Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

karajlo
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la karajlo » 14 sep 2016, 11:18

đedović je ispao pametniji nego teži...dok su on i tele igrali uz jos ponekog amerikanca moglo se svima parirati...sad svedsku ne mozemo biti sigurni da cemo dobiti

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 14 sep 2016, 11:21

Chinaglia je napisao/la:sta je s ovim Dinom Pitom, cuj izdajica u BiH, nikada nisam ni cuo, a ni vidio da neko njega spominje
sto bi se reklo, za njega u Bosni i Hercegovini i ne znaju :lol:
Prejak lik, cuj izdajica, pa bolan niko te ne ferma 2% ovdje. Moj Pita... :tokralju:
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 14 sep 2016, 11:39

Možda mu se zviždalo na onoj prijateljskoj u zenici prije 2 godine.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 sep 2016, 12:11

Chinaglia je napisao/la:opet ti o Damiru, kakva si ti legenda, volio bih popit pice s tobom :kafa:

kazem da ne znam ko Dinu Pitu dozivljava kao izdajicu, frajera niko ne spominje, a on daje intervju (prepostavljam za svedske novine) u kome kaze da je u Bosni i Hercegovini izdajica!
cuj opet ja o damiru, mislis 90% foruma o damiru
A sto se tice intervjua svedzani pisali o sranju kod nas i valjda je on rekao da i njega smatramo izdajicom
Ja ga iskreno ne smatram
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 14 sep 2016, 12:21

slika

:hmmmmm:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 14 sep 2016, 12:40

nerminh74 je napisao/la:
xinxee je napisao/la:Za BH košarku je bolje da se ne plasiramo.
To smo vec raspravljali, nije bolje
Jest bolje.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 sep 2016, 12:46

Nije bolje. Da će ovo biti uvod u preporod košarke, da će ovi dati otkaz pa doći novi ljudi. Ali neće, dobit će samo podstrek da više kradu. Otići ćemo u novi ambis. Najjači neće više dolaziti, 2 god. nema košarke, Mirza će se vrlo vjerovatno oprostit, Nihad neće više nikad zaigrat, Juka će isto vrlo teško opet igrati. Samo ćemo potonuti još dublje, to jest ugušit ćemo se. Mi moramo na EP otići ako želimo bilo šta da napravimo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 14 sep 2016, 12:52

Unofficialpage je napisao/la:Nije bolje. Da će ovo biti uvod u preporod košarke, da će ovi dati otkaz pa doći novi ljudi. Ali neće, dobit će samo podstrek da više kradu. Otići ćemo u novi ambis. Najjači neće više dolaziti, 2 god. nema košarke, Mirza će se vrlo vjerovatno oprostit, Nihad neće više nikad zaigrat, Juka će isto vrlo teško opet igrati. Samo ćemo potonuti još dublje, to jest ugušit ćemo se. Mi moramo na EP otići ako želimo bilo šta da napravimo.
1.) Neces otic na EP
2.) Nisi otiso ni 2009, ni 2007 prije toga, pa se nismo raspali nit se kosarka prestala igrati.
3.) Ako njima nije stalo da igraju na EP i napadnu SP nije ni meni.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 sep 2016, 13:04

bhsport je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Nije bolje. Da će ovo biti uvod u preporod košarke, da će ovi dati otkaz pa doći novi ljudi. Ali neće, dobit će samo podstrek da više kradu. Otići ćemo u novi ambis. Najjači neće više dolaziti, 2 god. nema košarke, Mirza će se vrlo vjerovatno oprostit, Nihad neće više nikad zaigrat, Juka će isto vrlo teško opet igrati. Samo ćemo potonuti još dublje, to jest ugušit ćemo se. Mi moramo na EP otići ako želimo bilo šta da napravimo.
1.) Neces otic na EP
2.) Nisi otiso ni 2009, ni 2007 prije toga, pa se nismo raspali nit se kosarka prestala igrati.
1. Vidjet ćemo hoćemo li. Dok ima šanse ja se nadam.
2. Nije se prestala, ne kontam što svi misle da govorimo da će seprestati igrati. To niko uopšte i ne govori. Zadnje 2-3 godine smo kao i počeli tek da idemo ka vrhu ali sve smo to prosuli. Bit' ćemo i opet na zadnja rupa na sviralu a mogli smo dolaziti do 1/4 finala EP, ići na SP. O ovome govorim.
3. Je li ili nije ima stalo o tome ne bih. Njima na dušu. Meni jest stalo, ne zbog njih već BiH.

