razlika izmedju bivseg Liverpoola na Anfieldu i sadasnjeg, nekih 8 000 grla jace pjevaju. :-)
Kocka je bačena

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 18 sep 2016, 22:00

Ja bih volio vidjeti da li ovaj Liverpool može dobiti četiri-pet utakmica u nizu protiv ekipa iz srednjeg i donjeg doma lige. To će biti pravi test za Kloppov sistem kojeg Liverpool već sad igra jako dobro. Ako uspiju konstantno nadolaziti na rješenja protiv defanzivnih ekipa i igre dugim loptama ne vidim zbog čega se ne bi mogli uključiti u borbu za trofej. Trenutno imaju sve osim toga, a taj naizgled sitni detalj je razlika između pobjednika i ostalih. Za ekipe iz gornjeg doma su već najnezgodniji protivnik u ligi.

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.