FK Radnički Lukavac

SPASIOC
Kontakt:

Re: FK Radnički Lukavac

Post Postao/la SPASIOC » 14 sep 2016, 08:01

Zoom088 je napisao/la:
Zoom088 je napisao/la:A jeste druze moj. Dva penala. Ne mogu reci jesu li bili ili nisu, vidjecemo na snimku valjda. Ali simptomaticno je da su u 3 domace utakmice vec imali 5 dosudjenih penala u svoju korist.
Evo da nakon odgledanog snimka napisem da su oba penala opravdano dosudjena za Gorazde.

Mislim da je najkriticniji dio ekipe odbrana! Ljudi su setali i pravili prilike kako su htjeli, stoga i ne cudi da su imali 2 penala, a mogli su jos koji gol dati. Evo situacije kod drugog gola. Igrac koji sutira se ne vidi od sudije (ali je obiljezen krugom :D), a pogledajte postavku odbrane i gdje se nalaze. Sta oni cuvaju i koga cuvaju...ni oni jadni ne znaju.

slika
još od prijateljskih utakmica , pa evo 6 prvenstvenih , je isto . kao što si rekao , odbrana šuplja .slabiji dio ekipe .(loše procjene leta lopte ,loša postavljanja , daleko od igrača , kasne reakcije , pogrešna dodavanja , panične izbijanja lopte) spašava nas golman , i da nemamo u sredini kuduza , hasku , mehu ,koji dosta napada presijeku prije i koji se jadni slomiše vraćanjem na liniju svog šesnaesterca da im pomognu, pitam se šta bi bilo sa nama .ovdje moram napomenuti da i almis odradjuje defanzivne zadatke dobro , ali je u napadu nedorečen.
mislim da bi trener džindo morao pokušati sa nekim drugim momkom na mjestu jednog od štopera , da bi poboljšao odbranu ,možda bi na mjestu štopera mogao odigrati igrač br 4 . mogao bi bar pokušati , kao što pokušava sa izmjenama na lijevom beku gdje je promijenio 3 igrača(saletović-mahovkić-imamović) mi evo možemo komentarisati , a ipak trener odlučuje , ja se nadam kakvoj-takvoj pobjedi u subotu , makar 1-0

SPASIOC
Kontakt:

Post Postao/la SPASIOC » 14 sep 2016, 08:09

evo na slici se vidi 9 naših igrača plus golman , takoreći na 20-tak metara od našeg gola . što potvrdjuje moju tezu da vezni red mnogo trči i pomaže odbrani.na slici ne vidim samo mirnesa salihovića , koji je vjerovatno isturen sam negdje na centru
i vidi se koliko su daleko štoperi i bek od protivničkih igrača , što je nedopustivo u odbrani.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 14 sep 2016, 09:36

Pa ovaj najblizi igracu Gorazda koji sutira (i pogadja) je cini mi se Hasmir Salihovic. On je vezni igrac a evo ga na liniji 16. Ustvari, odlicno si primjetio. 9 igraca Radnickog plus golman na 20 metara od gola...i covjek opet onako nonsalantno sutira. Mislim da Brezicanin nije ni vidio ovu loptu od guzve koja je bila ispred njega pa je zato lopta i usla u gol na njegovoj strani.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 17 sep 2016, 18:25

Dobro je. Minimalna pobjeda i lagano odvajanje od zacelja. Cestitke momcima.

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 17 sep 2016, 19:03

Zoom088 je napisao/la:Dobro je. Minimalna pobjeda i lagano odvajanje od zacelja. Cestitke momcima.
Bore se momci kao lavovi. Zasluzili su danas ubjedljiviju pobjedu al nece lopta u go.
Odbrana nam je definitivno najtanja al sekirat cemo se kad nam dodje bolja napadacka ekipa

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 17 sep 2016, 21:20

Momci su se borili svaka čast, odbrana malo loša, ali pobjedi se ne gleda u zube. Da nema Brezičanina bili bi nešto kao Novi Travnik. Daut je napravio glupost karijere, ne smijemo više sebi ono dopuštati, imamo sreće što nam se nije osvetilo, ali sad će kartone očistit u Kupu.
Niko kao Radnički Soda!!!!!!

agalo
Kontakt:

Post Postao/la agalo » 17 sep 2016, 22:37

Super sve.rekao sam da necemo imati ni boda,a imamo vec 10,ali nazalost ostajem pri tome da cemo ispasti,a to tesko da masim.evidentno je da ispada 5 ekipa,a realno medju njima smo.sumnjao sam u igrace,masio sam i to.momci igraju skromno,naspram uzasno sto sam najavljivao.sve ostalo je nula puta nula.mislim na finansije,teren,viziju,posjete,ljud oko i na stadionu itd itd.sveopci dojam 2 ako je zrinjski 10 za nase prilike

