Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

Feldmarschall
Kontakt:

Re: Manchester United FC

Post Postao/la Feldmarschall » 18 sep 2016, 17:08

Enough said, odi sad kmečati administraciji što se igram u tvom pijesku ili mi opsuj sve po spisku jer sam arogantni gad koji može opaziti ono što ti ne možeš. Dovoljno spamanja, od toga se jezim i izvinjavam se poštenoj unitedovskoj publici koja zna kako gospodski podnijeti poraze i teške trenutke za klub.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 18 sep 2016, 17:13

Vidim ko kmeci po ostalim temama. :mrgreen:

Poštuj pravila, to su te mama i tata naucili nadam se.

Ovaj dio o porazu i opažanju necu da komentarišem, još si u tripu da sam te napao zbog tvog posta o igri Uniteda. :rol:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 18 sep 2016, 17:21

slika
slika

Strasno, aj u prvoj situaciji izgubljena lopta, defanziva uzeta na brzaka, ali kod Zuniginog gola, jad i cemer.

Pogba prvo signalizira da neko preuzme Pereyru, a onda ga bespotrebno prati jer je vec Fella na pomenutom i upravo je on trebao biti taj koji ce ici na blok suta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Ethel
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Manchester United FC

Post Postao/la Ethel » 18 sep 2016, 17:33

Feldmarschall je napisao/la:Enough said, odi sad kmečati administraciji što se igram u tvom pijesku ili mi opsuj sve po spisku jer sam arogantni gad koji može opaziti ono što ti ne možeš. Dovoljno spamanja, od toga se jezim i izvinjavam se poštenoj unitedovskoj publici koja zna kako gospodski podnijeti poraze i teške trenutke za klub.
Hvala, sad se preseli na temu opste diskusije koja je namijenjena za vas obicne smrtnike, ne spamuj gospodi njihovu temu kao sto ne bi trebali ili nismo ni mi vasu.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 18 sep 2016, 17:33

Pogba je trebao biti u ovom krugu i kod prvog gola.

Upratiti kako otvara kontru, a posjed uopšte nije stabilan, štaviše udvajaju čovjeka s loptom. Nedopustivo ponašanje i neodgovornost za jednog zadnjeg veznog.
U ovakvim situacijama je jasno da ni Pogba ni Fellaini nisu defanzivni specijalisti. Razvlače ih kako stignu, Cambiassu i Motti recimo ovakve fore nikad ne bi prodali.

Edit: Je li dosta više ovih vonabi moderatora?

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 18 sep 2016, 17:37

Upravo to je slikoviti prikaz (ovaj krug) nedostatka igraca profila Carricka.

Molders
Kontakt:

Post Postao/la Molders » 18 sep 2016, 17:40

Morat će Mourinho mijenjati sastav, nadam se već u narednom kolu. Ponovo je nedostajalo brzine i trke u veznom redu, Miki i Herrera/Morgan moraju u prvih 11. Fellaini i Rooney komotno mogu na klupu. Svakako je bolje po potrebi ubaciti Rooneya u igru jer bi mogao više toga pružiti nego ovako kada igra od početka. Slijedi težak raspored i treba pogoditi sa promjenama, a mislim da navedeni igrači u veznom redu mogu napraviti dobar presing i biti dobra postavka, samo je pitanje formacije.

@Belmin6 Bez razloga kritikuješ momka (@Feldmarschall). Bolje je čitati sadržajne i kvalitetne postove nego ustaljena prepucavanja, tačno je nedostajalo kvalitetne diskusije i neka piše, i treba tako. Svako bi sad naređivao..

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 18 sep 2016, 17:41

Asteriks je napisao/la:Upravo to je slikoviti prikaz (ovaj krug) nedostatka igraca profila Carricka.
Jasno niti ga imaju niti su doveli bilo kakvu zamjenu za najosjetljiviju poziciju na terenu. I to je samo njegov defanzivni uticaj, ofanzivno bi ekipi dao totalno drugu dimenziju. Ne vjerujem da i Mourinho ovo ne vidi, ali razlog zbog čega i dalje insistira na tome mi je totalno nejasan.
Trebaju zaganjati Weigla iz Dortmunda svim silama.

