FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

FrantoBauzek

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la FrantoBauzek » 16 sep 2016, 23:43

Budzet grada Zagreba je npr. 2 milijarde KM, dok je budzet grada Tuzle otprilike 40 mil KM. Da li je iko svjestan koliko je potrebno para za odrzavanje grada i konstantno poboljsanje i ulaganje u gradsku infrastrukturu? Ja bih volio da nas klub bude najbogatiji na svijetu, ali treba biti realan. Ljubav je slijepa, a to je upravo nasa ljubav prema Slobodi. Treba sagledati cijelu sliku. Sa druge strane Azmir je i ranije vrsio pritisak na gradske strukture na slican nacin, zasto ovo ne bi bio jos jedan u nizu njegovih blefova?

Kanton se mora ukljuciti, jer Sloboda je daleko najveci brend u nasem kantonu. Kantonom vlada SDA, pa treba promisliti jos jednom o toj basnoslovnoj alternativi Faraonu. Budzet grada ce ostati isti i poslije izbora, nemojmo praviti velike iluzije. Azmir ce se vratiti poslije izbora, to je moje misljenje.
League Cup winners
Yugoslavia - ★

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 16 sep 2016, 23:50

FrantoBauzek je napisao/la:Budzet grada Zagreba je npr. 2 milijarde KM, dok je budzet grada Tuzle otprilike 40 mil KM. Da li je iko svjestan koliko je potrebno para za odrzavanje grada i konstantno poboljsanje i ulaganje u gradsku infrastrukturu? Ja bih volio da nas klub bude najbogatiji na svijetu, ali treba biti realan. Ljubav je slijepa, a to je upravo nasa ljubav prema Slobodi. Treba sagledati cijelu sliku. Sa druge strane Azmir je i ranije vrsio pritisak na gradske strukture na slican nacin, zasto ovo ne bi bio jos jedan u nizu njegovih blefova?

Kanton se mora ukljuciti, jer Sloboda je daleko najveci brend u nasem kantonu. Kantonom vlada SDA, pa treba promisliti jos jednom o toj basnoslovnoj alternativi Faraonu. Budzet grada ce ostati isti i poslije izbora, nemojmo praviti velike iluzije. Azmir ce se vratiti poslije izbora, to je moje misljenje.
Zasto potencirate grad non stop.
Nemora davati novac.
Moze li uticati na skupstinu da promjeni statut kluba,MOZE....
Moze li vratiti stadion Slobodi i sa ta dva poteza olaksati investitorima pristup MOZE.
Jel to tesko....
Kad hoce NIJE.Ali ne zele......igraju se sa ljudima nasim zivotima i svim sto nam je drago....
Nedaju,jer draze je njima 100 glasova vise....ili seceru plata,od napretka Slobode.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Tuzla14
Kontakt:

Post Postao/la Tuzla14 » 16 sep 2016, 23:51

Bravo za analizu nemam.nick.

S tim da bi ja dodao da ce ovaj put Gadzo i Burina odnijeti jedan dio glasova ljevici ali to je kad gledas cjelokupnu ljevicu 70:30 u korist Jasmina, recimo da mu njih dva od 24000 odbiju 6000 sto je realno, vec je znaci na 18000, odbij mu dobar dio ljudi koji je razocaran SDP-om i njihov negativni trend zadnjih par godina i jos ako odbijes barem 2000 razocaranih navijaca Slobode, mislim da je Faraon na vrh 15000 a minimum 12000 glasova.

Sa druge strane kao sto kazes SDA ima stabilno glasacko tijelo i po zadnjim izborima iz 2008. i 2012. to je oko 7000 i dodaj te Selmanove onda je to oko 10 000. Eh sad ako uzmemo u obzir da Bato dosta dobro kotira medju carsijskom rajom i omladinom od cije izlaznosti dosta zavisi, za razliku od npr. Rifatbegovica i Selmana od prije 4 godine, tu mozes dodati jos barem minimum 2000 glasova Bati koji je onda na 12000. Kljucni bi mogli biti Berbini glasaci od prije cetiri godine, mislim da je vecina tad glasala za Berbu jer su protiv Jasmina i ne vjerujem da ce Berba imati ni polovinu tih glasova, znaci neke 3000 je u zraku a ako opet budu birali najozbiljnijeg protukandidata Jasminu onda ti glasovi idu Bati koji bi u tom slucaju bio poravnat s Jasminom. Na kraju bi bas mogli odluciti glasovi navijaca Slobode i kako se izbori blize, mislim da su Jasmin i Bato bas izjednaceni i da ce to biti razlika u stotinjak glasova, samo je pitanje na ciju stranu. Ova analiza je opet samo neko moje misljenje ako pratimo statistku izbora i 2008. i 2012. kao i trenutne trendove i broj kandidata.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 16 sep 2016, 23:55

Nije on otisao toliko zbog para koliko zbog lazi. Nije se on 3 godine sastajao sa kantonalnom vladom da mu nesto obeca. Jer klub je gradski i samim tim je klub odgovornost grada Tuzle. Grad je na celu sa Imamovicem gledao 10 godina nabijanje dugova i vjerovatno tu rekao pa hajde neka nabijaju i onako cemo je ugasiti.
I samim tim tu kanton nije kriv vec grad posto im je propao plan o gasenju.

