SaltCityAttack je napisao/la:jose je napisao/la:Ma ja ne znam sta se dize tolika frka oko toga sto je napustio Cleveland!? Covjek valjda najbolje zna kakva je situacija u klubu, dao im je sansu par puta da naprave ekipu koja moze do titule, oni to nisu uspjeli i vrijeme je da se krene dalje. Kakva lojalnost i gluposti, titule se broje.
Sta mislite, da su trebali Garnett ili Allen ostati u Minnesoti i Sonicsima do kraja karijere? Prelazak u Boston im je bio najbolji potez karijere. I Iverson je bio legenda Phile, pa kad je vidio da nema nista od titule tamo, probao je na drugoj strani. Da ne govorimo o Barkleyu, Drexleru, Maloneu, Paytonu i sl. Svi su oni ostavili svoje voljene navijace i klubove da bi pokusali doci do titule sa drugom ekipom. Neki uspjesno neki neuspjesno.
Treba razgraniciti da li ti je cilj u karijeri da ti ekipa okaci dres na vrhu dvorane ili zelis prsten.
Dirk se svojim produzetkom ugovora sa Cubanom ogranicio na ovo prvo, a titulu u Dallasu mogu gledati samo na ESPN.
I Cleveland treba da je zahvalan LBJ za ovih 7 godina, jer je od ispodprosjecne ekipe napravio tim koji se bori za titulu.
Ovo pise covjek koji nije nesto posebno impresioniran LeBronovom karijerom (bar ne jos uvijek), ali treba biti realan i razumjeti covjeka. Gore nego u Clevelandu mu sigurno ne moze biti, a ustedjece i na zdravlju.
pa jeli mu nisu npravili ekipu?... pa doveli su mu Shaqa ,pa onda i Jamisona sta hoce vise i mogao je osvojiti sa onom ekipom titulu
Cijelo vrijeme se pravila ekipa kako je LBJ htio, prvo su doveli Mo-a jer je LBJ trebao playmakera pa zatim iste godine i Big Bena i Delonte-a, pa slj. godine tj. ove sada Anthony Parkera, Moon-a, Shaq-a i Jamisona, znaci plesalo se kako je LBJ svirao, cak i za trenera je ista situacija, otpustili Mike Brown-a jer LBJ imao nesto protiv njega, pa se kontaktirali treneri koji bi motivisali LBJ na ostanak, ja mislim da je angazovan Byron Scott kako bi se pokusao dovesti CP3 dugogodisnji LBJ-ov prijatelj, dakle sve onako je bi LBJ htio, a on je ispao ****, ali eto neka osvaja titule, i dalje sam fan Cavsa, mozda cak i vise nego sam to prije bio, a moguce je sastaviti finu ekipu nekim trade-ovima, dosta tu mogucnosti ima, pa mozda cak i da CP3 dodje u Cavse i bude prvi igrac ekipe, jer realno Cavsi sada imaju solidnu ekipu, ali nemaju lidera, a CP3 mogao da bude lider ako dodje u Cavse, uz dodatak nekog solidnog krila i mozda da se dovede Al Jefferson u paketu sa Flynn-om kojeg povezuju sa Cavsima, koji je odlican centar, ali ostaje da vidimo, sve je otvoreno, samo znam da se Miami nece dobro provesti kada budu gostovali u Cleveland-u, pogotovo LBJ. Mislim da ce svi igraci Cavsa imati dodatni motiv u narednoj sezoni, a kakav bi razvoj situacije bio da Cavsi osvoje prsten, bez LBJ-a, a on otisao da ulovi prsten hahahahaha, tesko ostarivo ali sve je moguce u danasnjim sportovima. A ovo sa NYK sto se prica, dobro je S. Lee rekao sve se dogadja sa razlogom, mozda je bolja opcija Felton + Amare, nego LBJ + Amare, jer poznato je da Amare igra dobro ako ima dobrog playmakera, a ostaje i slj godina za njih u pokusaju dovodjenja Mela.