Damir Dzumhur!!!!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 14 sep 2016, 13:13

U suštini nismo zaslužili da idemo na Eurobasket, ne bi me čudilo da Poljska dobije Bjeloruse i Estonce, Island da dobije Kipar a izgubi od Belgije, ali da mi ne dobijemo Švedsku.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 sep 2016, 13:14

jasta je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
xinxee je napisao/la:Za BH košarku je bolje da se ne plasiramo.
To smo vec raspravljali, nije bolje
Jest bolje.
I sta onda, sljedece europsko je 2021 godine,a kvalifikacije 2020
Dok ce za svjetsko prvenstvo biti 2019 i to u sred NBA sezone znaci nema NBA igraca i jos pride igrace ga sve europske selekcije prema tome nema nade i tu, samo vece blamaze
I sta mislis kada u 5 godina budes imao samo jednu godinu seniorske kosarke da ce neko u nezainteresovanoj BiH rjesiti nagomilane probleme, hoce vraga
Prema tome svi koji smatraju da je bolje i dalje propadti neka slobodno idu pratiti onu smijuriju od fudbala, a kosarku ostave onom malom broju koju istu prati skoro svaki dan
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 14 sep 2016, 13:18

bhsport je napisao/la:
1.) Neces otic na EP
Mirza problem je sto se promjenio raspored takmicenja i kvalifikacije za iste sada bi imali rupu od minimalno 6 godina do prvog takmicenja, a to bi nas najvjerovatnije dovelo do dna

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 sep 2016, 13:27

Nema ništa bolje nego kad mi kalkulišemo šta nam sve treba u drugim mečevima šta nam ne treba. Čudi me kako još nisu krenule teorije kako će x ekipa pustit y ekipu da pobjedi samo da se mi ne plasiramo, kao što su bile priče da će Lihtenštajn pustit Grčku da ih pobjedi 17 razlike 2013. fol da se oni plasiraju umjesto nas.

Kamo sreće da možemo Švedsku dobit, pa onda gledat ostale utakmice.

sniper
Kontakt:

Post Postao/la sniper » 14 sep 2016, 13:33

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 sep 2016, 13:37

Donnie Darko je napisao/la:Nema ništa bolje nego kad mi kalkulišemo šta nam sve treba u drugim mečevima šta nam ne treba. Čudi me kako još nisu krenule teorije kako će x ekipa pustit y ekipu da pobjedi samo da se mi ne plasiramo, kao što su bile priče da će Lihtenštajn pustit Grčku da ih pobjedi 17 razlike 2013. fol da se oni plasiraju umjesto nas.

Kamo sreće da možemo Švedsku dobit, pa onda gledat ostale utakmice.
Ja zamišljam ovaj scenario. Mi pobjeđujemo, 5 ekipa pobjeđuje koje nama trebaju, šesta vodi 10 razlike 2 min do kraja, ali na kraju gubi pola koša prednosti. :lol:

Damir Dzumhur!!!!

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 14 sep 2016, 13:39

Mi i u ovom sastavu bez mirze možemo dobiti švedsku,ne sa velikom razlikom ali dobiti možemo,ako ćemo realno ni u prvoj utakmici sa njima,mirza nije dao neki značajan doprinos,šta više upropastio je svaki pokušaj organizovanog napada,ako stisnemo odbranu i spriječimo njihove skokove u napadu i gordan,kikan,juka i musa,odigraju malo kvalitetnije u napadu eto pobjede,švedska nije rusija da ima tu širinu i kvalitet, uz domaću publiku koju ćemo imati u švedskoj, mi to možemo dobiti,e sad hoće li 2-2 uz veliku negativnu koš razliku biti dovoljno za plasman na EP,to je stvar sreće,ali bi za našu košarku plasman na EP bio od ogromnog značaja.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 14 sep 2016, 13:44