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 17 sep 2016, 00:00

E yebiga sad' bas odoste u off... Tema je Sloboda, imate Tuzlanski chat pa tamo o politici pisite :thumbup: Mramore ba regulisi ovo :mrgreen:
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 17 sep 2016, 00:05

solinas je napisao/la:
FrantoBauzek je napisao/la:Budzet grada Zagreba je npr. 2 milijarde KM, dok je budzet grada Tuzle otprilike 40 mil KM. Da li je iko svjestan koliko je potrebno para za odrzavanje grada i konstantno poboljsanje i ulaganje u gradsku infrastrukturu? Ja bih volio da nas klub bude najbogatiji na svijetu, ali treba biti realan. Ljubav je slijepa, a to je upravo nasa ljubav prema Slobodi. Treba sagledati cijelu sliku. Sa druge strane Azmir je i ranije vrsio pritisak na gradske strukture na slican nacin, zasto ovo ne bi bio jos jedan u nizu njegovih blefova?

Nemora davati novac.
Moze li vratiti stadion Slobodi i sa ta dva poteza olaksati investitorima pristup MOZE.
Jel to tesko....
Kad hoce NIJE.Ali ne zele......igraju se sa ljudima nasim zivotima i svim sto nam je drago....
Nedaju,jer draze je njima 100 glasova vise....ili seceru plata,od napretka Slobode.
Mogu se sloziti za statut, a za stadion ne u potpunosti. Dijelom da, ali mislim da toj ideji treba pristupiti pazljivo. Zasto i grad i Sloboda ne bi imali u zajednickom vlasnistvu taj stadion npr.?
League Cup winners
Yugoslavia - ★

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 17 sep 2016, 00:06

klma1 je napisao/la:Meni je pravo interesantno ono sto pise sloboda72 da su jedni iznosi na ugovoru a sasvim drugi mnogo veci usmeno dogovoreni. Cini mi se da je to porezna prevara i da je u svakoj drzavi zatvorska kazna predvidzena za ovakve stvari. Bas me zanima sta Amer K. ima reci na to. On nema USA pasos.
O j e b o te imenjak da te j e b o :urnebes: :urnebes:... Pa gdje ćeš ovo bolan napisat :rol:... Pa pitaj starije navijače kad je Meskovic potpisivao za Hajduk kako je placan... Ljudi pare na brodu držali bolan :urnebes:.... Eeeeeeee, u jugi... A o ovoj našoj ligi je smiješno pričat o tome... Kad bi neko i prijavio stvarna primanja ljudi bi ga u ludnicu poslali :urnebes:... Znam ja da si ti zaljubljenik faraonovim djela i mostova za nigdje i to od pola miliona al nemoj ga brate tako ofirno branit :D... mene si doduše provalio da sam batin igrac... Svaki dan mi je u kući...Bas juče pijemo fuka kae on meni de vidi ti si dugo na forumu pa malo lobiraj za mene, valjat ću ti ja :kafa:... Ma reko ne sikiraj se toba ništa, ima da svi sa foruma uknjiže za tebe glas :urnebes:... J e b o li te Bato, jesi čuo :D... Glasajte svi za Gadzu, Berbu, moju tetku Džehvu samo da ono ljigavo vnago više ne gledami da bude kažnjen za ovo gašenje kluba... Meni je Sloboda ko dio porodice i ti to znaš zato me i pogađa sve ovo....jer ce se klub UGASIT... Ako hoćeš detaljnije javi mi se u pp da ti sve potanko objasnim
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 17 sep 2016, 00:08

FrantoBauzek je napisao/la:
solinas je napisao/la:

Nemora davati novac.
Jel to tesko....
Mogu se sloziti za statut, a za stadion ne u potpunosti. Dijelom da, ali mislim da toj ideji treba pristupiti pazljivo. Zasto i grad i Sloboda ne bi imali u zajednickom vlasnistvu taj stadion npr.?
Zato sto nijedan ozbiljan biznismen i investitor nece pristati na to.
I vjecno cemo tapkat u mjestu.

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 17 sep 2016, 00:11

solinas je napisao/la:
FrantoBauzek je napisao/la: Mogu se sloziti za statut, a za stadion ne u potpunosti. Dijelom da, ali mislim da toj ideji treba pristupiti pazljivo. Zasto i grad i Sloboda ne bi imali u zajednickom vlasnistvu taj stadion npr.?
Mozda si u pravu. Nisam upucen u razgovore iza zatvorenih vrata, ali mislim da ako postoji volja, da se uvijek moze iznaci dobro rjesenje za sve stranke, ukljucujuci i nas navijace :)
League Cup winners
Yugoslavia - ★

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 17 sep 2016, 00:12

Nigdje Azmir ne ide, ne budite smijesni. Njegov spin kao i uvijek do sada, samo sto je sada otisao korak dalje i dao "ostavku". Izborne igrice su u pitanju...