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 18 sep 2016, 17:43

Scholes je spominja da nam treba kroos/ modric , ali oni nisu dostupni po meni bi idealan bio koke ako ga je moguce dovesti , odlican igrač

Sent from my iPhone using Tapatalk

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 18 sep 2016, 17:43

@Feld

Vremenom bi mali Fosu mogao stasati u ovu poziciju, a do tada nekak krpiti sa pomenutim Carrickom, Morganom i event Blindom, koji ak ima neki plus onda je to fudbalski IQ i citanje igre.

Ethel
Kontakt:

Re: Odg: Manchester United FC

Post Postao/la Ethel » 18 sep 2016, 17:46

Na otvaranju sezone na drze u zivotu Ibrahimovic, Rashford, Bailly te Shaw, ovo ostalo je sve manje vise ispod svog prosjeka, a neki su debelo ispod njega. Jednostavno moramo imati neke naznake napredovanja u igri do zime i kupiti bodove kako znamo i umijemo, a onda u zimu barem malo zakrpiti ekipu Fabinhom i mozda jos jednim igracem.

Osim Rooneya, Blind, Valencia, Fellaini, Young, Rojo...sve su to skartovi prethodnih sistema koji nista kvalitetnije od solidne zamjene ne mogu ponuditi. Rooney naravno moze mnogo vise od toga i ovakav, ali za placu i minutazu koju ima ovo je skandalozno.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 18 sep 2016, 17:47

Tamni oblaci sa crvene strane Manchestera. Istina je da smo u ovih nekoliko dana pretrpili, za ovaj klub nečuvenih, tri uzastopna poraza, od čega su se bar dva mogla izbjeći. Ali dobro. Nešto fali, nije puno, ima tu dobrog materijala za raditi, ali fali... da poveže, da da smisao na terenu. Ne može te niko prozvati „neprijateljem kluba“ ako spomeneš očigledno – igra je negledljiva, nepovezana, paćenićka. Danas na terenu - The best of David Moyes & LVG, sabrano, stavljeno u blender i dignuto na kvadrat.
Nakon par obećavajućih utakmica na početku vrlo smo brzo pročitani, pročitani u smislu da nemamo funkcionalan vezni red sa puno debalansa. I šta uradi svaki normalni trener protiv takvog veznog reda: napadne ga. Vidjeli ljudi da između Fellainija, Mate, Pogbe (koji je pokazao strašnu neodgovornost prema zadacima u vezi radi svog angažmana u napadu) ne možeš tri smislena pasa sastaviti i takve treba pritisnuti visokim presingom kada god možeš jer samo je pitanje vremena kada će kiksati negdje na 30 metara od svog gola (danas je bio Martialov red). Znači , nazad propuh, a naprijed nijedan pas. Neko maloprije stavi Rooneyevu statistiku kornera, mislim da je dosta slična slika u svim ofenzivnim kategorijama za naš vezni red. Vidjeli dalje pametni treneri da 90% našeg napada generiše Zlaja koji je odsječen. Vide, vezni red ne zna, dakle, udvoji Zlaju, i završio si. Martial je totalno van forme, Rash ne dobija lopte u prostor i to je to.
Dalje, kako god posrano igra, kapiten Wayne mora na teren. Pisao sam ranije, on je postao igrač poteza, nema njega da više kao navijen 90 minuta, past tense. Kada uspije to da uradi, da nam materijala da opravdavamo njegovo prisustvo na travnjaku. Kada ne uspije – majku i oca na kamari, ali bilo bi nepravedno danas samo njega ribati kada su svi osim donekle Rasha i Fellainija podbacili.
Dakle, šta dalje – hoćemo li Matu u sredinu da bude taj odgovorni CMF koji treba Pogbi da bi ovaj mogao lutati unaokolo, ili da probamo staviti Matu/Mikija na desetku, a dole probati Carricka, zašto ne? Hajdemo na to probati Memphisa desno, Younga lijevo, pa da vidimo šta ćemo dobiti. Ne može gore od ovog sad. Ali svaki od malih pomjeranja u eksperimentu zahtijeva da se Wayne stavi na klupu, što je do sada bilo nemoguća misija. UTD uz svo povećanje nivoa kretanja na terenu od doba LVG ne može ponovo šanse da stvori... Uglavnom, puno pitanja i jako malo odgovora za Josea, a gap bodovni se polako otvara.
Valjda će ova utakmica poslužiti kao pozitivni okidač da se igrači malo trznu iz svog sivila, jer ova ekipa djeluje kao da je u komi – i motivacijski i taktički.