Unofficialpage je napisao/la:
bhsport je napisao/la:
1.) Neces otic na EP
1. Vidjet ćemo hoćemo li. Dok ima šanse ja se nadam.
2. Nije se prestala, ne kontam što svi misle da govorimo da će seprestati igrati. To niko uopšte i ne govori. Zadnje 2-3 godine smo kao i počeli tek da idemo ka vrhu ali sve smo to prosuli. Bit' ćemo i opet na zadnja rupa na sviralu a mogli smo dolaziti do 1/4 finala EP, ići na SP. O ovome govorim.
3. Je li ili nije ima stalo o tome ne bih. Njima na dušu. Meni jest stalo, ne zbog njih već BiH.
1.) a ti si jos mlad, nadao sam se i ja tako, pa poslije skontas da nista od toga nema.
2.) Zadnje 2-3 godine smo mi u padu, tj. od razbijanja Litvanije vozimo u rikverc, to je vec svima jasno, ovo je samo kulminacija.
3.) I meni bi bilo drago da su tu i Nihad i Refko i Mirza, ali pojedinci se ne znoje na terenu a selektor ne zna napravit smislenu akciju.

Jasno mi je da 3,4 godine nece biti okupljanja pa sta? Taman da sazriju ova djeca na celu sa Jukom, pa ces imati Camparu, Musu, Sikirasa, nadam se da ce se Atic vratiti, pa Emir i Keno, i dodaj im Teleta ko ispomoc ako bude mogao i to je to. Idemo iz pocetka. Jednostavno nemas sistemskog rada i sve ti se zasniva jos uvijek na par igraca koji su vanserijski talenti i koji donose prevagu. Selektora nemamo, trenere ne proizvodimo i to je to.
Evo Buza i Vrabac su igrali U18, U20 pa su danas mrtvi prosjek, zatim imas juniore koji su bili cetvrti u evropi prosle godine, danas nemas nikog od njih ni blizu repke. Ispade Adi Zahiragic najozbiljniji od te djece.

Poceti ovako:

1) Gordic, Campi, Gegic
2) Atic, Buza
3.) Musa, Vrabac
4.) Emir, Keno, Njegos
5.) Juka, Kikan, Stipe

Za 4 godine ces imati ako nista jak kolektiv ;)

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 14 sep 2016, 13:54

Nema brige za ostanak Mulaomerovica,nema nikakve sanse da pobjedimo veceras cak i da Mirza igra.
Ko je gledao 10 utakmica u zivotu jasno mu je da mi pod Mulaomerovicem nemamo nikakav ni sistem ni igru,odbrana se prakticno skoro nikako ne igra a u napadu bez ikakvog plana,akcije,bilo cega smislenog.Prevedi,dodaj nekome,ovaj proba sam i to nam je sva taktika.

To vise nije dovoljno ni ze reprezentacije poput Svedske.Uostalom,i u Sarajevu nas nisu pobijedili samo zato sto su promasili more zicera i otvorenih suteva.

Poraz veceras nam je zagarantovan.

Bice vremena za razmisljanje kad i kako padosmo na tako niske grane.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 14 sep 2016, 15:20

1. Pobjedimo danas nekako, zayebu nas Makedonci na kraju.
2. Pobjedimo Svede sa nevjerovatnih 30 poena razlike svi misle, da je to to i da idemo na EB, kad ono na kraju nas syebe kos razlika za 1 poen
3. Izgubimo od Sveda za pola kosa, svi se oprostimo od EB, kad ono prc, zarati se u Ukrajini i izbace jih sa EB, VB zavrsi kao 2 u svojoj skupini ali jih izbace zbog brexita, Njemci zavrse kao 2 ali se odreknu EB u zamjenu sto smo jim dali Đedovića.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 14 sep 2016, 15:22

Ne bi me cudilo da veceras dobijemo i to glat..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.