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 18 sep 2016, 08:04

Ja vjerujem da se varas i po pitanju ispadanja. Sve zavisi od izbora i ko ce doci na mjesto prvog covjeka Opcine. Ustvari, Dzevad Mujkic se sigurno nece ponoviti. Dzevdo se stvarno zalagao za Radnicki i kada su njegovi "zeleni", a posebno "crveni" na sjednicama OV trazili smanjenje izdvajanja za Radnicki. U ovoj trenutnoj utrci izmedju Amira Sejdinovica i Edina Delica za Radnicki bi ovaj drugi bio bolje rjesenje. On se barem raspituje o stanju u klubu, proucava Statut, interesuje za organizacionu strukturu... S druge strane Sejdinovic, koji je bio prvi covjek Civilne zastite, i pored brojnih zahtjeva nikada nije poslao ekipu da zaprasi teren koji je u proljetnom i ljetnom periodu pun mušica i komaraca od kojih je nemoguce trenirati, a oglušio se i o zahtjeve da posalje cisterne s vodom kako bi se teren zaljevao za vrijeme dok su pipe na stadionu bile zapecacene. Obecavao jeste, ali obecanje nikad nije ispunio.

Ne lobiram ovdje, samo navodim cinjenice i ponavljam da sumnjam da ce ijedan od ova dva kandidata biti kao Dzevad Mujkic koji se stvarno zalagao za Radnicki i isao na mnoga gostovanja, cak i ona najudaljenija (Livno, Jajce, Gabela...) kako bi podrzao ekipu.

Sto se odbrane tice, jos jednom cu apelovati na one koji se pitaju u klubu da obrate paznju na Mikija Hidanovica u Svatovcu (Poljice). Mislim da je dosta bolji od svih trenutnih stopera u Radnickom, a moze igrati i zadnjeg veznog komotno (sto mu je cini mi se i pozicija u Svatovcu). Ako se ne varam on je prosao sve selekcije u Radnickom, a u Drugoj ligi FBiH je nastupao i za seniorski tim.

agalo
Kontakt:

Post Postao/la agalo » 18 sep 2016, 10:26

Gledam sinoc foca drina pod reflektorima se igra,mislim dugi niz godina je to tako.dobila drina 1 0.steta mislio sam da je drina legla,ali eto haman dolaze vamo da nam par komada smjeste.bas steta.mogli smo odigrat jos 2 kvalitetne utakmice sa velikom mogucnoscu kakve barem imenom poznate ekipe iz premijer lige.bas steta.neki ce reci trosak,umor.necu to komentarisat

Brigada89
Kontakt:

Post Postao/la Brigada89 » 18 sep 2016, 13:12

Dok su mnogi sjedili u kući i srali na usta o ovim mladim momcima koji izgidoše na terenu da dokažu jajarama od ljudi u našem gradu da oni žele srcem da igraju i da brane boje našeg svetog (kako kome) kluba,neki su pratili u mostar,banoviće,goražde da ih kolko tolko podrže jer to i zaslužuju i nagovještavali da su momci vrh ekipa,ali ne ima kompleksaša koji će doći na utakmicu ako smo na prvom mjestu ako nam dobro ide,čim lošiji rezultat to je komentar dno dna..odma niko ne zna igrati,odma se psuje momcima kao jučer naprimjer onih par debila,retarda što po stare dane dođu da iskale svoj seljakluk na njima,dno dna su onih par seljaka na istoku,ako ih ima na forumu pronaći će se...Jednostavno većina ne može da shvati da je ekipa mlada i to mnogo mnogo mlada za ovu ligu a nema ni jednog starijeg,iskusnijeg igrača da to pogura,tako da i ne možete očekivat seriju pobjeda..trude se kolko im dozvoljava njihova međusobna uigranost,uslovi i td... dođite gospodo na stadion,dođite na gostovanje da ih podržite,a ne markica se da na kafu u nekom kafiću pa pucaj na forumu o momcima ;) Više se Zlaja zanima (očekivano) iz dalekog mjesta,gdje je već otišao,nego ljudi u Lukavcu,kojima je stadion 5 metara od kuće...
Ja razumijem da rezultati utiču na posjećenost utakmica,to je normalno,ali bolan u nas je trenutno 50 ljudi po utakmici,i to od tih 50 ljudi 20 su članovi kluba,redari i td...
I opet kažem,aBd da se pregrmi ova sezona,i da većina ovih momaka ostane u klubu i uz 4-6 pojačanja,starijih,iskusnijih 99% sam siguran da ćemo biti u top 3 ekipe slijedeće sezone.. a do tad pojedinci nek izvole da izvrću priču i da pljuju po momcima..

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 18 sep 2016, 13:41

Pola od ono malo ljudi na zapadu su doslli iz TZ da prate Mehu i Sakiba. Radnicki vise nikog ne zanima u Lukavcu

agalo
Kontakt:

Post Postao/la agalo » 18 sep 2016, 14:08

Radnicki realno unazad 20 godina zanima ne vise od 50 likova,a ljude su siouxi zanumali i koreografije,bakljade,navijanje,itd itd.