Sent from mTalk

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 18 sep 2016, 17:50

reddevil96 je napisao/la:Scholes je spominja da nam treba kroos/ modric , ali oni nisu dostupni po meni bi idealan bio koke ako ga je moguce dovesti , odlican igrač
Koke i Pogba su profilom u pet deka. Opet bi i sa njim trebao ''Carrick'', iako bi onda 4-3-3 bila demonstracija sile i moći.
Asteriks je napisao/la:@Feld

Vremenom bi mali Fosu mogao stasati u ovu poziciju, a do tada nekak krpiti sa pomenutim Carrickom, Morganom i event Blindom, koji ak ima neki plus onda je to fudbalski IQ i citanje igre.
Moguće, ali koliko vremena imaju Mourinho i United? Mensahu ako ne mogu garantovati minimalno 20 utakmica po sezoni u ovoj fazi karijere, on treba razmišljati o posudbi. Teško je biti na čelu vrhunskog kluba, nemati ni igru ni rezultate i filovati ekipu sa golobradim igračima. Bailly je mlad, Shaw, čak i Smalling, Pogba, Martial, Rashford, svi su daleko od zenita karijera. Istinabog nije ni spomenuti Weigl iskusan, ali je bolja opcija od postojećih. Uglavnom slažemo se da Unitedu nedostaje ciljani profil igrača i da se sa trenutnim rosterom mogu samo pokrpiti, ništa više od toga.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 18 sep 2016, 17:51

Belmin6 je napisao/la:
Feldmarschall je napisao/la:Evo prijavi, ali kad se dokaže da je ovo ipak ''moja'' tema očekujem da se gospodski odjaviš s foruma na period od dvije godine. Dogovoreno?
Dogovoreno, hajde dokaži.
Feldmarschall, tema je rezervisana isključivo za navijače Manchester United FC.
Koristi temu za opšte diskusije o ovom klubu.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 18 sep 2016, 17:56

Weigl je odlican, al po meni je i Dahoud ako ne bolji onda na istom nivou, nije ga dzabe Klopp vec sad htio dovesti.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 18 sep 2016, 17:58

@feld

Zbog 433 i zelim da dođe koke , on pogba i Def veznjak idealno za 433

tajger
Kontakt:

Post Postao/la tajger » 18 sep 2016, 18:09

E moj unitede i pogbo sta si dozvolio,da se cijeli svijet sad zeza i zbija sale sa vama,ljudi zabise gol i naravno proslavljaju u pogbinom stilu da mu ga suknu,jbg nije trenutno bolje ni zasluzio ako nista valjda vam je to dovoljno da se trgnete i pocnete igrat nesto sto lici na igru,da su bar u prvim kolima kixnuli da se odmah odviknem od titule vec lafo neke pobjede i timski duh i dodje poraz ne mogu sebi da dodju 5 tekmi

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 18 sep 2016, 18:32

tajger je napisao/la:E moj unitede i pogbo sta si dozvolio,da se cijeli svijet sad zeza i zbija sale sa vama,ljudi zabise gol i naravno proslavljaju u pogbinom stilu da mu ga suknu,jbg nije trenutno bolje ni zasluzio ako nista valjda vam je to dovoljno da se trgnete i pocnete igrat nesto sto lici na igru,da su bar u prvim kolima kixnuli da se odmah odviknem od titule vec lafo neke pobjede i timski duh i dodje poraz ne mogu sebi da dodju 5 tekmi
valja sutra u skolu :plac:

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 18 sep 2016, 18:52

Igrač na najzahtjevnijoj poziciji je ponovio Bournemouth away :

Napisao sam tada, a pišem i sada: ovo nije profesionalan fudbaler, ovo je rekreativac u pedesetim. Suština problema Uniteda i Jose ako misli raditi ozbiljan posao, mora donijeti ozbiljnu odluku.

reddevil96
Kontakt:

Post Postao/la reddevil96 » 18 sep 2016, 18:59

Imamo 5 igrača koji su visoki ( pogba Fella ibra smalling Bailly) i nikako da zabijemo iz kornera ili prekida gol . Rooney i Mata jako su lose nabacivali , treba se to bolje izvježbati na treningu jer nam to treba bit jaki adut

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.