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 17 sep 2016, 00:14

FrantoBauzek je napisao/la:
solinas je napisao/la:
FrantoBauzek je napisao/la: Mogu se sloziti za statut, a za stadion ne u potpunosti. Dijelom da, ali mislim da toj ideji treba pristupiti pazljivo. Zasto i grad i Sloboda ne bi imali u zajednickom vlasnistvu taj stadion npr.?
Mozda si u pravu. Nisam upucen u razgovore iza zatvorenih vrata, ali mislim da ako postoji volja, da se uvijek moze iznaci dobro rjesenje za sve stranke, ukljucujuci i nas navijace :)
Nema tu iza zatvorenih vrata.
Dodje svedjanin hoce uloziti.
Jel vas stadion da pravimo kaj nije.
Kako
Kaze do centra nase,od centra opstinsko.
Kaj svedjanin hajde se vi nadjite na centru i zadovoljite se oralno ja odoh dje se zna ko pije ko placa.Kontas. ...

pompom
Kontakt:

Post Postao/la pompom » 17 sep 2016, 00:16

krmpotich je napisao/la:Nigdje Azmir ne ide, ne budite smijesni. Njegov spin kao i uvijek do sada, samo sto je sada otisao korak dalje i dao "ostavku". Izborne igrice su u pitanju...
Zasto ti je buraz dao ostavku u Slogi SH :tralala:
Živinice izdat neće!!!
Azmir Husić!!!
Azmir Husić jedan je od nas!!!
BOJKOT!

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 17 sep 2016, 00:19

pompom je napisao/la: Zasto ti je buraz dao ostavku u Slogi SH :tralala:

Zato sto ne mogu nikoga pobijediti :kafa:

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 17 sep 2016, 00:19

Trebalo bi vidjeti posto je Batin djed bio u toj Handzar diviziji prije 80 godina da se oni kompletno odsele iz Tuzle a faraonova cerka čim stasa u gospođu da zamjeni tatu na poziciji gradonacelnika...posto je tata bio gradonacelnik a valjo nam je pravo trebalo bi možda i kroz zakonsku regulativu provuci tu ideju da djeca nasljeđuju zaslužne roditelje... Valjda vrli tata izdrži do tada
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 17 sep 2016, 00:21

solinas je napisao/la: Nema tu iza zatvorenih vrata.
Kako
Kaj svedjanin hajde se vi nadjite na centru i zadovoljite se oralno ja odoh dje se zna ko pije ko placa.Kontas. ...
U Sarajevu gradi ko stigne. A kod nas kada dodje neko ko hoce da gradi odmah svi popuse pricu kako hoce da nam ukrade nasu imovinu gradjana, kako su Arapi, kako ovo kako ono. A sve ti pricaju samo zato jer imaju svoje uhljebe koji zaradjuju od Tusnja tj onu Secerovu firmu!

Beduin
Kontakt:

Re: AW: RE: Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Beduin » 17 sep 2016, 00:21

FA7 je napisao/la:
xeksor je napisao/la:Jel gledo neko taj jutarnji na tkbi jel istina da je Azmir reko ako neko ponudi iz grada da ucestvuje sa pola para da bi se vratio
Da jeste. Pitanje je bilo, da li postoji mogucnost da se on vrati. On je dao taj odgovor, 50:50 i vraca se.....
Do kad da ga prate, dok se dug sav ne vrati?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

solinas
Kontakt:

Re: AW: RE: Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la solinas » 17 sep 2016, 00:23

Beduin je napisao/la:
FA7 je napisao/la:
xeksor je napisao/la:Jel gledo neko taj jutarnji na tkbi jel istina da je Azmir reko ako neko ponudi iz grada da ucestvuje sa pola para da bi se vratio
Da jeste. Pitanje je bilo, da li postoji mogucnost da se on vrati. On je dao taj odgovor, 50:50 i vraca se.....
Do kad da ga prate, dok se dug sav ne vrati?
Jede i on ****.Pa nadji sponzora kada si tako sposoban obicnog generalnog sponzora da ti malo olaksa ....ma jedu gofna svi pomalo.

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 17 sep 2016, 00:24

Kako
Kaj svedjanin hajde se vi nadjite na centru i zadovoljite se oralno ja odoh dje se zna ko pije ko placa.
Kontas. ...
Slikovito opisano. :urnebes: :urnebes: :lol:

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 17 sep 2016, 00:25

NKMramor je napisao/la:
Kako
Kaj svedjanin hajde se vi nadjite na centru i zadovoljite se oralno ja odoh dje se zna ko pije ko placa.
Kontas. ...
Slikovito opisano. :urnebes: :urnebes: :lol:
Nasa realnost koliko god smijesno bilo brate.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 17 sep 2016, 00:26

kakav perverznjak je ovaj solinas :lol:

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.