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 18 sep 2016, 14:12

Brigada89 je napisao/la:Dok su mnogi sjedili u kući i srali na usta o ovim mladim momcima koji izgidoše na terenu da dokažu jajarama od ljudi u našem gradu da oni žele srcem da igraju i da brane boje našeg svetog (kako kome) kluba,neki su pratili u mostar,banoviće,goražde da ih kolko tolko podrže jer to i zaslužuju i nagovještavali da su momci vrh ekipa,ali ne ima kompleksaša koji će doći na utakmicu ako smo na prvom mjestu ako nam dobro ide,čim lošiji rezultat to je komentar dno dna..odma niko ne zna igrati,odma se psuje momcima kao jučer naprimjer onih par debila,retarda što po stare dane dođu da iskale svoj seljakluk na njima,dno dna su onih par seljaka na istoku,ako ih ima na forumu pronaći će se...Jednostavno većina ne može da shvati da je ekipa mlada i to mnogo mnogo mlada za ovu ligu a nema ni jednog starijeg,iskusnijeg igrača da to pogura,tako da i ne možete očekivat seriju pobjeda..trude se kolko im dozvoljava njihova međusobna uigranost,uslovi i td... dođite gospodo na stadion,dođite na gostovanje da ih podržite,a ne markica se da na kafu u nekom kafiću pa pucaj na forumu o momcima ;) Više se Zlaja zanima (očekivano) iz dalekog mjesta,gdje je već otišao,nego ljudi u Lukavcu,kojima je stadion 5 metara od kuće...
Ja razumijem da rezultati utiču na posjećenost utakmica,to je normalno,ali bolan u nas je trenutno 50 ljudi po utakmici,i to od tih 50 ljudi 20 su članovi kluba,redari i td...
I opet kažem,aBd da se pregrmi ova sezona,i da većina ovih momaka ostane u klubu i uz 4-6 pojačanja,starijih,iskusnijih 99% sam siguran da ćemo biti u top 3 ekipe slijedeće sezone.. a do tad pojedinci nek izvole da izvrću priču i da pljuju po momcima..
!!!
Samo još da kažem da je bilo 200 gledalaca i to je neki prosjek kako i Radničkog tako i cijele lige. Niko se ove sezone ne može pohvaliti posjetom, jedino u Gradačcu i Mostaru, a ponekad i u Gračanici bude više od 200 ovo ostalo je sve isto. U Banovićima ove sezone se znalo desiti da 20 ljudi prati utakmicu. Ovo što se po portalima piše oni zaokružuju i otprilike govore, a nikad neće reći da je manje od 100-200 a obično bude.. Svejedno sramota..

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 18 sep 2016, 14:34

!!!
Samo još da kažem da je bilo 200 gledalaca i to je neki prosjek kako i Radničkog tako i cijele lige. Niko se ove sezone ne može pohvaliti posjetom, jedino u Gradačcu i Mostaru, a ponekad i u Gračanici bude više od 200 ovo ostalo je sve isto. U Banovićima ove sezone se znalo desiti da 20 ljudi prati utakmicu. Ovo što se po portalima piše oni zaokružuju i otprilike govore, a nikad neće reći da je manje od 100-200 a obično bude.. Svejedno sramota..
Izvini nisam citao ovo gore ali moram sa te citiram za posjetu, u Bihacu svaka utakmica 1000-1500 ljudi.
Nijednu utakmicu nije bilo ni blizu 200 ove sezone.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 18 sep 2016, 14:39

Mrsko mi je bilo editovati ali požurio sam, moja greška, Bihać iznad svih ove sezone.

studeni
Kontakt:

Post Postao/la studeni » 18 sep 2016, 14:50

agalo je napisao/la:Radnicki realno unazad 20 godina zanima ne vise od 50 likova,a ljude su siouxi zanumali i koreografije,bakljade,navijanje,itd itd.
Sioux-i su sramota ove sezone! Kad treba da podrze ove momke, nigdje ih.

agalo
Kontakt:

Post Postao/la agalo » 18 sep 2016, 19:05

Svugdje je trend neaktivnosti grupa pocevsi od sandzaklija,smederevaca(ultra semerdina),merklije,crveni djavoli,firma,forsi,blue union,robija,fkr,tm87,sokolovi itd itd sve je leglo.tako doslo.realno sem delija i nije neko nesto aktivan.grobari i torcida leglo sve.

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 18 sep 2016, 19:57

I tabela i rezultati, a pogotovo oni današnjih utakmica pokazuju da su sve ekipe tu negdje otprilike, ništa se ne može prognozirati sa sigurnošću do druge polusezone, samo hrabro momci!

agalo
Kontakt:

Post Postao/la agalo » 18 sep 2016, 20:00

Nadam se samo da ce se momci nagraditi za dosadasnje rezultate.svaka cast kad vidim koliko bodova ima gracanica,gradacac,viaoko,kakanj,banovici elham

Iraola
Kontakt:

Post Postao/la Iraola » 20 sep 2016, 11:54

Imamo isto bodova ko i GOŠK koji je već potrošio para koliko će Radnički potrošiti do kraja sezone. Ovo ne znači da nećemo ispast, samo nastavite hrabro da gazite i rezultati će stići, nadam se da će ovo i navijače ujediniti.

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.